|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Avtosedež-v katero smer vožnje?
12.1.2011 22:22:05   
Sanija13
Pozdrav,

imam 6,5 mesečno hčerko. Do pred kratkim smo jo vozili v lupinici, ker pa jo z debelim kombizijončkom skorajda nisem spravila več not, smo jo prestavili v sedež od 0 do 18 kg. Dali smo ga v nasprotno smer vožnje, ker je pač še majhna.
Tu pa nastopi problem! Avtosedež smo namestili na zadnji sedež avtomobila. Ker pač sedeš avtomobila ni raven (sedalo je ugreznjeno), sedež za dojenčka pa je seveda na podnu raven. In tako je med obema sedežema luknja, ker se otr. sedež ne prilega. V glavnem, cel otroški sedež je nameščen nekam nerodno, krivo, drugače pa ne gre. Razen če ga obrenm v smer vožnje, je ok, kot mora biti.
Ampak tako majhnih otrok naj ne bi vozili v smeri vožnje....
Torej, kako imate nameščen avtosedež, če v njem vozite 6-7 mesečnika (če ga ne vozite več v lupinici)???
Hvala, lep pozdrav. A

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Avtosedež-v katero smer vožnje?
12.1.2011 22:28:45   
botrca
Saj pa so avtosedeži v smeri vožnje. Nisem še slišala da ima nekdo postavljenega obrnjenega. Ne vem, jaz sem mojega sina vozila v tem obdobju v lupinici. Pri enem letu oz. 11 mesecih je sedel v avtosedežu, ki je postavljen v smer vožnje.

_____________________________

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu Sanija13)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Avtosedež-v katero smer vožnje?
13.1.2011 8:00:16   
nananaja
Že prav, avtosedeži 0-18 kg se montirajo lahko v obe smeri, samo včasih v obratni smeri stoji zelo pokonci, ker ima avtomobilski sedež precej naklona nazaj. Mi smo imeli to težavo pri lupinici, smo pa na nižjem delu malenkost podložili.
Mogoče lahko poskusiš montirat na sprednji sedež, če lahko izklopiš airbag, ali pa na srednji zadnji sedež?
A pri lupinici pa niste imeli problema?

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Avtosedež-v katero smer vožnje?
13.1.2011 8:09:16   
end1
v smeri vožnje, razen lupinice!

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Avtosedež-v katero smer vožnje?
13.1.2011 8:14:46   
benika
Otroka daj ven iz kombinizona, pa bo lepo pasal tudi v lupinico. Avtosedeži, ki so primerni za tako male otroke, se montirajo v nasprotni smeri vožnje.

(odgovor članu end1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Avtosedež-v katero smer vožnje?
13.1.2011 8:57:41   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: benika

Otroka daj ven iz kombinizona, pa bo lepo pasal tudi v lupinico. Avtosedeži, ki so primerni za tako male otroke, se montirajo v nasprotni smeri vožnje.


Se strinjam, ven iz bunde, pajacev, pa pokrij z deko. Raje naj bo varna vožnja manj oblečenega, kot pa nevarna vožnja, samo zato da bo oblečen. Če je v avtu preveč mrzlo, pa ga prej vžgi in zakuri. Če se avtosedež ne poleže lepo in je vmes luknja- varnost ni več zagotovljena. Res ne razumem kolk bolj vam je pomembno, da je otrok oblečen, kot pa varnost. Otrok pri 6 mesecih ne bo zmrznil, ni tako mrzlo nikoli, potem pa se tudi že avto segreje

V smeri vožnje pa tako malega otroka nikakor vozit, kar oglej si nekaj posnetkov na internetu!

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 13.1.2011 8:59:18 >

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
13.1.2011 9:37:08   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu benika)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Avtosedež-v katero smer vožnje?
13.1.2011 11:23:41   
miapia
skupina 0+: za otroke - dojenčke do 13 kg (to pomeni od rojstva do teže otroka 13 kg). Praksa pokaže, da te sedeže malčki prerasejo med osmim in deset_im mesecem starosti (naj vas ne zanesejo reklame, kjer ponujajo razne sedeže do 18 meseca starosti – merilo je do 13 kg in to je v povprečju 9 mesec, ker morate upoštevati tudi otrokovo višino in njegovo zanimanje za dogajanje okrog sebe, katerega pa težko ''vidi leže''). Ti sedeži so zelo praktični, saj imajo ročaj za prenašanje (pri tem je zelo pomembna majhna teža sedeža), uporabni so v stanovanju (kot ležalka), ampak pediatri ne priporočajo uporabe več kot dve uri skupaj. Tudi ob nakupu pazite, če boste sedež uporabljali v prvih dveh - treh mesecih, ga morate uporabljati z dodatnimi vložki – blazinicami (obvezno). Večino avtosedežev za dojenčke je izdelanih iz plastike in so kljub temu varni, saj morajo biti v avtomobilu pritrjeni nasprotno smeri vožnje in jih tri-točkovni avtomobilski varnostni pas »objame«. Obvezno je, da otrok gleda vzvratno na smer vožnje, kajti ob morebitnem trku pritisne s celim telesom na školjko sedeža, saj ima dojenček v primerjavi s telesom nesorazmerno veliko glavo in šibek vrat. Novejšim sedežem se naslonjalo spreminja po višini in imajo možnost pritrditve z isofix sistemom, kar je zelo enostavno, saj ni potrebno ''vleči'' varnostnega pasu. Če imate v avtu na sovozniškem sedežu varnostno vrečo (air bag), potem morate le tega izklopiti (novejši avtomobili), oziroma je najbolje, da sedež namestite na zadnji sedež - vendar pozor - tudi tam nasprotno smeri vožnje.

Iz tega lahko razbereš, da je tvoj otrok še malce premlad in se zaradi bunde ne splača riskirati njegovih poškodb v primeru nesreče.


< Sporočilo je popravil miapia -- 13.1.2011 11:24:46 >


_____________________________

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Avtosedež-v katero smer vožnje?
13.1.2011 11:25:17   
miapia
skupina 0+: za otroke - dojenčke do 13 kg (to pomeni od rojstva do teže otroka 13 kg). Praksa pokaže, da te sedeže malčki prerasejo med osmim in deset__im mesecem starosti (naj vas ne zanesejo reklame, kjer ponujajo razne sedeže do 18 meseca starosti – merilo je do 13 kg in to je v povprečju 9 mesec, ker morate upoštevati tudi otrokovo višino in njegovo zanimanje za dogajanje okrog sebe, katerega pa težko ''''vidi leže''''). Ti sedeži so zelo praktični, saj imajo ročaj za prenašanje (pri tem je zelo pomembna majhna teža sedeža), uporabni so v stanovanju (kot ležalka), ampak pediatri ne priporočajo uporabe več kot dve uri skupaj. Tudi ob nakupu pazite, če boste sedež uporabljali v prvih dveh - treh mesecih, ga morate uporabljati z dodatnimi vložki – blazinicami (obvezno). Večino avtosedežev za dojenčke je izdelanih iz plastike in so kljub temu varni, saj morajo biti v avtomobilu pritrjeni nasprotno smeri vožnje in jih tri-točkovni avtomobilski varnostni pas »objame«. Obvezno je, da otrok gleda vzvratno na smer vožnje, kajti ob morebitnem trku pritisne s celim telesom na školjko sedeža, saj ima dojenček v primerjavi s telesom nesorazmerno veliko glavo in šibek vrat. Novejšim sedežem se naslonjalo spreminja po višini in imajo možnost pritrditve z isofix sistemom, kar je zelo enostavno, saj ni potrebno ''''vleči'''' varnostnega pasu. Če imate v avtu na sovozniškem sedežu varnostno vrečo (air bag), potem morate le tega izklopiti (novejši avtomobili), oziroma je najbolje, da sedež namestite na zadnji sedež - vendar pozor - tudi tam nasprotno smeri vožnje.

Iz tega lahko razbereš, da je tvoj otrok še malce premlad in se zaradi bunde ne splača riskirati njegovih poškodb v primeru nesreče.


_____________________________

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Avtosedež-v katero smer vožnje?
13.1.2011 16:08:22   
kristinaj
zakaj ga pa daješ v kombinezonu v lupinico????

dej ga normalno oblečenega pa bo šel.... lupinico nesi domov, bejbo noter namontiri, pokri z deko in nesi v avto, ko se segreje, deko odmakni...

taki mali morajo biti obrnjeni v obratni smeri vožnje do določene kilaže... kako pa avtosedež, jaz ga imam 0-13 kg, namontiraš v obratni smeri ne vem, niti ne vem kako stoji v avtu, ker sta moja dva šla z 11m v le tega..

_____________________________

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu Sanija13)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Avtosedež-v katero smer vožnje?
13.1.2011 19:23:37   
nusi
tudi jaz imam sedež 0-18 v kontra smeri vožnje in tako bo ostal do 1 leta, mora pa biti sedež v ležečem položaju. Če se ti zdi, da ni dobro nameščen se pozanimaj na amzs, enkrat se tja zapelji in ti bodo povedali če je varno nameščen.
če je otrok prerastel lupinico glede na višino paščkov ali mu glava gleda čez rob, potem jo je treba zamenjati z večjim sedežem, tudi če piše, da je do 13 kg.
Dam pa včasih tudi jaz tamalga v pajacku v avto, kadar grem akm blizu in se avto itak ne segreje, še posebej če grem direktno naprej na sprehod, oblačenju pajaca v avtu se tako izognem user posted image

< Sporočilo je popravil nusi -- 13.1.2011 19:25:40 >

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Avtosedež-v katero smer vožnje?
13.1.2011 20:28:07   
Dashenka
6 mesečni dojenček v avtomobilu sodi le v lupinico in nikamor drugam.
Sploh pa ne razumem pa zakaj otroka ne slečeš iz bunde ali še huje, kombinezona.


(odgovor članu Sanija13)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Avtosedež-v katero smer vožnje?
14.1.2011 8:50:49   
Čili 1

IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Res ne razumem kolk bolj vam je pomembno, da je otrok oblečen, kot pa varnost.




Men tud tole ni jasno. In pol bi kr podlagali sedeže z ''nevemčim''...

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Avtosedež-v katero smer vožnje?
14.1.2011 9:35:58   
K_a_t_i
IZVIRNO SPOROČILO: Dashenka

Sploh pa ne razumem pa zakaj otroka ne slečeš iz bunde ali še huje, kombinezona.




Recimo, da je zunaj -10. Avto je vso noč na parkirišču. Doma si SAM z otrokom - v bloku, v 5. nadstropju. Otroka boš z avtom peljal 10km daleč, da greš na sprehodo (recimo v Tivoli, kjer si zmenjen s kolegico).
Se še komu zdi praktično, da ga daš v lupinico pokritega, brez kombinezona?

Sicer pa tukaj to ni vprašanje - Sanija13 že ima pravi avtosedež, ki je tudi za dojenčka. Saj ni rekla, da ga bo dala sedet v stolček 9-18kg.

Mi smo imeli isti problem kot ga opisuješ, z lupinico. Je bil tamal kar navpično, namesto, da bi bil napol v leže v njej. Sem ga potem vedno za noge potegnila, da sem ga dala kolikor dol je bilo mogoče. Ko je zrastel, to ni bilo več mogoče, zato smo ga s 7,5 meseci prestavili v roemerjev stolček 9-18, ki ima naklon. Zdaj ga vozimo obrnjenega naprej v pol ležečem položaju. Ima pa 73cm in 10,5kg. Pa sedi tudi že samostojno, preden me kdo napade.

Sem se pa zdaj spomnila, da smo imeli pri prvem podstavek za lupinico podloženo z brisačo, da je bilo ravno - verjetno lahko kaj podobnega tudi ti poskusiš.

< Sporočilo je popravil K_a_t_i -- 14.1.2011 9:37:31 >


_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Avtosedež-v katero smer vožnje?
14.1.2011 9:46:11   
urshak
Tudi jaz sem imela iste probleme s sedežem 0-18, ko je bil obrnjen v nasprotni smeri vožnje. Rešila sem jih tako, da sem sprednji sedež pomaknila tako nazaj, da je v bistvu zagozdil sedež in tako je bil lepo fiksiran. Če pa to nisem naredila je kar plesal po sedežu, kljub temu, da je bil privezan.

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Avtosedež-v katero smer vožnje?
14.1.2011 10:17:52   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_i

IZVIRNO SPOROČILO: Dashenka

Sploh pa ne razumem pa zakaj otroka ne slečeš iz bunde ali še huje, kombinezona.




Recimo, da je zunaj -10. Avto je vso noč na parkirišču. Doma si SAM z otrokom - v bloku, v 5. nadstropju. Otroka boš z avtom peljal 10km daleč, da greš na sprehodo (recimo v Tivoli, kjer si zmenjen s kolegico).
Se še komu zdi praktično, da ga daš v lupinico pokritega, brez kombinezona?




Ja, meni. Prideta do avta, ti ga lepo zakurblaš in daš na gretje, nato spakiraš torbe not, voziček not, otroka namestiš, ga pokriješ, avto pa bo počasi tudi že začel gret, oz ko bosta speljala, bo po parih metrih sigurno grel. Razen če imaš eno staro kripo. 6 mesečni otrok ni novorojenček, lahko regulira temperaturo in se ne bo podhladil. Poleg tega pa mu lahko lahko oblečeš debelejšo jopico čez. Smo dali skozi to in otroku nič ne manjka. Na vseh varnostnih testih je povdarek in opozorilo, da oblečen starejši človek (bunde) in otroci (bunde in kombinezoni) zmanjšujejo varnost. Ampak eni to enostavno ne razumete. IN vsi avti niso isti, zadnji sedeži so različni in če ona piše, da je naklon, da sedeš pleše, da ima vmes luknjo..... to ni varno. Če imaš ti zadnji sedež normalen in se otroški sedež lepo prilega, je fiksen, potem ni problema.

Veliko jih napiše tudi, da za tistih par km se ne splača slečt. Ampak poglej statistiko, ki pravi, da je največ nesreč ravno v domačem okolju, par km od doma, ko pade koncentracija, ko mislimo, da poznamo vse parametre, ko mislimo, da se nam na poznani regionalki ne more nič zgodit.

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 14.1.2011 10:19:56 >

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   [Brisano sporočilo]
14.1.2011 11:27:16   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Hope2)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Avtosedež-v katero smer vožnje?
14.1.2011 14:01:35   
Čili 1
IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_i

Sem se pa zdaj spomnila, da smo imeli pri prvem podstavek za lupinico podloženo z brisačo, da je bilo ravno - verjetno lahko kaj podobnega tudi ti poskusiš.



Men se tole podlaganje z brisačkami in podobno ne sliši glih varno. Sej mogoče pretiravam, sam pomoje proizvajalci lupinc in sedežev niso imeli v mislih raznih ''''domačih izboljšav''''. Kaj ti nuca, da je sedež al pa lupinca ocenjena kot najbolj varna, če jo pol čist po svoje z raznimi brisačkami namontiraš v nek položaj, ki si ga po svoji logiki zamisliš, kot najbolj primernega (in vprašljivo, če tudi najbolj varnega).

Pa z Hope2 se strinjam.

< Sporočilo je popravil Čili 1 -- 14.1.2011 14:02:59 >

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Avtosedež-v katero smer vožnje?
14.1.2011 15:23:53   
sazi
Recimo, da je zunaj -10. Avto je vso noč na parkirišču. Doma si SAM z otrokom - v bloku, v 5. nadstropju. Otroka boš z avtom peljal 10km daleč, da greš na sprehodo (recimo v Tivoli, kjer si zmenjen s kolegico).
Se še komu zdi praktično, da ga daš v lupinico pokritega, brez kombinezona?


Mani se tudi zdi tako praktično. Imam dva zimska otroka in nikoli nista bila v lupinici v kombinezonu, pa nismo imeli garaže in je bil avto zunaj, zasnežen in ponavadi težko dostopen. otroka sem oblekla v plišast pajac, na glavo sem mu dala kapo in takega v lupinico, katero sem potem, ko je bil že pripet zadekala z mehko odejo. Tako kepico sem potem nesla do avta, pripela lupinico, očistola avto in odpeljala - celo v neogretem avtu, saj je bil otrok popolnoma zadekam - sem prepričana, da mu je bilo topleje in udobneje kot v kombinezonu. Na sprehodu sem ga samo preložila v košaro in ponovno zadekala, če sem šla pa kam na obisk, je šel pa samo iz lupinice in ni bilo potrebnega slačnja, saj je bil že slečen.

Sem pri 1. otroku nekaj komplicirala s pajaci - me je kmalu srečala pamet - otrok, dokler ne hodi, ne potrebuje nobenega pajaca/kombinezona.

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Avtosedež-v katero smer vožnje?
14.1.2011 17:12:27   
nusi
IZVIRNO SPOROČILO: sazi
Sem pri 1. otroku nekaj komplicirala s pajaci - me je kmalu srečala pamet - otrok, dokler ne hodi, ne potrebuje nobenega pajaca/kombinezona.


Kaj pa? Ga imaš res kadar je pod ničlo samo v jopi oz. v plišasetm pajacu? Razen če je plišast pajac podložen, potem je pa itak isto kot kombinezon. Našega lahko ne vem kako zadekam, ampak on hoče imet proste roke, se nagiba naprej...in se odkoplje izpod deke.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Avtosedež-v katero smer vožnje?
17.1.2011 9:53:20   
nincy29
jao toliko berem o teh avtosedežih,lupinicah...mi smo imeli lupinico od peg perego primo viaggio.je do 13kg ampak naš jo je že prej prerasel.tam nekje okrog 6.meseca smo ga prestavili v avtosedež od 9-18kg.niti 8 kg ni imel,ampak lupinica je bila res že premajhna!glede oblek v avtosedežu,dokler sem imela pajaca sem za cca par minutk vožnje tja nekje do 5 min ga posedla z pajacom noter.zdaj sem kupila samo bundico in mu jo slečem.z budnico je čist bolj enostavno,z pajacom če sem bila sama in je povrh vsega še dež padal sem se ful namučila dat gor pa dol,sem pa prakticirala da sem ga v deko fejst zavila in iz stanovanja do avta ga nesla.

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Avtosedež-v katero smer vožnje?
17.1.2011 23:25:14   
sazi
IZVIRNO SPOROČILO: nusi

IZVIRNO SPOROČILO: sazi
Sem pri 1. otroku nekaj komplicirala s pajaci - me je kmalu srečala pamet - otrok, dokler ne hodi, ne potrebuje nobenega pajaca/kombinezona.


Kaj pa? Ga imaš res kadar je pod ničlo samo v jopi oz. v plišasetm pajacu? Razen če je plišast pajac podložen, potem je pa itak isto kot kombinezon. Našega lahko ne vem kako zadekam, ampak on hoče imet proste roke, se nagiba naprej...in se odkoplje izpod deke.



Hm, da se spomnim našega enoletnika (njegova 2. zima), ko še ni hodil (je shodil zelooo pozno). Oblečene je imel žabice in trenirko (nepodloženo), zgoraj pa body z dolgimi rokavi, bombažno majčko in flis (ne preveč debel) in bil v vozičku v zimski vreči. Res ni imel pajaca. Oblekel ga je samo 2x - za na sanke.

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Avtosedež-v katero smer vožnje?
20.1.2011 21:12:13   
K_a_t_i
6 mesečni otrok se NE vozi v košari - torej ga bolj težko prestaviš napol nagega iz lupinice v voziček in pokriješ/zadekaš. Ga je treba prej oblečt.

Avto se pa NOBEN ne segreje po par metrih. Kvečjemu par kilometrih. Pa teh "par kilometrov" pri -10 je hitro 10. Ravno zato sem napisala, da ni praktično dajat tako majhnega otroka za 10 kilometrov v avto napol nagega in ga potem (nevemsploh kako) oblečt zunaj v kombinezon. Že res, da ne bo zato zmrznil, ampak prav tako ne vem kaj se bi mu lahko zgodilo v kombinezonu/bundi v avtu user posted image


< Sporočilo je popravil K_a_t_i -- 20.1.2011 21:17:58 >


_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Avtosedež-v katero smer vožnje?
20.1.2011 21:14:23   
K_a_t_i
IZVIRNO SPOROČILO: sazi

IZVIRNO SPOROČILO: nusi

IZVIRNO SPOROČILO: sazi
Sem pri 1. otroku nekaj komplicirala s pajaci - me je kmalu srečala pamet - otrok, dokler ne hodi, ne potrebuje nobenega pajaca/kombinezona.


Kaj pa? Ga imaš res kadar je pod ničlo samo v jopi oz. v plišasetm pajacu? Razen če je plišast pajac podložen, potem je pa itak isto kot kombinezon. Našega lahko ne vem kako zadekam, ampak on hoče imet proste roke, se nagiba naprej...in se odkoplje izpod deke.



Hm, da se spomnim našega enoletnika (njegova 2. zima), ko še ni hodil (je shodil zelooo pozno). Oblečene je imel žabice in trenirko (nepodloženo), zgoraj pa body z dolgimi rokavi, bombažno majčko in flis (ne preveč debel) in bil v vozičku v zimski vreči.

Tko mam jst občenega pri +10, ne pa pri -10. Če bi ga v tej opravi vozila svoji standardni 2 do 3 ure naokrog, bi fasal ozebline.


_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Avtosedež-v katero smer vožnje?
21.1.2011 7:15:59   
Hope2
Kati pri 10+ v trenirki in žabah, noben ne bo dobil ozebline, ne pretiravaj, pa še deka čezuser posted image . Si sprobala, ker ene smo. Če ti otroka tako oblačiš, pač tvoj način, ampak ne rečt da zmrznejo. Pri 10- pa zunaj vsak avto zmrzne-šipe, torej je treba strgat (razen če je v kakem zavetju). Kot sem rekla, najprej vžgeš avto in daš na gretje, šipe, pa voziček, torbe, otrok, lahk ga še malo v vozičku pustiš... pa avto že laufa par minut, tak da bo gretje res delalo po kakem kilometru. Več nas je takih, ki smo to prakticirali, pa ni noben zmrznu ali zbolel, tak da ni treba pretiravat. Pa kdo govori o pol nagem otroku, če ima spodaj žabe, hlače, zgoraj bodi, majčko, pulover ali flis, kapo, debele štunfe, pa zavit v debelejšo deko, v vozičku v zimski vreči.
Pa mi povej, če ti daš otroka v kombinezonu v avtu, kjer je plus, celo ko se ogreje vsaj plus 15, a sploh greš na sprehod pri -10,-15, kak pa potem oblečeš otroka? Isto kot v avtu?
In potem še vidiš otroke v kaki trgovini, ko spijo v pajackih/kombinezonih v lupinici. Zaspijo v avtu, pa ga mama samo vzame lupinico in se šetka po trgovini s tako oblečenim otrokom. Ja, ima svakih. Vsak pač dela kar misli, da je prav, obleče kot misli, da otrok rabi, saj so itak otroci različni (bolj/manj zmrznljivi) ampak ne glede na vse, je vedno varnost na prvem mestu. zato se znajdeš pač na načine, da bo najbolj varno za otroka, pa še vseeno dovolj toplo. 

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 21.1.2011 7:26:10 >

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




plenice
symba

od plenic za enkratno uporabo uporabljaš?

pampers (58%)

alana (4%)

muller (22%)

hofer (12%)

moltex (1%)

linostar (2%)


Število vseh glasov: 120

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!