bodoča
|
Jaz sem bila na inzulinu zaradi nosečniške sladkorne od aprila do konec avgusta. Rodila sem v manjši porodnišnici, kljub rednim ultrazvokom, kjer so spremljali težo otročka, se je G odločila, da sprožijo porod 14 dni pred PDP, ker so se bali, da bi bil otroček predebel (pri noseč. sladkorni matere je baje to pogosto). Sprejeli so me v bolnico, mi vstavili tabletko za mehčanje mater. vratu, ki pa "prijela", vsakih nekaj dni so mi jo vstavili, kar naprej sem hodila na ctg, ki pa ni kazal nič popadkov...končno je 3 tabletka "prijela". Vstavil mi jo je okoli 10.00 dopoldan, čez kakšni dve uri sem imela zelo rahle neredne krče, okoli 18.00 sem morala spet na ctg, med tem, ko sem bila ctg-ju mi je odtekla voda, babica me je hotela poslat nazaj v sobo, ker ctg ni kazal popadkov, pa sem ji rekla, da ne grem, ker mi je voda odtekla, je rekla a se hecate ...No, po tem pa so se v roku par minut pojavili popadki, dali so me na antibiotik zaradi streptokoka B in zmerit sem si morala še sladkor, po kakšni uri in pol so popadki postali konkretni in ob 22.06 sem rodila zdravega fantka velikega 50 cm in težkega 3190 g, kar se meni ni zdela prevelika teža, pa mislim, da se v tistih 9 dneh, kolikor je bilo do PDP-ja ne bi toliko zredil, da bi bilo nevarno zanj. Glede na to, da se eni otročki rodijo 4500g recimo. Tretji dan je dobil zlatenico, domov sma šla peti dan. Evo to je to, aja sladkorna je drugi dan po porodu izginila.