|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   požrešnost ali lakota?
22.12.2010 20:04:22   
PC Baby
Mi se po 4 mesecih še vedno ubadamo z istim problemom, ko pride naš 19-mesečnik iz vrtca. In sicer amamamamamam. Vse bi pojedel okoli sebe in tudi takrat, ko so ravno malicali pred odhodom. Če mu recimo nočem dat in ga probam zamotit pade v obupan jok in prav prosi za hrano. Ker mi je seveda grozno mu dam in JE, kot da je res ful lačen. Danes je naprimer ob 16.00 pojedel 1 banano, 1 jogurt, 2 grisina. Ob 18.00 pa večerjal in tako poje 6 obrokov dnvno: 4 v vrtcu, 2 doma.  Ne vem no, se mi zdo res too much. Ni ne predebel in ne suh (po tistih lestvicah od P je malenkost nad sredinsko črto).

Sem se v vrtcu pogovorila o tem in pravijo, da tudi tam veliko poje. Se pravi naj ne bi il lačen? Kaj mislite, oz. kaj mi svetujete?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: požrešnost ali lakota?
22.12.2010 20:16:24   
sjmm
naš 22mesečnik ima tudi 6 obrokov, če mu skušam karkoli spremeniti oziroma zmanjšati, potem je okoli polnoči strašen jok in potrebuje po večerni steklenički še eno....

pa v vrtcu ravno niso ogromne porcije....no, to je moje mnenje

če je njegova teža in razvoj primerna, potem sigurno potrebuje kar zahtevauser posted image

SAŠKA 25.4. 1995
JAN PETER 7.12. 1998
MIHA 26.3. 2001
MAJ 19.2. 2009

VSI MOJI SONČKI

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.12.2010 20:44:01   
Katy78
Naš tudi veliko poje. Ima 5 obrokov, ponavadi pa še vmes kaj gloda. Njegovi obroki so količinsko veliki, tako zajtrk, kot kosilo in večerja. Danes je za pop. malico okoli 15h jedel kruh in marmelado (to sicer ni njegova običajna malica, ampak je videl dedija in je moral še on isto jesti user posted image ), ob 17h pa je za večerjo zmazal 3 palačinke z nutelo. Jaz sem zabasana že po dveh. user posted image  Pa je čez kakšno uro pojedel še dva piškota. Za zajtrk je pojedel celo kajzerico in pašteto, za malico precej veliko jabolko, za kosilo enolončnico z mesom in žgance (mami pravi, da je pojedel ogroooomno)... Pač rabi. Pa nikakor ni debel. Je ravno pravi. Bi pa lahko jedel vedno, kadar koga vidi da kaj je... Če mu kdaj rečem, da ni več, on bi pa še, sledi užaljen jok, tako da mu pač dam, seveda če imam še. Če nimam več, se sicer malo pobuni ampak se potem hitro pomiri. Jaz se ne sekiram, skrbim pa, da ima uravnoteženo prehrano in da ni na jedilniku hrane s praznimi kalorijami. Seveda so tudi take stvari na jedilniku, kot npr. danes palačinke z nutelo, ampak to je mogoče 1x na teden ali pa še to ne. Dokler rad poje vse od zelenjave do sadja, mesa, kisle repe, zelja, solate itd., se ne sekiram, naj je.

(odgovor članu sjmm)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.12.2010 20:46:20   
gaya24
Men je čist normalno, da je 6 obrokov na dan. Saj kolker si napisala je sadje in jogurte in ne nekih prigrizkov (slaščice, čips itd.). Naš je star 2,5 leti in tudi je 5-6 brokov na dan. Po vrtcu obvezno kak jogurt ali sadje ali bigo,makovc in še zvečer normalno večerjo (gres, polento, hrenovke, namazan kruh in čaj oz. mleko)

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.12.2010 20:46:43   
piko12
Naš je do drugega leta po vrtcu obvezno pojedel malico (nekaj takega kot si napisala), okrog 19h večerjo, pred spanjem pa spil še 2dl mleka. Zdaj pri 3,5 letih poje manj. Pa je čist povprečen fant, edino na duracell baterije.user posted image  Jaz se ne bi sekirala, rajši pazim, da ga ne filam s sladkarijami. Zdaj je v fazi mandarin-klementin, po vrtcu jih ponavadi poje vsaj 6.user posted image

(odgovor članu sjmm)
Neposredna povezava do sporočila: 5
23.12.2010 8:05:48   
PC Baby
Hvala vam lepa za odgovore. Mi je blo že grozno otroku odrekat hrano. Če bi se cmeral zaradi igrače ali kaj takega, se sploh ne bi obrnila, ampak tako...
Bo danes presenečen ko pride iz vrtca in bo stekel v kuhinjo, tam ga bo pa že kaj čakalo user posted image

(odgovor članu piko12)
Neposredna povezava do sporočila: 6
23.12.2010 8:33:43   
kiss 4 me
naša 20-mesečnica je včeraj pojedla 4 palačinke user posted image user posted image
mene je že po 3 trebuh bolel...

jaz mislim, da so res lačni in potrebujejo toliko energije, saj še vedno zelo hitro rastejo in so cel dan v pogonu.
V vrtcu pa so res porcije male (sem opazila, ko sem jo uvajala) dajo jim ful malo, da res vse pojejo, da ne puščajo hrane, da ne packajo in polivajo. Pa naša je sposobna doma pol ure jest, v vrtcu pa verjamem, da jih tudi prej od mize spokajo.

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 7
23.12.2010 8:46:02   
lili8
Joj, jaz pa rečem, da ste lahko vesele, da vaši otroci tako radi jejouser posted image . Pri naši 3-letnici imamo skoraj vsak dan težave, ko je čas za obrok. Polovico žemlje lahko je tudi 1 uro, pa še to jo moram kar naprej spodbujatuser posted image . No, kakšen dan je tudi drugače, ampak kar velikokrat je tako kot sem napisala. Do 1 leta je pa tako rada jedla, da človek ne more verjet, kako se to lahko spremeni.

(odgovor članu kiss 4 me)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......