|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   v vtrec pred 11.mesecem???
30.1.2011 15:25:05   
majchi1
Pozdravljeni,
zanima me, kaj narediti, ko otrok ob izteku porodniške še ni dopolnil 11 mesecev. Naš je namreč rojen z 12 dnevno zamudo. Sicer imam še nekaj starega dopusta, ampak je šef rekel, da me potrebuje takoj. Tako nimam niti teoretične možnosti, da ga vzamejo v vrtec! 
Glede na to, da za prekmalu rojene otroke podaljšajo dopust, ali je to možno tudi za prepozno rojene? Obstaja kakršenkoli pravilnik, zakon....karkoli v zvezi s tem? Nekje sem slišala, da ti mora itak omogočit izrabit stari dopust...ali je res tako, ali je to odvisno od dobre volje šefa?
če ima kdo kakršnekoli informacije glede tega, bom zelo hvaležna za pomoč, ker mi sploh ni jasno, kaj naj naredim. Razen privat varstva seveda, ampak v vsakem primeru se mi zdi, da je še premajhen.
LpM
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: v vtrec pred 11.mesecem???
30.1.2011 15:44:33   
urška
a mož pa ne more vzet dopusta?

(odgovor članu majchi1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.1.2011 16:01:55   
majchi1
žal ne. 

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.1.2011 18:12:59   
ajataja
Zakaj pa ne izkoristita neplačan očetovski dopust,ki mu pripada?

(odgovor članu majchi1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
30.1.2011 18:39:20   
K_a_t_i
IZVIRNO SPOROČILO: majchi1

Tako nimam niti teoretične možnosti, da ga vzamejo v vrtec! 

To govoriš na pamet, ne? Ali si preverila in so rekli, da ga ne vzamejo (seveda pri tem, da ste mesto že dobili - in je bil vpisan za dan, ko moraš ti v službo).
Glej, v vrtec ga tako ali tako mora nekdo uvajati par dni, tako da boš itak morala dobiti dopust / ali pa očka / babica / dedek.
Pa kaj, to se je šef spomnil par dni preden bi morala nazaj v službo al kako? Ne razumem... Jaz vem, da bom vedela kdaj grem nazaj in kam ter kdaj gre moj otrok v varstvo, vsaj 2 meseca prej. Saj, da bo to prve 4 mesece vrtec, itak nisem računala že od dneva, ko se je rodil (Ljubljana, rojen je v maju).

< Sporočilo je popravil K_a_t_i -- 30.1.2011 18:41:25 >

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu majchi1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
30.1.2011 19:07:10   
Hope2
Se strinjam s kati
Drugače pa obstaja privat varstvo. Vzameš varuško na dom ali pa daš otroka k varuški.

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 6
30.1.2011 19:14:25   
benika
Glede na to, da za prekmalu rojene otroke podaljšajo dopust, ali je to možno tudi za prepozno rojene?

O f a k, dej reci, da se hecaš????user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Nisi edina s takim primerom in šef ti je dolžan koriščenje starega dopusta omogočiti do konca junija. Če ne ti, ne mož ne moreta vzeti dopusta, potem se uporabi babi servis oz. se najde varuško, če babic ni na razpolago. Sicer bi pa to morala misliti prej, ne pa tik pred zdajci.

če ima kdo kakršnekoli informacije glede tega, bom zelo hvaležna za pomoč, ker mi sploh ni jasno, kaj naj naredim. Razen privat varstva seveda, ampak v vsakem primeru se mi zdi, da je še premajhen.

A za v vrtec je dovolj star, za v privat varstvo pa premajhenuser posted image

< Sporočilo je popravil benika -- 30.1.2011 19:18:17 >

(odgovor članu majchi1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
30.1.2011 20:09:00   
misa4
V vrtec ne more pred 11-mesecem, dela svakinja v lj. vrtcu na sprejemih, razen, če se mogoče dogovoriš, samo dvomim.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
30.1.2011 20:40:58   
majchi1

IZVIRNO SPOROČILO: benika

Glede na to, da za prekmalu rojene otroke podaljšajo dopust, ali je to možno tudi za prepozno rojene?

O f a k, dej reci, da se hecaš????user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Nisi edina s takim primerom in šef ti je dolžan koriščenje starega dopusta omogočiti do konca junija. Če ne ti, ne mož ne moreta vzeti dopusta, potem se uporabi babi servis oz. se najde varuško, če babic ni na razpolago. Sicer bi pa to morala misliti prej, ne pa tik pred zdajci.

A za v vrtec je dovolj star, za v privat varstvo pa premajhenuser posted image

Veš kaj, očitno nismo vsi tko blazno pametni, kot ti. res ne vem, čemu cela vrstica " user posted image "?!?!Glede na to, da sem si ravno zaradi takega primera pustila cel mesec dopusta za rezervo, res ne vem, zakaj to ne bi bilo možno. Mogoče pač ne ravno pod imenom "podaljšana porodniška"... Sicer je pa bilo zmenjeno, da koristim dopust ob izteku porodniške oz. dopusta za nego in varstvo otroka, pa se je šef ta teden spomnil, da mi ga ne bo dal-t.j. dober teden pred iztekom.
Sicer pa, Benika, drugič, če misliš komentirat vsaj preberi kaj piše. Napisala sem , da se mi v vsakem primeru ne zdi dovolj star-ne za vrtec ne za privat varstvo. Prosila sem pa za pomoč, ne pa da se norca delaš!!!

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
30.1.2011 20:49:50   
K_a_t_i
In kaj bo naredil šef, če mu rečeš, da imaš sedaj otroka in da NE MOREŠ priti? Če se je lahko znašel brez tebe 12 mesecev, se bo tudi še teh 12 dni. Firma ne bo propadla brez tebe, tvoj otrok pa očitno nima kam.
No, jaz vem kam bi dala prioriteto. Verjetno tudi na račun službe, če bi bilo treba.

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu majchi1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
30.1.2011 22:27:47   
jajula
bedna situacija, verjetno je kakša privat varuška edina rešitev.

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 11
31.1.2011 8:05:48   
benika
Veš kaj, očitno nismo vsi tko blazno pametni, kot ti. res ne vem, čemu cela vrstica " user posted image "?!?!Glede na to, da sem si ravno zaradi takega primera pustila cel mesec dopusta za rezervo, res ne vem, zakaj to ne bi bilo možno. Mogoče pač ne ravno pod imenom "podaljšana porodniška"... Sicer je pa bilo zmenjeno, da koristim dopust ob izteku porodniške oz. dopusta za nego in varstvo otroka, pa se je šef ta teden spomnil, da mi ga ne bo dal-t.j. dober teden pred iztekom.
Sicer pa, Benika, drugič, če misliš komentirat vsaj preberi kaj piše. Napisala sem , da se mi v vsakem primeru ne zdi dovolj star-ne za vrtec ne za privat varstvo. Prosila sem pa za pomoč, ne pa da se norca delaš!!!

Kaj se razburjaš? Ti moj odgovor ni všeč? Sem ti lepo napisala kako in kaj. Verjamem, da ni prijetna situacija, je pa z malo truda še kako rešljiva, samo malce je potrebno pomigat. A babice ne morejo pomagat? Kakšna prijateljica, ki je na porodniški ali doma? Tudi varuško se da dobit, samo poiskat jo je treba. Konec koncev se ne gre za pol leta ampak za 10 dni varstva. Kadar je nama zaštrikalo, sva k sebi domov povabila taščo in je pazila na otroka.
Jaz sem se šla vedno pozanimat v službo en mesec pred koncem P kako in kaj, da potem ne bi prišlo do take situacije kot pri tebi. In ponovno poudarjam, da ti šef ni dolžan dat dopusta in sedaj jezo stresat nanj je brez veze. Naj ti bo to šola za drugič, da je vedno potrebno imeti backup plan.

(odgovor članu majchi1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
31.1.2011 9:26:42   
pikica*
IZVIRNO SPOROČILO: misa4

V vrtec ne more pred 11-mesecem, dela svakinja v lj. vrtcu na sprejemih, razen, če se mogoče dogovoriš, samo dvomim.

Očitno je odvisno od posameznega vrtca. Naš je šel v vrtec, ko še ni dopolnil 11 mesecev (cca. en teden prej). Velja za MOL.

(odgovor članu misa4)
Neposredna povezava do sporočila: 13
31.1.2011 9:39:35   
eva1
Moj prvorojnec je šel malo pred 11 mesecem v vrtec, pa mu nič ne fali, niti bolan ni bil pretirano veliko( 1x je bil čisto sam v vrtcu-vsi ostali zboleli, pa je bil daleč najmlajši)...pač se takrat ni dalo drugače uredi, varuškam jaz pač ne zaupam, in bi se na daleč izognila temu...danes pri 6letih mu čist nč ne fali, še vedno ful rad hodi v vrtec...aja v vrtcu sem povedala kako je na stvari, noben ni kompliciral...

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 14
31.1.2011 11:17:37   
urška76

IZVIRNO SPOROČILO: pikica*

IZVIRNO SPOROČILO: misa4

Očitno je odvisno od posameznega vrtca. Naš je šel v vrtec, ko še ni dopolnil 11 mesecev (cca. en teden prej). Velja za MOL.

Tudi moja je šla v vrtec z dobrimi desetimi meseci (tudi v MOL). Pa ni bilo nobenega problema. Mala se je lepo vklopila v skupino, tudi kakega posebnega joka ni bilo. Seveda je prva dva dni malo positnarila, ampak ni pa bilo kaj prav posebej hudega. Sem imela s starejšim sinom več sitnosti, ko je šel pri dveh letih in pol v vrtec, prej pa je imel babi servis.

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
31.1.2011 19:58:32   
sonjaka
Moja dva otroka sta oba šla v vrtec z 10,5 meseci (v MOL). Jaz sem že vnaprej vedela, da dopusta po porodniški ne bom mogla koristiti, zato sem pač na vlogo za sprejem v vrtec napisala datum tako, da sem ju uvajala še v času porodniške. Nobenemu nisem nič omenjala, meni pa tudi ni nobeden nič rekel. Mogoče, če bi razlagala kako in kaj, bi pa znali v vrtcu kaj komplicirati.

(odgovor članu majchi1)
Neposredna povezava do sporočila: 16
31.1.2011 21:56:19   
sončnica24
Moj je šel v vrtec z 10meseci, smo se zmenli pač drugače ni šlo ni nihče nič kompliciral, zdravniško potrdilo sma dobila problema nobenega. Jaz bi na tvojem mestu naprej stopla do vrtca in bi se probala zmenit v nasprotnem primeru pa bi našla eno varuško za teh 12 dni, če ni druge varjante.

(odgovor članu sonjaka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
31.1.2011 21:58:10   
misa4
user posted image Sem še enkrat jo prašala 10,5m uvajanje in z 11 naj bi bil samostojno, ko mamica začne delat.

(odgovor članu sončnica24)
Neposredna povezava do sporočila: 18
1.2.2011 15:05:24   
mate0ja
Majchi1, jaz sem v zaključila porodniško 28. maja in nato šele 1.9.2010 začela redno delati. tiste tri poletne mesece pa sem delala doma. Tako sem bila zadovoljna jaz, ker mi za tri poletne mesece ni blo potrebno iskat varstva pa še moj šef, ker sem takoj po porodniški začela delat. Sicer sem se na ta račun odpovedala nekaj dopusta, ker denansko nisem delala vsak dan 8 ur. Bila pa sem bolj nočna ptica, ker sem čez dan čas preživljala z otrokom.

Ne vem kakšno delovno mesto imaš, vendar če imaš to možnost se pozanimaj, če je opcija, ali pa da teh prvih 14 dni hodiš v službo takrat, ko pride partner domov.

Če bi rad bil srečen, BODI!!

(odgovor članu misa4)
Neposredna povezava do sporočila: 19
6.2.2011 14:52:28   
SaaS
Mo je šel v vrtec 1 teden preden je bil star 11 mesecev (šel je s 1. v mesecu, 8. pa je dopolnil 11 mesecev). Nisem sploh vedela, da naj ne bi šel pred 11 in tudi nihče ni nič rekel. Tako da smo ga vpisali brez debate o tem in ni bilo nobenega problema.
Jaz mislim, da za kakšen teden ne komplicirajo, če pa ga želiš uvajati z 10 meseci pa verjetno res ne moreš.

(odgovor članu mate0ja)
Neposredna povezava do sporočila: 20
10.3.2011 12:12:57   
dreamhorse
res ni treba napadat punce, ki se obrne k vam za pomoč. Verjetno ne ve kako in kaj, pa se je obrnila na vas. i zadnje kar potrebuje je cela vrsta user posted image
Nerodna situacija res. Šefu povej, da si imela dogovorjeno z njim tako in da si tako planirala tudi potek v vrtcu. Da žal ne moreš prit,... drugače pa pojdi prvi dan kar z otrokom tja povej, da ga nimaš kam dat. Mogoče te bo spustil domov.
Istočasno bi pa jaz na tvojem mestu poklicala v vrtec in vprašala če je možno otroka prej pripeljat. V mojem primeru ne bi šlo, saj je mesto moje hčere bilo spraznjeno en dan prej. Ampak če bi pa imeli za en teden enega otroka več, pa verjetno ne bi bil problem. Je pa verjetno to tudi odvisno od vrtca. Najbolje bo, da isto vprašanje postaviš v vrtcu, ti bodo bolj pomagali, kot me.

(odgovor članu SaaS)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?