|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   A otročka lahko "odvadiš" histeričn...
9.8.2005 12:00:13   
Pikapolonica
... pred spanjem, ali moraš enostavno počakati, da to jokanje lepega dne mine sam od sebe.

Saj, o tem našem problemu sem že večkrat pisala, vedno z upanjem da bo enkrat le kaj boljše. A z izjemo nekaj mirnih uspavanj je vse skupaj še vedno isto. V slabši ali še bolj slabši verziji. Danes se mi je v posteljici drla več kot pol ure, preden je zaspala. Samo v roke je pa res ne vzamem, ker se bojim,da bi jo pa pol navadila še na to.

Zdaj že kakšna dva meseca joka tudi ponoči. Včasih nam uspe jok "zatreti" še v kali, običajno pa ne. In tako mine tudi ura in pol, preden :love: in mami končno spet zaspita.

Ne vem, ni mi všeč, ko zaradi tega včasih kar z olajšanjem pomislim na to, da bom šla kmalu v službo in se bo s tem ubadal nekdo drug. Bi ja morala samo do konca in naprej uživati....

No, malo sem zašla. Kaj me torej zanima? Če jo s tem, da jo pustim jokati (samo ji pa dam vedeti da sem tam, da sem blizu in da ni sama), lahko odvadim tega "menisereszdibrezveznega" joka. Aja, pa zobki niso. Toliko mesecev že ne...;)

Vaše izkušnje?

LP, :pika:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   A otročka lahko "odvadiš" histeričn...
9.8.2005 12:10:03   
corfu
Kakšen sistem uspavanja ste pa imeli ko je bila še dojenček?


(odgovor članu Pikapolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   A otročka lahko "odvadiš" histeričn...
9.8.2005 12:16:00   
darjatimci
Jaz s tem nimam izkušenj pa imam tri otroke,rečem lahko le,da otrok brez razloga ne joka(histerično)nekaj ga mora težit,jaz verjamem v to da otroka tam pred letom starosti še ne moreš razvadit.

(odgovor članu Pikapolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   A otročka lahko "odvadiš" histeričn...
9.8.2005 12:24:43   
smrka
Zivjo!
Nasa tudi joka histericno ampak samo zvecer in to skoraj ob isti uri.. tam od 21 do 00. TAko histerijo zganja, da sem se jest vsa zivcna in nevem kaj bi :( ravno sinoci je tako jokala in sva jo peljala v ZD... pa je babica rekla da je napeta,.. da verjetno mal zaprta da nemore kakat ne prdet in da jo to muci... malo jo je masirala po trebuhu in nama je zaspala. Teden dni prej je pa tudi histericno jokala takrat je imela pa vnete cizike in smo dobili sirup s katerim smo cizike spravili vnormalo. Je pa babica rekla da je to normalno da otrok histericno joka, in da bo sigurno se prve tri mesece....
Vcasih si mislim kako bom sploh to vzdrzala.... mama ni biti lahko.

(odgovor članu Pikapolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   A otročka lahko "odvadiš" histeričn...
9.8.2005 12:31:17   
corfu
Jaz pa se ne strinjam ravno s tem, da otroka pred letom starosti ne moreš razvaditi. Kaj ko je star leto potegneš črto in potem je vse drugače in se držiš reda. En red moraš imeti že od začetka in se ga tudi dosledno držat, otrok pše predobro ve, da te lahko izkoristi, ko mu prvič popustiš, ne rečem če je to histeričen jok, bolezen, težave...da pa so to zgolj muhe ne odstopam. s spanjem ni imel nikoli težav, ko je ura osem že kar obedleva in si prav želi iti spat, lepo ga položim, največ deset minut čebljanja in že veselo spi, če ne zaspi že v tistem hipu, ko ga položim.

Veliko sreče pri uspavanju!



(odgovor članu Pikapolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   A otročka lahko "odvadiš" histeričn...
9.8.2005 12:35:43   
bini
pri nas smo se variante 'pusti jokat' lotili pri 6 mesecih ko res ni nič drugega pomagalo pri uspavanju... v cca 1 tednu je bila situacija boljša in je zaspala sama, jaz sem jo samo še malo božala in pela in stala ob posteljici dokler ni zaspala (cca 10 min).. pri nas je ta jok bil izsiljevanje in ga punca obvlada tud še sedaj - ampak ko vidi da ne pali, potem neha... jaz sem mnenja da se otrok navadi z jokom dosečt tisto kar mu najbolj paše.. in nekaterim otrokom spat ne paše zato poskušajo in poskušajo... seveda se pa ne bodo vsi strinjali z mano...

(odgovor članu Pikapolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   A otročka lahko "odvadiš" histeričn...
9.8.2005 12:37:38   
corfu
Bini jaz se strinjam s tabo!!!:bravo: Naš tudi že sedaj poskuša določene stvari izsiliti z jokom!

(odgovor članu Pikapolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   A otročka lahko "odvadiš" histeričn...
9.8.2005 12:43:08   
smrka
pri starejšem otroku je mogoče lažje pustiti ga tulit v pojstli.. sam kaj pa pri otroku starem en mesec ki noče zaspat če ga ne nosiš in tako uspavaš pa včasih to nosanje traja tudi po uro in pol, ker vmes mislim da je zaspala jo položim v pojstlo pa že gleda in začne cvilit...

(odgovor članu Pikapolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   A otročka lahko "odvadiš" histeričn...
9.8.2005 12:54:50   
bini
se totalno strinjam smrka da pri tako majhnem ne gre za izisljevanje... mi smo našo takrat velikokrat uspavali z različnimi triki - se spomnim vožnje z avtom pa guganja v lupinici - sem dobila take mišice na rokah :rozica:.. ampak vse mine, verjemi in si to večkrat ponovi :rozica:

(odgovor članu Pikapolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   A otročka lahko "odvadiš" histeričn...
9.8.2005 13:15:13   
Gina
Naša deklica se je histerično drla vedno - pred spanjem, med spanjem, po spanju, čez dan.... 3 leta se je zbujala non stop, s histerijo, dokler me ni minilo in sem jo pustila dreti se. po dveh dneh smo spali celo noč vsi.
Vendar ti moram povedati, da je to njen način izražanja. še danes ob vsaki malenkosti začne histerično vreščat, kljub temu, da to pri nobenem ne vžge. Proba. Stara je 7 let in to počne od rojstva. mogoče ne čisto pri vsaki stvari, vendar vsaj nekajkrat na dan proba. Morda užge pa ta sistem pri stari mami, pa pri bratcu, pa na dvorišču. Ne vem. Vem samo to, da če bi imela še enega takega vreščača, bi začela takoj pri par mesecih ga tega odvajat, ker ko mu pride tako v kri, da je to njegov način izražanja, je to res kriza in potem to histerijo zasovražiš v dno duše in morda kdaj tudi narobe odreagiraš. Jaz imam problem, ker sem preveč mehka duša in potem iščem izgovore zanjo, zakaj cvili (se je udarila, jo je nekaj prizadelo, je žalostna...)in tako očitno vsaj včasih nekaj doseže tudi pri meni, čeprav večinoma ne in to je narobe, ker v bistvu je to način izsiljevanja, čustvenega izsiljevanja. Mogoče bi pa ti morala vzrok poiskati pri svoji:duda:.

Jaz bi rekla, da imaš samo dve možnosti. Ali jo ignoriraš in to čisto vedno, dosledno. Ali jo pa vedno dvigni, vzami v roke, pocrkljaj. Vsaka vmesna varianta ti bo prinesla dodatno histerijo in navado vreščanja. tega pa nočeš, a ne.

(odgovor članu Pikapolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   A otročka lahko "odvadiš" histeričn...
9.8.2005 13:16:10   
Dipsi
Tudi mi smo imeli popolnoma enak problem. Če sem želela, da je zaspala, sem jo morala nositi sem in tja, trepljati, pa je vseeno jokala. Me je že ornk bolela hrbtenica. Potem pa sem jo enkrat položila v posteljico in šla dokončvat kosilo. Nisem mogla takoj tja, čeprav bi najrajši tekla. Prišla sem po približno 5 minutnem joku in takrat je ravno prijela rjuhico in se pokrila malo ćez obraz in bila čisto tiho. Začela sem uporabljati "njeno foro". Položim jo v posteljico, ji podložim rjuhico ali plenico k obrazku, obrnem na bok, če je treba jo še malo trepljam po ritki, da se malo guga in misli, da se pelje:) Fora deluje.
Prej je po polurnem nošenju spala dvajset minut, sedaj pa spi dve do tri ure.
Te čisto razumem, da ni lahko in držim pesti zate, da vama bo končno uspelo. Če otrok mirno in vsaj nekaj časa spi, imamo tudi mamice potem veliko več energije za nadaljnje crkljanje in igranje.;)

(odgovor članu Pikapolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   A otročka lahko "odvadiš" histeričn...
9.8.2005 14:09:03   
Anonimen
Meni pa samo nekaj pri teh fintah ni jasno: a to pomaga, če stojiš zraven posteljice in mu prigovarjaš, ga božaš ali poješ. Jaz si tega pri nas ne predstavljam. Pri nas bi to bilo kot dodajanja olja na ogenj. Po moje bi ga pobralo od histreije, če bi jaz to počela, on bi pa tulil. A pri enih pa to dejansko res deluje ali kaj? Pri nas je namreč zaleglo edino, če si šel ven, pa da se je zdrl. Včasih sem sicer še prišla noter, malo sem ga poskusila pobožat in z mirnim glasom kaj povedat, ampak nazadnje je bilo ponavadi pa tako, da sem prišla četrtič notri in bila huda. Potem je bil pa mir.

(odgovor članu Pikapolonica)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   A otročka lahko "odvadiš" histeričn...
9.8.2005 14:20:29   
taška30
:)-:)-:)-Splišni, pri nas tud ta finta ne pali.
Jaz ravno po tem ločim jok, ko rabi bližino in mamin objem (takrat se umiri če prideš, pa božaš), takrat jo dvignem k sebi in pa jok izsiljevanja oz. tečnobe (npr. ko bi morala spat, ker je zaspana, pa noče, pa noče ležat), takrat se mi zdi da jo z božanjem in petjem še bolj znerviram in misli da se delam norca iz nje, ker me gleda direkt v oči, pa zraven jezno tuli...

(odgovor članu Pikapolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   A otročka lahko "odvadiš" histeričn...
9.8.2005 14:23:24   
Jančika_
Spliš, naš se na srečo ni mnogokrat drl. Če sem se ob teh redkih priložnostih naslikala zraven, je za trenutek utihnil, pa to samo zato, da je globoko zajel sapo in se zadrl še 10x bolj na glas. Ponavadi brez solz in s pretkanim pogledom izpod stisnjenih vek8).

Pikapolonica, otroci so zelo različni in eni imajo po moje pač tak karakter, da se več derejo. Prijateljičin sin se je že od začetka kar precej drl. Zdaj je star leto in osem mesecev, pa zvečer, ko ga dajejo spat, noče nihče biti na obisku, ker tisto je katastrofa. Ne glede na to, kaj starša naredita, se mali huronsko dere kake pol ure v kosu, preden zaspi.

Pa lahko verjameš, da sta sprobala vse - ga cartala, lubčkala, hodila z njim spat, menjala položaj postelje, zamenjala sobo, ga pustila dret, ga nosila....in še vse, kar ti pade na pamet - nič ne pomaga, mali tuli kot žival. Še najslabše je, če sta skoz ob njem, v takem primeru to traja tudi uro in pol. Pa še ponoči se potem zbuja z jokom. Če ga pustita, da se dere (pri odprtih vratih, da sliši njune glasove v dnevni), se dere kakih 20 minut in spi do jutra. Meni bi se zmešalo. Par dni nazaj je direkt od tam prišel naš skupni prijatelj, totalno izmozgan, in rekel, da pri tem noče biti več prisoten, ker je grozno.:(

(odgovor članu Pikapolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   A otročka lahko "odvadiš" histeričn...
9.8.2005 17:33:08   
Seven*
Pri nas je pomagalo edino to, da spi v zakonski postelji. Se je bil sposoben jokati tako dolgo koliko bi ga pustili. Pa niti nimamo srca.

Jaz gledam na stvar tako. Ja red mora biti. So pa neke skrajnosti. Vcasih tudi odrasel clovek ne more zaspati tocno ob isti uri. Vcasih je tudi odraslemu cloveku vroce in se premetava, zbuja.. Zakaj pri hudicu potem nebi smel poceti tega dojencek.

Ko je bila najhujsa vrocina Jakob ni mogel spati. Se je igral na postelji in ploskal. Pa sem mu pustila. Se jaz nisem mogla dihat, kaj sele tako majhen otrok..

Ja, verjetno bodo jokali, ko bodo odlozeni v posteljico. Najbrz zato, ker si bodo zeleli topline in stiskanja. Je od nas odvisno koliko mu bomo dali, koliko bomo zmogli.

Pri nas je zelo tezko. Se vedno se zbuja. Vceraj je nekaj sanjal in niti oci ni odprl. Sem ga hodla tolazit na eno uro. Marsikdo bi rekel, kaj ste ga pa razvadili.. Pa bi ga najbrz popravila v smislu, ce sem ga pocartala ko si je to zelel, se mi pac ne zdi to razvajanje. To je potreba po ljubezni.. In neglede kako hudo je, bom pri drugem otroku naredila isto. Se mi zdi da je velik veseljak. Nocem, da ze zdaj misli, da ne more racunati na svoje starse..


(odgovor članu Pikapolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   A otročka lahko "odvadiš" histeričn...
9.8.2005 17:48:44   
Tasika
:bravo::bravo::bravo:Seven:bravo::bravo::bravo:

(odgovor članu Pikapolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   A otročka lahko "odvadiš" histeričn...
9.8.2005 19:09:06   
Gina
Ja, seven, do neke mere imaš čisto prav. Vendar ne pozabi na tej poti starševstava, da si ti tudi človek, potreben ljubezni, varnosti, počitka in zadovoljstva. Potem pride trenutek, po letih odpovedovanja spanju, zaradi otrokove neprestane potrebe po varnosti, dotiku in ljubezni, mnogokrat na noč, vsako noč, cele dneve, cviljenju, če je takoj ne dobi, skratka odvisnosti od tega, ko več ne moreš tako naprej. Zaveš se,po teh letih, da si nekje pri vzgoji kiksnil. Zaveš se, da knjige, ki govorijo o tem, nimajo prav. Zaveš se, da tvoja mati, ki je imela točno tako vzgojo (o moji govorim), ni imela prav, pri vseh otrocih ne deluje. Ugotoviš, da knjige učijo eno skrajnost, vzgajani pa so bili mnogi po drugi skrajnosti. Nobena skrajnost ni ok. Kaj narediti? Ne vem. Vem le to, da otroku vedno nuditi vse, ni ok. Škoduje. Prav je, da dobi ogromno ljubezni, varnosti, crkljanja, ugodja, ali drugače rečeno - vsi otroci bi morali biti scrkljani v ljubezni. Prav je pa tudi, da otrok ve, kje so meje dobrega okusa. Z vstajanjem 10x na noč in tolaženjem do nezavesti ne bo tvoj ali katerikoli drug otrok čutil nič večje varnosti, kot če ga naučiš, da te ne zbuja vsako noč 10x. Vendar bosta v slednjem primeru srečna oba, v prvem primeru, ko boš imela dva taka doma, boš pa čez par let pregorela. Noben ne bo srečen, ne ti, ker boš izmozgana, ne otrok, ki bo imel izmozgano, utrujeno in sitno mamo. Kaj pa vem, razen če si ti toliko polna energije. Jaz sem po letih takega početja, kot ga opisuješ, ugotovila, da tega ne zmorem več. In posledica: vsi smo srečni, pa otroci mnogo bolj vedo, kje so njihove meje, prej pa po pravici povedano: izkoriščali so me, vse sem delala zanje, vedno razmišljala, kaj je dobro za njihovo dušo, na svojo dušo sem medtem pozabila, da obstaja. Bolj ko je bister otrok, in bolj kot je "gajsten", bolj te bo izkoriščal. Pa ko ve, kje so njegove meje, te pol manj skrbi, kakšno neumnost bo naredil, ko te ne bo zraven. Če mu vedno dovoliš vse, v imenu ljubezni, ker se bojiš za njegovo psiho, narediš točno to, da otrok proba točno vse, kar lahko, gre povsod čez rob. Vsak otrok ne, ker kakšen je po naravi plašen, kakšen, ki pa ni, je pa v veliki nevarnosti.
Kaj pa vem, nisem dovolj pametna, da bi to sama rešila, te vrstice so samo v razmislek.

(odgovor članu Pikapolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   A otročka lahko "odvadiš" histeričn...
9.8.2005 19:28:59   
corfu
Gina :bravo::bravo::bravo:

Tudi jaz sem mnenja, da tisti otrok, ki ima red, ni zato, nič prikrajšan starševske ljubezni.

poznam primer staršev, ki so nudili vse, storili vse, za svoje otroke, ne glede na posledice in mnenja, če je pa to mogoče dobro za otroka. dandanes ti otroci svojima staršema mnogo stvari očitajo, kaj vse bi lahko dosegli, pa v času otroštva in pubertete niso, saj sta starša v vsem popustila v upanju da je to najboljše za otroka, pa se je izkazalo ravno obratno.

(odgovor članu Pikapolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   A otročka lahko "odvadiš" histeričn...
9.8.2005 19:36:59   
BONI*
Sicer ti ne znam pomagati, lahko pa ti povem, da Luka obvlada histerično dretje do potankosti. Pa ne samo pred spanjem, ampak kadar koli, ko kaj ni po njegovem ali če takoj ne ugodiš njegovim željam. Histerično se zna dreti tudi, kadar nikakor ne doseže želene igrače.

Ko pogruntaš recept za odvajanje od histeričnega dretja, pa mi ga prosim zaupaj;)

Lp, Boni

(odgovor članu Pikapolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   A otročka lahko "odvadiš" histeričn...
9.8.2005 21:09:58   
Seven*
Ja Gina. V bistvu se strinjam s tabo. Nikakor ne smes otrocku v vsem ugodit. Se mi pa vedno bolj dozdeva, da se druzba pogovarja o "pridnih" otrocih, ce prespijo celo noc, v svoji sobi, po moznosti na drugi strani hise.. Najbolje je, da se obnasa kot da ga skoraj ni.. Nobena skrajnost se mi ne zdi ok. Mi Jakobu vsekakor ne dovolimo vsega. Smo pa ugotovili, da ima zelo nemiren spanec, da se zbuja v polsnu, da se vsede z zaprtimi ocmi. To se mi vsekakor ne zdi izsiljevanje, ker izsiljevanje je namerno, zavestno dejanje.. Vsaj jaz si to tako predstavljam..

Tudi jaz sem napisala, da mora biti vseskupaj v mejah zmoznosti. Nazalost je tako, da je v vecini primerov mamica tista, ki mora ponoci vstajat, ker je vecina moskih za taksna dejanja lenih.. Moj :love: je kar se tega tice pravi car. Sva se odlocila, glede na to, da cakava se enega :duda:, da bo zdaj za neko obdobje vsak skrbel ponoci za enega. Jaz bom v dnevni spala z dojenckom, on pa z Jakobom v spalnici.

Moje razmisljanje je pac taksno, da sodobna druzba otroke prevec odriva. Prav ena paranoja obstaja, da se bo otroke razvadilo. Skoz slisis tisti znani stavek: A je priden? Spi celo noc? JA priden je! Ne spi celo noc! Huh.

Hocem samo povdariti, da so otroci individualne osebnosti, vsaka s svojim karakterjem in potrebami. Ne moremo jih vkalupiti v neke norme.. Vcasih jim je pac potrebno tudi prisluhniti..

(odgovor članu Pikapolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   A otročka lahko "odvadiš" histeričn...
9.8.2005 21:50:26   
Anja167
Seven, jaz sem s tabo! V mislih in dejanjih. Mi tudi še "vzgajamo" tako, da so Enejeve potrebe majčkeno pred mojimi. Zaenkrat. In je s tem zaenkrat tudi meni mnogo lažje, saj mi ni treba ponoči prebedeti veliko časa, da bi ga umirila, da bi zaspal nazaj. Zaenkrat je to, da ga takoj pocrkljam, ko se zbudi, veliko bolj uspešno, kot da ga pustim pri miru ali le malo božam in mu prigovarjam. Pri nas tudi to prav nič ne pali. Je hud. Kot bi si mislil, pa dej mami, kaj stojiš zraven in nič od tebe, a bi me vzela k seb al ne. :)- Čisto zna biti, da bomo enkrat morali vklopiti drugačen sistem uspavanja. Ampak takrat bo Enej že starejši, že varno navezan (glede na knjige sodobne vzgoje 8):)-) in bo po moje hitreje sprejel spremembo režima.

(odgovor članu Pikapolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   A otročka lahko "odvadiš" histeričn...
9.8.2005 22:13:14   
Gina
Ja, seven, saj najbrž o enem in istem govoriva, samo da se ti očitno srečuješ s takimi ljudmi, ki imajo otroka na stranskem tiru ali kako bi se temu reklo, jaz pa srečujem veliko staršev, ki postavijo otroka daaaaaleč na prvo mesto in so mogoče na nek način preveč zaščitniški. V bistvu pa najbrž obe meniva, da morajo otroci dobiti dovolj ljubezni, pa tudi meje.

Lahko pa tudi jaz mojega pohvalim. Vedno vstaja ponoči on. Jaz sem pa veliko več z malimi podnevi. Ampak jaz sem tako vesela, ker to naredi, da sploh povedat ne morem.

Sem razmišljala, jaz tudi včasih vprašam, ali spi ponoči? Pa ne vprašam zato, da bi po tem sodila, ali je otrok priden ali ne, ampak zato, ker se mi zdi najbolj grozna stvar, ki se mi je v življenju pripetila, to da nisem dolgo imela možnosti ponoči spati. Zato se mi zdi to ključno vprašanje, ki ga nekomu postaviš, in ga lahko z moje strani prevedem: Ali si ok, si zdrava, so zadovoljene tvoje osnovne zdravstvene potrebe po spanju ali trpiš zaradi nespanja? V bistvu s takim vprašanjem kvečjemu hočeš pokazat sočustvovanje z nekom, ki trpi, in to nima prave veze z otrokom samim, ampak izključno z mamo. No, vsaj z moje strani je to tako.


(odgovor članu Pikapolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   A otročka lahko "odvadiš" histeričn...
9.8.2005 22:22:42   
Anonimen
Moj se tudi dere če mu prekinem dojenje, čeprav že spi napol. Pa kaj naredim? Dam mu zizo še enkrat, pa je mir.

Ponoči isto. Ko se zbudi, samo išče in če nisem dovolj hitra, jok. Pa se takoj potolaži...seveda z ziziko.
Spiva v isti postelji, ker mi je lažje. Si pa seveda lahko to privoščiva, ker sva sama.
:rozica:

(odgovor članu Pikapolonica)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako se živi brez mame? Težko. A nekateri ...
Kako živeti brez srca, pod katerim ste dihali in rasli, preden je svet postal nepredvidljiv.
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?