Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Vpis v vrtec MOL - otrok rojen aprila - čist ... 23.12.2010 16:00:16
|
|
|
|
pasijonka
|
Evo, bebe še sploh ni, midva pa že vsa napsihirana glede vrtca, saj so babice zelo daleč stran in sva odvisna izključno od sebe. Naša beba torej pride aprila 2011 in bi idealno torej šla v vrtec spomladi 2012. Kot vidim, se razpis za naslednje šolsko leto zapre 31.3., ko torej naše bebe še ne bo in če prav razumem, tako pade v "črno luknjo". Svakinja mi je svetovala, naj grem otroka kar vpisat, čeprav ga še ne bo - njej se je namreč zgodilo podobno in je na komentar, da jasno ni šla vpisovat še nerojenega otroka, dobila pod nos: "Ja to je pa vaš problem." Kot vidim, nova pravila tega itak ne dopuščajo, pa tudi sicer bi se mi zdelo hecno. Ampak kaj in kako pa zdaj? Bom zelo hvaležna za vsak nasvet novinki.
|
|
|
|
RE: Vpis v vrtec MOL - otrok rojen aprila - č... 23.12.2010 16:07:28
|
|
|
|
enea
|
Ko je otrok rojen, dej vlogo, pa napiši, da rabiš tega in tega aprila 2012,... vse se da če se hoče, samo uradnikom se ne da,... Lahko daš tudi začetek septembra,... Kadarkoli, če daš vlogo za sredino leto, pomoje ne rabiš čakat razpis,... Jaz sem mojo pod nujno dala v vrtec aprila, res da sem delala v šolstvu in sta se ravnatelja med seboj zmenila, dali so me tja kjer je bil plac, ko je bilo konec šolskega leta, sem pa dala novo prošnjo s septembrom, da bi radi hodili v vrtec ki je bil nam bljižje domu,... Ti pojdi na upravo pa vprašaj,.. Aja jaz pa nisem iz MOL, sem iz NG
< Sporočilo je popravil enea -- 23.12.2010 16:10:42 >
|
|
|
|
RE: Vpis v vrtec MOL - otrok rojen aprila - č... 23.12.2010 16:10:41
|
|
|
|
nusi
|
Ja v bistvu je tako, da ga boš vpisala marca, prošnjo lahko oddaš prej, samo je zelo verjetno, da je ne bo nihče obravnaval. Vpiši datum sprejema takrat ko bi rada, samo v bistvu boste verjetno res par mesecev brez varstva, srečo boš imela, če bo prišel not pred septembrom. Moja kolegica ima isto sceno samo, da bi moral že tega marca v vrtec, so že kar povedali, da ne bo dobil in naj si iščejo varstvo. Moj naj bi šel v vrtec aprila, ena odgovor, bomo našli varstvo do septembra. Edina varijanata je, da poznaš Zokija, ker dva moja znanca sta se z njim zmenila in imajo otročki ze "rezervirana" mesta. Ostali jih pa lahko na Stožice odpeljemo
< Sporočilo je popravil nusi -- 23.12.2010 16:11:06 >
|
|
|
|
RE: Vpis v vrtec MOL - otrok rojen aprila - č... 23.12.2010 19:42:15
|
|
|
|
PC Baby
|
Mi smo imeli isti problem. Smo oddali prošnjo marca pa smo jo dobili zapakirano nazaj z obrazložitvijo, da ne moreš vpisat nekoga, ki ga še ni. Ko smo jo pa oddali aprila takoj po rojstvu, so nam odgovorili, da ni upoštevan na nobeni čakalni listi za prihodnje leto, ker sprejmejo samo vloge prispele do konca marca. Tako, da smo morali vzeti privat varstvo do septembra, no zdaj smo pa dobili.
|
|
|
|
RE: Vpis v vrtec MOL - otrok rojen aprila - č... 23.12.2010 21:20:45
|
|
|
|
K_a_t_i
|
Žal. V LJ nimaš nobenih šans, da dobiš vrtec pred septembrom 2012... In čisto isti drek ali oddaš vlogo na dan rojstva ali pa 31.3.2012. Moj sin je rojen 22.5., pred rojstvom mi niso sprejeli vloge, na dan rojstva pa tudi ne, ker je bilo itak "brez veze". Zdaj čakamo na marec, da oddamo za september. Vmes pa si lahko najdemo kaj privat, ločeno pokoristimo dopuste, izkoristimo očetovski neplačan dopust,... skratka znajdi se kot se moreš. Tudi nimamo nikogar, ki bi čuvalo dete . Pa da ne boš mislila - mi smo še "srečni" - prijateljica je rodila 2.4. (nekaj dni čez rok!) in zamudila rok za oddajo za 2 dni... To pa je za jezo, res!
|
|
RE: Vpis v vrtec MOL - otrok rojen aprila - č... 23.12.2010 22:11:34
|
|
|
|
Putka
|
Žal, pri nas je bilo enako. Rojena aprila, prošnjo smo lahko oddali šele za naslednje leto. Je bila pa s septembrom potem sprejeta. Pa še zdaj ko so neki novi pogoji, imajo itak starejši od prej zavrnjeni otroci prednost, tako da tudi če bi marca rodila, ni nujno da vas vzamejo. Prej dobijo vrtec tisti, ki čakajo že od prej.. Saj Zoki vse možno obljublja, čeprav zdaj ko je še za 4 leta šefe Lj bande , dvomim da se bo tolk "trudil" kot prejšnji mandat.
|
|
|
|
RE: Vpis v vrtec MOL - otrok rojen aprila - č... 24.12.2010 11:58:57
|
|
|
|
pasijonka
|
Hvala za odgovore. Res lepo skrbijo za vzpodbudo, ni kaj. Potem imamo pa težave z nataliteto... Eh.
|
|
|
|
RE: Vpis v vrtec MOL - otrok rojen aprila - č... 24.12.2010 12:17:08
|
|
|
|
NANA123
|
Mogoče pa prej rodiš marca in dobiš.Veliko sreče.Tudi jaz sem rodila 31.12.mesec prej in dobila zato ker je letnik 2009 drugače pa nebi.lp.
|
|
|
|
RE: Vpis v vrtec MOL - otrok rojen aprila - č... 24.12.2010 12:59:18
|
|
|
|
vesna_b
|
no, pol je pri nas pa "Amerika" rodila sem konec maja, oddala vlogo 2.8., in ker se nas je dovolj nabralo, so ravno s 1.4. naslednje leto odprli nov oddelek in tako smo s 1.5. začeli hodit v vrtec. v glavnem, pri nas oddaš vlogo kadarkoli, se pa mal tud vrstni red gleda (za vpis med letom)
|
|
|
|
RE: Vpis v vrtec MOL - otrok rojen aprila - č... 24.12.2010 14:30:28
|
|
|
|
sazi
|
Če lahko še malo ojačam pesimizem - tudi za september 2012 ni nujno, da dobite prostor. Je zelo odvisno od vrtca do vrtca, pa tudi vsako leto ni enako. Eno leto sprejmejo več otrok iz enega letnika, naslendnje leto vzamejo več starejših... Pri mojih dveh otrocij je bilo tako, da smo za sina čakali na mesto in ga dobili sredi leta, ko je bil star 2 leti in 10 mesecev. Hči pa je mesto dobila februarja sredi leta, ko je bila stara dobrih 11 mesecev. Smo imeli srečo, da so v našem vrtcu ravno tisto leto "eksperimentirali", ker so otroke jemali med letom in niso v septembru napolnili skupine - ampak so imeli razlog za to. Poomočnica vzgojiteljice je bila na porodniški in jim je ustrezalo, da je na začetku manj otrok, proti koncu leta pa več. Letos je bilo po starem - otroke so sprejemali samo septembra. Avtorici teme - glede na to, da imate čas da otročka še ni, imate dovolj časa, da najdete v tem času privat varuško, kjer bo otrok od aprila do septembra. Pa svetujem, d ase že zdaj začnete meniti, ker v zadnjem hipu so vse dobre varuške zasedene. Jaz sem se za sina menila, ko sem bila noseča cca 3 mesece - drugače ne bi dobila prostora.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Trmast otrok Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?