|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   sestra
23.12.2010 14:40:10   
lorella224
Imam 5let mlajšo sestro, s katero sva imeli po moje vseskozi tipicen odnos..vcasih sva se zelo dobro raumzli, potem se skregali, si sle na zivce in na koncu se spet imeli radi in si vse povedali. Jaz v vlogi strejše sestre, vcasih prevec zascitniska in drugic sem ji spet pustila, da vse naredi po svoje.Vse to je nekako funkcioniralo, dokler se nisem odselila od doma.
To pomeni, da imava zdaj manj stika oz. stiki so bolj telefonske narave in le obcasno osebni. takrat ko se pa vidiva so pa vedno se drugi ljudje (obiski) zraven in ta odnos niti ne pride do izraza. Tako je v najinem odnosu zacelo kar posteno skripati. Jaz sem se osamosvojila, ampak sem se vedno zelo custveno povezana z druzino in nasploh veliko bolj custvena oseba kot ona. Ona pa si je ustvarila drug svet-nekako zato, ker sem se jaz odselila in na prvo mesto postavljam svojega moza in z njim sklepam kompromise in ne vec z njo. Je ona naredila nek svoj svet, neprestano spoznava nove ljudi, sili v neke nove zveze, nenehno isce neke potrditve, da je zazeljena med ljudmi, ...nekako se isce, niti nima stalnih prijateljev (ker so jo vsi nekako zapustili zaradi resnih zvez, partnerjev,porok), niti nima resnega fanta.

Jaz kot zascitniska sestra to vse opazujem z drugega zornega kota. Zelela bi ji pomagati, ji dopovedati, da se ne mudi na vrat na nos najti resno zvezo; rada bi utrdila najin odnos, ji dopovedala da sem jine glede na vse se vedno sestra, ki jo ima rada in ji zeli najboljse. A vedno se pri tem zalomi. Kadar koli zacnem nekaj v tej smeri, se pocuti napadeno in mi ocita, da ji ne privoscim, da meni ne more zaupati, ker ji vedno govorim, da ta in ta ni vredu....itd.

Tako vedno zapadeva v prepir. To pa mene zelo custveno prizadene. Ona je veliko manj custvena kot jaz in vse najine pogovore jemlje bolj z lahkoto. Jaz pa se po tem najinem prepiru jocem, ker ne vem kako naj ji dopovem, da ji hocem le dobro, kako naj ji dopovem da ji zelim pomagati..Ocitno vedno s tem, ko povem svoje mnenje ali pa pokomentiram kaksno stanje, ze prestopim mejo in sem ze tagrda.

Ne vem vec kako naj se obnasam. Ignorira me, uvedla je podrocja o katerih se ne bo pogovarjala z mano, ceprav se o njih pogovraja s tristo drugimi ljudmi. In medtem ko jaz sledim neki tradiciji, navadam, pripravim darila za praznike, gre ona mirne vesti od doma, ceprav ji povem da pridem in imam darila...Prednost daje ljudem, novim prijateljem, s katerimi se je zmenila in jih pozna mogoce en teden ali mesec. Mene pa preprosto in povsem brezsrcno ignorira. Spet drugic, ko bo pa taksne volje, da se ji bo dalo ubadati z mano, pa bo vsa sladka nosila darila in me poljubljala, da me ima najrajsi na svetu.

Ne vem vec kako naj se obnasam in kaj naj naredim.

Kakrsnokoli mnenje dobrodoslo.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: sestra
23.12.2010 15:22:43   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: lorella224
...Jaz v vlogi strejše sestre, vcasih prevec zascitniska ....

Tud to sporočilo spada v to kategorijo.

Pusti ji izbirati prijatelje.
Pusti ji učiti se na napakah.
Pusti ji živeti.

(odgovor članu lorella224)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.12.2010 15:24:44   
RAKICA2007
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil

...Jaz v vlogi strejše sestre, vcasih prevec zascitniska ....

Tud to sporočilo spada v to kategorijo.

Pusti ji živeti.

če dovoliš, podpis

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 3
23.12.2010 15:31:30   
Oren
Na silo ne boš nič dosegla žal. Če bo te želela imeti v svojem življnju te bo imela če ne pa ne. Po moje bo pri njej tudi prišel čas ko bo ugotovila kaj pomeni družina in da je le malo tako imenovanih prijateljskih odnosov ki trajajo. Včeino so to ljudje ki jih srečaš se malo družiš z njimi ampak nekega globokega prijateljstva pa ni.

Ko se bo ustalila pa boš videla da bo hotela imeti ob sebi tvojo družbo. Moja najboljša prijateljica ima starejšo sestro s katero se nista razumeli dokler ni dobila njena sestra otroka. Zdaj pa je kolegica botrica in v resnici se vidi da sta komaj zdaj pravi sestri.

(odgovor članu RAKICA2007)
Neposredna povezava do sporočila: 4
23.12.2010 15:40:39   
lorella224
Ali ˝pusti ji˝, pomeni, da moram ostati brez komentarja, ko mi kaj razlozi? Moram biti povsem nevtralna in nepritranska ceprav se iz aviona vidi, da je to se en neuspel poskus??user posted image

(odgovor članu Oren)
Neposredna povezava do sporočila: 5
23.12.2010 15:46:24   
ronja
Pusti ji živeti.

Podpis še od mene. Tudi jaz imam sestro (sicer je starejša, ampak ima zelo svoj svet, o tem se vsi, vključno z njo, strinjamouser posted image ), ki ima čisto drugačne vrednote - pa kaj? Moja sestra je in jaz jo imam rada. Ona živi svoje življenje, kot se njej zdi prav, jaz pa svoje, kot se meni zdi prav. Čepav se meni lahko njen način zdi zgrešen, bi ona umrla na mojem mestu... Različni sva, tako kot vidve, morda ona v tem bolj uživa kot si ti misliš. Morda pa samo mora it čez to fazo.

Sicer je moja sestra precej podobna tvoji (le da ne nosi dariluser posted image ), ona je pač bolj vihrava, prijatelje lahko hitro menja in vem, da je včasih kdo žalosten, zakaj ga/je nič več ne pokliče. In vsem razložim, da je pač ona taka, take it or leave it. Super oseba za pogovarjat, super za tisti čas, ko si skup, ne pa od nje pričakovat neke stalnosti, ker to ni ona. Ona gre z vetrom.user posted image In ko je v eni fazi, je lahko najnaj s tem človekom, kasneje pa ji nič več ne pomeni. Jaz sem bolj stalna glede teh stvari in tako sva našli en fajn kompromis, da sem jaz za stalno sprejela to, da je ona bolj vihrava in si bova enkrat vsak dan dopisovali, potem pa par mesecev nič (živi trenutno daleč stran) in ko bo tu, se bova kdaj veliko videvali, kdaj pa nič.

Meni je pomagalo to, da sem si razčistila, da ona od mene ne zahteva, da sem ji vedno na voljo: sama imam vedno možnost rečt: ljuba sestra, danes pa jaz nimam časa. In tako nimam občutka kot ti, da se vidita, kadar njej paše, ne pa kadar tebi. Se vidiva/piševa, kadar obema to paše.user posted image

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 6
23.12.2010 15:48:30   
ronja
Ali ˝pusti ji˝, pomeni, da moram ostati brez komentarja, ko mi kaj razlozi? Moram biti povsem nevtralna in nepritranska ceprav se iz aviona vidi, da je to se en neuspel poskus??

"Pusti ji" pomeni, da bodi brez sodbe, da je to neuspel poizkus. Lahko poveš, kaj ti misliš, vendar diplomatsko, ne napadaj, ne sodi. Ne obsojaj njenih prijateljev. Ne obsojaj njenega načina življenja. Če bi vedela, kako živi moja sestra, bi verjela, da ne govorim na pametuser posted image .
Poizkusi bit čim manj pokroviteljska v stilu: to hočem samo za tvoje dobro - večina ljudi tega ne mara slišatuser posted image .

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

Neposredna povezava do sporočila: 7
23.12.2010 17:59:39   
okaidi
Sprejmi dejstvo, da je tvoja sestra samostojna osebnost s svojim lastnim življenjem. Ne spoštuješ njenih osebnih meja, zato se je prisiljena odmikati. Očitno se še nisi tako hudo čustveno osamosvojila, če pretirano rineš vanjo. Tvoja sestra ima pravico do svojega lastnega prostora, ti bi pa morala to spoštovati.

Neposredna povezava do sporočila: 8
24.12.2010 11:00:43   
tehnofil
Ali ˝pusti ji˝, pomeni, da moram ostati brez komentarja, ko mi kaj razlozi? 

Nekak bi si vsaj za ženske misli da razumejo.

Moški vedno "komentira" ker išče rešitve. Ženske pa ponavadi razumejo, da je poslušanje vse kar potrebujejo.

Pa kaj si ti? ... njen interpreter? Če se vidi iz avijona potem vidi tudi sama. Ne potrebuje da ji še ti to "drgneš obraz" (vsaj ona to tako čuti). Vidve se obnašata kot mati in pubertetnica in ne kot dve sestri. Ti z zaščitništvom, ona z izključevanjem tebe.

Tudi če bili mati in hči bi pretirano zaščitništvo povzročalo velike težave v odnosu (preberi si kaj o tem v vzgoji). Kot sestri pa je to čisto neprimerno.

Neposredna povezava do sporočila: 9
24.12.2010 11:16:15   
tehnofil
....in mi ocita, da ji ne privoscim, da meni ne more zaupati, ker ji vedno govorim, da ta in ta ni vredu....itd.
..Ocitno vedno s tem, ko povem svoje mnenje ali pa pokomentiram kaksno stanje, ze prestopim mejo in sem ze tagrda.

Ni problem v tem, da ta in ta ni v redu. Problem je v odgovoru "zakaj se ona odloči za takšno iziro". Kaj je to kar jo žene v takšne odločitve. To je vedno povezano z otroštvom.

Tvoja sestra ima očitvo velike težave. Ti pa se moraš naučiti, da ljudem lahko pomagaš šele takrat ko iščejo pomoč. Res je to težko, ko so ti ljudje tisti, ki jih imaš rad, ampak drugače ne gre. Če je nekdo "jama brez dna", pa naj bo to finančno ali čustveno, nič ne zaleže vse dokler ga življenje toliko ne stisne da začne iskati pomoč.

Eni pa gredo tudi celotno pot, vse do konca izbranega odnosa (in seveda se vse bolj zapleta v težjo situacijo). In potem se sprašujejo, kako so mogli iti po tej poti. Tebi pa je bil "konec" jasen že na začetku. Ti si lahko samo zraven in gledaš.

Neposredna povezava do sporočila: 10
24.12.2010 12:32:29   
okaidi
Po moje niti ni nujno, da ima sestra kakšne težave. Lahko gre samo za subjektiven pogled nekoga drugega. Se pač išče in rabi natančno določene izkušnje.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 11
24.12.2010 13:14:00   
3jeMi
najbolj ji boš "pomagala", če ji boš dala vedet, da je pri tebi vedno dobrodošla, ko po potrebovala pomoč, objem sestre... brez besed, nasvetov in očitkov...

(odgovor članu okaidi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
26.12.2010 21:39:04   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu 3jeMi)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
27.12.2010 17:55:25   
Anonimen
Jaz kot zascitniska sestra to vse opazujem z drugega zornega kota. Zelela bi ji pomagati, ji dopovedati, da se ne mudi na vrat na nos najti resno zvezo; rada bi utrdila najin odnos, ji dopovedala da sem jine glede na vse se vedno sestra, ki jo ima rada in ji zeli najboljse. A vedno se pri tem zalomi. Kadar koli zacnem nekaj v tej smeri, se pocuti napadeno in mi ocita, da ji ne privoscim, da meni ne more zaupati, ker ji vedno govorim, da ta in ta ni vredu....itd.

Jaz bi samo spremenila zorni kot, sporočilo pa bi ostalo isto.

Če sta sestri in če te skrbi zanjo - ne vidim ovire, da ji tega ne poveš. Zamenjaj perspektivo "pomoči" (ki je ona očitno ne želi) s perspektivo tega, da si sestra, ki ve, da ima vsaka od vaju svoje življenje, za katerega je odgovorna, ampak kot ti kot sestra čutiš, da ji to želiš povedati. Kaj bo ona naredila s tvojo "informacijo", naj ti ne bo najbolj pomembno - lahko jo sprejme, lahko jo zavrne, ampak ti si naredila, kar si mislila, da je prav - povedala si ji, kako ti vidiš.

Ljudi ne moreš na silo spreminjati in jim vsiljevati svojega mnenja...lahko jim sam pustiš svobodno izbiro...

Neposredna povezava do sporočila: 14
4.1.2011 21:42:24   
roberta

Ali ˝pusti ji˝, pomeni, da moram ostati brez komentarja, ko mi kaj razlozi? Moram biti povsem nevtralna in nepritranska ceprav se iz aviona vidi, da je to se en neuspel poskus??user posted image

omg... ce bi bila ti moja sestra, bi te poslala nekam. kdo ti daje pravico, da ji moraliziraš o tem, kako živeti življenje? kdo je rekel, da imaš ti "boljši" pogled na to, kako in s kom živeti? kako si sploh upaš trditi, da se že "iz aviona" vidi, da gre za nov neuspel poskus - si morda ti res tako brez napak, je tvoje življenje res tako zelo krasno in brezmadežno, da se čutiš celo poklicano izbirati oziroma zavračati partnerje tvoje sestre?

ja, pusti ji živeti. ja, delala bo napake. ampak se bo verjetno iz njih tudi kaj naučila. definitivno več, kot če bo izgubila sebe ob slepem upoštevanju želja in "dobronamernih" nasvetov svoje moralizatosko-svetohlinsko-pokroviteljske sestre. oprosti, sem še malce zoprna, ampak tole me pa res pogreje. ko nekdo misli, da ve vse najbolje in da ima zato pravico pridigati drugim. daj no. roke stran. če bo hotela stik s tabo, ga bo že sama poiskala. če pa ne, pa ji ne samo pusti živeti, ampak ji pusti tudi dihati. 

Neposredna povezava do sporočila: 15
4.1.2011 22:22:40   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: roberta

omg... ce bi bila ti moja sestra, bi te poslala nekam. kdo ti daje pravico, da ji moraliziraš o tem, kako živeti življenje? kdo je rekel, da imaš ti "boljši" pogled na to, kako in s kom živeti? kako si sploh upaš trditi, da se že "iz aviona" vidi, da gre za nov neuspel poskus - si morda ti res tako brez napak, je tvoje življenje res tako zelo krasno in brezmadežno, da se čutiš celo poklicano izbirati oziroma zavračati partnerje tvoje sestre?

Nihče ne pravi, da je boljši, a vendar - če smo ljudje, a ne komuniciramo med sabo.
In - ali ni sprejemljivo - da povem tudi tisto, kar drugemu ni 100% všeč?

Zakaj tako radikalna postavitev -. nihče se nima pravice vtikati v nič. Čemu se potem sploh družiti, če je smisel samo politična korektnost.

(odgovor članu roberta)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
5.1.2011 12:40:56   
roberta
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

omg... ce bi bila ti moja sestra, bi te poslala nekam.

Zakaj tako radikalna postavitev -. nihče se nima pravice vtikati v nič. Čemu se potem sploh družiti, če je smisel samo politična korektnost.

obstajata dva načina, da prideš do nekoga zaradi svojih skrbi v zvezi z njim (pretiravam v obe smeri, da je bolj jasno):

1. "rada bi ti povedala, da me skrbri... ne me narobe razumet, nočem bit pametna, ampak ko opazujem, kako hodiš iz zveze v zvezo, mi je kar težko pri srcu. ko vidim, da ti je težko v življenju in se mi zdi, da si zelo žalostna, bi ti rada pomagala. če želiš, mi lahko poveš, kaj te tare. lahko samo poslušam in nič ne rečem, če tako želiš.... itd."

2. "že iz aviona se vidi, da tale tut slučajno ni zate... mislim, kako si sploh lahko z njim, a ne vidiš, da je luzer /.../ daj punca, spravi se že k sebi, drugače ne bo nikoli nič iz tebe. naredi tako kot jaz, kaj ne vidiš, kako lepo je meni?..."

in ona je iz tega, sklepam iz tega kar je zapisala, na tej drugi poti. moralistični... in zato tudi moja tako radikalna postavitev. če bi ona bolj kot to, da pove, da ji nobena življenjska izbira sestre ni všeč, izrazila skrb zanjo, bi bilo drugače. tako pa vidi samo sebe, svoje potrebe, svoje vidike, svoj primanjkljaj, ker nima več sestrskega odnosa, precej manj pa je tistega drugega - razumevanja seste. in samo zato, sem potegnila tako "strogo" črto.

pa poglejmo:

Jaz kot zascitniska sestra to vse opazujem z drugega zornega kota. Zelela bi ji pomagati, ji dopovedati, da se ne mudi /.../ rada bi utrdila najin odnos, ji dopovedala da sem jine glede na vse se vedno sestra, ki jo ima rada in ji zeli najboljse.  /.../  se pocuti napadeno in mi ocita, da ji ne privoscim, da meni ne more zaupati, ker ji vedno govorim, da ta in ta ni vredu....itd.

/.../ vse najine pogovore jemlje bolj z lahkoto. /.../  ker ne vem kako naj ji dopovem, da ji hocem le dobro, kako naj ji dopovem da ji zelim pomagati..Ocitno vedno s tem, ko povem svoje mnenje ali pa pokomentiram kaksno stanje, ze prestopim mejo in sem ze tagrda.

Ne vem vec kako naj se obnasam. Ignorira me, uvedla je podrocja o katerih se ne bo pogovarjala z mano, ceprav se o njih pogovraja s tristo drugimi ljudmi. In medtem ko jaz sledim neki tradiciji, navadam, pripravim darila za praznike, gre ona mirne vesti od doma, ceprav ji povem da pridem in imam darila...Prednost daje ljudem, novim prijateljem, s katerimi se je zmenila in jih pozna mogoce en teden ali mesec. .

1. jaz, jaz jaz.... dopovedala, dopovedala, dopovedala... (mogoče ji moraš pa raje prisluhniti, kot dopovedovati?!)

2. in zato ker ti pripraviš darila, mora pa zdaj ona nujno sodelovati v tem "obdarovanju"? če to pričakuješ, je to tvoj problem, ne njen. da pripraviš darilo zanjo je sicer lepo in pozorno, vendar to še ne pomeni, da bi moral zdaj tisti obdarovanec "okoli padati" zaradi tega. to je isto kot bi bilo pričakovanje, da če se bi jaz neizmerno potrudila za novoletne voščilnice in jih sama delala po 14 dni eno in vložila ogromno enega dela vanje, mi mora pa še tisti, ki sem mu jaz poslal tako voščilnico, isto voščilnico, z isto vloženega truda poslati nazaj. ker sicer lahko sklepam,  da me ne ceni, ne spoštuje, me nima rad.... kar je neumnost. ker je pozornost tista, ki je pomembna, ne pa količina vloženega dela. in isto je pri darilih. jaz darilo gotovo lahko cenim, lahko cenim trud izbora in zavijanja, ampak ne me silit, da to darilo sprejmem na tvoj način. če je pač zmenjena na dan obdarovanja, je zmenjnea. očitno ji tisto srečanje s prijatelji takrat veliko pomeni. bo darilo pač dobila kako uro kasneje. si ji dala darilo zaradi sebe, ali nje. če zaradi nje, potem sprejmi to možnost, da želi sestra to darilo sprejeti sama in ga pogledati in se v njem veseliti kasneje. če pa ga daješ zaradi sebe, potem ti verjamem, da hočeš prvenstveno videti njeno hvaležnost.

razumem te lorella 224, vendar ti ne dam prav. jaz imam isti problem kot tvoja sestra s strani mojih staršev. in ti povem, da si le na tej poti, da jo še bolj odrineš od sebe. in zato še enkrat ponavljam: pusti živeti sestro kot želi živeti sama, pa bo sama prišla k tebi. v tebi išče razumevanje, toplino, sočutje, ne pa nekega pokroviteljstva, nasvetov in ne vem česa še.

pa vse dobro.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
5.1.2011 13:09:26   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

Nihče ne pravi, da je boljši, a vendar - če smo ljudje, a ne komuniciramo med sabo.
In - ali ni sprejemljivo - da povem tudi tisto, kar drugemu ni 100% všeč?

Nima veze s politično korektnostjo to. Ima pa veze s tem, ali si sposoben človeka sprejeti in imeti rad takšnega kot je ali pa ga sprejemaš samo, če izpolnjuje tvojo podobo popolnega človeka, če razmišlja, dela, živi, tako kot ti misliš, da je prav.

V prvi varianti komot na lep ali pa grob način poveš svoje mnenje, se strinjaš ali pa ne z dejanji otroka, sodelavca, partnerja, sodelavca ali v tem primeru sestre. A v končni fazi, neglede na (ne)strinjanje stojiš bližnjemu ob strani in si tam, ko ali če te rabi, brez dodatnega filozofiranja. Rabi pa objem, mogoče sproščen klepet in občutek topline ter sprejetosti.
V drugem primeru pa jasno z besedami in dejanji daješ vedet, da je bližnji dovolj dober le, če je tvoja kopija. In če ga poserje, ga ne pričaka topel objem, pričaka ga najedanje, zbujanje občutkov krivde, pridiganje, poniževanje ipd. Ali pa tisti stavek, ki ga rada uporablja moja mama: ja, kaj pa si mislil? Saj sem ti povedala, da je neumno, če bi me poslušal, bi že vnaprej vedel, da je to bedarija, kako si lahko tako neresen/neumen/neodogovoren....
Na kratko: nesposobnost sprejeti dejstvo, da ljudi osrečujejo različne stvari, da ima vsak svojo pot v prihodnost in da čisto vsak dela tudi napake in da s tem ni čisto nič narobe.
Ali pa mogoče malo drugače: eno je konstruktivna kritika, drugo je kritizerstvo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

ime
petra_1310

Najlepše ime za fantka

Tjaš (9%)

Enej (15%)

Tian (16%)

Maj (20%)

Mark (31%)

Staš (8%)

Število vseh glasov: 298

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!