roberta
|
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka IZVIRNO SPOROČILO: roberta omg... ce bi bila ti moja sestra, bi te poslala nekam. Zakaj tako radikalna postavitev -. nihče se nima pravice vtikati v nič. Čemu se potem sploh družiti, če je smisel samo politična korektnost. obstajata dva načina, da prideš do nekoga zaradi svojih skrbi v zvezi z njim (pretiravam v obe smeri, da je bolj jasno): 1. "rada bi ti povedala, da me skrbri... ne me narobe razumet, nočem bit pametna, ampak ko opazujem, kako hodiš iz zveze v zvezo, mi je kar težko pri srcu. ko vidim, da ti je težko v življenju in se mi zdi, da si zelo žalostna, bi ti rada pomagala. če želiš, mi lahko poveš, kaj te tare. lahko samo poslušam in nič ne rečem, če tako želiš.... itd." 2. "že iz aviona se vidi, da tale tut slučajno ni zate... mislim, kako si sploh lahko z njim, a ne vidiš, da je luzer /.../ daj punca, spravi se že k sebi, drugače ne bo nikoli nič iz tebe. naredi tako kot jaz, kaj ne vidiš, kako lepo je meni?..." in ona je iz tega, sklepam iz tega kar je zapisala, na tej drugi poti. moralistični... in zato tudi moja tako radikalna postavitev. če bi ona bolj kot to, da pove, da ji nobena življenjska izbira sestre ni všeč, izrazila skrb zanjo, bi bilo drugače. tako pa vidi samo sebe, svoje potrebe, svoje vidike, svoj primanjkljaj, ker nima več sestrskega odnosa, precej manj pa je tistega drugega - razumevanja seste. in samo zato, sem potegnila tako "strogo" črto. pa poglejmo: IZVIRNO SPOROČILO: lorella224 Jaz kot zascitniska sestra to vse opazujem z drugega zornega kota. Zelela bi ji pomagati, ji dopovedati, da se ne mudi /.../ rada bi utrdila najin odnos, ji dopovedala da sem jine glede na vse se vedno sestra, ki jo ima rada in ji zeli najboljse. /.../ se pocuti napadeno in mi ocita, da ji ne privoscim, da meni ne more zaupati, ker ji vedno govorim, da ta in ta ni vredu....itd. /.../ vse najine pogovore jemlje bolj z lahkoto. /.../ ker ne vem kako naj ji dopovem, da ji hocem le dobro, kako naj ji dopovem da ji zelim pomagati..Ocitno vedno s tem, ko povem svoje mnenje ali pa pokomentiram kaksno stanje, ze prestopim mejo in sem ze tagrda. Ne vem vec kako naj se obnasam. Ignorira me, uvedla je podrocja o katerih se ne bo pogovarjala z mano, ceprav se o njih pogovraja s tristo drugimi ljudmi. In medtem ko jaz sledim neki tradiciji, navadam, pripravim darila za praznike, gre ona mirne vesti od doma, ceprav ji povem da pridem in imam darila...Prednost daje ljudem, novim prijateljem, s katerimi se je zmenila in jih pozna mogoce en teden ali mesec. . 1. jaz, jaz jaz.... dopovedala, dopovedala, dopovedala... (mogoče ji moraš pa raje prisluhniti, kot dopovedovati?!) 2. in zato ker ti pripraviš darila, mora pa zdaj ona nujno sodelovati v tem "obdarovanju"? če to pričakuješ, je to tvoj problem, ne njen. da pripraviš darilo zanjo je sicer lepo in pozorno, vendar to še ne pomeni, da bi moral zdaj tisti obdarovanec "okoli padati" zaradi tega. to je isto kot bi bilo pričakovanje, da če se bi jaz neizmerno potrudila za novoletne voščilnice in jih sama delala po 14 dni eno in vložila ogromno enega dela vanje, mi mora pa še tisti, ki sem mu jaz poslal tako voščilnico, isto voščilnico, z isto vloženega truda poslati nazaj. ker sicer lahko sklepam, da me ne ceni, ne spoštuje, me nima rad.... kar je neumnost. ker je pozornost tista, ki je pomembna, ne pa količina vloženega dela. in isto je pri darilih. jaz darilo gotovo lahko cenim, lahko cenim trud izbora in zavijanja, ampak ne me silit, da to darilo sprejmem na tvoj način. če je pač zmenjena na dan obdarovanja, je zmenjnea. očitno ji tisto srečanje s prijatelji takrat veliko pomeni. bo darilo pač dobila kako uro kasneje. si ji dala darilo zaradi sebe, ali nje. če zaradi nje, potem sprejmi to možnost, da želi sestra to darilo sprejeti sama in ga pogledati in se v njem veseliti kasneje. če pa ga daješ zaradi sebe, potem ti verjamem, da hočeš prvenstveno videti njeno hvaležnost. razumem te lorella 224, vendar ti ne dam prav. jaz imam isti problem kot tvoja sestra s strani mojih staršev. in ti povem, da si le na tej poti, da jo še bolj odrineš od sebe. in zato še enkrat ponavljam: pusti živeti sestro kot želi živeti sama, pa bo sama prišla k tebi. v tebi išče razumevanje, toplino, sočutje, ne pa nekega pokroviteljstva, nasvetov in ne vem česa še. pa vse dobro.
|