|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ali je kaj bolna?
9.12.2010 17:38:28   
lipikica
mamice z izkušnjami: naša mala mi je tako čuna 2 dni- zbuja se z mokrimi laskami na vrhu- ali je ji pretoplo? ma se mi ne zdi toliko toplo v prostoru? če jo tipam za zatiljem,  je ful vroča- ali zato? pa tudi kaj vem ponovadi jE KAR  hlastala za mlekom zdej pa tako umirjeno komaj nekaj vleče. koliko je normalno da je udrta mečava na glavi,ker malo ima udrto. kar neko paniko zganjam tle in ne vem kaj in kako.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ali je kaj bolna?
9.12.2010 18:34:03   
nusi
če je mokra po laskih ji je prevroče, če te skrbi, da ima vročino ji jo izmeri, da boš pomirjena user posted image . Mečava - pri našem je bilo, ko je bil manjši tako, da kadar ni jedel dlje časa (npr 2 uri) se mi je zdelo, da je malo vdrta, samo to ni nič takega. Vdrta mečava zaradi dehidracije se baje ful opazi oz. čuti. Glede prehranjevanja pa ne vem. Lahko, da bo povečala razmak med podoji, ali pa gre samo za obdobje.

(odgovor članu lipikica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.12.2010 19:59:19   
razglednica
v prostoru naj bi imela temp.od 20-24 stopinj, vlažnosti zraka pa od 60-70%

(odgovor članu lipikica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.12.2010 23:28:14   
deveta
IZVIRNO SPOROČILO: razglednica

v prostoru naj bi imela temp.od 20-24 stopinj, vlažnosti zraka pa od 60-70%

A tolkouser posted image , pri nas imamo čez dan res na 20 naštimano centralno, ponoči pa spustimo na 17ali 18. Včasih zjutraj pozabim zvišat in je še kar pol dopoldneva 18 stopinj.  Si ne predstavljam pa temperature 24 stopinj v hišiuser posted image . Poleti že, pozimi pa nikakor. Je pa res, da ima naša "že" 6,5 mesecev in ni več čisto mičken dojenček. Ko pa je to bila sem se ubadala s previsoko T, saj je bilo hudo vroče poletjeuser posted image .

(odgovor članu razglednica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.12.2010 23:33:17   
deveta
lipikica: baje, če je mečava vdrta zaradi dehidracije, se tega ne da zgrešit. naša je tudi včasih imela malo vdrto ampak se ji je takoj po obroku, stanje popravilo. Občutek, da je malenkost vdrta, pa je skozi prisoen (vsaj meni se je tako zdelo) luknja je pač luknjauser posted image user posted image

(odgovor članu deveta)
Neposredna povezava do sporočila: 5
9.12.2010 23:34:55   
Andromeda

IZVIRNO SPOROČILO: lipikica

mamice z izkušnjami: naša mala mi je tako čuna 2 dni- zbuja se z mokrimi laskami na vrhu- ali je ji pretoplo? ma se mi ne zdi toliko toplo v prostoru? če jo tipam za zatiljem,  je ful vroča- ali zato? pa tudi kaj vem ponovadi jE KAR  hlastala za mlekom zdej pa tako umirjeno komaj nekaj vleče. koliko je normalno da je udrta mečava na glavi,ker malo ima udrto. kar neko paniko zganjam tle in ne vem kaj in kako.

Jaz menim, da ji je prevroče, zaradi potenja je lahko tudi dehidrirana (daj ji malo prekuhane vode ali čaja) pa manj jo obleci, zmanjšaj gretje...

(odgovor članu lipikica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.12.2010 23:35:53   
ledenaa
To koliko naj bi je tako. Mene zebe pri 20 stopinjah. In nimamo nikoli toliko. Ampak 24 -25stopinj. Vlage je normalno pa okrog 40 in ne od 60 naprej

otroka nehaj pokrivat,očitno ji je prevroče. Glede mečave-ne delaj panike,ker ni nič narobe,je normalno

(odgovor članu deveta)
Neposredna povezava do sporočila: 7
10.12.2010 8:47:38   
Lantea
Glede temperature se strinjam. Enemu je 20 čez glavo dovolj, ene pri 22 zebe. In če me bo pri 20 zeblo, si bom sigurno pogrela. Če je potna, bi rekla, da ji je vroče. najlažje je preverit, da jo en dan manj oblečeš, pa boš videla, če bo kaj razlike. Kolikor sem pa jaz okoli vlažnosti informirana, je pa normalno oziroma ustrezno med 45 in 65%.

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
10.12.2010 9:24:48   
Naja31
Koliko je pa stara?

Če se zbuja mokra, potem ji je definitvno prevroče. Nekaterim dojenčkom je hitro vroče.
Pri zelo mičkanih dojenčkih, ki še ne znajo uravnavati telesne  temperature, so lahko resno bolni tudi brez povečane vročine, tako da se na to ne moreš zanašati.

Če imaš občutek, da je nekaj narobe, jo pelji k pediatru. Nihče te ne bo grdo gledal, da si panična mamica.  

(odgovor članu Lantea)
Neposredna povezava do sporočila: 9
10.12.2010 11:27:07   
Taddy78
Naš še sedaj, pa je star 5.let, ko zvečer zaspi, ful zašvica v glavo tako da vedno moram obrniti pojšter. Isto v avtu, če zaspi ima vzadaj glavo vedno mokro, pa če je zima ali poletje.
Ko je bil dojenček je sicer bilo malo bolj toplo v sobi, ampak nikoli preveč, moker je pa vedno bil.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Tabela spanja: koliko spanca potrebuje doj...
Strokovnjaki so pripravili tabelo spanja, ki prikazuje, koliko spanca potrebuje povprečen dojenček. Vendar brez skrbi, t...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?