|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pravo potovanje (backpack) z majhnim otrokom
23.12.2010 20:27:23   
lunka1
"popotnice" user posted image

Midva z mojim - sedaj že možem - sva v 8letih obredla dobršen del sveta (no, v Avstraliji še nisva bila user posted image , sva pa obredla celo srednjo Ameriko z izjemo Salvadorja, del Južne Amerike, Kitajsko,...), zdaj pa imava hčerkico, staro 9 mesecev, a naju vseeno oba kar žene potovat... In seveda komaj čakava, da ponovno spet nekam pičiva/pičimo (seveda jo bova vzela s sabo...).

Pa me zanima, na kakšen način potujete? A greste k sorodnikom, ali greste backpack varianto? Torej si kupite letalsko karto in greste... (tako potujeva midva...). Kako se obnese z otroci, kako prenašajo? Konec koncev je to le stres, ko si sam rihtaš prevoze, hotele,... Torej, kako je potovati z otrokom???

Midva sva si nekako zastavila, da gremo prvič samo nekam blizu po Evropi, za par dni, kakšen Pariz, London (Evrope še nisva videla, razen Beneluksa...), potem pa Tajska in do njenega 5leta s Transibirsko železnico do Pekinga (do 5leta imajo še brezplačno železnico). Želiva si tudi na afriški safari, kar pa bomo šli verjetno kar z agencijo.

Prosim za vaše izkušnje...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pravo potovanje (backpack) z majhnim otrokom
23.12.2010 21:57:51   
KT
Naša je bila pri enem letu v Franciji (Pariz, dolina Loare, Provansa - brez agencije), v Grčiji in Londonu (zopet brez agencije). Manjši ko so, lažje prenašajo ves napor, ki ga nam predstavlja pot. Pri dveh letih smo raziskovali del Južne Amerike (spet brez agencije).  

Za južno Afriko (JAR, Namibijo) ne potrebuješ agencije, samo dobro organizacijo. Mi gremo drugo leto verjetno v Namibijo in bom vse sama organizirala. Našeteti državi sta resnično varni (pri JAR ni za hodit okoli po mestu Johannesburg, drugot pa ni problema), vse kar moraš narediti je dejansko vse skupaj dobro organizirati in ne boste imeli težav.

Če pa se podate v Avstralijo, pa sploh ne bo težav. Za nas - odrasle - največji napor predstavlja let (cca. 22 ur), tam pa si lahko najamete avtodom in raziskujete deželo.

(odgovor članu lunka1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.12.2010 22:04:33   
Putka
Žal meni ni zaradi financ zneslo, ampak bi si z malim upala tudi kaj dlje kot Evropa.. Sploh na porodniški imaš malo več časa kot potem spet v službi. evropa bo že počakalauser posted image

Sem pa pred leti na Borneu srečala mlado skandinavko z 10 mesečnim sinkom, backpackerja, edino mož je bil malo bolj naložen. So bili pa brez vozička, mali se je že nekaj plazil, pa sling so imeli, kot domačini pač.

Prijateljica je bolj avanturistka, so bili z malo do njenega 5 leta v Aziji, S in Sr Ameriki, Arabskem polotoku nekje, Finskem.. vse brez kompliciranja..

Zdaj je na poti tretji user posted image , tako da moje sanje o obisku JV Azije spet čakajo na boljše čase..

Aja, ravno nekih zabačnih tropov pa z malim zaradi možnih bolezni le ne bi obiskovala, saj je veliko lepih krajev ki so manj tvegani..

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.12.2010 14:44:47   
agataema
Pri nas smo šli z 9 mesečnikom na poptovanje Slovenija-Italija-Švica-Avstrija in je bilo super. Rezervirali smo prenočišča po en dan vnaprej, pač glede na počutje. Mali je takrat še veliko spal in je bilo precej lažje kot popotovanje letos, ko je imel skoraj 3 leta. Naša naslednja tura pa je "tour the Scandinavia":). Za izven Evrope zaenkrat še nimamo načrtov z otroki, ko bojo starejši bomo pa sigurno usekali kak treking ala Pakistan.

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.1.2011 10:48:59   
livia
KT, a to planiraš za leto 2011? Verjetno že imaš nek približen stroškovnik. Za koliko časa greste in koliko računaš, da vas bo prišlo stat?

(odgovor članu agataema)
Neposredna povezava do sporočila: 5
4.1.2011 12:45:14   
okaidi
Veliko je odvisno od tega, kakšen je otrok. Moje izkušnje potovanja z majhnim otrokom so obratne - starejša je, lažje gre. Ker od rojstva rabi zelo malo spanja in nenehno pozornost, smo prvo leto z velikimi napori prišli komajda do slovenske obale user posted image . Nato smo se počasi začeli širiti v sosednje države user posted image , najdlje smo prišli do Toskane, pa še to ni bilo druge variante kot z avtodomom.

Midva se prej obredla precejšen del Evrope (moj tudi Severne Amerike), bi si pa seveda zelo rada ogledala še druge kontinente. Prej sva se izogibala agencijam in večinoma tudi hotelom, zdaj pa nama ne znese več. Poleg tega je še drugi otrok na poti, in če bo podobno zahteven, bomo verjetno za nekaj časa obtičali bliže domu. Po kakšnem 5 letu bo že bolje user posted image .

Zelo pogrešam popotniške variante, ko sva sproti iskala prenočišča, si vse sama organizirala, se izogibala množičnemu turizmu. Zdaj sva pa pristala v toplicah user posted image  in iščeva družinam prijazne hotele user posted image .

< Sporočilo je popravil okaidi -- 4.1.2011 12:53:00 >

(odgovor članu lunka1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
7.1.2011 22:45:03   
lunka1
evo, jaz ravno gledam za karte za letos poleti - za kitajsko user posted image , sicer samo za en teden pekinga... je karta za odraslega s taksami iz LJU 499€... hotel pa je po 15€ (že poznani in preverjeni user posted image )

malo me skrbi edino letalo, ker traja pa deset ur iz dunaja user posted image  še jaz ga težko preživim... no, bomo videli kaj bo čas prinesel, do poletja je še daleč user posted image

(odgovor članu okaidi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...
Nepozabni tematski vikendi v Falkensteinerju
photo
Falkensteiner v Zadru to jesen ponuja tematske vikende za družine, polne zabavnih delavnic, predstav in aktivnosti. Od H...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?