amii
|
Lory, to je lahko reči. Vse je odvisno od dojenčka. Le kako boš pustil npr. novorojenčka, ki ima 24 ur na dan krče, da joka? Jaz svojega nisem mogla, prenosla sem ga 3 mesece cele noči in dneve, brez kakršnekoli pomoči in sedaj, ko je star 4,5 mesece ima "sadistično nočno rutino". Spat ob 189h, brez problemov, potem pa ob 9h:jesti, ob 23h:jesti, ob 1h: prmetavanje, jokanje (duda, obralanje na drugi bok...), ob 3h: jesti, ob 4h: jokanje, premetavanje (duda,cartanje...), ob 5:30: vstati. Verjemite VSE, ama VSE sem poskusila (menjava ležišča, spanje pri meni, uravnavanje temperature v prostoru, drugače oblačenje, druge plenice, hranjenje z AM - drugače je dojen, držanje zvečer, da bi šel kasneje spat, kopanje v kopališču, da bi se utrudil,..... VSE....). Mama mi je svetovala: ma pusti ga da joče. Aha,....., pustila 5 minut, pa je takšno dretje izustil, da sem se vstrašila da se mi zaduši in to ob 1h zjutraj. Za takšne šale nimam živcev. Lahko je reči tistim, ki imajo neproblematične dojenčke