|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   koliko UZ pregledov?
9.8.2005 7:55:30   
simonas
Pozdravljene!

Sedaj sem v 16. tednu nosečnosti in sem imela zaradi težavic do sedaj že 7 UZ pregledov. A ni to malo dosti? Kakšne so kaj vaše izkušnje? Malo me je prestrašil dr. s foruma zdravniški nasveti, ki je napisal, da lahko pogosti UZ vpliva na razvoj centra za ravnotežje.

Simona
Neposredna povezava do sporočila: 1
   koliko UZ pregledov?
9.8.2005 8:00:45   
tina104
Je kar dosti, ampak tako pač je, če so kaki problemi. Jaz sem na začetku imela tudi 3, pa potem še morfologijo, zdaj pa nobenega več, pa bi bilo fino, če bi še imela enega po 30. tednu.
Škodljivosti UZ še niso dokazali.

(odgovor članu simonas)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   koliko UZ pregledov?
9.8.2005 8:04:14   
gramec
Oj,

če so UZ potrebni potem je bolje da se opravijo kot da bi res šlo kaj po nepotrebnem narobe. Kolk se meni zdi pa mislim, da niso tako škodljivi kot pravijo nekateri oz. da sploh niso, ker drugače se sploh ne bi opravljali. No, nekaj podobnega je odgovoril dr. Pušenjak eni nosečnici.

Lp.

(odgovor članu simonas)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   koliko UZ pregledov?
9.8.2005 8:20:43   
hugolina
Meni je delal UZ na skoraj vsakem pregledu (mogoče 2x ne).

(odgovor članu simonas)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   koliko UZ pregledov?
9.8.2005 9:17:54   
2ursae
' jutro,

tudi meni G dela Uz na vsakem pregledu, ker imam malce težav. Mi je pa enkrat omenil, da preveč UZ ni najboljše za možgančke. Tko da, če mora izmeriti kateri del teleščka :duda: , zamrzne sliko in potem meri. Posledica je, da je :duda: zelo kratek čas podvržen UZ valovanju.

pozdravček :muca:

(odgovor članu simonas)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   koliko UZ pregledov?
9.8.2005 12:53:02   
Wahoo RR
jest imam očitno bolj zaj...ginekologinjo...ve celi nosečnosti mi je naredila 3...še celo brez CTG sem ostala....

(odgovor članu simonas)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   koliko UZ pregledov?
9.8.2005 13:59:08   
simonas
Zdaj sem še našla eno stran o UZ, pa tudi pravijo, da ni nevarnosti za :duda:, tako da sem bolj pomirjena.

"Ultrasound is safe for you and your baby because it does not use x-rays to produce an image. Using sound waves so high they can’t be heard by the human ear, ultrasound allows visualization and "examination" of the fetus without X-rays. Studies show that low-risk women who have routine ultrasound exams are no more likely to have healthy babies than low-risk women how don’t have the test. The only potential risk is the chance that ultrasound may not detect all birth defects, and occasionally give a false positive result, where the patient is told incorrectly that her baby may have a birth defect. Frequent follow-up exams can ensure that false positive results are kept to a minimum."

(odgovor članu simonas)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?