|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Gestacijski diabetes in porod
1.1.2011 17:09:14   
šušu
Zanima me, če je katera, kljub temu da je imela inzulin, rodila v manjši porodnišnici?

Kako so potekali porodi? Je bilo z otročki vse OK? Teža? Zlatenica?...

Imam 3x dnevno inzulin in dan D se približuje...

Za vse info bom zelo hvaležna!

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Gestacijski diabetes in porod
1.1.2011 18:52:09   
bodoča
Jaz sem bila na inzulinu zaradi nosečniške sladkorne od aprila do konec avgusta. Rodila sem v manjši porodnišnici, kljub rednim ultrazvokom, kjer so spremljali težo otročka, se je G odločila, da sprožijo porod 14 dni pred PDP, ker so se bali, da bi bil otroček predebel (pri noseč. sladkorni matere je baje to pogosto).

Sprejeli so me v bolnico, mi vstavili tabletko za mehčanje mater. vratu, ki pa "prijela", vsakih nekaj dni so mi jo vstavili, kar naprej sem hodila na ctg, ki pa ni kazal nič popadkov...končno je 3 tabletka "prijela". Vstavil mi jo je okoli 10.00 dopoldan, čez kakšni dve uri sem imela zelo rahle neredne krče, okoli 18.00 sem morala spet na ctg, med tem, ko sem bila ctg-ju mi je odtekla voda, babica me je hotela poslat nazaj v sobo, ker ctg ni kazal popadkov, pa sem ji rekla, da ne grem, ker mi je voda odtekla, je rekla a se hecate ...No, po tem pa so se v roku par minut pojavili popadki, dali so me na antibiotik zaradi streptokoka B in zmerit sem si morala še sladkor, po kakšni uri in pol so popadki postali konkretni in ob 22.06 sem rodila zdravega fantka velikega 50 cm in težkega 3190 g, kar se meni ni zdela prevelika teža, pa mislim, da se v tistih 9 dneh, kolikor je bilo do PDP-ja ne bi toliko zredil, da bi bilo nevarno zanj. Glede na to, da se eni otročki rodijo 4500g recimo.

Tretji dan je dobil zlatenico, domov sma šla peti dan.

Evo to je to, aja sladkorna je drugi dan po porodu izginila.

mojeustvarjanje

(odgovor članu šušu)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.1.2011 10:18:32   
Najaa
Sej nima veze, kje rodiš, povsod so usposobljeni za porod ženske z diabetesom. Če pa misliš za primer, da bi bilo kaj narobe z otrokom, bi se pa to že prej pokazalo na UZ, ki ti jih delajo na vsakem pregledu.

(odgovor članu bodoča)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
2.1.2011 14:47:14   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Najaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
2.1.2011 15:25:52   
bodoča
Ja saj je tud men blo čudno, ampak G je vztrajal... V glavnem, da je blo vse OK user posted image .

mojeustvarjanje

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.1.2011 19:09:17   
benika
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa

Sej nima veze, kje rodiš, povsod so usposobljeni za porod ženske z diabetesom. Če pa misliš za primer, da bi bilo kaj narobe z otrokom, bi se pa to že prej pokazalo na UZ, ki ti jih delajo na vsakem pregledu.

Ni res, KR porodnišnica porodnice na inzulinu pošlje v Lj in pri njih ne rojevajo.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
3.1.2011 12:35:25   
šušu
Punce, hvala za informacije.

Problem je, ker kljub inzulinu ne moremo urediti sladkorja.

Danes edukatork nikakor ne morem priklicati, sem prehlajena in ali je možno, da je zaradi tega sladkor v višavah? Ker diete se držim kot pijanec plota, sladkorji pa nad 8 user posted image

< Sporočilo je popravil šušu -- 3.1.2011 12:37:32 >

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
3.1.2011 13:20:21   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu šušu)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
3.1.2011 18:47:45   
benika
Problem je, ker kljub inzulinu ne moremo urediti sladkorja.

Dozo zvišaj! In ja, prehlad, stres, to vse dviga sladkor. Zato imaš inzulin in proste roke pri dvigovanju odmerka.

(odgovor članu šušu)
Neposredna povezava do sporočila: 9
5.1.2011 12:26:11   
anci banci
jaz sem v prvi nosečnosti tudi imela nosečniško sladkorno in sem bila insulinu, me niso pustili, d bi šla rodit v postojno, sem morala kr v lj rodit,
sprožili so mi porod 14 dni pred rokom,res je da sem imela pred koncem zelo povišan sladkor, samo še vedno kontroliran zaradi poviševanja doz inuslina,
1.7.2009 sem bila sprejeta v porodnišnico, so mi vstavili svečko za mehčanje MV pa ni bilo nič, popoldne sem jo spet dobila in še vedno nič, ponoči so se začeli rahli popadki, širili so mi MV, dali še eno svečko amapk do jutra se ni nič zgodilo, zjutraj je bil pregled, sem bila 3 cm odrta in so me pošibali v porodno sobo, med porodom sem bila cel čas priklopljena na infuzijo glukoze, predrli so mi mehur in popadkov nobenih, šele umetni so sprožili porod, rodila sem v 3h urah, sladkor je bil po porodu nizek, dete 3150 veliko in po 3 dneh sem šla domov....

sedaj sem zopet noseča in v 12 tednu so mi z testom spet potrdili sladkorno, tako da mi insulin ne uide...

a ja stres, in bolezen zvišujeta sladkor

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Spolni odnosi
binyy

Koliko časa traja vaš spolni odnos s partnerjem?

od 30 do 60 min (93%)

od 60 do 90 min (4%)

od 90 do 120 min (2%)

več kot 120 min (1%)

Število vseh glasov: 295

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!