|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Potrta
30.12.2010 22:43:09   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

IZVIRNO SPOROČILO: Naja31

Ma, ni vse poporodna depresija, no.

Janapan, tvoji občutki so normalni in mislim, da je vsaka mamica z dvema majhnima otrokoma dala to skozi. Ko sta pa oba otroka izmenično bolna, pa sploh. Pride takšno obdobje, ponavadi pozimi, pa bo tudi minilo, veš. Otroka sta bolna, vse kar počneš cele dneve je skrbiš  za otroka, zvečer pa padeš dol, nimaš niti najmanjše želje za iti pod tuš,. kaj šele, da se z možem ukvarjaš, potem pa še ponoči ne spiš ker se vsaj en otrok zbuja, če ne celo oba. Poznam, bila tam, za znoret, pa je minilo.
Do takrat pa prepusti oba otroka vsaj za eno uro možu (babici,....) in pojdi na sprehod, pojdi sama na kavo v najbližji lokal in preberi časopis, revijo v miru, pojdi k frizerju, pojdi za eno uro na fitness ali pa tečt (čerav je to težko ker ti zmanjkuje energije za živeti, kaj šele, da bi telovadila). Pošiči nekaj kar te bo sprostilo, pa če tudi je to samo za eno uro, je to bolje kot nič.
Pa glavo gor, bo minilo, boš videla!!!

Lepo napisano.

Podobno bi napisala.
Meni se odpelje z dvema majhnima otrokoma, plus bolezni plus zima plus pomanjkanje socialnih kontaktov. 

Več se giblji, ni važno kaj, sprehod, plavanje, nekaj kar ti paše (in ne nekaj, kar ti bo pomagalo shujšati, a la fitnes).

(odgovor članu ZARA)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
31.12.2010 9:02:28   
Micy
Punca vzemi si nekaj časa zase, vrjemi boljše ti bo.

A veš kaj jaz ponavadi naredim, mojemu dragemu prepustim najino pikico, jaz pa se vsedem v avto, nabijem svojo najljubšo muzko in se furam, pojem, jočem, razmišljam, to je zame olajšanje, ko pridem spet domov, je vse lažje ker sem imela eno uro časa popolnoma zase.

Brez žena kaj bo danes za jest, ali pa mami kaj je to, mami kje je to, mami zakaj je to, namreč pikica je stara 5 let in je tako zvedava da mi včasih v glavi odmeva, KAJ,KAJ, KAJ, KDAJ, KAKO, ZAKAJ, KJE, KDO???????????????

Res ti svetujem vzemi si čas zase, uro ali dve, pojdi na sprehod, sama brez družine  ali pa pokliči kakšno prijateljico in pojdi na kavo z njo ji povej svoje težave, meni to pomaga.

Lepe praznike želim vsem skupaj.

Love is in di er.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
4.1.2011 10:44:37   
sanelaa
Tudi moj nasvet je ta, da ko pride mož domov, pustiš nejga in otroke in greš s prijateljico na kavo, greš magari sama na sprehod, v trgovino, karkoli.
Samo vzami si čas in pojdi za uro ali dve ven iz stanovanja, ven iz kaosa ki te obdaja in duši.
Boš videla, ko boš po uri in pol prišla nazaj domov, boš na vse gledala drugače.
Ne zanemari se, delaj na sebi, vzami si čas da boš sama zadihala!

(odgovor članu Micy)
Neposredna povezava do sporočila: 28
4.1.2011 12:05:01   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: janapan

Ma nekam moram napisat, saj vem da mi ne more nihče pravzaprav pomagat ampak moram dat ven. Sem mama 3,5 letnice in 7,5 mesečnice.  Že nekaj časa se počutim na tleh, čisto osamljena, pa čeprav imam moža ki je skrben in mi pomaga.....punčki sta pridni in imam ju rada do konca sveta. Ne vem potrta sem ker se mi zdi, da jaz sploh nisem več jaz....cele dneve skrbim samo za otroke zase in za partnerja sploh nimam več niti malo časa. Postala sem senca same sebe....zanemarjena, grda, poredila sem se....živčna, pod stresom, vsaka stvar me totalno razburi...še posebej sedaj ko sta tamali že cel december bolehni.....včeraj je tamala po dveh virozah in vnetju ušes zopet začela kihati in zopet ji bogato teče iz nosa......ma se mi je zdelo kot da bi me kdo s kladvom po glavi...spet prehlajena......začela sem se spraševati kaj jaz sploh delam...cele dneve skrbim samo za otroke in še ti so vedno bolani....niti to mi ne uspeva. Hiša je bomba, da me je sram če kdo pride, v družbo sploh nočem več ker enostavno nimam kaj povedati niti tarnati se mi noče......
ma če ima kdo kakšen pameten nasvet da se kaj spemeni.........res se ne poznam več običajno sem jaz tista pozitivka ki drži vse pokonci sedaj pa

Tole diši po poporodni depresiji. Pojdi po pomoč.

Glede bombe v stanovanju, pa otroških viroz, še najmanj pa glede kilogramov se pa ne sekiraj. Če so otroc smrkavi, pa to definitivno ni odvisno od tebe in ni to tvoj neuspeh.

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 29
4.1.2011 12:07:31   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: Spontan

IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil
Prvo pojdi do svojega zdravnika in od njega zahtevaj pomoč.

Če pa ni dober, pa ti bo dal anti-depresive, ki jih potem lepo vržeš v smeti. Oziroma kar recept.

Rajši se druži malo s pozitivnimi ljudmi, ki pa jih težko najdeš, če sam nisi pozitiven, ampak bo že prisšel kakšen mimo, ki ti je namenjen, da ti pomaga iz te začasne krizice, oziroma priložnosti.

Življenje vse samo uravnava. Ti samo slediš.

Dej ti malo prevetri svojo podstreho, pa si kakšno preberi na temo poporodne depresije, preden stresaš neumnosti.

(odgovor članu Spontan)
Neposredna povezava do sporočila: 30
4.1.2011 12:10:54   
kalbo

Janapan, tvoji občutki so normalni in mislim, da je vsaka mamica z dvema majhnima otrokoma dala to skozi. Ko sta pa oba otroka izmenično bolna, pa sploh. Pride takšno obdobje, ponavadi pozimi, pa bo tudi minilo, veš. Otroka sta bolna, vse kar počneš cele dneve je skrbiš  za otroka, zvečer pa padeš dol, nimaš niti najmanjše želje za iti pod tuš,. kaj šele, da se z možem ukvarjaš, potem pa še ponoči ne spiš ker se vsaj en otrok zbuja, če ne celo oba. Poznam, bila tam, za znoret, pa je minilo.
Do takrat pa prepusti oba otroka vsaj za eno uro možu (babici,....) in pojdi na sprehod, pojdi sama na kavo v najbližji lokal in preberi časopis, revijo v miru, pojdi k frizerju, pojdi za eno uro na fitness ali pa tečt (čerav je to težko ker ti zmanjkuje energije za živeti, kaj šele, da bi telovadila). Pošiči nekaj kar te bo sprostilo, pa če tudi je to samo za eno uro, je to bolje kot nič.

No to je lepša od obeh možnosti. Če ta nasvet ne pali, pa le k dravniku, ker poporodna depresija ni hec.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 31
4.1.2011 12:20:53   
kalbo
Ne vem no, bolj berem tole temo, bolj imam občutek, da nekateri stresajo nasvete prez razmišljanja. Kaj pa lahko označimo za poporodno depresijo, če je tole daleč od tega? Skrajno fazo le te, ko ženska zasovraži sebe, otroke, moža in se poči s prvega mostu v reko? To je skrajna faza. Začetki so pa opisani v uvodnem postu. Eno je, da se ti blede od vseh viroz, službe in nevemčesa, drugo pa, da začneš izgubljat smisel samega sebe.
Lahko pomaga. da se odklopi, da gre ven, na kavo, lahko pa tudi ne. Definitivno je treba dat pa svoje občutke ven za začetek.

< Sporočilo je popravil kalbo -- 4.1.2011 12:22:44 >

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 32
4.1.2011 12:38:27   
picola1
Se strinjam...lahko je poporodna depresija, lahko pa ne...Zato bi pa jst osebno najprej probala nasvete, da naj si vzamem čas zase...po kakšnem mesecu, če ne bi blo nč boljš pa bi šla do zdravnika...vmes bi si pa sigurno prebrala še marsikej na to temo, koga poklicala po telefonu (mama zofa se mi zdi da ima par telefonskih linij ravno na temo poporodne depresije), se pogovarjala s prijateljicami o tem, definitivno tut z možem...

Indijanska prerokba: Šele, ko boste posekali zadnje drevo, zastrupili zadnjo reko, ulovili zadnjo ribo, šele takrat boste spoznali, da denarja ne morete jesti.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 33
4.1.2011 13:56:17   
okaidi
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Ne vem no, bolj berem tole temo, bolj imam občutek, da nekateri stresajo nasvete prez razmišljanja. Kaj pa lahko označimo za poporodno depresijo, če je tole daleč od tega? Skrajno fazo le te, ko ženska zasovraži sebe, otroke, moža in se poči s prvega mostu v reko? To je skrajna faza. Začetki so pa opisani v uvodnem postu. Eno je, da se ti blede od vseh viroz, službe in nevemčesa, drugo pa, da začneš izgubljat smisel samega sebe.
Lahko pomaga. da se odklopi, da gre ven, na kavo, lahko pa tudi ne. Definitivno je treba dat pa svoje občutke ven za začetek.

Ljudje pač različno gledamo na te zadeve. Ne vem, če se je res potrebno jeziti na druge forumaše. Mislim, da je dobro, da vsak predstavi svoje mnenje (tudi če so še tako različna), da si človek lažje izbere tisto, kar mu res odgovarja.

Konec koncev pa tisti, ki je vprašanje postavil, še vedno najbolje ve, kaj mu je resnično pomagalo (če je) in kdo ima tu prav.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 34
4.1.2011 14:39:52   
liliana
Rojstvo in prihod otroka se tako zelo idealizira, da se potem vsak odklon od te prečudovite izkušnje biti z otrokom in ob otroku akceptira kot lasten neuspeh.......

Osebna izkušnja pa je ponavadi precej daleč od te idealne podobe srečne in vedno nasmejane mamice, ki je dobila otroka......in bog ne daj, da ta mamica kdaj potoži, da je sama sebi odveč, da ji je otrokov jok odveč, da ji gre na živce, da so otroci cel mesec bolani......

Pa saj smo vendar samo ljudje in ni potrebno ob vsakem občutenju nemoči steči k zdravniku na zdravljenje.......

Jaz sama v tem primeru ne vidim take oblike depresije, da bi bilo potrebno iti do psihiatra......

Ženska ima dva majhna otroka......s prihodom otroka se pač stara rutina spremeni, mati se dostikrat počuti nemočno, osamljeno.....kako tudi ne, če je mož v službi, ona pa z bolanimi otroki ždi med štirimi stenami mesec dni 10 ur na dan.....bližnjega stika s prijatelji nima, ker so vsi v službi ali pa imajo otroke in ne hodijo k njej na obisk, da se že njihovi otroci ne bi česa nalezli......zredila se je in to lahko pri ženskah pusti precej globok pečat (saj idealna mati vendar ob vsej skrbi za otroke more vendar najti tudi čas, da sebe spravi vred, da vsaj uro na dan telovadi, gre na jogo, fitnes, pilates.....potem idealna mati ob vsej skrbi za otroke in za svoje popolno telo mora najti tudi čas, da je stanovanje vedno v nulo pospravljeno......prav tako pa idealna mati mora biti še ponoči ali pa tudi podnevi popolna ljubimka in prava tigrica v postelji.......seveda pa idealna mati tudi ne sme kdaj pa kdaj dati otroke k svoji mami ali tašči v varstvo, da bi si vzela čas zase in za partnerja.......

In ker večina žensk ni idealnih.....se draga janapan.....vse kdaj tako počutimo oz. smo se počutile.....

Kot so ti že predhodnice napisale......vzemi si čas zase.....pusti otroka za kako uro komu drugemu......daj ju na počitnice k babicam.....in si vzami čas za sebe.....delaj kar imaš rada, pa če je to samo brezskrbno gledanje televizije ali pa obisk lokala s prijateljicami, ali pa romantična večerja s partnerjem.......boš videla, da zelo pomaga......in to prakticiraj takoj, ko se boš začela počutiti sama sebi odveč......že samo ena ura "same s sabo" dela čudeže.......

(odgovor članu okaidi)
Neposredna povezava do sporočila: 35
4.1.2011 14:47:11   
kalbo
Ja, za takšno počutje je lahko več vzrokov in če je hormonski, potem je to veliko več, kot samo to, kar ti pišeš in ja, poporodna depresija se začne točno tako, konča se pa velikokrat tragično. Žal se pa ljudje otepamo strokovne pomoči do te mere, da je velikokrat prepozno in iskanje pomoči ni nekaj, kar bi blo splošno zaželjeno, kar dokazuje tudi ta tema.

Je pa seveda res, da ko se tolčeš iz viroze v virozo, ki skače od enega, k drugemu ottroku preko tretjega spet h prvemu, to ni nič lepega in užitkov polnega. Po domače se ti fuzla. Sam če v vsem tem za povrh še ne najdeš smisla samega sebe in svoje družine, potem je to veliko več, kot samo utrujenost. Imam pa tri majhne, tako da vem, kako se počuti starš, ko zagusti.

< Sporočilo je popravil kalbo -- 4.1.2011 14:48:08 >

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 36
4.1.2011 18:00:48   
TomTaylor

Podpis.

Sama sem po rojstvu prve imela poporodno depresijo. Lahko samo rečem, da je potrtost lahko nek začetek depresije (depresij je glih ene toliko vrst kot je vrst drevesuser posted image ), vsekakor pa v avtoričinem primeru ne poporodne user posted image . Uf, poporodna depresija je mnogo hujša reč, kot pa zaskrbljenost za lasten izgled, zaskrbljenost za potrebe moža,...user posted image ...Ja, brez zdravil ne gre niti v najblažji obliki poporodne depresije...Tolk na kratko.

Vzemi si čas zase - pa ne samo uro ali dve! Vzemi si celo popoldne ali dopoldne. Cel dan magari. Pokliči svojo staro prijateljico in pojdita ven, na pivo, viski,...plesat. Prvič boš imela blazno slabo vest, ampak potem boš videla, kako boš že takoj naslednji dan boljše volje in nafilana z boljšo energijo. Kljub temu, da imaš dva mala otroka, se moraš še vedno imeti rada, še vedno moraš sebe postavit na prvo mesto, še vedno početi kar te je vedno veselilo, zabavalo. To je zdrav egoizem.

< Sporočilo je popravil TomTaylor -- 4.1.2011 18:01:51 >

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 37
4.1.2011 21:52:34   
roberta

IZVIRNO SPOROČILO: študentka86
Ravno zaradi takih oseb kot si ti, ljudje nočejo h psihiatru, ker mislijo, da če bodo šli pa tja, so pa direkt za v Polje. Eh, no comment! Dobr da jst nism bla taka, in da me je brigal kaj si drugi mislijo o tem, ker če ne zdele najbrž tega nebi pisala.
Mislim halo, tja greš lahko samo na pogovor z nekom, ki se na te zadeve res spozna, in nevem kaj je tuki problem!? Če pa je res kkšna depresija, pa pč dobiš tablete, kr pa spet ni nič groznega.

Pa sej če se pogovoriš s prijateljem, je tudi nekako tako, kot seansa pri psihologu.

nekaj je klepetanje s prijatelji in čvekanje na forumih, drugo pa je strokovna pomoč, kjer te strokovnjak zna usmerjati s pravimi vprašanji, ki ti pomagajo pri razjasnitvi nekih težav. in to, da predlagaš, naj se začne družiti s pozitivnimi ljudmi je v krogu "klepetanja in čvekanja". in verjemi, to ji gotovo ne bo pomagalo, ker bo ob vseh teh "pozitivcih" postala še bolj depresivna, ker bo ugotovila, da je nihče ne razume v njeni potrtosti. ona pa potrebuje nekoga, ki jo bo začutil, jo sprejel takšno kot je, ji pomagal ugotoviti, kaj sploh potrebuje in ji pomagal pri snovanju načrta, kako bi se dalo to kaj potrebuje njej tudi zagotoviti - z njej lasnimi resorsi.

jaz ne vem, kaj potrebuješ draga Potrta. premisli. če je res samo malce odmora in druženja z drugimi odraslimi ljudmi izven dosega otroških smrkljev, potem to lahko rešiš sama. če pa meniš, da sama ne zmoreš, si mirno poišči pomoč. ne boš prva, pa tudi zadnja ne.

(odgovor članu Spontan)
Neposredna povezava do sporočila: 38
4.1.2011 22:15:57   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: roberta

Pa sej če se pogovoriš s prijateljem, je tudi nekako tako, kot seansa pri psihologu.

Približno tako je kot če spiješ kamilični čaj pri 40 vročine.

(odgovor članu roberta)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
4.1.2011 22:19:07   
roberta
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

narobe citiraš. to nisem napisala jaz, ampak Spontan user posted image  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 40
4.1.2011 22:20:20   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

narobe citiraš. to nisem napisala jaz, ampak Spontan user posted image  

O, pa res, sori.

(odgovor članu roberta)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
5.1.2011 7:33:10   
kalbo
Duševna bolezen, oziroma motnja je pri nas zaplankanih Slovencih še vedno tabu. Psihiatra pa takoj povežemo z norišnico in to požene nekaterim oziroma večini strah v kosti.

Ko gremo ob vnetju ušes k zdravniku še ne pomeni, da bomo pristal v kliničnem centru na kirurgiji. Ravno tako pa obisk psihologa ob manjših težavah ne pomeni, da bomo pristali v zaprtem oddelku psihiatrične bolnišnice privezani na posteljo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 42
5.1.2011 9:59:00   
okaidi
Mislim, da iz začetnega posta ne more nihče razbrati, kaj članica resnično rabi in kakšen nasvet je najbolj ustrezen. To se lahko razvije z daljšo in obojestransko komunikacijo. Tako, da sploh ne razumem, kako vas je kar naenkrat toliko strokovnjakov za svetovanje v neki osebni stiski. Kako vas naenkrat toliko natančno ve, kaj je treba narediti?

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 43
5.1.2011 12:28:29   
Zofy

Se strinjam!
To ni depresija, jaz sem trenutno v zelo podobni situaciji. Na trenutke se mi zdi, da se kar utapljam...
Hčerka skoraj 3 leta, sin 11 mesecev in se mi zdi, da mi zmanjkuje časa za vse. Najbolj me iz tira spravijo bolezni, ki se od jeseni itak vlečejo in ponavljajo, pol me v obup spravi stanovanje, ki je le tu pa tam lepo skrbno pospravljeno, saj že po 1 uri ni več videt, da sem ravno sesala...

Mi je pa dosti pomagalo to, da sem začela hodit 2x/teden na rekreacijo. 1x ob 18.30, 1x ob 20h in po tej ta drugi grem še na pijačo s prijateljico. In včasih še kak večer skočim za 2 urici s kako prijateljico na pijačo, ko damo otroke spat. Pač, stanovanje se ne sveti, sem pa zato jaz malo bolj zadovoljna. In res, če ne grem 1 teden ven na rekreacijo ali vsaj 2-3 urni klepet, ratam živčno/depresivna razvalina.
Poskusi še ti, ne moreš verjet koliko energije za življenje in pozitivnih misli ti da ena navadna vodena telovadba (no, jaz hodim na pilates). Se tako fizično kot psihično počutiš bolje v svojem telesu, pa čeprav mogoče ni nekega pretiranega vizualnega učinka.
Pa ko bojo otroci vsaj približno spali si omislita 2x na mesec zvečer varuško in pojdita sama v kino, ali pa na kak večerni obisk h prijateljem. Seveda pridejo babice tudi še kako prav, mi jih na žalost nimamo v kraju kjer bivamo...
Ja, je naporno imeti 2 majhna otroka in moža, ki prihaja pozno iz službe.

Svet je poln lepote, ko je srce polno ljubezni.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 44
5.1.2011 13:32:43   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: okaidi

Mislim, da iz začetnega posta ne more nihče razbrati, kaj članica resnično rabi in kakšen nasvet je najbolj ustrezen. To se lahko razvije z daljšo in obojestransko komunikacijo. Tako, da sploh ne razumem, kako vas je kar naenkrat toliko strokovnjakov za svetovanje v neki osebni stiski. Kako vas naenkrat toliko natančno ve, kaj je treba narediti?

Točno tako. Sej v tem je poanta.

(odgovor članu okaidi)
Neposredna povezava do sporočila: 45
5.1.2011 21:49:04   
picola1
IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Rojstvo in prihod otroka se tako zelo idealizira, da se potem vsak odklon od te prečudovite izkušnje biti z otrokom in ob otroku akceptira kot lasten neuspeh.......

Osebna izkušnja pa je ponavadi precej daleč od te idealne podobe srečne in vedno nasmejane mamice, ki je dobila otroka......in bog ne daj, da ta mamica kdaj potoži, da je sama sebi odveč, da ji je otrokov jok odveč, da ji gre na živce, da so otroci cel mesec bolani......

Pa saj smo vendar samo ljudje in ni potrebno ob vsakem občutenju nemoči steči k zdravniku na zdravljenje.......

Jaz sama v tem primeru ne vidim take oblike depresije, da bi bilo potrebno iti do psihiatra......

Ženska ima dva majhna otroka......s prihodom otroka se pač stara rutina spremeni, mati se dostikrat počuti nemočno, osamljeno.....kako tudi ne, če je mož v službi, ona pa z bolanimi otroki ždi med štirimi stenami mesec dni 10 ur na dan.....bližnjega stika s prijatelji nima, ker so vsi v službi ali pa imajo otroke in ne hodijo k njej na obisk, da se že njihovi otroci ne bi česa nalezli......zredila se je in to lahko pri ženskah pusti precej globok pečat (saj idealna mati vendar ob vsej skrbi za otroke more vendar najti tudi čas, da sebe spravi vred, da vsaj uro na dan telovadi, gre na jogo, fitnes, pilates.....potem idealna mati ob vsej skrbi za otroke in za svoje popolno telo mora najti tudi čas, da je stanovanje vedno v nulo pospravljeno......prav tako pa idealna mati mora biti še ponoči ali pa tudi podnevi popolna ljubimka in prava tigrica v postelji.......seveda pa idealna mati tudi ne sme kdaj pa kdaj dati otroke k svoji mami ali tašči v varstvo, da bi si vzela čas zase in za partnerja.......

In ker večina žensk ni idealnih.....se draga janapan.....vse kdaj tako počutimo oz. smo se počutile.....

Kot so ti že predhodnice napisale......vzemi si čas zase.....pusti otroka za kako uro komu drugemu......daj ju na počitnice k babicam.....in si vzami čas za sebe.....delaj kar imaš rada, pa če je to samo brezskrbno gledanje televizije ali pa obisk lokala s prijateljicami, ali pa romantična večerja s partnerjem.......boš videla, da zelo pomaga......in to prakticiraj takoj, ko se boš začela počutiti sama sebi odveč......že samo ena ura "same s sabo" dela čudeže.......

Se strinjam.

Indijanska prerokba: Šele, ko boste posekali zadnje drevo, zastrupili zadnjo reko, ulovili zadnjo ribo, šele takrat boste spoznali, da denarja ne morete jesti.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 46
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Katero ime?
qloq

Katero ime bi vi izbrali za deklico?

Aneja (38%)

Amadeja (12%)

Alina (27%)

Adrijana (4%)

Anita (10%)

Alya (9%)

Število vseh glasov: 204

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!