|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: mlade mame in iskanje sluzbe?
10.12.2010 13:00:30   
Mesečnica
IZVIRNO SPOROČILO: vesna_b

al sem ena izmed redkih, ki se lahko pohvali, da mož vzame bolniško?
če je tako, je to žalostno...

Pri nama je tako, da je vedno mož na bolniški. Jaz še nikoli nisem bila na bolniški za otroka. To pa zato, ker imam toliko višjo plačo, da se nama bolj "splača", če je na bolniški mož, poleg tega pa imam tako delo, da ga lahko nekaj opravim tudi doma, pa sem že večkrat z otrokoma ostala doma in delala od doma, na bolniško pa nisem šla (povsem upravičeno, saj je bilo delo opravljeno).

(odgovor članu vesna_b)
Neposredna povezava do sporočila: 51
10.12.2010 13:05:31   
Mesečnica
IZVIRNO SPOROČILO: zaspancek1

Sicer pa je res tako, da je še vedno čudno oz. vsaj nenavadno, če vzame bolniško oče, kaj šele porodniško. To vem iz lastnih izkušenj user posted image - vedno se vsi začudijo, ko jim omenim, da si z mojim deliva porodniško (oz. dopust za nego in varstvo otroka), prav tako tudi bolniške.
Ja, zgleda je moj že kar kičast user posted image Očitno pa bo treba kaj storiti tudi v tej smeri - bolj aktivirat očete, da ne bo to več tako samoumevno viselo na mamah, sicer pa kakor katerim ustreza oz. imajo možnosti.

OK, sva že dve, ki imava kičaste može user posted image . Moj je bil pri drugem otroku kar 7 mesecev na dopustu za nego in varstvo otroka. Vsi so se čudili, kako je to možno. No, pa je bilo možno, še celo zelo dobro mu je šlo od rok, pa je imel doma tudi 16 mesecev starejšega prvorojenca.

Če bi imela še enega otroka, bi to ponovila. (Tokrat bi bilo lažje, ker sta oba otroka v vrtcu)

(odgovor članu zaspancek1)
Neposredna povezava do sporočila: 52
10.12.2010 13:13:22   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: mojamura
question za milion dollarjev:

glede na to, da nam višajo starostno mejo do kdaj bomo morali delati se sprašujem, če bodo naši otroci, ko bodo iskali službe lahko rekli podobno kot mi....ja varstvo imamo urejeno (ne mislim s tem na vrtec ali šolo) ampak v primeru recimo viroze, prehlada, kadar mora biti otrok doma. a bodo lahko rekli....imam preskrbljeno varstvo, če bodo babice in dedki njihovih otrok (torej naša generacija) še stalno v službah?

Ne vem, kako bo na splošno, vem pa, kako bo pri nas...

Jaz nisem tip ženske/matere, ki bi/bo postala klasična babica (beri: varuška). Ko bosta imela moja potomca otroke (če jih bosta seveda imela), bova midva z g. Možem še oba zaposlena, tako, da si bosta morala varstvo organizirati po svoje. Ko in če bom pa dočakala penzijo (same penzije zagotovo ne bom, ampak mislim na starost za upokojitev), pa pa, pa naj bo slišati še tako sebično, končno rada imela mir. Zagotovo bom imela rada svoje vnuke, če jih bom imela oz. dočakala, ampak baby-sitter pa močno dvomim, da bom. Tako, da mojemu potomstvu sledi žena-gospodinja ali varuška.

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 53
10.12.2010 13:15:24   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil
A si tudi med tistimi redkimi, ki možu dovolijo vzeti porodniško?

Jaz sem svojega "prisilila" v to. user posted image

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 54
10.12.2010 13:34:38   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: Mesečnica

al sem ena izmed redkih, ki se lahko pohvali, da mož vzame bolniško?
če je tako, je to žalostno...

Pri nama je tako, da je vedno mož na bolniški. Jaz še nikoli nisem bila na bolniški za otroka. To pa zato, ker imam toliko višjo plačo, da se nama bolj "splača", če je na bolniški mož, poleg tega pa imam tako delo, da ga lahko nekaj opravim tudi doma, pa sem že večkrat z otrokoma ostala doma in delala od doma, na bolniško pa nisem šla (povsem upravičeno, saj je bilo delo opravljeno).

Moj moz jemlje bolnisko za otroka. Skoraj vedno. Izjemoma, ce je na sluzbeni poti ali kaj podobnega - da ga ni doma, ko otrok zboli grem na bolnisko jaz oz. uredim si tako, da sem doma.

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu Mesečnica)
Neposredna povezava do sporočila: 55
10.12.2010 21:12:43   
Dorianna
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

IZVIRNO SPOROČILO: mojamura
question za milion dollarjev:

glede na to, da nam višajo starostno mejo do kdaj bomo morali delati se sprašujem, če bodo naši otroci, ko bodo iskali službe lahko rekli podobno kot mi....ja varstvo imamo urejeno (ne mislim s tem na vrtec ali šolo) ampak v primeru recimo viroze, prehlada, kadar mora biti otrok doma. a bodo lahko rekli....imam preskrbljeno varstvo, če bodo babice in dedki njihovih otrok (torej naša generacija) še stalno v službah?

Ne vem, kako bo na splošno, vem pa, kako bo pri nas...

Jaz nisem tip ženske/matere, ki bi/bo postala klasična babica (beri: varuška). Ko bosta imela moja potomca otroke (če jih bosta seveda imela), bova midva z g. Možem še oba zaposlena, tako, da si bosta morala varstvo organizirati po svoje. Ko in če bom pa dočakala penzijo (same penzije zagotovo ne bom, ampak mislim na starost za upokojitev), pa pa, pa naj bo slišati še tako sebično, končno rada imela mir. Zagotovo bom imela rada svoje vnuke, če jih bom imela oz. dočakala, ampak baby-sitter pa močno dvomim, da bom. Tako, da mojemu potomstvu sledi žena-gospodinja ali varuška.

Poglejmo še z druge strani...še bolj se bo odprla možnost zaposlitve za nekatere: varuške, ki bodo te malčke vzgajale namesto starih staršev, ki se bodo/bomo pehali v službi.

In še ena plat s strani delodajalca....če ta gleda malo bolj dolgoročno, bo raje vzel mlado mamico, saj je le-ta ziher kader in si ne bo privoščila ad hoc odpovedi oz menjave službe. Vse vlaganje v izobraževanje v tak kader se bo sigurno obrestovalo in posledično bo tak kader pridonesel večjo dodano vrednost. K temu pa (naj bi!) težilo vsako resno podjetje.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 56
11.12.2010 21:06:05   
Anonimen
nekateri že sedaj ne moremo računati na babice in dedke...npr. moja mami je stara 48 let in še dooolgo ne bo šla v penzijo.

(odgovor članu Dorianna)
  Neposredna povezava do sporočila: 57
11.12.2010 21:50:04   
nananaja
IZVIRNO SPOROČILO: maktub

in verjeni da si sluzbo zelo zelim..pa ne zaradi drugih ampak zaradi sebe da mojo druzino malo bolj na noge postavim in pomagam pa tudi zato ker nemorem bit več doma... tuggaaaaaa... jojj cele dneve sem v hisi kajti kolegice so v solah ali pa delajo pa se brez avta sem ... tko da sem že čisto osamljena...
nevem jaz res nevem al sam jaz tko naletim na take ali nevem... do njih sem vedno prijazna, na vse odgovorim, pridem točno, se drzim teh malih trikov ki so mi znanci svetovali vseee... sej tudi rekli so mi da bi me čle nebi imela otrok....

hm, praviš, da si službo zelo želiš, da družino postaviš bolj na noge in da si doma osamljena...
Kaj ko bi si pa našla kaka priložnostna dela, tudi tako se da premagat čas, dokler ne najdeš redne zaposlitve. Veš, vedno se da najti delo, kako pomoč ali kaj podobnega, težko pa je najti službo primerno izobrazbi in željam.

Moja izkušnja je sicer taka, da sem na nekaj razgovorih bila zavrnjena, a nikoli me niso vprašali po otrocih, poroki... Vedno je bil mnogo večji problem izkušenost. Nisem se imela pohvalit z nekimi referencami, že opravljanim delom, bila sem zgolj tik pred diplomo zahtevnega študija. Sem pa na zadnjih dveh razgovorih obeh dobila službo, oboji so vedeli, da imam hčerko, tisti, pri katerih delam pa so bili deležni še informacije o nosečnosti.

Sicer pa razumem, da službe ni enostavno najti službe mladim, sploh mamicam, v poklicih, kjer je dovolj diplomirancev, posledično dovolj konkurence. Delno je zgrešen sistem izobraževanja, študentsko delo tudi pripomore zraven, končno selekcijo pa naredijo še želje posameznika. Žal pa to moramo sprejeti in ga poskušati ustvarjati pravičnejšega.

(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 58
11.12.2010 22:02:36   
artista7
Pa še moja zgodba. Stara 28 let, brez otrok, trenutno zaposlena preko razpisa za zaposlovanje dolgotrajno brezposelnih (sofinancirano z EU skladov) - ZA LETO IN POL. Ni dobro da zanosim, ker potem ne bom morala zrealizirati zaposlitve (za kar se seveda plačuje penale), poleg tega je moj abs, medicine, študij ni lahek. Tudi sama moram diplomirati. Plača je minimalec. Iskala sem službo 2 leti, vprašanja o družini in partnerstvu so bila na vseh razgovorih DO KATERIH SEM SPLOH PRIŠLA. Nimam malo izkušenj in tudi te zelo uporabne in raznolike. Vedno sem po tem ali onem viru izvedela, da so imeli že izbrano ali kaj podobnega. Pa sem hotela delat!!! Karkoli, tudi proizvodnja mi ni bila nikoli odveč, ker sem že kot študentka ogromno delala tako. Torej z menoj ni bilo nič narobe, čeravno se mi že na daleč vidi da sem družinski človek..? Tud če ne rečem, mislim da mi na čelu piše da otroke hočem.
Brez zamere do vseh, ki imate dobre službe in vam delodajalci to omogočijo (kar je sicer edino prav po mojem mnenju)- lahko vam rečem samo, da je iz polne riti lahko srati. Če je vsaj 1 orenk plača pri hiši, se nekako da. Če ni nobene al pa ena slaba, je težko.
Med mojimi kolegicami, ki so že mamice so zelo različni odzivi. Je pa veliko mobinga, kako da niso efektivne kao zaradi malčkov, zaradi katerih so na bolniškah. in to samo pridne punce! v vrtcu pa otroka domov pošiljajo zaradi vnetih oči, kar se mi osebno zdi POPOLNOMA nepotrebno.
Tako ta maktub, ne vem kaj naj ti rečem. Tudi jaz sem poslušala od fantovih doma (sestre in mame, ki so se zaposlile takoj po končanem šolanju-torej brez nekega pretiranega mučenja) da sem negativna in zato dela ne dobim. Boli, še posebej če bi rad delal in bil koristen, in te razumem. Lahko ti svetujem edino to, da kot so že svetovali, da poveš naravnost in iskreno, če te vprašajo. Ne izgubi upanja, enkrat se more obrniti. Tudi jaz ne vem, kaj bom po 30tem, ko bom verjetno šla v to, da se bom resno odločila za družino. Ampak mislim, da je bistveno, kako se ti zastopiš z možem in kako delujete kot družina. Če pa te njegovi zezajo, pa tudi ni treba prepogosto tja hoditi, manj ko slišiš takih pametnih, bolje je zate (po lastnih izkušnjah govorim). Ker sit lačnemu ni in ne bo nikoli verjel, tako je bilo in bo ..

"I never said to be like me, I say be like you and make a difference." (MM)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 59
13.12.2010 8:15:50   
vesna_b
IZVIRNO SPOROČILO: artista7

Med mojimi kolegicami, ki so že mamice so zelo različni odzivi. Je pa veliko mobinga, kako da niso efektivne kao zaradi malčkov, zaradi katerih so na bolniškah. in to samo pridne punce! v vrtcu pa otroka domov pošiljajo zaradi vnetih oči, kar se mi osebno zdi POPOLNOMA nepotrebno.

glej, drugo ti pritrdim, recimo, da skor vse.
ampak tegale pa ne morem spregledat. a ti veš, kako hudo nalezljive so vnete očke???
jih je tamala prinesla iz vrtca, ker so imeli enega fantka, katerega je mama kar pripeljala. zjutraj mu je očistila očke, pa ga pripeljala v vrtec, in niso takoj opazile. ko so jo pa klicale, naj ga pride iskat, ga pa ni prišla in je bil revež cel dan bolj ko ne izoliran, ker so ga vzgojiteljice dajale stran od ostalih otrok, pa se je vseeno nalezlo poleg naše še par drugih otrok. v glavnem, potem jih je manjkalo 6 zarad enega fantka.
pa tud naša, ko je mela vnete očke, smo jo mela doma. ker jaz tisti teden res nisem mogla bit doma, je vzel moj bolniško, potem pa je štukal z eno ali drugo babi, da je skočil za 2 ure v službo, naredit nujno. s tem, da moja mami še dela....

ko boš imela otroke, boš drugače govorila... te bo hudičevo motilo, da bo v vaši skupini otrok, bolan, ki bi moral bit doma, pa so ga starši vseeno pripeljali. verjemi...

< Sporočilo je popravil vesna_b -- 13.12.2010 8:16:15 >

(odgovor članu artista7)
Neposredna povezava do sporočila: 60
13.12.2010 14:54:59   
pelin
Pa še moja zgodba. Stara 28 let, brez otrok,
IZVIRNO SPOROČILO: artista7

Vesna_b user posted image ...se strinjam s tabo, tudi mene je tale neumesten komentar o vnetih očeh zmotil, pa  ne le zato, ker imam poklicno hibo in mi grejo takile komentarji na živce, temveč zato, ker sem sama ravno od takih že večkrat snela vnetje, ki je še zdaleč od nedolžnega...Verjetno je pri Artisti krivo to, kar sem zgoraj citirala in poboldala...ali pa tudi ne...mogoče se ji bo tudi takrat zdelo popolnoma nepotrebno imet doma otroka z vnetimi očmi , ko bo imela svojega...

(odgovor članu artista7)
Neposredna povezava do sporočila: 61
14.12.2010 14:17:36   
vesna_b
upam, da ne. ne zarad nje, ampak zaradi otroka...user posted image

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 62
14.12.2010 23:30:39   
Mala_princeska
v svoji 9 letni karieri (imam 28 let) sem bila na bolniški na prste ene roke -3 x, zase in nikoli za otroka (imam dva), za kar mi je žal- pa ne zato, ker bi to izkoriščala, ampak ker bolan otrok potrebuje ob sebi starša (ali mamo ali očeta).
skratka dejstvo, da nisem izkoriščala bolnišk mi ni pomagalo obdržati službe, sem jo dva meseca nazaj izgubila.....
sedaj pa na vsakem razgovoru jasno omenim otroke....

< Sporočilo je popravil Mala_princeska -- 14.12.2010 23:31:01 >

(odgovor članu vesna_b)
Neposredna povezava do sporočila: 63
14.12.2010 23:38:05   
Mala_princeska
kar se pa tiče stavka:sprejeti vsako delo...
sprejmem tudi delo v trgovini za kar sem se pripravljena naučit, terena pa ne maram...(imam V.stopnjo, delam na VI.)
seveda grem pod svojo izobrazbo...
vsak naj opravlja delo, ki ga veseli in izpopolnjuje, z možnostjo izobraževanja, osebne rasti...
zadovoljen kader je zadovoljna stranka (če se osredotočim na trgovino) in tisti delodajalec, ki bo dal kaj na kader (ne mislim samo finančno), se bo zavedel tudi "posledic" mamic in bo zaposlil recimo 3 osebe namesto 2, samo v teh časih se vse preveč šparatam, kjer ni treba - na kadru in posledično prihaja do izgorevanja kadra, do bolezni, do konfliktov....

(odgovor članu Mala_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 64
10.1.2011 23:01:55   
zoja10
vprašanje za dva miljona...

kako pa najdeš službo, če si odvisen samo od sebe in vrtca ki ime urnik od 6.30 do 16.15 od pon- do petka? in veš da boš vse bolniške doma...

odgovor : je ne dobiš...user posted image

(odgovor članu Mala_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 65
11.1.2011 9:34:14   
katipi
Maktub. Sem ti napisala dolg odgovor, pa sem dobila sporočilo, da je prišlo do napake ob pošiljanju in ga je zbrisalo. user posted image
Če povzamem na kratko; prejšnji delodajalec mi je pred rojstvom dvojčic (takrat sem že imela dva otroka) rekel, da  se boji mojih bolnišk, zato sem po porodniški odprla s.p. in sedaj, če kateri od mojih otrok zboli, nisem odgovorna nikomuruser posted image

(odgovor članu zoja10)
Neposredna povezava do sporočila: 66
11.1.2011 21:14:55   
artista7
vse v redu in prav, ampak opažam da po parih letih ni nič drugače na telem forumu, menimo se o težki zaposljivosti mladih mam, ene par se jih obesi na mojo malenkost (glede izjave) oz na dejstvo kako nič ne vem ker nimam otrok. Zakaj jih nimam? Ker nimam te sreče, da bi si to lahko privoščila, bogpomagaj, pluvajte kolikor hočete - ZA TO JE NAŠA DRŽAVA LEPO POSKRBELA, DA NI ZA VSE ENAKO. Moje besede glede vnetja očk so bile iz ust mamice, ki ima malčka v jaslih. Da je to toliko nalezljivo, iskreno povedano, jaz nisem vedela, ker od nobenega otroka med mojim študentskim delom v vrtcih tega nisem pokasirala, sem verjetno že trdnega zdravja.
Upam, da bo padel še kak bolj koristen komentar za dekle, ki bi rada delala, pa zaposlitve ne dobi, kakor obešanje na moje medicinske zmote user posted image

"I never said to be like me, I say be like you and make a difference." (MM)

(odgovor članu katipi)
Neposredna povezava do sporočila: 67
12.1.2011 10:13:13   
vesna_b
pa poglej iz druge strani - mogoče to ni bilo koristno za njo, je bilo pa zate, saj sedaj eš nekaj novega. user posted image

pač ok, reakcija je bila mogoče mal preveč ... burna, sam na to sem pa res alergična, tako kot vsak starš, ki ima otroka v vrtcu. jaz sem takrat še vsem, ki so se najavili na obisk, povedala, da ima tamala vnete oči in če pridejo, pridejo na svojo odgovornost.

lahk veš, koliko obiskov smo potem imeli... nič, razen kakega brez otrok še

drugače pa sem mladi mamici napisala, da ji načeloma dam prav, in da delodajalci jemljejo otroke kot minus, sam niso pa vsi delodajalci taki...

(odgovor članu artista7)
Neposredna povezava do sporočila: 68
12.1.2011 11:53:30   
Katjuska986
Jaz pa nimam tako slabe izkušnje. Le trenutno imam malo problema zaradi preobremenjenosti.
Drugače pa sem imela kar srečo. Preko študentskega dela sem dobila delo. Sicer za precej majhno plačo ampak delo je bilo za nedoločen čas.
Potem sem delala skoraj dve leti in ugotovila, da me moti plača in količina dela ter neenakosti - glede na to da bom kmalu magistrirala mi ne bo nič pomagalo.
In sem se odločila da bom poskusila - poslala sem eno prošnjo in šla na razgovor. S tem da sem en dan prej izvedela da sem noseča.
Ko so me klicali, da sem izbrana sem jim povedala, da razumem če me ne bodo več hotli, ampak da sem noseča, pa se sploh niso sekirali. Pač bodo vzeli pripravnika za ta čas.
Tako da vem da sem imela res srečo. Ampak punce ne obupat!

(odgovor članu vesna_b)
Neposredna povezava do sporočila: 69
14.1.2011 19:07:54   
Shorty_
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil

... al sem ena izmed redkih, ki se lahko pohvali, da mož vzame bolniško?

Mogoče si pa ena redkih ki dovoli možu vzeti bolniško.

A si tudi med tistimi redkimi, ki možu dovolijo vzeti porodniško?

z mojim deliva bolniške imam pa srečo da je mala večinoma zdrava. Mislim da v trenuti službi kjer sem leto in pol, še nisem bila zaradi nje na bolniški.
Porodniško pa ne vem če bi se strinjala da bi bil mož iz preprostega razloga, to je dojenje, hčerko sem dojila 2 leti in do 1 leta ko sem šla v službo zelo pogosto, imela je namreč zdravstvene težave...

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 70
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?