|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   teror v vrtec
4.1.2011 7:44:16   
maktub
no ja.... nas tamali je sedaj bil 1 teden doma ko bo bile te počitnice in s tem tednom gre žespet.. včeraj se je lepo zbudil reku da gremo v vrtec ko pa se je začelo slačenje in oblačenje je totalno zablokiral.... začel je takoo ma tako se dret da je bil moker...oči je imel od vsega ko ena žaba in vse 4 je stegnu da ga nisem nikakor mogla oblečt saj sem ga tko močno drzala da sem se bala da ga poskodujem.. z možem sva ga pol nekako oblekla ampak on je bil tak zabuhel in tako hlipal da je v roku pol ure ko se je mož pripravljal zaspal na kavcu ko ubit.....do sedaj sem ga že večkrat vzela za kak teden ven ampak nikoli take drame... res da ni fanatik vrtca ni sow nikoli rade volje ampak je pa sow...pol ko je vidu prijateljčke je super... zdaj pa ko vstopi v vrtec vse ok.. se obuje...sleče.. čim pride pred vrata od skupinee pa polomojaaa...metanjeee...kričanjeee..brcanjeee da se nas slisi se na pakririsče vrtca... zakaj??...
moj sin je  zelo energičen.. tudi večkrat komu tam ponagaja.. trmarii... ko mu omenim vzgojiteljico je kr tiho in gleda... meni mi že na misel hodi da mogoče da one dve večkrat kaznujejo ali ga izloirajo in zato noče več tam it.. ker ko mmu rečem da so tam prijateljčki in da bodo peli je vse ok....

naj se z vzg. pogovorim?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: teror v vrtec
4.1.2011 7:47:41   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: maktub
naj se z vzg. pogovorim?

Da.

(odgovor članu maktub)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
4.1.2011 8:00:32   
nananaja
A pa kdaj kaj pove o vrtcu?
Pri nas starejša nikoli ne pove nič, če kaj vprašamo, reče, da ne ve... Nečak pa na dolgo in široko razlaga vse in je takoj povedal, da mu je vzgojiteljica rekla, naj bo malo tiho, ker je moteč - se je na ves glas drl eno pesmico neprekinjeno.
Ne moreš sklepat, da ga nekaj kaznijejo, izolirajo. So pa zato pogovorne ure, da vzgojiteljica pove, če je kaj narobej, če nagaja, in ti vprašaš svoje. Mogoče je narobej kaj drugega, mogoče ga moti drugačen red kot ga imate doma, se je treba samo pogovorit.

< Sporočilo je popravil nananaja -- 4.1.2011 8:01:13 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
4.1.2011 9:03:59   
BAMBINA_
Mi ga po zaključku počitnic vedno kakšen dan ali dva prej pripravim in omenimo, da gre npr. v ponedeljek v vrtec. Takšen upor je značilen takrat, kadar jutranje priprave ne potekajo umirjeno in rutinsko, pač pa vse v neki naglici in živčnosti. Starši se navadno na takšno obnašanje odzovemo z nervozo, kar vse skupaj samo še stopnjuje. Jaz se zavoljo tega raje zbudim pol ure prej, da se nič ne dogaja hitro ali pod prisilo (daj, daj, hitro se obleči, pozna bova...). Če se oblači 20 minut, pač OK, saj imava čas. Če se tik pred zdajci premisli in želi v vrtec namesto vlakca s seboj vzeti avtomobilček, OK, saj imava čas, pojdi v dnevno in zamenjaj igračo. Ti pišeš, da si ga oblačila na silo, proti njegovi volji. Z jezo in ukazovanjem dosežeš ravno nasprotni učinek. Dvomim, da je kaj narobe v vrtcu, pač pa ga je najbrž zmotilo že nekaj doma. Ne boš verjela, največjo histerijo sem jaz doživela, ko sem ga peljala s partnerjevim avtom, ker je bil moj v popravilu. Kaj hujšega!! Pa sva se potem le nekako zmenila, da sem ga lahko peljala z drugim avtom, v garderobi se je lepo preoblekel, pred samim vstopom v igralnico pa totalni histerični napad, da so iz sosednjih oddelkov prišle gledat, kdo tako joče. In vse samo zato, ker se je nekaj zgodilo v nasprotju z vsakodnevno rutino in proti njegovim pričakovanjim. Kdo bi razumel ta otroški um user posted image Preden kar avtomatsko najprej (morda po krivici) obtožuješ vzgojiteljice, pretehtaj druge možnosti za to obnašanje.

•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.1.2011 11:06:07   
maktub
BAMBINA_

ja nisem vsega napisala....
morem rečt da sva tamalega ze cel vikend pripravljala na to da se v pon. gre v vrtec... da kako se bodo lepo imeli.. da bodo peli. risali,pisali se igrali... pa da bodo predstrave in vse ... tko da na to sva ga tko lepo pripravla ker tudi on vsako jutro med viken. ko se je zbudil je reku: gremo v vrtec?
no včeraj sva res vstala malo kasno in se nam je mudilo danes pa smo glih zaradi tega avstali skoraj 1 uro prej.. malo se povaljali pod posteljo... smo naredili sotorček z dek ker v njem se rad oblači...zapeli nekaj pesmic...ponovno sem mu povedala kdo bo danes v vrtecu un kaj bodo počeli in da ga mama pride takojjj takojj iskat ko konca z delom.. noben problem.. dokler ni vidu oblačil za v vrtec...obupp že takoj jok in jok.. brcanje.. metanje... no pol sva ga z možen nekako probala kanček umirti da smo te božje hlače gor navlekli in se vse ostalo....v dnevno sva sla vzet njegovo igračko in pol žespet je je bla na vrwsti bunda in čevlji.....
tko da midva ga lepo pripraviva na vse to....

nananaja :
nas se slabo govori ampak glede vrtca ko ga kaj vpr pove bore maloč... edino kar mi je en dan povedal da je rekla vzg: nisi.. pa si kriv ! to m i je 3 dni ponavljal zdaj pa nevem kaj bi to pomenilo...

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
4.1.2011 13:38:42   
Najaa
Koliko je pa star tvoj mali? Tam okoli 4.leta imajo obdobje, ko kar ne bi šli v vrtec, pa je drugače tam vse ok in se ima lepo. Sam ena fora je, da pač noče in zjutraj se dere in noče oblečt... Naša 4-letnica ima zdej to fazo že kaka dva meseca in sem se pogovorila z vzg. Je rekla, da v vrtcu je vse ok, se zaigra in druži z ostalimi in da ne vidi nič posebnega. Tako da jaz bom pustila času čas. Ji pa rečem zjutraj, ko se noče oblečt, da če bo ostala sama doma, ker sestrica gre tudi v vrtec, midva pa v službo. In to pol pali, da se začne rihtat.

(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 6
4.1.2011 13:50:24   
K_a_t_i
Naš je bil takle okrog 2,5 leta - ampak jaz te trme nisem povezovala z vrtcem - on se enostavno ni hotel obleči. Bolj ko se mi je mudilo, bolj je on probaval do kam lahko gre in je zavlačeval. Večkrat sem ga dobesedno vlekla po stopnicih, da sem ga dala v avto. Prav tako kot pri vas, je izgledalo, kot da noče v vrtec - ker je pač zadnjo kitico zatrmaril v vrtcu (sem prepričala, da bi bilo isto, če bi mu v tistem trenutku rekla, da greva v živalski vrt...).
Jaz sem šla po sili najmanjšega odpora. Sinu sem prižgala TV in ga vmes oblekla. Ko je fazo prerastel pa TVja nismo več prižigali. Ima še kdaj tak dan pa ga že nekako zamotimo. Recimo, ko najbolj trmari, ga vprašamo katero igračko bo vzel sabo v vrtec, ali si bo sam zbral majico,... ali kaj podobnega.

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
4.1.2011 20:54:30   
ZmajTolovaj
IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_i
Recimo, ko najbolj trmari, ga vprašamo katero igračko bo vzel sabo v vrtec, ali si bo sam zbral majico,... ali kaj podobnega.

Jp.

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 8
5.1.2011 9:34:40   
nananaja
Jah pri nas se večja skoraj nikoli ne trmari zaradi oblačenja, je pa poskusila že parkrat pri možu in pri meni z bolečino v ušesu, ker je pač bila ob vnetem ušesu doma ali pri stari mami - pa z izrednim veseljem hodi v vrtec, ampak je treba vstat zgodaj in vsa z možem ugotovila, da je to imela kadar je šla pozno spat - ko je prišla v avto, je na bolečino že povsem pozabila.
Mlajša pa še dve leti ni stara, pa že ima trmo, kaj bo ona oblekla ali pa da se bo sama oblekla, zato jo pač malo okoli prinašam.
Tu se povsem strinjam z BAMBINO_ in K_a_t_i, da mora biti red in ne naglica in seveda priprava po počitnicah, ampak ni tebi treba razlagat, da se bo tam igral... samo lepo poveš, da je spet čas za službo in vrtec ter da ga prideš iskat po določeni dejavnosti v vrtcu npr. po spanju.

Kar se pa tiče slabega govora, je pa potem res težko sklepati, če pove tri besede. Ob takih situacijah moraš pa takoj vprašat vzgojiteljico, zakaj se je tega zapomnil. Veš, v vrtcu imajo pač vsaj 12 otrok v skupini in te otroke morajo naučiti sobivanja, zato jim pač morajo povedati, da se kaj ne dela, da je kaj ušpičil... ampak če je zate to teror, ne vem, zame je teror, da se otroka tepe, nanj neznosno kriči., zapiranje v kopalnico, na hodnik... verjamem pa, da je potrebno kakega otroka odstranit od drugega, naprimer meni je povedala za tamalo, da sta jo morale kar močno držat nazaj, ker se je preveč uživela v vlogo najstarejše (4 mesece starejša od vseh, se pri eno do dve letnikih zelo pozna), saj je preveč težila z dudami in flaškami, ki jih je ostalim tlačila v usta, pa seveda z objemanjem in podobnim. Ampak jaz sem pričakovala, da bodo s tem problemi, ker ima mlajšega bratranca in sestrično in natanko enake probleme dela doma. Jaz pač vzgojiteljicam zaupam, četudi mi je ravno o tej, ki ima malo, soseda natrosila nekaj slabih izkušenj.

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...
Vsako leto 1600 novih primerov pljučnega raka
Pljučni rak je tretji najpogostejši rak v Sloveniji in tudi vzrok za ogromno smrti. Vsako leto v Sloveniji zaradi njega ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?