|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   TENS
10.12.2010 17:48:12   
nina42
a je katera preizkusila to napravo? Koliko dejansko zmanjša bolečine? Ali je to bolj masaža? Zasledila sem namreč, da se jo da izposodit in jo uporabljaš že med nosečnostjo in tudi potem med porodom...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: TENS
10.12.2010 17:54:52   
bubu_bibi
TENS je metoda lajšanja bolečine. Praviloma se jo uporablja, če se bolečina širi po senzorični korenini spinalnega živca (dermatom). Literatura sicer navaja, da se to metodo lahko uporablja tudi v prvi in drugi porodni dobi, vendar ne vem, ali je to praksa v slovenskih porodnišnicah.

Zakaj bi TENS uporabljala že med nosečnostjo?

Aja, ni masaža, občutek je nekakšno mravljinčenje, rahlo zbadanje - odvisno od tvoje percepcije. In spet, ker smo različni, se različno odzivamo nanj z zmanjšanjem bolečine. Osebno mislim, da če je takšna možnost, je vredno poskusiti.

< Sporočilo je popravil bubu_bibi -- 10.12.2010 17:58:29 >

(odgovor članu nina42)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.12.2010 23:15:41   
Anonimen
V Lj P ga imajo. V šoli za starše ti povedo kdaj in kako ga rezervirat. Jaz sem ga uporabljala med N zarad bolečin v kolku in križu, med porodom pa ga nisem imela.

(odgovor članu bubu_bibi)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
12.12.2010 8:13:31   
ellie
Jaz ga med nosečnodtjo nisem uporabljala, ker ko sem takrat spraševala, so bila mnenja deljena.

Sem ga pa uporabljala, ko sem imela tendinitis...vnetje tetive v ramenskem sklepu. In mi je ful pomagalo, ker je omililo bolečino. To ti neke vrste pošilja "elektrošoke" čez mišico. Jaz sem imela takšnega, ko nastaljaš jakost. In se prav čuti, kako ti skrči mišico...tudi na vzven se vidi. Tak da ni to samo masaža..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.12.2010 10:39:30   
Anonimen
Moram pokomentirat zadnji odgovor. Ko nastavljaš jakost na Tensu (to je pri vseh aparatih), je ne smeš toliko povečati, da ti krči mišico. Če pa je blaga jakost pa mišico vseeno vidno krči, pomeni, da niso pravilno nastavljene elektrode. Neke škode s tem sicer ne narediš ampak pravega (protibolečinskega) efekta pa tudi ni v zdostni meri.

(odgovor članu ellie)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?