|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ali se imam pravico zbunit?
8.8.2005 7:26:23   
snorlax
Pri nas je začela vozit ena potujoča pekarna, ki s kombijem vozi kruh in ostalo. Problem pa je v tem, da pripelje vsak drugi dan, tudi ob sobotah ob 7.30 med naša dva bloka in vžge tisto sireno, ki špila, tako kot pri sladoledarju. Potem še obrača pod mojim oknom (smo v pritličju) in kombi piska pri obračanju (opozorilni pisk). S tem mi vedno zbudi tamalega otroka, ker imam ravno spalnico na tisti strani.

Zdaj pa me zanima, glede na to, da ura ni tako zgodnja, ali se imam pravico zbunit, naj mi ne vklaplja sirene in obrača pod oknom. Mislila sem lepo prositi, če lahko neha, samo ne vem, kako bodo reagirali, ker je v bistvu že dan in ne noč.

Jutri spet pridejo, tako da mi prosim povejte, kaj naj storim.

L.p.:)
Neposredna povezava do sporočila: 1
8.8.2005 7:28:09   
Anonimen
Lahko znoriš, ja, ampak dvomim, da bo kaj pomagalo. Ura je več kakor 6 zjutraj in manj kakor 22 zvečer, tako, da... In če si v bloku, je prostor pred blokom javna površina, torej... Lahko pa vprašaš voznika, če bi lahko tačas parkiral drugje... Če je človek na mestu, bo razumel, kajti pogodba o delu mu ne zapoveduje točnega mesta parkiranja...

(odgovor članu snorlax)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
8.8.2005 7:42:49   
daddy
Tud jaz bi ti tako svetoval kot Kerensa. Poskusi se tk po človeško pogovorit s šoferjem, pa če je kolkertolk človek, bosta našla kompromis.

(odgovor članu snorlax)
Neposredna povezava do sporočila: 3
8.8.2005 7:45:06   
Muffin
Svezi kruh ti pripeljejo pod okno, ti bi se zbunla ? :)-

Poskusi se zmenit s soferjem.

Lp, maaj

(odgovor članu snorlax)
Neposredna povezava do sporočila: 4
8.8.2005 8:00:36   
Marogica
Tudi jaz bi se najprej lepo pogovorila s šoferjem in ga prosila, če lahko ustavi svoj avto malce drugje. Kar se pa sirene tiče, pa boš težko kaj naredila, saj s tem opozori nase. Žal.
Glej s pozitivne strani, da imaš skoraj vsak dan kruh "pod oknom".

(odgovor članu snorlax)
Neposredna povezava do sporočila: 5
8.8.2005 8:45:27   
Anonimen
Ja, jaz bi ga lepo prosila. Če pripelje vedno ob isti uri, potem tisti, ki kruh kupujejo, že vedo kdaj pride. Drugač pa ja, prosi ga če lahko bolj na "kratko" zapiska ali raje na hitro pohupa, in če lahko drugje parkira. Mislim, da če je normalen, bo razumel. Drži pa se načela, da lepa beseda, lepo mesto najde. :)

(odgovor članu snorlax)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
8.8.2005 8:45:50   
Lenny
Če pa prijazno le ne bo šlo, se pozanimaj, ali ima ta pekarna dovoljenje pristojnega občinskega urada (Prometni urad, Komunala, ....), ki jim dovoljuje t.i. zvočno oglaševanje. Brez tega se namreč ne smejo "dreti" po naselju.
Lp

(odgovor članu snorlax)
Neposredna povezava do sporočila: 7
8.8.2005 9:24:58   
lidia
Obstaja uredba o varstvu pred hrupom, ki določa kdo, kdaj in s kakšnim namenom sme povzročat hrup v naselju, tako da še zdaleč ni dovoljeno karkoli.

Jaz bi ga na tvojem mestu lepo opozorila, če je kolikor toliko normalen, bo razumel. Sicer pa je za ukrepanje proti kratenju javnega reda in miru pristojna policija, hrup je med tednom prepovedan do 8 ure zjutraj, v nedeljo pa absolutno!!

Veliko uspeha ti želim!!!

:metulj::kava:

(odgovor članu snorlax)
Neposredna povezava do sporočila: 8
8.8.2005 10:26:11   
Anonimen
Hmmmm, kaj bi lahko šele jaz rekla? Ob 6h zjutraj bod nami se odpre gostilna. Harmonika špona na ves glas. Ob 7h se odpre pod nami še trgovina-dovoz sadja in zelnejave ter druge robe vsak dan. Mimo glavna cesta - prometnica, trobijo, bremzajo, pospešujejo, norijo.... Na parkirišču pravi kaos. Sosed sladoledar gre ob 7h na pot s kombijem ...druga soseda, ki ima pekarno, prav tako...z dvema kombijema....in sireno na ves glas... Petnajst do 7h začnejo nabijati zvonci v cerkvi (20 m od nas)....
Pa smo se tako anvadili, da ničesar več ne slišimo :)-

(odgovor članu snorlax)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
8.8.2005 11:02:20   
Grascakinja
Kristina, juhuhu pa življenje v mirnem mestecu na periferiji :)- ...

(odgovor članu snorlax)
Neposredna povezava do sporočila: 10
8.8.2005 11:09:38   
snorlax
Hvala vsem za odgovore. Poskusila se bom jutri zmenit, če lahko bolj malo piska.:)- Če ne, bom pa tamalemu natlačila vato v ušesa. Saj čez 14 dni pa ne bo več problem, ker gremo itak v vrtec in bo itak moral prej vstat.

Glede kruha pa tako. Mislim, da ga skoraj noben ne pride iskat h kombiju, ker imamo trgovino z zelooo dobrim kruhom pred nosom, moj pa itak službeno vozi kruh, tako da ga itak on prinese iz službe.

L.p.:)

(odgovor članu snorlax)
Neposredna povezava do sporočila: 11
8.8.2005 13:12:53   
Anonimen
Ja, tole s kruhom je sedaj ratalo "komot" in "in". Mislim, da je to fajn poteza predvsem po vaseh, kjer starejši ljudje ne morejo sami po kruh - tako jim ga dostavijo pred hišo.

Pupa, ma luštno je luštno :) :)-:)-:)- Res se vsega navadiš :) Da ne govorim o tem, da nam že od začetka maja rihtajo dovozno ulico - kanalizacija, elektrika, telefon, voda in da stroji že 3 mesece neutrudno ropotajo :)-:)-:)-
Baje bojo ta teden asfaltirali :)-

(odgovor članu snorlax)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?