|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zagovor diplome
3.12.2010 13:11:32   
mišk
Okol tega svojega zagovora kompliciram sto na uro...user posted image  Ko sem se končno odločila kaj približno bom oblekla, sem naletela na novo "težavo"?

Kaj in ali sploh kaj podariti mentorju ob zagovoru?! Recimo sošolka ni nesla ničesar, a je rekla, da je videla, da so ostali nosili neke flaše.
Torej kaj, da ne bo izpadlo bedasto? Nagibam se k čemu takemu, da je za pojest ali popit, a ne vem kaj bi blo najbolj primerno!
Kakšna viljamovka/viski/konjak in kakšna fina bonboniera ala Ferero rocher/lindt,...? Pa če bi se odločla, da še članoma komisije dam kakšno malenkost - kaj??

Naj povem, da bodo v komisiji osebki moškega spola, da gre za tehnični faks,... Z mentorjem sem imela zelo dobre izkušnje, čeprav sem ga videla le trikrat v življenju (ni bil moj predavatelj, kontaktirala sva v glavnem po mailu). O njem vem samo to, da je strasten jadralec in kadilec.user posted image

Pa še to. Kdaj naj bi se dalo darilo? Pred zagovorom po moje ne, da ni mišljeno darilo kot podkupnina, a ne?user posted image  Pa smotano mi je s sabo neke vrečke nosit, iz katerih se ven bohti "celofan".user posted image  Kaj pa če se odločim in dam darilo samo mentorju, ali mu ga lahko dam pred zagovorom v njegovem kabinetu?

No, to bi blo to. Dejte mi kak predlog pliiiiiisssss!!user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zagovor diplome
3.12.2010 13:17:34   
Tejči
Evo, ravno iz zagovora diplomske seminarske, diplomska me še čaka. Ne vem zakaj pri hudiču tako kompliciraš???? Prvo kot prvo, oblekla sem oblekco, ki je lepo visela v omari (mi na kraj pameti ne pade, da bi šla kupovat kaj novega), obula škornje, ki tudi, če niso novi, so čisto OK, mentorju sem nesla darilce v darilni vrečki: Toffife+kulica "Najboljši učitelj" in mu jo podarila čist na koncu, v bistvu ob slovesu-se zahvalila za njegov trud, prijaznost itd. (nič naučenega, temveč to, kar čutim, sem povedala). Videz ni bil pomemben, pomembna je bila naloga in ob vsem rečenem, sem zmagalauser posted image Čim manj kompliciraš, tem boljše bo! Pa veliko sreče!!user posted image

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Zagovor diplome
3.12.2010 13:24:52   
mišk
Hvala za odgovor.user posted image  Veš, pri meni je bil edino to problem, ker ne premorem niti enih hlač, ki niso kavbojke in niti enih mal bolj elegantnih škornjev. Ko sem šla pa enkrat poslušat zagovore, vidim da so vsi v nekih kostimčkih, špičakih oblekah,...user posted image  In sem se odločila da obujem škornje, ki jih že imam, isto plašč, pa kupila si bom ene ozke črne nejeans hlače in en bolj "fini" pulover. Itak mi bo to dvoje zihr še prav prišlo. Nisem komplicirala, dokler nisem vidla, kak se vsi to neki štimajo za ta smotan zagovor.user posted image

Če ma še kdo kakšno idejo - na plan!user posted image

(odgovor članu Tejči)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Zagovor diplome
3.12.2010 14:35:49   
pikica*
Vse je odvisno od fakultete. Važno pa je, da si oblečena v svojem stilu. Upoštevaj tudi to, kako se bo pričakovalo, da boš oblečena, ko boš v službi. Potem pa nekaj skombiniraj. Lahko pa oblečeš ene črne hlače (ravne hlačnice) pa čez en pilover (čez rit) in škornje pa bo verjetno čisto ok.

Kar se darilc tiče je pa spet odvisno od navad na vašem faksu. Pri nas se ne daje mentorju ponavadi nič. Včasih kdo po zagovoru pelje mentorja in komisijo na pijačo, ampak jaz niti tega nisem naredila (ne po diplomi, ne po zagovoru magistrske). Pri magistrski sem sicer mislila peljat mentorico na eno kavo, ampak ni imela časa, meni je pa tudi tako čisto ustrezalouser posted image .

Drugače pa ne vidim potrebe po dajanju daril mentorju. To je njegova služba, za katero je plačan. Meni tudi v službi nihče ne prinese darila, ker rešim njegov problemuser posted image .

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Zagovor diplome
3.12.2010 15:22:23   
Anonimen
ko se spomnim na moj zagovor dipl., ajoooj!user posted image  bilo je konec junija, oblečena sem bila v platneno kratko krilo, v popolnoma navadni bombažni enobarvni kratki majčki in japonkah. user posted image  punca ki je mela zagovor pred mano je bila skockana u piko,  mela je narezek+torto+nekaj za pit, jaz ničesar. Ona je imela pol žlahte s sabo, jaz sama s svojo torbo. :-) tako da sem se tistikrat res počutila kot bebček, tudi na pijačo nisem povabila mentorja, ampak se mu bom vsekakor kmalu oddolžila, ker pišem magistrsko nalogo prav pri njem. Ne vem, mogoče pa ravno za to da popravim prvi vtis user posted image .

vsekakor ni potrebno da si kot iz izložbe, pozornost pa naj bo neka malenkost in iskrena zahvala (moj nasvet). SREČNO!

(odgovor članu mišk)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Zagovor diplome
3.12.2010 15:35:33   
barika
IZVIRNO SPOROČILO: mišk



Kaj in ali sploh kaj podariti mentorju ob zagovoru?!


nič ...

oblečena sem bila v elegantne hlače, puli in preko jopico, ker je bilo mrzlo.


< Sporočilo je popravil barika -- 3.12.2010 15:36:52 >

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Zagovor diplome
3.12.2010 18:21:40   
pelin
tudi jaz sem bila pred diplomo v podobni dilemi ( mislim glede darila), oblekla pa sem se podobno kot *rebecca*, samo japonk nisem melauser posted image ...tudi jaz sem mislila nesti kakšno malenkost, pa mi je vse skupaj tko mimo delovalo, kot bi hotela komisiji in mentorju neko podkupnino poturituser posted image ...skratka, prišla sem do ugotovitve, da me vse to razmišljanje in kompliciranje spravlja bolj ob živce kot sam zagovor...nazadnje nisem nesla nič...in sem bila vesela, ker je ena pred mano tako motovilila s tistimi darilnimi  vrečkami, da je blo vsem nerodno...
Moj najdražji in otroka so šli ta čas race in labode hranit na Lent...potem pa smo šli vsi skupaj na dobro kosilo...skratka dan po meri naše družine user posted image

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Zagovor diplome
3.12.2010 19:34:25   
tecnobica

IZVIRNO SPOROČILO: mišk

Hvala za odgovor.user posted image  Veš, pri meni je bil edino to problem, ker ne premorem niti enih hlač, ki niso kavbojke in niti enih mal bolj elegantnih škornjev. Ko sem šla pa enkrat poslušat zagovore, vidim da so vsi v nekih kostimčkih, špičakih oblekah,...user posted image  In sem se odločila da obujem škornje, ki jih že imam, isto plašč, pa kupila si bom ene ozke črne nejeans hlače in en bolj "fini" pulover. Itak mi bo to dvoje zihr še prav prišlo. Nisem komplicirala, dokler nisem vidla, kak se vsi to neki štimajo za ta smotan zagovor.user posted image

Če ma še kdo kakšno idejo - na plan!user posted image


Jaz sem imela zagovori sicer poleti, ampak sploh nisem komplicirala pri oblačilih. Eno navadno bombažno majčko s poslikavo sem imela, pa tričetrt črne hlače. Me je prov mal brigalo, kako se ene vštimajo. Jaz pač nisem za to.

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Zagovor diplome
3.12.2010 19:34:52   
Anonimen
Hja pri nas je bilo pa tako: diplomirala sem na tehničnem faksu, kejr smo se študenti in profesorji poznali med seboj in so nas klicali po imenih itd. Skupaj smo diplomo zagovarjali trije sošolci, ki smo se zelo dobro razumeli ... skupaj smo vrgli denar in po zagovoru povabljene, komisijo in mentorje povabili ne zakusko v eno od predavalnic (pač narezek, pecivo, pijača) ... zakuska se je začela okrog enih, ven nas je pa čistilka vrgla ob 7ih zvečer (vključno s profesorji) user posted image ... ma je bilo fino ... no v glavnem enkrat po tem sva šla s sošolcem s katerim sva skup zagovarjala do mentorice in ji nesla eno drobno pozornost v zahvalo ... on zaboj domačih jabolk jaz pa vokvirjeno idrijsko čipko ... pač pri njem so imeli sadovnjak, pri nas znamo pa kekljat, profesorici so pa tut take zadeveušeč, kar sva ugotovila teko neštetih sestankov zaradi diplomske naloge. No in obe darili sta ji bili zelo všeč.

Lej pri nas je bilo tako, da je vse to izpadlo zelo neprisiljeno ... da bi pa neki dala samo zato da bi dalo oz. bi pripravila zakusko samo za to kao 'nek se vidi raskoš' ... potem pa to nebi bilo več to.

(odgovor članu pelin)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Zagovor diplome
3.12.2010 19:39:11   
tecnobica
Drgač sem pa jaz vzela svojega dragega s seboj, ampak ni smel bit na zagovoru. Jaz sem pač hotela bit sama s komisijo not. No, ko sem končala in sem morala iz sobe, da so se zmenili, je pa itak moj bil že pred sobo in je imel s seboj hladilno torbo. Imela sem steklenico dobrega vina in kozarce pa malo domačih breskev in marelic, ki so ravno takrat zorele. Vina niso hoteli piti, ker so imeli še en zagovor, pa so se nekaj zgovarjali, da ne smejo itd... So pa z veseljem vzeli sadje, še za potem (ker je blo tako dobro). Daril pa nisem dajala.

(odgovor članu tecnobica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Zagovor diplome
3.12.2010 21:09:52   
Dashenka
Joj, ne komliciraj toliko.
Jaz se sploh ne spomnim nič drugega, kot samega zagovora, ki je full fajn izpadel. Za diplomsko nalogo sem še kar zanimivo temo, tako, da je zagovor prišlo poslušat precej ljudi.

Glede pogostitve po zagovoru - odvisno kakšna je navada na katedri, kjer si delala diplomsko nalogo.
Ponavadi pa se prinese nekaj slanega, nekaj sladkega pa kak sok in vino. Ne pretiravaj s količino, gre za gesto.

Zahvala mentorju: če meniš, da se mu moraš še kaj ekstra dat, potem ga obišči v tednu po zagovoru in mu prinesi neko malenkost - flaša viskija za strastnega jadralca, ki se mora pozimi pogret, zagotovo ni napačna izbira.

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Zagovor diplome
3.12.2010 21:18:56   
Bakfark
IZVIRNO SPOROČILO: mišk


Kaj in ali sploh kaj podariti mentorju ob zagovoru?! Recimo sošolka ni nesla ničesar, a je rekla, da je videla, da so ostali nosili neke flaše.
Torej kaj, da ne bo izpadlo bedasto? Nagibam se k čemu takemu, da je za pojest ali popit, a ne vem kaj bi blo najbolj primerno!
Kakšna viljamovka/viski/konjak in kakšna fina bonboniera ala Ferero rocher/lindt,...? Pa če bi se odločla, da še članoma komisije dam kakšno malenkost - kaj??



Kaj pa če prineseš kar celo restavracijo zraven, pa naj se sam odloči???

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Zagovor diplome
3.12.2010 21:26:56   
mišk
Kje sem pa napisala, da mislim met pogostitev?!?user posted image  To niti pod razno ne mislim met!! Sem vprašala samo za kakšno pozornost, ki bi jo pač podarila mentorju... Pač bom prvič diplomirala in s tem nimam izkušenj, zato sem si drznila povprašat tu gor. Na pjačo ga bom povabla pa mir.
Itak sem se pa že odločila, da ne bom nič nosla.

Hvala za vse, takšne in drugačne odgovore!user posted image

(odgovor članu Bakfark)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...
Kako izbrati idealno sobo za vašega otroka?
Pri opremljanju otroške sobe za šolarja je ključno ustvariti funkcionalen delovni kotiček, poskrbeti za organizacijo, pr...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?