škorec
|
Živjo, Najina 2 leti in 8 mesecev stara hči se ne zna, želi,... igrati sama, ampak res skoraj nič. Ves čas mi je za petami ko kaj delam, saj kar ni nevarno ji pustim da pomaga in se imava lepo,ampak non stop je pa kar moteče. Če grem v kopalnico na wc, čistit, takoj je za mano. Npr. Se nekaj časa igrava v njeni sobi, potem rečem zdaj imam pa še delo, grem kuhat,.. takoj je za mano. In govori greva se igrat skupaj, ji dam sestavljanko: Dejva jo skupi sestavit. ... risanje, barvanje, slano testo, plastelin,... je ne zanimajo za več kot par minut če nisem z njo in se ne igrava skupaj. Včasih sem že kar huda in ji rečem: zdaj imam delo, ti pa se pojdi igrat sama v sobo ali dnevno, pridem ko opravim. Potem je zelo žalostna, joka, včasih iz jeze brca igrače, jih razmeče, me kliče,... pridem, jo vprašam kaj je narobe: Ne znam sama sestavit kock, hiše nardit... Dejva skupi. Pa imamo zelo malo stanovanje, brez hodnikov, tko da me ves čas sliši, vidi. Uglavnem ne zaigra se sama, mislim da se celo ne zna igrat sama s sabo, ne mara bit sama (redko malo potihne in se takoj spogledava in nama je vau če je 5 min sama in se igra). Sem prezahtevna? Koliko so bili vaši otroci stari ko so se že malo zaigrali sami in za koliko minut? Kako bi ravnale v mojem primeru, se vam to sploh zdi problem? Je pa edinka še zaenkrat. Drugače naj povem, da hodi v vrtec, z velikim veseljem, ima rada družbo, ko smo kje na obisku se naju ne drži kot klop, ampak se igra z drugimi. Evo cel spis, hvala vsem ki se boste oglasile s svojim mnenjem, idejo
|