|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   premajhna teža, pomoč
6.8.2005 12:50:46   
teja21
pozdravljene, noseča sem 34t in včeraj sem imela UZ pri dr. Blejčevi.
gledala je otročka, nakar mi pove da je to zelo majhen:duda: in da je trenutno težak 1300g, mene je skoraj kap na stolu, in da bomo čakali do 36t da posteljica dozori, ker pa se potem samo še stara bo treba sprožit porod.
jaz sem tako žalostna da me je vse minilo, kakšen bo moj dojenček, ali ima sploh možnost da ne bo nedonošenček????
a je imela katera podobno izkušnjo ali jo ima???
Neposredna povezava do sporočila: 1
   premajhna teža, pomoč
6.8.2005 14:06:00   
lan
Jaz te lahko potolazim tako,da ti povem,da ne more natancno povedati teze :duda:.Lahko so velika odstopanja,tako da brez skrbi.Moji kolegici so tudi rekli,da je :duda: zelo drobckana potem pa je rodila puncko tezko 3 kg. Meni so napovedali majckenega :duda:.Res,da ni bil orjak,bil pa je zdrav in popoln (2510g in 46cm).

(odgovor članu teja21)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
6.8.2005 14:11:00   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu teja21)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   premajhna teža, pomoč
6.8.2005 14:11:54   
kofetek2010
tako, kot ti je rekla lan :)

meni so napovedali, da bo imel 3-3,5 kg, če se bo rodil v roku, rodila sem 4 dni prej in je imel 3970g, kar je dosti več od njihovega predvidevanja :)

(odgovor članu teja21)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   premajhna teža, pomoč
6.8.2005 15:38:57   
tinčica
meni je rekel v 40 t da ima nekje 3.500 - 4.000, rodil se je z 4.550, tako da to ni glih prava ugotovitev.

lp

(odgovor članu teja21)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   premajhna teža, pomoč
6.8.2005 15:40:52   
dunja1
Res,pri teh napovedih lahko precej mimo usekajo.Meni so en dan pred porodom v porodnišnici rekli,da bo imel max.2800g in da je zastoj rasti in je treba takoj rodit. Imel pa je 3630g in 56cm!Če je to zastoj rasti,mi ni pa čist nč več jasno! Tudi moja G se je samo za glavo prijela na prvem pregledu po porodu.
Zato upam,da so se tudi pri tebi zmotili in da bo s :duda: vse v redu.

(odgovor članu teja21)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   premajhna teža, pomoč
6.8.2005 19:55:22   
teja21
ja punce res močno upam, ampak meni je g omenjala da bomo rodili v 36t ker bo posteljica dozorela, jaz bi tudi čakala da revček dobi na teži.
ne veste kako mi je grozno še bajte ne upam pospravljati, samo poležavam cele dneve.

(odgovor članu teja21)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   premajhna teža, pomoč
6.8.2005 21:37:38   
ru
Tole težo res bolj ugibajo :zmeden: Meni so celo nosečnost govorili, da je otrok premajhen, še v porodni je babica rekla, da bo to otroček pod 3 kg... No, rodila se je 3760g težka baba (in 52 cm). :zmeden2:

(odgovor članu teja21)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   premajhna teža, pomoč
6.8.2005 21:43:21   
teta beta
Sem ti že napisala v septembrski temi na PN. Tudi moj :duda: naj bi bil premajhen (2100 g), res pa sem jaz že v 36. tednu. Meritve sta opravljali dve ginekologinji, čisto ločeno ena od druge, razultati pa so bili skoraj identični. Višina maternice je mislim da za 34t (po tem je moja G tudi posumila in šla delat UZ), pa tudi moj trebuh je precej majhen za eno nosečnico, ki je točno en mesec pred rokom.
Sicer pa so rekli, da zaenkrat še ni kritično, ker je otrok lepo razvit in živahen, problematičen pa je pretok krvi skozi posteljico, ki je tik nad minimalno mejo. Na naslednjem pregledu te bodo gotovo dali tudi na ta dopplerjev UZ, da vidijo, če dojenček dobiva dovolj hrane. Do takrat se poskusi čim manj sekirat, jej mešano prehrano, dovolj beljakovin in pa - na levi bok! (Groza, moje kosti!)

(odgovor članu teja21)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   premajhna teža, pomoč
6.8.2005 21:44:49   
Anonimen
Taj21, kaj pa če bi šla še h kakšnemu drugemu ginekologu, samoplačniško na UZ? Da ti ne bi res poroda sprožali prej po nepotrebnem.

(odgovor članu teja21)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   premajhna teža, pomoč
6.8.2005 21:50:39   
Pilar
Dva ali tri dni pred porodom, so mi rekli, da bo naš dojenček imel dobre tri kile.Rodil se je z 3630 g in to 11 dni pred rokom. Mene so tudi zadnji mesec strašili z vsem sranjem(premajhen, prelahek, zastoj v rasti, malo plodovne vode). Ful mi je bilo hudo, ker res nisem vedela, kakšnega dojenčka bom rodila. Za znoret.

(odgovor članu teja21)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   premajhna teža, pomoč
9.8.2005 18:58:01   
tea01
Teja21, jaz samo slišim za dr. Blejčevo, pa mi gredo kar lasje pokonci, da ne omenim mojega :love:.

Ne verjemi ji vsega kar reče. Pa je zaradi mene lahko še ne vem kako dobra primarij in vodja oddelka in ne vem kaj še vse,.....................

Glavo gor!!!! In pozitivno misli!!!

Lp

Tea01

(odgovor članu teja21)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   premajhna teža, pomoč
9.8.2005 22:32:05   
BibaJ
Jaz sem zadnja dva meseca poslušala kako bo moj :duda: premali in prelahki. V 34. tednu bi naj bil velik in težek za 31 tednov. Imela pa sem tudi preeklampsijo pri kateri lahko pride do zastoja rasti ploda. Lahko si misliš kako sem bila na trnih kako bo do konca. No in potem smo rodili 55 cm velikega in 3900 g težkega junaka.
Idi še po drugo mnenje, ampak se najbrž ne bo kaj dosti razlikovalo. V glavnem lepo počivaj in se ne sekiraj. Vse bo ok. Boš videla. Držim pesti.

(odgovor članu teja21)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?