|
RE: Kaj narediti, ko otrok kontrira? ... 3.1.2011 17:29:34
|
|
|
|
Katy78
|
IZVIRNO SPOROČILO: abc123 Hvala za odgovor. Sej ne da ji dovolim, delam vse kar ste napisale in sem res pri stvari, ker pridejo dnevi ko z vsakim svojim korakom sprobava do kam bo šla. Nikoli ne ignoriram v smislu "sej nisem vidla da je neki prevrnila ipd" vedno tja povem ,razložim, primem za roke če udari povem da ne sme, da boli ... včasih zaleže včasih se smeji, spet tretjič čist popeni in začne mahat vse naokrog in pol spet jovo na novo. Zdi se mi, da vačsih sploh ne vem če me razume kaj ji govorim (da to boli, da je treba nekaj narest ...). Enako pri oblačenju in umivanju ter podobnih stvareh, če noče pač na silo in konec. Kaj menite, čeprav so odzivi na obdobja drugačni, verjetno vseeno dojema da se to ne ela in upam da se dobo v prihodnosti sadovi mojega vztrajanja obrestovali, čeprav se mi včasih zdi, kot da bi steni govorila Je pa res - vzgoja je delo za 24ur na dan vse dni v tednu. Tudi moj poklic je povezan z otroki in vem da je doslednost in postavljanje mej nekaj kar bodo cenili in spoštovali ter te hkrati imeli za prijatelja. Bolj kot pa tistega, ki mej ne postavlja. Naš je tudi star 2 leti in ti povem, da sem začela z doslednostjo že zelo zgodaj in ti povem, da so rezultati. Je precej manj naporen kot je bil, deloma po moje zato, ker z vsakim dnem ko je večji, več razume, deloma pa tudi zato, ker vidi, da vztrajam pri svojem. Saj ne, da je pa zdaj vse špo moje, sploh ne, nočem ga popolnoma zatreti, ampak pri umivanju, oblačenju ipd. se pa ne pregovarjava prav dosti. Verjemi, da zelo dobro razume in ve, kaj sme in kaj ne. Sva se ravno z možem zdaj med prazniki pogovarjala, kako je smešno, da si vsako malenkost zapomni, npr. če neke stvari ni več tam, kjer je bila včeraj, ali pa kje najde svoj najljubši posladek, ali pa kje bo našel mikser, ki mu ga ne dovolim, ampak ko mu pa rečeš "ne", je pa treba 100x ponoviti, da si zapomni.
|
|
|