nananaja
|
Jah pri nas se večja skoraj nikoli ne trmari zaradi oblačenja, je pa poskusila že parkrat pri možu in pri meni z bolečino v ušesu, ker je pač bila ob vnetem ušesu doma ali pri stari mami - pa z izrednim veseljem hodi v vrtec, ampak je treba vstat zgodaj in vsa z možem ugotovila, da je to imela kadar je šla pozno spat - ko je prišla v avto, je na bolečino že povsem pozabila. Mlajša pa še dve leti ni stara, pa že ima trmo, kaj bo ona oblekla ali pa da se bo sama oblekla, zato jo pač malo okoli prinašam. Tu se povsem strinjam z BAMBINO_ in K_a_t_i, da mora biti red in ne naglica in seveda priprava po počitnicah, ampak ni tebi treba razlagat, da se bo tam igral... samo lepo poveš, da je spet čas za službo in vrtec ter da ga prideš iskat po določeni dejavnosti v vrtcu npr. po spanju. Kar se pa tiče slabega govora, je pa potem res težko sklepati, če pove tri besede. Ob takih situacijah moraš pa takoj vprašat vzgojiteljico, zakaj se je tega zapomnil. Veš, v vrtcu imajo pač vsaj 12 otrok v skupini in te otroke morajo naučiti sobivanja, zato jim pač morajo povedati, da se kaj ne dela, da je kaj ušpičil... ampak če je zate to teror, ne vem, zame je teror, da se otroka tepe, nanj neznosno kriči., zapiranje v kopalnico, na hodnik... verjamem pa, da je potrebno kakega otroka odstranit od drugega, naprimer meni je povedala za tamalo, da sta jo morale kar močno držat nazaj, ker se je preveč uživela v vlogo najstarejše (4 mesece starejša od vseh, se pri eno do dve letnikih zelo pozna), saj je preveč težila z dudami in flaškami, ki jih je ostalim tlačila v usta, pa seveda z objemanjem in podobnim. Ampak jaz sem pričakovala, da bodo s tem problemi, ker ima mlajšega bratranca in sestrično in natanko enake probleme dela doma. Jaz pač vzgojiteljicam zaupam, četudi mi je ravno o tej, ki ima malo, soseda natrosila nekaj slabih izkušenj.
|