Klaraklara30
|
IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor Tavečja, petletnica, se itak stalno preserava - danes bi jedla palačinke z nutelo, a že jutri tega sploh ne mara. Ali pa si zaželi za večerjo mlečni gres, ko je pa na mizi pa ni več lačna, ali pa ga, pričakovano, sploh ne mara..Zato imamo pri nas čisto enostavno pravilo - TOLE je na mizi, če si lačna, pojej, če ne pa zapusti mizo in pospravi za sabo, vedoč, da drugega ni in ne bo. Fertik. IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc* uf uf uf..... kako sem resila? ukinila vse prigrizke, sladkarije in raznorazna masila. zajtrk, kosilo, vecerja. pa 2 vmesna mini obroka. konec, gotovo. mamiiiii, lačen! si lačen????? 1 ura je se do vecerje. počakaj! in verjemi, da sta pojedla kar je bilo na krozniku. mogoce ful zlobno deluje. ampak, to sem uvedla naslednji dan po: "mami, lacen!" "kaj pa bi?" "kaj pa je?" "kuglice, pasteta, marmelada, keksolino, cokolino, hrenovke, salama, sir, nutela, jajcka, polenta z mlekom... ... ... " "beh....zakaj pa samo to??????" agrrrrrh! nič ni! počakal bos na vecerjo. in je cakal in zmlatil vecerjo brez pritozevanja. in naslednji dan zajtr in kosilo in tako naprej. pred tem je bilo zmisljevanje in pregovarjanje. samo sama nisem otrok nikoli silila jest. vem, da ko bojo lacni, bojo jedli. To se meni zdita ful dobra pristopa. Sem obravala z rdečo tisto, kar se mi zdi še posebej pomembno. Vedeti je treba, da otrok se ne bo izstradal!!! Tudi če bo ostal brez kakšnega obroka (ker si je pač zmišljeval, kaj bi in kaj ne bi), ne bo nič prikrajšan. Samo naučil se bo, kako neprijetno je biti lačen. Drugič bo pojedel vse! Garantirano! Je pa treba vztrajati in ne ga nagrajevat s sladkarijami, v smislu če boš pojedel solato, boš dobil čokolado. Če je sladica planirana za kosilo, jo bo dobil, če bo pojedel kosilo. Če pa ne, potem, pa tako ni lačen in tudi sladice ne more. In ni treba, da je sladica po vsakem kosilu. Aha, pomembno se mi zdi pa še nekaj: Da res damo otroku na krožnik takšno količino, ki jo lahko poje. Boljše malo manj, kot preveč. Vedno se mu lahko še da, kot pa da ga prevelika količina hrane frustrira. Mi bi pa vztrajali, da mora vse pojesti.
< Sporočilo je popravil Klaraklara30 -- 25.1.2011 9:09:16 >
|