|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Malinov caj - a res?
7.8.2005 10:05:31   
Mirna*
Lahko, da bom zdajle izpadla precej blond :ups: ampak, ali res pitje malinovega caja zadnji mesec nosecnosti precej olajsa porod??? :zmeden::zmeden: Na med. over. net so imele zenske o tem debato in kar nekaj jih je napisalo, da so to ze slisale in da ga bodo pile...

Kaj pa ve menite? Jst ga po mojem lahko popijem 1 hl na dan, pa bo "tam dol" se vedno tako zabetonirano, kot je bilo prvic...:ups:imate kaksen pameten nasvet, kako naj bi zmehcala tisto zadevo :ups: razen seveda s stiskanjem k svojemu :love:, kar pa mi na zalostttttt ne pase prov nic...Moja gineko. mi ni omenjala nobenega caja, mogoce pa ni kaksna ful kuharica :):)

Drgac pa fajn uzivejte v danasnjem dnevu, vreme dela zame, ki ne dopustujem in mi vsaj en dan ni vroce :bravo: - da me ne bo zarad tega kaksna pristasica ful sonca in vrocine za usesa hehe.

lp, :nosecka: 34t4/7 Mirna
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Malinov caj - a res?
7.8.2005 10:25:49   
miševi
Mirna, ne vem:zmeden2:... Jaz ga vseeno pijem (upam, na najboljše), čeprav je bilo prvič tam dol pravo bojišče, preden smo se odprli. In sedaj tudi še vse dihta. Bom videla - do PDP je pa sam še 5 dni.

LP:rozica:

(odgovor članu Mirna*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Malinov caj - a res?
7.8.2005 10:40:57   
teta beta
To ni navaden malinov čaj, ampak iz malinovih listov, a ne, če se prav spomnim? Kje ga kupiš, v lekarni ali tudi v drogerijah?

Mene pa tudi zanima, da ne bom odpirala nove teme, če ta čaj samo mehča porodne poti ali tudi sproža popadke? Piti moram namreč magnezij za preprečevanje popadkov in mi ni ravno jasno, ali bi to potem imelo kontra efekt ali nima veze s tem?

Lp!

(odgovor članu Mirna*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Malinov caj - a res?
7.8.2005 10:46:39   
Magi*
to je čaj iz malinovih listov. ta mehča porodne poti in naj ne bi povzročal krčev (popadkov). jaz sem ga pila in rodila precej enostavno (odpirala sem se hitro in vse je šlo "kot po maslu"). sem pa rodila v 37 tednu (čaj sem začela piti nekje v 35t). prezgodji porod mi je G tudi napovedoval zaradi nizkoležeče placente.
zdaj pa, ali je bil čaj ali narava:zmeden2: - ne vem.

(odgovor članu Mirna*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Malinov caj - a res?
7.8.2005 10:52:53   
cmokec
Ali je ta čaj fino pit tuid, če rodiš s CR?

(odgovor članu Mirna*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Malinov caj - a res?
7.8.2005 11:22:08   
Mirna*
Magi, kje pa ga dobis? A se ga kupi v lekarni?
Cmokec, mislm, da ce bos rodila s CR, nima smisla pit ta caj, edin pac tko, ce ti je dober. Kako pa to, da bos imela CR?

(odgovor članu Mirna*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Malinov caj - a res?
7.8.2005 11:29:46   
miševi
Čaj se dobi v večini "domačih" lekarn. V LJ je ena v City parku, mislim, da se ji reče Bazilika al nekaj takega:zmeden2:. Na dan se popije 1 skodelica tega čaja.

(odgovor članu Mirna*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Malinov caj - a res?
7.8.2005 13:39:53   
cmokec
Pred 2 letoma sem imela opracijo na maternici. So me pozdravili, edina posledica je CR, ker se mi med vaginalnim porodom lahko strga stanjšana maternica. Ni panike, ni pa za reskirat.

(odgovor članu Mirna*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Malinov caj - a res?
7.8.2005 15:10:43   
tina104
Jaz ga pijem od 31. ali 32. tedna. Če pomaga, sporočim čez kaka dva tedna ;).

Baje mehča porodne poti. Moja kolegica trdi, da ji je prav to pomagalo k lažjemu porodu.

Dobi se v teh domačih lekarnah in zeliščnih trgovinah. Pije se skodelica na dan. Priprava je zapisana na etiketi (2 čajni žlički čaja prelijemo z 2.5 dl vrele vode, stoji naj pokrito 5 min, odcedimo).

G ti ga ni omenila, ker to spada v bistvu v alternativno medicino. Malo moraš verjetno v to verjet, da pomaga. Jaz verjamem:)- - še zaenkrat :)-:)- .
Sem pa vprašala eno med. sestro in G o tem, pa sta rekla, da škodit ne more, če ne pretiravaš.

(odgovor članu Mirna*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Malinov caj - a res?
7.8.2005 15:13:35   
ribica.
Ja res je, morš verjet. Jaz sem tud verjela, še bolj pa upala. Sam ni delovalo.

(odgovor članu Mirna*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Malinov caj - a res?
7.8.2005 15:23:46   
Tiki
Jaz sem rekla, zgubiti nimam kaj in sem ga pila od 36. tedna dalje, po 1-2 (ponavadi2) skodelici na dan. Je pa baje tudi pomembno, da ni sladkan in kot tak je fuj, pa sem se vseeno pomatrala, ker sem imela ob prvem porodu cel kup zapletov in težav (jaz, ne otroček). Po mojih izkušnjah pomaga, ne morem pa tega trdit za prmej, lahko da sem imela drugič pač srečo - porod optimalen, še babica (sestra pri porodu) je bila zelo zadovoljna.

(odgovor članu Mirna*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Malinov caj - a res?
7.8.2005 15:49:18   
CIPRESA
Ta čaj baje pomaga da se začneš lepo odpirati in da se ti zmehča mat. vrat in mat. ustje potem lažje rodiš. Se pa nesme piti pred 36t nosečnosti ker lahko sproži TUDI POPADKE. Vse kar mehča maternični vrat ali ustje tudi sproži popadke, saj ko je to dovolj zmehčano nastopijo popadki. Tako sem sedajle jaz dobivala tablete v maternično ustje da bi zmehčala vse to kar mam trdo kot kamen in to naj bi mi potem tudi sprožilo popadke.

Tako da tiste ki nimate problemov z mehčanjem ga pijte raje od 36t dalje da nebi slučajno prišlo do predčasnega poroda. Samo svetujem kar so mi povedali!!!!!

(odgovor članu Mirna*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Malinov caj - a res?
7.8.2005 17:22:16   
Mirna*
Eh, cipresa, jaz sem imela tako zacementirano spodaj, pa zdaj je po mojem isto, da mi nobena olja, malinov caj pa niti seksanje ne bo odtajalo zadeve tam dol...:ups:
Upam, da ti cimprej rodis, ker vidim, da si res ze precej cez rok in gotovo vsega navelicana! No, saj bo jutri, tako kot ti je napovedala mislm da Kerensa. Vso sreco!

(odgovor članu Mirna*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Malinov caj - a res?
7.8.2005 18:16:52   
CIPRESA
Ja mirna tudi jaz mam tako kot praviš ti ampak nekatere pa nimajo tiste pa morajo mal pazit pomoje na to da ga ne začnejo piti prekmalu.

(odgovor članu Mirna*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Malinov caj - a res?
7.8.2005 18:18:43   
Mirna*
Ja, taka srecka je bila moja kolegica...obakrat rodila sicer 4-5 t prezgodaj, vendar pa porod trajal 4-5 ur, oba mulcka pa odlicno razvita, oba cez 3 kg..skratka, prav nic nedonosena.
Bohpumagej, nimamo vsi take srece. Pa saj se potem, ko vidis svojega soncka, vse pozabi. Bos videla!

(odgovor članu Mirna*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Malinov caj - a res?
7.8.2005 19:06:10   
CIPRESA
Saj vem saj me ni tok strah bolečin kot bi rada rodila naravno brez CR.
To itak mora vsaka nosečka vedet da čim zanosiš veš da te bo bolelo ko boš rodila, brez bolečin ne gre.

(odgovor članu Mirna*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Malinov caj - a res?
7.8.2005 19:18:27   
Mirna*
Ce pac ne bo slo naravno, bos pa rodila s CR. CR ni tako grozen, kot mogoce nekatere pravijo. Edino to je, da v lokalni a. ne vidis otrocka, ko se rodi. Bolje CR, kot pa mucenje v nedogled. In zaradi tega nisi potem nic slabsa mama, verjemi mi.

Upam, da ti ne bo tega treba dat skozi, kot sem jaz, pa se marsikatera druga. Jaz prav zaradi take obupne izkusnje danes razmisljam o tem, kako bom 2. sploh rodila. Ce pa lezis 10 in vec ur v mukah, pa je CR le odresitev.

Upam, da bo pri tebi slo gladko, lp

(odgovor članu Mirna*)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Malinov caj - a res?
7.8.2005 20:55:18   
Seven*
A ve mogoce katera kje ga prodajajo v MB?? Se mi ze mudi malo.. :)-:)-:)-

(odgovor članu Mirna*)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Malinov caj - a res?
7.8.2005 21:07:56   
hajdi21
Dobiš ga v Lekarni Lah na ulici Gorkega.

Lp,

Hajdi21

(odgovor članu Mirna*)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Malinov caj - a res?
7.8.2005 21:10:02   
Seven*
Jooooj, kje pa je to??? :((:((:((:((

(odgovor članu Mirna*)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   Malinov caj - a res?
7.8.2005 21:11:15   
Magi*
Mirna*, saj vidim, da si že dobila odgovor;) jaz sem ga kupila v Baziliki v City parku v LJ.

držim pesti, da bo porod potekal tako gladko kot moj. no ja, vsaj prvi del. pol ti ni treba glih skori izkrvavet. sam to že nima nobene veze s čajem.

(odgovor članu Mirna*)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   Malinov caj - a res?
7.8.2005 21:16:34   
hajdi21
Seven,
jaz tudi nisem iz MB, kolegica je ta čaj kupila tam. Vem samo, da je zraven trgovina Elnag.

To je na Taboru, tukaj pa so podatki iz interneta:

Lekarna Lah
Odprto od ponedeljka do petka od 8. do 13. ure in od 16. do 19. ure v soboto od 8. do 12. ure

Gorkega 18 , 2000 Maribor
(02) 320 21 80, (02) 320 21 81

Pokliči jih, pa ti bodo točno povedali, kako prideš do njih.

Lp,

Hajdi21

(odgovor članu Mirna*)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   Malinov caj - a res?
7.8.2005 22:28:02   
katja r.
Jaz ga tud pijem in upam na najboljše.Pravijo pa, ga ga pred 32. tednom ne smeš začeti piti.Kupili sem ga v LJ na tržnici.

Lp,Katja (37t):modri:

(odgovor članu Mirna*)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   Malinov caj - a res?
8.8.2005 7:38:06   
tina104
Moja kolegica ga je pila od 28. tedna naprej, rodila je točno na rok, porod ni bil težek.

(odgovor članu Mirna*)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   Malinov caj - a res?
9.8.2005 18:07:38   
malika
Jaz sem ga pila od 36 tedna dalje, rezultat pa je bil lahek in ekspres porod (v porodno sobo sem prišla ob 10.15, odprta skoraj 4 cm, rodila ob 12.06)

pridelala pa sem ga kar sama. na Pohorju sem nabrala liste malin, jih posušila, zdrobila in nato vsak dan pridno pila ta zvarek.

Zavreš 2 dcl vode in daš vanjo dve čajni žlički čaja (jaz sem dala več!!!), pustiš stat 5 min (jaz sem pustila dlje), odcediš in spiješ mrzlega ali toplega ampak ne sladkat!!!

(odgovor članu Mirna*)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Copatki, copatki, copatki,...
bodoča

Katere copatke ste/bi izbrali za male nadobudneže?

robeez (19%)

starchild (8%)

shoo shoo (12%)

drugo (62%)

Število vseh glasov: 195

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!