|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Sušilni stroj
7.8.2005 23:31:31   
Blanka77
Ja, vrnila sem se z morja in norim, ker se nič ne suši, ker spet dežuje. Zato sem se odločila, da se tudi jaz posodobim in kupim sušilca. Imam pa problem, ker jih je toliko vrst in jaz ne vem, kaj je pomembno upoštevati pri nakupu te mašinerije.
1. Kakšna je razlika med kondenzacijskim in odzračevalnim sušilnim strojem?
2. Postavila bi ga na pralni stroj v kopalnici, ker drugje nimam prostora. Je to možno?! (Videla sem že take postavitve.)
3. Tole bo verjetno smešno, ampak tega res ne vem. Je potrebno stroj poleg v elektriko vključiti tudi na vodo?
4. Je potrebno temu stroju dodajat kakšne podobne stvari kot so pri pralnem stroju prašek in mehčalec?
5. Zakaj so tko dragi?
6. Katere znamke sušilni stroji so dobri?

Sej vem, da sem zakomplicirala. Ampak vseeno prosim za kakšen odgovor, če se kateri da razpravljat o tako zoprni gospodinjski temi, saj vem, da ste site večnega vsakodnevnega gospodinjenja.

V naprej hvala za vse vaše odgovore.

Jaz bom izgledala pa takole :sloncek::sloncek::sloncek:, ko bom imela to pridobitev v kopalnici.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   Sušilni stroj
7.8.2005 23:37:26   
kofetek2010
1. pri kondenzacijskem se ti voda nabira v posodo, pri tistem ta drugem pa imaš odvod speljan :)
2. baje je možno, mi imamo sicer enega zraven drugega :)
3. ne
4. ne, a glej, da ima pralni stroj dovolj obratov, da ti ne bo sušilec preveč sušil in potem imaš vse zmečkano :)
5. ne vem, niti kolk stanejo :)
6. ne vem, naš je Zanussi, pa je čist OK :)

upam, da sem ti vsaj malo pomagala 8)

(odgovor članu Blanka77)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Sušilni stroj
7.8.2005 23:58:09   
Gina
1. kondenzacijski zbira vodo iz perila v posodi, odzračevalni ima pa cev, ki pelje iz stanovanja, in po tej cevi gre para ven
2.Jaz imam sušilca na pralnem stroju. Dobiš take čepke, že zraven sušilca, na katere postaviš gor, samo v trgovini povej, da boš dala na pralni stroj, da ti jih dajo zraven. Ful drži, super je, nobenega problema.
3.ne
4.ne, samo cunje notri vržeš in čakaš da piska, da se je posušilo. No, če imaš tak stroj s tipalom. Sicer pa nastaviš potrebni čas, samo to je meni bolj komplicirano, imam raje, da stroj misli namesto mene, razlike v ceni pa skoraj več ni.
5.a so dragi, saj niso tako zelo. Kot vsaka mašina za v stanovanje se mi zdi, ampak je najboljša stvar, ki sem si jo privoščila v zadnjih letih. A veš koliko časa in živcev ti prihrani. Pa če daš pravi čas ven iz stroja, ti likat ni treba. Jaz sigurno že par mesecev nisem peglala, ker pride speglano in mehko iz sušilca. Prihraniš elektriko za likalnik, pa denar za mehčalec, ker ga ne rabiš več.
6. ne vem, kateri so dobro. Jaz ima kar Gorenjavega kondenzacijskega, pa suši zaenkrat že tri leta 7-9 žeht na teden, pa trkam, dela.
7. samo še to, postavi ga v prostor, kjer imaš okno, ker ti sušilec naredi zelo vroče in vlažno ozračje v tisti sobi, kjer ga imaš. Jaz imam stalno okno odprto, pa je čisto ok, če ga pa ne bi imela, bi bila pa kriza. No, ali pa če ti naredi tvoj luknjo v steno za odvod vode, pa ne kupiš kondenzacijskega ampak navadnega - je tudi ok.:zajcek:

(odgovor članu Blanka77)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Sušilni stroj
8.8.2005 0:01:48   
Blanka77
Ja, vidve sta pa res krasni. Hvala za tako hitra odgovora. Mislim, da sta mi pomagala pri odločitvi. Samo še nekaj. A je ta stroj zelo glasen?

Lahko noč.

(odgovor članu Blanka77)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Sušilni stroj
8.8.2005 0:10:03   
petra.horzi
ne, sušilni stroj ni glasen
sam kokr se vrti
odvisno spet od stroja
naš ni glasen, mal se ga seveda sliš ampak ne tok da bi blo moteče
lahko noč

(odgovor članu Blanka77)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Sušilni stroj
8.8.2005 0:12:50   
Anonimen
Naš "sušilni stroj" se imenuje "štrik na balkonu" ali "stojalo na hodniku" - nimam pojma, katere znamke je; obratov nima nič; na nič ni priklopljen, torej je zelo varčen; prostora ne zavzame skoraj nič; nič se ga ne sliši; eden, ki ga imamo, je vštet v najemnino stanovanja, drugi je bil pa 1.300 SIT...
Ga ne zamenjam za nobenega drugega... :)-:)-:)-

(odgovor članu Blanka77)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   Sušilni stroj
8.8.2005 1:12:26   
Anonimen
Če lahko dodam en odgovor pod točko 4:
Jaz sploh ne uporabljam mehčalca pri pranju, v sušilca pa dam med sušenjem take posebne krpice (dišijo in mehčajo). Perilo iz sušilca je po navadi že itak mehko, zdaj pa je tako, kot da bi liter mehčalca not vlila.

Kje se dobijo? Baje da v Millerju, mogoče tudi v Avstriji, jaz jih še nisem pri nas kupovala, ker dobim zaloge iz USA.

(odgovor članu Blanka77)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   Sušilni stroj
8.8.2005 7:19:01   
snorlax
Kar se tiče tvojih vprašanj, sta ti že Jana in Gina vse odgovorile. Drugače imam pa jaz sušilec od Gorenja, imam ga v kleti, ker v kopalnici ni prostora niti nad pralnim strojem. Odkar ga imam, sušim vse v njem, tudi poleti. Perilo je veliko bolj mehko in dišeče. Je pa res, da se cunje čez nekaj časa "obrabijo", sploh brisače so se začele pri meni ob robovih "cufati". Mož pravi, da je to od drgnjenja blaga ob blago. Pa elektrike porabimo kakih 2.000,00 SIT na mesec več.

Moj je bil kakšnih 60.000,00 SIT. Kolegica pa ga je kupila preko oglasnika za pol cene, bil je čisto nov, zapakiran, z garancijo, ker sta ena dva dobila dva sušilca za poročno darilo in sta enega prodala za pol cene. Poglej še malo po oglasih!

L.p.:)

(odgovor članu Blanka77)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Sušilni stroj
8.8.2005 8:02:55   
leah
Definitivno je nkup sušila nekaj kar ti bo še zelo prav prišlo.Ma jst si sploh več ne predstavljam žvljenja brez njega.Enako kot pominalni stroj:bravo:,to dvoje je skorj življensko potrebno.
Mi imamo Zanussia,in sva zanj dala okrog 130.000,oosit pri GA.

(odgovor članu Blanka77)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Sušilni stroj
8.8.2005 8:20:03   
Baldi
Brez sušilca nam živeti ni...:)

Še več informacij je na tej strani:
http://nakupi.siol.net/novicaEna.asp?claId=2658

Če hočeš rezultate testa, moraš žal naročiti revijo.

Pozoren bi bil predvsem na porabo energije in glasnost.
Midva imava že več kot štiri leta Bosch-ev kondenzacijski stroj (takrat je stal okoli 150 tisočakov) in dela kot švicarska urca:bravo:

Tako kot pravi Gina, je fino če je sušilec v kopalnici, obvezno pa je tudi okno. Razen, če ne potrebuješ savne:)

Za začetek poglej nekaj ponudbe na spletu:
http://www.enaa.com/oddelki/mojDom/dept.asp?dept_id=862

LP:pujs:

(odgovor članu Blanka77)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Sušilni stroj
8.8.2005 9:57:07   
Tejči
Hojla,

mi ga prodajamo, je v bistvu nov, saj smo ga rabli samo 2 krat. Na začetku smo namreč kupili premalo tetra plenic in se nam niso sušile tako hitro kot smo jih potrebovali, zato smo kupili sušilec. Kasneje pa smo še kupili več plenic in sušilca nismo potrebovali. Če bi bila zainteresirana zanj, mi piši privat.

LP, Tea:sloncek:

(odgovor članu Blanka77)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Sušilni stroj
8.8.2005 10:46:25   
ninocka
Ce zivis v bloku, si kupi kondenzacijskega (voda se zbira v posodi), ker za unga ta druzga moras met speljan izhod ven iz stanovanja , hise (tko kot klima).

Jst mam od gorenja (to ta novo serijo), 5 let garancije :bravo:, pa tud drag ni bil nevem kolk. Postavljenega mam pa na pralni stroj, nobenga problema, tud ce perem in susim hkrati.

Vodo, ki ostane po susenju v posodi, pa uporabljam za likanje (destilirana voda) in se pri tem prisparam, pa se rahlo odisavljena je :)- :)-

Me je pa prvic, ko sem susila, zadel frslok, ko sem vidla kok "umazanije" je ostalo na filtru...si sploh nisem predstavljala, da po pranju na cunajah ostane se tok enih muck, dlak, prahu...

Poleg susilca pa se vedno uporabljam tud navaden susilnik za petrilo (istga kot Kerensa :)- :)- ), ker pac vse stvari niso za v susilc.

LP, :rozica:

(odgovor članu Blanka77)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Sušilni stroj
8.8.2005 11:22:38   
piščanc
mi imamo gorenjevega navadnega, stoji na zastekljenem balkonu, odvod je pač cev, ki jo dam na okno, ko sušilec suši, je okno priprto, da se zrači. cena je bila lani 50.000. super zadeva, sem zelo zadovoljna. v enem dnevu so cunje oprane, posušene in zložene v omari. ne uporabljam nobenega mehčalca.

(odgovor članu Blanka77)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Sušilni stroj
8.8.2005 18:40:48   
Blanka77
Punce, hvala za izčrpne odgovore.

(odgovor članu Blanka77)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?