|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Opeklina-Na pomoč!
7.8.2005 21:17:38   
Taša
Ja seveda, jaz neroda.. Zjutraj sem hotela skuhati kavo, vendar mi je džezvica za kavo nekako smuknala iz rok in vrela voda se je polila po meni...Najbolj sem jo dobila na predelu trebuha.. Čeprav sem bila v pižami, me je kar fino opeklo..Sprva si nisem mislila da bo opeklina tako huda, vendar kaže da je kar.. Opeklina je velika za eno veliko dlan roke... je živo rdeče barve in peče kot sam hudič.. Že cel dan si dajem nanjo ledene "pingote" za hladilno torbo.. Moj :love:me zafrkava da zgledam kot hladilna torba.. Kljub "obkladkim" bolečina ne mine... in še kar peče ko :hudicek:... Kaj mi lahko svetujete s čim si lahko pomagam proti opeklini oz. bolečinam? Ali naj grem zaradi tega k zdravniku?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Opeklina-Na pomoč!
7.8.2005 21:18:19   
Anonimen
Surov krompir na tanko narezan.

(odgovor članu Taša)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
7.8.2005 21:21:35   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Taša)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   Opeklina-Na pomoč!
7.8.2005 21:22:11   
Anonimen
Šentjanževo olje. Resno. Tibor je enkrat na morju, ko je bil star eno leto in pol, dal rokico na razbeljeno ploščo štedilnika. Koža pa prstih se mu je na zgornjem delu kar pricvrknila. K sreči je imela moja mati domače šentjanževo olje s seboj in sva mu hitro namazali. Po tem sva mu še kakšne dvakrat in sploh ni vedel, da je bilo kaj narobe. Niti ustrašil se ni, nič ga ni bolelo. Čez dva dni je žel dal avtomobilček na razbeljeno ploščo ... za tega pa ni bilo več rešitve.

(odgovor članu Taša)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   Opeklina-Na pomoč!
7.8.2005 21:22:29   
tjaga
Aloe vera gel tudi pomaga, jasno če ga imaš. Ali pa Ribodermin.
:kava::kuza::kava::kuza:

(odgovor članu Taša)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Opeklina-Na pomoč!
7.8.2005 21:22:39   
ZARA
Ja šentjanževo olje rula,res!!

(odgovor članu Taša)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Opeklina-Na pomoč!
7.8.2005 21:25:00   
Taša
Punce šentjanževega olja nimam, namazala sem sem si z bepanthenom za opeklino...pa me je še 10x boj peklo.... !

(odgovor članu Taša)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Opeklina-Na pomoč!
7.8.2005 21:25:54   
lex
Aloe vero kaktus - če jo imaš doma - jo kar na pol (list in tisto sluz ko je not gor namaži. Če pa ne pa Šentjanževo olje. Apak čez Alojo je ni - podobn se je men zgodilo in drug dan ni več peklo.

(odgovor članu Taša)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Opeklina-Na pomoč!
7.8.2005 21:26:37   
tjaga
http://www.lunin.net/zdravje/slo/ZdravjeIzNarave/PrvaPomoc/358/
Taša tole sem našla. Če bi kaj pomagalo.
:kava::kuza::kava::kuza:

(odgovor članu Taša)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Opeklina-Na pomoč!
7.8.2005 21:30:56   
Marogica
Namaži z Lamprechtovo kremo, če jo imaš

(odgovor članu Taša)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Opeklina-Na pomoč!
7.8.2005 21:35:12   
Mana
Moj sin se je pred leti zelo opekel (42% kože) in ko smo bili v bolnici so nam glede opeklin dejali, da je najbolje samo hladiti z mrzlo vodo ali mrzlimi obhladki. Če mažeš z mastjo se s tem ne hladi in gre še globje. Mazati zatem, ko opeklina ne deluje več za zdravljenje kože.
Naj se ti čim prej zaceli in čim manj bolečin :rozica:

(odgovor članu Taša)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Opeklina-Na pomoč!
7.8.2005 21:39:02   
Anonimen
Ko je nas kot mladenke, ki smo se morju parile na soncu, opeklo do opeklin, nam je ful pomagalo tudi hladilno mazilo za otroške ritke. Tisto navadno iz lekarne. Jutri pa res takoj kupi šentjanževo olje.

(odgovor članu Taša)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   Opeklina-Na pomoč!
7.8.2005 21:50:47   
SaaS
Jaz ti pa svetujem, da greš mogoče vseeno h zdravniku. Ne vem sicer kako hudo si se popekla, to moraš pač ocenit.
Moj mož se je pred parimi leti popekel po nogi. Se mu je zdelo na začetku brez veze, doma je hladil, drug dan je šel v službo, popoldne ga je pa že tako bolelo, da je samo še h zdravniku šibal. Saj se je potem vse lepo pozdravilo. Nekajkrat je šel tja na previjanje. Tri tedne je imel pa bolniške, saj se opeklina zdravi zelo počasi. Na začetku sva mislila pa da bo drug dan dobro, če bova dala nekaj hladnega gor.

(odgovor članu Taša)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Opeklina-Na pomoč!
8.8.2005 7:55:44   
anadejka
Moj si je lani ponesreči opekel čelo z vročim oljem.Ne vpraš kako......Uglavnem mazala sem ga z ribjo mastjo pa se je full hitr in lepo zacelilo.Letos pa je mene sonce ožgalo po ustnicah in čelu.Za ustnice kjer so se mi naredili prau taki hudo boleči mehurji sem se mazala z bivacinom(antibiotik),po čelu pa prau tako z ribjo mastjo.4 dni in sem bila čist uredu.

Upam da te je že nehalo pečt.Lahko pa si gor daješ tudi kamiličine obkladke,men so tut full pomagal.

:zajcek:

(odgovor članu Taša)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?