|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pobuda za šolo po meri človeka
8.8.2005 0:11:28   
petra.horzi
a je katera že kej slišala o tem društvu
bori se za boljšo in staršem, predvsem pa otrokom prijazno šolo
ve bi lohk dost pomagale, pa še dost vas ma otroke v devetletki
Neposredna povezava do sporočila: 1
8.8.2005 6:47:16   
Lunca1
Jaz pa kar pike dobim, ko slišim "prijazna šola". Kaj če bi bila prijazna še učiteljem. Mislim da z njo ne delajo nobene usluge učencem, ker so samo vedno bolj razpuščeni.:(

(odgovor članu petra.horzi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
8.8.2005 7:03:38   
Maš
Poznam in se strinjam z njimi. :bravo:
Lunca1, nekaj mi ni jasno - ali kritiziraš zadevo, ki jo poznaš, ali si kar tako skeptična? Ker kolikor vem, se v tem društvu trudijo tudi za šolo, prijazno učiteljem... Me pa res zanima, kakšno mnenje imate o tem učitelji(ce) - seveda tiste, ki stvar poznate.
Lp!

Neposredna povezava do sporočila: 3
8.8.2005 7:07:30   
Marogica
Sem zadnjič brala intervju v Mladini s predsednico. Mi je delovala "omejeno".
Kar se pa avtoritete učiteljev tiče v šoli, pa moram priznati, da je na žalost vedno slabše z njo, ker imajo vedno večji vpliv starši, ki se lahko "vtikajo " v vsako stvar, pa čeprav nimajo pojma o njej, temveč gledajo vedno s stališča SVOJEGA otroka, ki pa ni merilo za cel razred ali generacijo.
Sicer svojih otrok še nimam v šoli, imam pa dve prijateljici, ki sta učiteljici.

Neposredna povezava do sporočila: 4
8.8.2005 7:14:41   
Lunca1
Ja Maš sem delala v šoli in ti povem, da je disciplina daleč pod tistim, kar je bila v naših časih. me je prav šokiralo, ko sem v isti šoli, ki sem jo obiskovalan jaz zagledala varnostnika, potem pa še enega fanta z radiem na rami. Sem dobila takoj asociacijo na kakšen gang. Učencu ne smeš ne reči, ne narediti nič. Starši sploh ne pomislijo, da ga je mogoče kaj polomil učenec, ampak takoj krivijo šolo, pa kličejo inšpekcije in ministrstvo.:( Je ena sodelavka že par let nazaj opozarjala mamo, ki ni hotela reagirat, dokler ji punca do konca šole zrasla čez glavo in začela šele takrat jamrat. Jaz se bom poskusila toliko disciplinirat in dobro vzgojit otroke, da ne bodo imeli druge probleme z njimi. pa ne me narobe razumet, so tudi čist dobri otroci, samo eni pa dejansko izstopajo na gor.

Neposredna povezava do sporočila: 5
8.8.2005 7:15:51   
Lunca1
Aja tega društva pa ne poznam, obregnila sem se samo v izraz prijazna šola.

Neposredna povezava do sporočila: 6
8.8.2005 7:57:13   
daddy
Zelo zelo skeptičen, kot do vsakega ki želi na otrokih ( učencih ) delati eksperimente, kakršnekoli že. Ta pobuda pa je civilna samo na videz, v resnici stoji za njo katoliška cerkev in njeni dobro znani apetiti.

Neposredna povezava do sporočila: 7
8.8.2005 8:15:32   
Maš
Marogica, najbrž je bil intervju s podpredsednico, ker imajo predsednika (dr. Hubert Požarnik).
Glede discipline - vem, da je vse slabše, in prav zato se mi zdi pomembno, da se poskuša nekaj spremeniti. Seveda, osnovno je to, da svoje otroke vzgojimo tako, da ne bodo disciplinski problemi, a mislim, da to ni dovolj. Glede na to, koliko časa preživijo (ali bodo preživeli) v šoli, moramo poskrbeti tudi za to, kakšna bo ta šola. Meni se zdi to, da so na šolah varnostniki, naravnost grozljivo!
Daddy, tole je pa slišati, kot da bi katoliška cerkev komaj čakala, da nam bo pojedla otroke! :)-:)-:)- Ni tako zelo grozno, veš... Mislim, da je nasilje na šolah precej bolj grozno in da bi našim šolarjem (in staršem) prišel kakšen nauk o ljubezni in nenasilju zelo prav!
Lp!

Neposredna povezava do sporočila: 8
8.8.2005 8:17:24   
Maš
Lunca1, upam, da so pike zdaj že izginile :)-

Neposredna povezava do sporočila: 9
8.8.2005 8:43:28   
Lunca1
:)-

Neposredna povezava do sporočila: 10
8.8.2005 9:56:04   
daddy
In kaj mladostnikom ( šolarjem ) pomenijo razni nauki, Maš? Nasilja s tem ne boš preprečila. Glede stavka "cerkev pojedla otroke" - malce je demagoški, pa nič hudega. Najbrž ne bo nihče nikogar "pojedel", tudi ljudje kakšne drugačne vere in ateisti ( in agnostiki itd ... ) tistih ki širijo katoliško vero ne. Apetiti RKC so z njihovega stališča sicer legitimni, k sreči pa se ustave ( za zdaj ) še ne da kar tako obiti.
Šolo pač naj delajo strokovnjaki iz pedagoškega področja, po možnosti neobremenjeni s trenutno politiko.

Neposredna povezava do sporočila: 11
8.8.2005 10:02:26   
Marogica
Se absolutno podpišem pod post od daddy-ja.

Neposredna povezava do sporočila: 12
9.8.2005 15:43:00   
Maš
Z nauki sem mislila bolj vzgojo, daddy, ta pa pomeni zelo veliko. Če vzgajaš otroka v skladu s (krščanskim) naukom ljubezni, si na dobri poti, da vzgojiš nenasilneža; če že govorimo o nasilju.
Se strinjam s tem, naj šolo delajo strokovnjaki, čeprav morajo imeti nekaj besede pri tem tudi starši (zato pa imamo npr. svet staršev). In če se vrnem k začetni temi - v Pobudi za šolo po meri človeka sodelujejo strokovnjaki!

Neposredna povezava do sporočila: 13
9.8.2005 18:07:20   
petra.horzi
:)
mal sm prebrala vaše odgovore
najprej-daddy od kje ti ideja da za pobudo stoji katoliška cerkev?to je na veliko razglašal bivpi minister gaber-da hočjo kao verouk v šole spravit-kar sploh ni res!

pobuda dela tudi za dobro učiteljev imn profesorjev-za vse ki imajo vezo s šolo

glede nasilja-izdelan je nov pravilnik, ki vsebuje stroge kazni za povzročitelje in izvajalce kakršnega koli nasilja (otroci ki se spravljajo nad druge otroke)

skratka, moja mami je tajnica in ena od ustanoviteljev tega društva, tako da vam lahko te stvari povem iz prve roke

glavni cilj je razbremeniti otroke, ker so preveč obremenjeni stem in sploh malo manj sposobni otroci imajo velike težave
če vas kaj še zanima sam vprašajte
lp

Neposredna povezava do sporočila: 14
9.8.2005 18:09:29   
petra.horzi
aja daddy-k si napisu:šolo naj delajo strokovnjaki iz pedagoškega področja-
moja mami je profesorica, hubert požarnik je profesor, vključeno je ogromno strokovnjakov, ravnateljev, učiteljev, pedagogov, psihiatrov, sociologov in predvsem staršev, ki spremljajo vsakdanjik svojih otrok
lp

Neposredna povezava do sporočila: 15
9.8.2005 18:12:28   
Primoza
A tisto preko laičnih katolikov?

Neposredna povezava do sporočila: 16
9.8.2005 18:42:01   
petra.horzi
? kaj preko laičnih katolikov?ne razumem kaj misliš:)

Neposredna povezava do sporočila: 17
9.8.2005 18:48:04   
Primoza
http://www.rkc.si/dkps/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=23

Neposredna povezava do sporočila: 18
9.8.2005 18:57:23   
petra.horzi
to pa ne vem kaj je s tem
so pa člani društva pobuda za šolo po meri človeka vabljeni na razne okrogle mize, predavanja in podobno

drugač pa jz nism mislila tega, ampak društva in njegovega delovanja samostojno

Neposredna povezava do sporočila: 19
9.8.2005 19:50:48   
Primoza
Vsako društvo izhaja iz neke iniciative, ki je tako ali drugače obarvana.

Neposredna povezava do sporočila: 20
9.8.2005 20:08:15   
petra.horzi
hm...zdej točnega poteka nastanka tega društva oz. razloga ne vem, bom pa vprašala mami pa bom napisala:)

Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?