|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kdaj v vrtec?
1.1.2011 11:13:05   
šimca
Kdaj je za otroka najbolj primerno, da gre v vrtec? Babi se je danes ponudila, da bi našo lumpo čuvala še eno leto. Tako bi bila stara 3leta in pol, ko bi šla v vrtec. Se vam zdi to primerna starost za uvajanje v vrtec ali je že pozno? 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kdaj v vrtec?
1.1.2011 11:38:45   
kajajaka
PREPOZNO!

Našo 2,5 letnico je 1 leto čuvala babica in je šla v vrtec z 2 leti in 2 meseci in je bila že kriza - problemi z uvajanjem in trma, ki je pri enoletnikih še ni... Tudi vzgojiteljice so mi potrdile, da je to razlog, ker je prestara in je bilo zato toliko težje. Sedaj je sicer ok in gre rada v vrtec, ampak prisežem, da gre moj drugi otrok v vrtec čemprej!

(odgovor članu šimca)
Neposredna povezava do sporočila: 2
1.1.2011 11:49:37   
betty.ford
po 3. letu (in pol) se mi uvajanje v vrtec ne zdi tako težko, ker otrok določene stvari dojema drugače.
če mu vse lepo in prav razložiš, gre prav tako rad v vrtec.

verjamem pa, da je pri 2. letu kriza.

torej po mojem je najboljše, če se uvaja takoj pri 1 letu ali pa pri 3h letih (in pol).

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
1.1.2011 11:51:15   
nadka30
mi smo dali pri polnih 4 letih, bilo super nobene krize in pri drugi bomo naredili istouser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu betty.ford)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
1.1.2011 11:59:48   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu nadka30)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
1.1.2011 12:02:34   
Putka
Jaz sem mnenja da otrok za socializacijo in druženje rabi vrstnike in ne 50 let ali več starejšo družbo. Tako sem obe dala čim je bilo možno, en je šla z 11 meseci, druga s 16-imi. Obakrat brez težav, uvedeni v enem tednu. Imamo pa super vrtec in obe imata krasne vzgojiteljice.

In se z njimi veliko bolj kvalitetno ukvarjajo kot babice ali dedki. Ni se jim treba s kuhanjem, pospravljanjem ukvarjat, temu se doma ne da izogniti. Pa imam starše ki so vedno na voljo, mladostna in aktivna sta. Ampak se ne da primerjati z programom naših vrtcev, hrana je super, naučijo jih ogromno, od gibalnih, risalnih, govornih spretnosti..

Če dobite vrtec ga kar izkoristite. Če pa bo babica pogrešala otroka, pa naj ga hodi prej iskat in se z njim še dve-tri urice poigra.

Pomoje je edini razlog da je otrok doma ali bolezen ali pa da ne dobiš vrtca. Tisti z nizkimi dohodki imajo pa itak tako poceni vrtec, da se računica izide.

< Sporočilo je popravil Putka -- 1.1.2011 12:04:46 >

(odgovor članu nadka30)
Neposredna povezava do sporočila: 6
1.1.2011 12:34:34   
miapia
Naša ga je dobila hvala bogu pri 23 mesecih in je bila že zelo godna za vrtec. Pri 11 mesecih so mi malo premajhni, idealno se mi zdi nekako od 18 meseca. Uvajanje pa ni toliko odvisno od starosti, ampak od otroka, njegove socializacije, navezanosti, še bolj pa od staršev, to je največkrat od mame. Velikokrat bi se otrok hitreje uvedel, pa ga mama ne spusti, ker nima pošlihtano v glavi, čeprav se je meni srce paralo, ko se je drla, ampak sem uvidela drugi dan, da moram iti stran, ker jo v nasprotnem primeru lahko uvajam pol leta na to foro, da bom z njo skupaj v igralnici. Čez en dva tedna je bilo, kot bi že celo leto hodila v vrtec.

Se mi zdi pa po tretjem letu prepozno, ker otrok rabi svoje vrstnike, ker se s tem uči drugačnih stvari kot doma.

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
1.1.2011 13:46:22   
Najaa
To je čisto od otroka odvisno.
Mislim pa, da je najboljše, da gre čimprej. Jaz ne bi dala babici za čuvat, ker je otrok vseeno velika odgovornost, napor itd. za starega človeka. Poleg tega raje "pokurim" babico za popoldanska ali večerna varstva. Hčerkama se pa v vrtcu itak na polno dogaja. Bolj kot bi se jima pri babici.

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 8
1.1.2011 14:11:33   
koala.cek
moje mnenje je, da nikoli ni prav. a če imaš možnost, da ti otročka čuva babica, super. a izkoristi tudi možnosti vrtca. če ti le ni finančni zalogaj.

babica naj jo hodi prej iskat, imejta kakšen podaljšan vikend, ni ti treba skrbeti za vsako vročino, prehlad, intd...

skratka, jest bi obe varianti ponucala. user posted image

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
1.1.2011 16:45:40   
ZmajTolovaj
Babice so sicer super, ampak vsak dan za 8+ ur, to mi pa ni. Vrtec je super, prva je šla z 2,5 leti, ker prej ni bilo prostora, mlajša je stara 16m in čakamo, upam, da čim prej dobimo prostor.

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu koala.cek)
Neposredna povezava do sporočila: 10
1.1.2011 19:07:25   
ribica.
tukaj ne boš dobila enoznega mnenja, saj vsak zagovarja svoje. Delaj po občutku.

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 11
1.1.2011 19:58:04   
Katy78
Naš bo šel septembra ko bo star tri mesece manj kot 3 leta. Ko sva se z možem odločala ali naj gre v vrtec ali pa naj ostane v domačem varstvu, sem poslušala mamin nasvet (celo življenje je delala v vrtcu, mnogo let tudi v jaslih), da bo pri 3. letih ravno prav. Zdaj ga izmenično čuvata babici in mali uživa 100 na uro, sploh pri moji mami, ki se spomni z njim počet raznorazne stvari.

Glede uvajanja - otroci so si različni, nekateri ne bodo imeli krize ali pa bo minimalna, drugi pa jo bodo imeli, ne glede na to, kdaj jih daš v vrtec. Naš fant ni nikoli kompliciral, če sem ga pustila pri eni ali drugi babici (tudi čez noč), niti ene solze ni bilo - upam, da tudi septembra ne bo večjih težav.

V tvojem primeru, ko imaš dilemo ali pri 2,5 ali pri 3,5, bi pa jaz po moje raje izbrala 2,5 leta kot 3,5. Vsaj mislim da bi. user posted image

< Sporočilo je popravil Katy78 -- 1.1.2011 19:59:39 >

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 12
1.1.2011 21:17:26   
bskrle
Ej, če imaš babico, ki ti želi povarovat, izkoristi.
Naše so šle v vrtec s 3mi, 2mi leti, dve pa z 16 mesecem.
Je bilo pa uvanjanje tretje in četrte res lahko, amapk to samo zato, ker nobena ni sama šla v varstvo.

Mama štirih deklic in 5ra

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 13
1.1.2011 21:46:58   
annie
Naš je šel letos pri 3 letih prvič v vrtec in ga je zelo lepo sprejel...prej je bil tudi občasno v varstvu pri babici. Po moje bo pri 3,5l dovolj za vstop v vrtec.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 14
2.1.2011 22:03:47   
roberta
3+
če mene vprašaš, bo ravno pravšnje starosti user posted image

(odgovor članu šimca)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   [Brisano sporočilo]
2.1.2011 22:19:02   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Najaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?