muki1
|
Ja hudič je to, a ne? Tudi moja muki je prvi rojstni dan doživela v vrtcu. Tako je to, če nimaš varstva. Je bila kar kriza v začetku. Prvi teden sva se uvajali skupaj. Prvi dan ji je bilo ful zanimivo. Jaz sem sedela v kotu in jo prepustila toku. Plazila se je naokrog in prijemala v roke igrače, ter opazovala otroke. Ker so ostali bili starejši ( do treh let ) so bili kar pokroviteljski do nje.Vmes je seveda neprenehoma preverjala, ali je mami še tam, kjer jo je pustila. Tako je bilo tudi drugi dan,odkrila je,da imajo veliko stensko ogledalo in je kar nekaj časa preživela pred njim :)- :)-. Tretji dan sem jo za pol urce pustila samo. So jo vzgojiteljice zamotile, da ni videla ko odhajam. Ko je ugotovila da mame ni, me je klicala, pa so ji rekle da je mama šla pa -pa,pa so hitro nekaj drugega začeli delati. Četrti dan sem spet izginila, tokrat za dve uri,prav tako v petek. Obakrat isto, ko je ugotovila da me ni, so ji rekle mama šla pa - pa in akcija, pa je še kar šlo. No in potem je prišel vikend. Sem jo crkljala in požirala cmok, v nedeljo zvečer sem jo odnesla spat, ji pripravila nahrbtniček in se zjokala na kavču kot dež. Mož me je komaj pomiril. V ponedeljek, prvi dan moje službe je bil žalosten,ko sem jo prinesla v vrtec je jokala ko :hudicek:, oprijemala se me je, da jo je vzgojiteljica dobesedno iztrgala dol z mene, potem sem jaz odšla,ampak baje ni dolgo jokala, se je pomirila in prepustila dogodkom. Tako je bilo kar nekaj časa, jutranji jok in stok,potem pa mir. Nekaj časa je bilproblem tudi z uspavanje,pa so tudi to uredili. Zdaj trenutno ima pavzo, ker je vrtec zaprt, drugače pa se je že zelo lepo privadila. Rada ima otroke, vzgojiteljice,včasih se kar objemajo, ko pridem po njo. Veliko se igra, postala je bolj samostojna, sama pije iz šalčke, samostojno je, skratka ogromen napredek. V začetku se lahko kar pripraviš, da bo veliko zbolel, tudi z nama je bilo tako, še mene je okužila, ampak tudi to smo preživeli. Po enem letu druženja z otročkom, je tudi za mamico dobrodošlo, da se vrne v službo, med odrasle ljudi, da nisi samo mami, da si spet malo ti. Želim vama uspešen skok v novi lajf,veliko sreče in zdravja. Drži se, saj vemkak ti je :rozica:
|