niala
|
Pozdravljene soforumašice! Nisem vedela na koga se naj obrnem, pa sem zasledila tale forum, ki bi mi lahko bil v pomoč. Zadnje, kar želim, so kritike, ker se nisem podala nezaščitena v odnos, zato prosim za razumevanje, četudi same tega sploh ne podpirate. Splava ne jemljem kot kontracepcije, je pa to edino, kar mi pri 21 ostane. S fantom sva živela leto pa pol skupaj, par pa sva (bila) pred tem že dlje časa. On je od mene starejši 8 let. No, razšla sva se, nakar sem po mesecu in enem tednu izvedela, da sem noseča. Seveda sem o tem veliko razmišljala in še vedno, a nimam druge, ker sem še premlada, pa tudi finančno nimam porihtanih zadev, saj sem še študentka. Problem je nastal, ko sem to sporočila bivšemu fantu. Pričakovala sem vse prej kot odziv, ki sem ga sinoči doživela (po telefonu, je namreč več kot 150 vstran od mene, saj sem se preselila od njega pred dobrim mesecem). Razjezil se je, da lažem, ker mu je neka druga bivša baje naredila po koncu zveze isto "sceno", ne vem pa, koliko se je to razvedelo. V glavnem, prepričan je, da lažem, kar mi otežuje že tako ali tako težko situacijo, v kateri sem sama za vse (glede odločitve, ki je padla) in mi je zdaj vse še 3x huje! To sem mu včeraj tudi dopovedovala, a je rekel, da mi ne verjame niti besedice. Kaj bi pa imela od tega, da bi lagala? Bolj logično bi potem bilo, če bi otroka želela obdržati in s tem prikrito prikleniti nase tudi bivšega (taki primeri so pač znani). Rada bi mu pred nos, ko bo prišel domov, pomolila dokaz. Ker nikomur, niti staršem nisem zmogla povedat nastale situacije, sem tukaj sama. Ali dobiš kakšen pisni dokaz ali karkoli, kar je vedno nekje v arhivu ali tvoje, da si to naredil? Tako sem obupana, da sem sama sebi odveč, ker je prišlo do tega. Odvzela bom življenje, meni pa bo namenjeno živeti še naprej? Grozno se počutim, še toliko bolj pa, ker nimam podpore niti od osebe, s katero sva bila skupaj in si zaupala vse, tudi pomagala, ko je prišlo do kakšnih večjih težav. Od včeraj pa ga sploh ne poznam več in ne vem kje se je zalomilo, da je tako burno odreagiral! Prosim, tiste, ki ste se kdajkoli znašle v podobni situaciji, razjasnite mi te pojme in povejte kako je to potekalo. Sicer mi je gin. že razjasnila nejasnosti, ampak mislim glede tega dokaza - o tem prej sploh nisem razmišljala, ker nisem pričakovala, da mi bivši ne bo verjel. Zadnje, kar pričakuješ v že tako ali tako grozni situaciji.... Lepo bodite vsaj ve v tem predprazničnem času
|