Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: kako ste pri vas začeli pihati nos? 14.1.2011 12:35:50
|
|
|
|
miapia
|
Pihajte otroci, pihajte...... govorit, kazat, neštetokrat, vztrajat...
|
|
RE: kako ste pri vas začeli pihati nos? 14.1.2011 12:49:25
|
|
|
|
sazi
|
Hči je stara 22 mesecev, pa zdaj že nekaj mesecev lepo pihne, ampak premalo, da bi izpihala vse, kadar je zelo prehlajena. Takrat ji vbrizgam fiziološko in posesam z babyvacom. Pihanja pa sem jo "učila" tako, da sem ji lepo pristavljala robček in govorila, naj piha, pa še mene je večkrat videla (pa bratca tudi) - je pa tudi on znal kar kmalu močno upihnit nos - poznam tudi 7-letnike, ki še zdaj ne znajo pihniti (no, pa odrasle tudi).
|
|
|
|
RE: kako ste pri vas začeli pihati nos? 14.1.2011 13:34:49
|
|
|
|
Katy78
|
V bistvu ga nisem nič posebej učila... Vedno se je drl in od jeze pihal čez nos kadar sem mu s fiziološko čistila nos potem sem ga pa vedno pohvalila, kako fajn piha čez nos in še kakšen smrkeljček sem mu pokazala, ki ga je od jeze ven spihal in potem mu je ratalo zanimivo in je začel pihati kadar sem mu rekla da naj pihne.
|
|
|
|
RE: kako ste pri vas začeli pihati nos? 14.1.2011 14:17:37
|
|
|
|
Sa.Ka
|
Začelo se je na preprost način, ko sem otroka učila: pokaži kako si jezna, pri 10 mesecih. Pri enem letu je že znala pihnit skozi nos. Seveda pa tudi vrtec naredi svoje, ko so vse spodbujali, kot je napisala predhodnica miapia.
|
|
|
|
RE: kako ste pri vas začeli pihati nos? 14.1.2011 16:37:51
|
|
|
|
K_a_t_i
|
Ni in ni znal. Pri 3h letih še vedno ne. Sploh ni kapiral kaj pomeni pihniti - on je ves čas vdihaval vase. Potem sem mu pa enkrat zatlačila vato v eno nosnico (tako, da je še ven gledala, seveda) in rekla, naj jo odpihne. No, takrat je pa skapiral
|
|
RE: kako ste pri vas začeli pihati nos? 14.1.2011 17:34:38
|
|
|
|
kajajaka
|
ker sovraži čiščenje s fiziološko naša 2,5 letnica raje fino piha. Vsakič ji povem, da noska moramo spucati in da ga lahko s fiziološko ali bo pa pihala. In vedni piha, pa še kako Sicer pa mi ni jasno, zakaj vam je zdravnica odsvetovala fiziološko. Nam jo je pa priporočila, ker slabo spucan nos vodi do vnetja ušes... In res ni nobenih problemov z ušesi odkar dobro sčistimo nos!
|
|
|
|
RE: kako ste pri vas začeli pihati nos? 14.1.2011 19:00:39
|
|
|
|
Blueeyes
|
mi mamo isti problem.. skoz polhn nos, pa ne in ne spraznit ga.. zdej je začela kr sama pihat.. čeprov nama noče, vsem ostalim pa full močno pihne... tko da me pol še bolj jezi... k jz se pa pol s fiziološko matram
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 14.1.2011 23:22:34
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: kako ste pri vas začeli pihati nos? 16.1.2011 13:22:08
|
|
|
|
Anonimen
|
Meni pa naše sploh ni bilo treba učit ... pri letu in pol sem ji z robčkom obrisala nos in ko sem jo držala za nos je tamala pihnila ven ... jaz sem najprej mislila, da je čez usta pihnila in sem šele čez kake 2-3 brisanja nosa ugotovila, da tamala dejansko piha čez nos in ne usta
|
|
|
|
RE: kako ste pri vas začeli pihati nos? 16.1.2011 13:36:14
|
|
|
|
tecka
|
IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_i Ni in ni znal. Pri 3h letih še vedno ne. Sploh ni kapiral kaj pomeni pihniti - on je ves čas vdihaval vase. Potem sem mu pa enkrat zatlačila vato v eno nosnico (tako, da je še ven gledala, seveda) in rekla, naj jo odpihne. No, takrat je pa skapiral Tole je pa dobra ideja. Naš fant ima 19m. Je dosti bolan in aspirator laufa non-stop. Očitno ga moti vsak tujek v nosu, zato smo že pred letom govorili "kako dela nosek" in ga učili in takrat je pihal še "naprej-nazaj". Mogoče mu je aspirator pokazal kaj pomeni pihniti ven, ampak pri 14 - 15 m je znal pihniti sam. Mu je pa od začetka uspelo samo, če je imel usta zaprta oz. je večkrat šlo skozi usta kot skozi nos. No, piha takrat ko on hoče, ne ko ga prosimo mi. Ko ga smrklelj dovolj moti, ga pihne ven. Sva bila pa par dni nazaj ravno pred ogledalom ko je pihnil, tako da je videl tudi "izdelek" in zdaj greva večkrat pred ogledalo in ga spodbujam, da pihne.
|
|
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?