|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kam se obrniti
9.12.2010 19:18:31   
kekec in mojca
Kam se lahko obrne ženska, nad katero bivši partner izvaja psihično nasilje in jo ponižuje?

Kdor vesele pesmi poje, gre po svetu lahkih nog.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kam se obrniti
9.12.2010 19:54:03   
picola1
Na 113? Sos telefon?

Indijanska prerokba: Šele, ko boste posekali zadnje drevo, zastrupili zadnjo reko, ulovili zadnjo ribo, šele takrat boste spoznali, da denarja ne morete jesti.

(odgovor članu kekec in mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.12.2010 20:58:49   
josephine27
ženska svetovalnica

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.12.2010 22:03:24   
Gina

Na policijo.
SOS telefon in svetovalnica poskrbita, vsaj jaz si to tako predstavljam, da se postaviš zase, začneš nekaj delat, oz. da se ne pustiš izigravat ali da nad tabo nekdo izvaja nasilje, da ne narediš samomora, te usmerita k skupinam za samopomoč in podobne zadeve. Namesto tebe pa ne rešujeta. Če imaš opravka z nasilnežem, pokliči policijo, ki te reči preda naprej k sodniku za prekrške. Lahko mu izdajo tudi prepoved približevanja. Prijavi ga. Morda lahko vprašaš tudi na csd-ju, sploh če imata skupaj otroke, kam se obrneš.

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.12.2010 9:04:56   
Kerensa*
Ko pa vse zgoraj našteto odpove (kar niti ni tako redko), pa zbereš nekaj € in g. Bivšemu pošlješ "na obisk" kakšnega Črnogorca. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 5
10.12.2010 17:49:28   
kekec in mojca
Kerensa, user posted image .

Vsem hvala za nasvete.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
11.12.2010 16:30:00   
Kepica83
Policije klicat nima smisla v primeru če še živite skupaj in nameravate tudi skupaj ostati.. Ker bo tvoj gospod dobil položnico eno za drugo in bo to vplivalo lepo na celotni proračun družine. V kakšen smislu vrši nad tabo psihično nasilje? A ga nemoreš preprosto ignorirat? Pa še eno vprašanje.. a ženske res niste- nismo sposobne vzet tefalove ponve in ruknit dedca malo rebrah tak ko treba al kaj? Pa vem da nasilje ni rešitev, samoobramba pa je user posted image

Najin sonček je privekal:
28.3.2010 ob 17:41 uri. Težek 3410g in velik 50cm.

1.Mesec: 4620g in 54.5cm
2.Mesec: 5690g
3.Mesec: 6400g in 63cm
5.Mesec: 7860g

Neposredna povezava do sporočila: 7
11.12.2010 16:35:35   
Andromeda

IZVIRNO SPOROČILO: Kepica83
a ženske res niste- nismo sposobne vzet tefalove ponve in ruknit dedca malo rebrah tak ko treba al kaj?

tefalova ponev? po moje se litoželezna bolje obnese user posted image Šalo na stran.
Se pa za "pogumno muškarčino", ki izvaja takšno ali drugačno nasilje nad žensko, skoraj vedno skriva navadna reva, z nizko samopodobo in strahopetnostjo.

(odgovor članu Kepica83)
Neposredna povezava do sporočila: 8
11.12.2010 16:37:50   
Gina

Policije klicat nima smisla v primeru če še živite skupaj in nameravate tudi skupaj ostati.. Ker bo tvoj gospod dobil položnico eno za drugo in bo to vplivalo lepo na celotni proračun družine. V kakšen smislu vrši nad tabo psihično nasilje? A ga nemoreš preprosto ignorirat? Pa še eno vprašanje.. a ženske res niste- nismo sposobne vzet tefalove ponve in ruknit dedca malo rebrah tak ko treba al kaj? Pa vem da nasilje ni rešitev, samoobramba pa je user posted image

Govori o bivšem partnerju in psihičnem nasilju.
Pa še to, res je, da se mora ženaka branit, če je napadena, ampak najbrž se ne zavedaš, da je nasilen neodgovoren in prtegnjen dec, po možnosti s precej več kilami od ženske, najbolj verjetno veliko močnejši, tako da predpostavljam, da ne glede na to, kako se braniš, obstaja možnost, da te "sesuje v zvezdni prah". N e predstavljam si kakšna bi bila reakcija enega ponorelega kret..a, če ga s piskrom po buči kresneš, ker te žali in ponižuje ali če te odrine. PO moje nisi več cela potem oz imaš polomljene dele telesa, realno mislim je to najbolj verjeten scenarij. Se strinjam, boljše je, da se takrat boriš z vsemi štirimi, če te fizično napade, kot pa da se v strahu zviješ v klobčič, ampak dvomim, da je vedno to sploh realno mogoče.

(odgovor članu Kepica83)
Neposredna povezava do sporočila: 9
11.12.2010 17:06:57   
Kepica83
Uj moja napaka.. spregledala sem da je bivši. No pol pa vsekakor so zato pravi naslov fantje na 113. A mroeš iemt stike z njim zaradi otrok?

Gina ja se popolnoma strinjam... ampak verjami, da sem že doživela da je moški obstal z odprtimi usti ko je videl da je bilo 1x matretirani ženski dovolj in ga je htela sesuti z ponvo... Nikoli več ni poskušal česa.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 10
12.12.2010 10:41:53   
kekec in mojca
Vse ste prepričane, da gre za mene... Ko je moj mož to videl, me je res skoraj s ponvo po glavi... user posted image user posted image user posted image

Sprašujem za nekoga, ki bi mu rada pomagala, nisem pa vedela, kako. Sicer pa tako bere forum, tako da bo vsaka ideja prav prišla.

Hvala še enkrat vsem, ki ste bili pripravljeni svetovati tako javno kot zasebno. user posted image

(odgovor članu Kepica83)
Neposredna povezava do sporočila: 11
12.12.2010 18:57:04   
mika
nasvete ste že dale, bi pa samo dodala:

Gina ja se popolnoma strinjam... ampak verjami, da sem že doživela da je moški obstal z odprtimi usti ko je videl da je bilo 1x matretirani ženski dovolj in ga je htela sesuti z ponvo... Nikoli več ni poskušal česa.

Tud jaz poznam podoben primer. Enkrat sem že pisala tu gor o tem. Moški je leta in leta maltretiral ženo in jo pretepal. Njej je enkrat počil film in ga je nazaj. Zgodba se je obrnila in je ona hoblala njega za vsa leta za nazaj.  Kasneje se je obesil, ne vem če ravno zaradi tega, ampak dejstvo je da je moral pošteno trpet, da je to naredil.

Ne morem pa to pričakovati od vsake ženske. Nasilje, psihično ali fizično je grozljivka in si kaj takšnega ne morem niti predstavljati.

kekec in mojca, upam da tvoja prijateljica čimprej najde ustrezno pomoč.

< Sporočilo je popravil mika -- 12.12.2010 18:58:18 >

(odgovor članu Kepica83)
Neposredna povezava do sporočila: 12
12.12.2010 19:10:00   
Klemy82
IZVIRNO SPOROČILO: mika

nasvete ste že dale, bi pa samo dodala:

Tud jaz poznam podoben primer. Enkrat sem že pisala tu gor o tem. Moški je leta in leta maltretiral ženo in jo pretepal. Njej je enkrat počil film in ga je nazaj. Zgodba se je obrnila in je ona hoblala njega za vsa leta za nazaj.  Kasneje se je obesil, ne vem če ravno zaradi tega, ampak dejstvo je da je moral pošteno trpet, da je to naredil.

Ne morem pa to pričakovati od vsake ženske. Nasilje, psihično ali fizično je grozljivka in si kaj takšnega ne morem niti predstavljati.

Off topic pa tudi ne... eden mojih najljubših filmov je Enough, v njem igra Jennifer Lopez in je ravno na to temo, o eni zlorabljani ženski, ki ji en dan dopizdi... priporočam ogled!

Jst.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 13
12.12.2010 19:42:36   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mika

Razplet je sicer krut, če ga slučajno povežeš s ponvijo, ampak nauk je dober - bodi pripravljena, da vsakega nabutaš nazaj in te nihče ne bo.

Moški, ki tepe ženo, je slabič in se bo spravil samo na šibkejšo od sebe. To pa ziher ni ženska, ki bi nastavila še drugo lice.

(odgovor članu mika)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
13.12.2010 7:58:06   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka
Moški, ki tepe ženo, je slabič in se bo spravil samo na mentalno šibkejšo od sebe.
.

< Sporočilo je popravil tehnofil -- 13.12.2010 8:00:46 >

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 15
10.1.2011 20:46:03   
Rahelca
Pozdravljene, sem ena redkih žensk, ki si upa na glas povedat, da je bila psihično in fizično zlorabljena. Nekatere imate prav, druge ne. Ni vse tako kot v filmih. Še zdaleč ne. In nobene ženska ne ve, kakšni so razlogi, da nekaj let ostajamo v zvezi....to so boleče in težke stvari. Ko malo pridem k sebi, bom tudi sama pomagala.
Je pa res, da policija hitro odreagira, samo kaj ko potem ostali organi ne opravijo svojega. Jaz imam hb svojo streho nad glavo. Ne morem si misliti, kako bi preživela, če bi še za najemnino dajala....Se opravičujem, če sem tako odreagirala. Šele leto dni sem sama s tremi otroci....

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 16
11.1.2011 1:37:54   
*žaži*
...želela bi samo nekaj dodati... berem, da se je debata začela razvijati...
Ne zagovarjam nikogar... AMPAK- tko, tkoooo zna ženska sprovocirat, tko prosit in tko ubijat zdravo psiho v moškem, da dejansko včasih katera skoraj, da upravičeno prestreže kakšno vzgojno. In, že govorimo o nasilju nad žensko. Žalostno, a žal včasih resnično...
Psihično nasilje nad moškim s strani ženske- Se kdaj znajdejo moški v podobni situaciji? O se se, sam o tem noče nihče govort, nihče slišat, ker je to za našo družbo... čudaško?... nemogoče?...
Avtorici se opravičujem za smetenje teme.
Pozdrav.

(odgovor članu Rahelca)
Neposredna povezava do sporočila: 17
11.1.2011 8:03:46   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: *žaži*

Ne zagovarjam nikogar... AMPAK- tko, tkoooo zna ženska sprovocirat, tko prosit in tko ubijat zdravo psiho v moškem, da dejansko včasih katera skoraj, da upravičeno prestreže kakšno vzgojno. In, že govorimo o nasilju nad žensko.

Zenske so odrasla, poslovno sposobna, izobrazena in pametna bitja v enaki meri kot moski. Postavljati jo na  raven otroka, ki ga je ( oz. jo je zensko) potrebno vzgajati zaradi njene "narave"  mocno spominja na osnove inkvizicije in tezek tradicionalizem in seksizem.
In moski, ko ga postavis na piedestal tistega, ki je zgolj zaradi spola upravicen "vzgajati manjvredno in manjpametno zensko" si tezko privosci (1).....

Žalostno, a žal včasih resnično...
Psihično nasilje nad moškim s strani ženske- Se kdaj znajdejo moški v podobni situaciji? O se se, sam o tem noče nihče govort, nihče slišat, ker je to za našo družbo... čudaško?... nemogoče?... 

(1) biti zrtev. Ker po njegovih lastnih kriterijih nadomcnega moskega preneha biti  moski in izgubi svojo identifikacijo.  Velja pa tudi obratno. Moski nesigurni v svojo moskost oz. mosko identiteto se posluzijo nasilja, da dokazejo, da so oni tisti, ki imajo nadvlado. On komandira, zenska poslusa, ce se zbuni, dobi oko kepe....

Pozdrav.

Ne bo zamerila.  Po dolgem casu se je nekdo an tem forumu upal spisati tako globoko sovinisticno in tradicionalisticno stalisce.

< Sporočilo je popravil Frodo Bisagin -- 11.1.2011 8:04:22 >

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu *žaži*)
Neposredna povezava do sporočila: 18
11.1.2011 8:50:34   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: *žaži*

Ne zagovarjam nikogar... AMPAK- tko, tkoooo zna ženska sprovocirat, tko prosit in tko ubijat zdravo psiho v moškem, da dejansko včasih katera skoraj, da upravičeno prestreže kakšno vzgojno. In, že govorimo o nasilju nad žensko. Žalostno, a žal včasih resnično...
Pozdrav.

Odraslih ljudi se ne vzgaja.

(odgovor članu *žaži*)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Politik
Admin

Si želiš, da tvoj otrok, ko odraste, postane politik?

da (14%)

ne (70%)

ne vem (2%)

mi je vseeno (15%)

Število vseh glasov: 115

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!