Gina
|
Ja, jaz sem v isti situaciji. Bivši se ni pustil ločiti, zato je bila uradna ločitev izvršena, ko sem bila 14 dni noseča. Moj Dorian je rojen 15.5.04, pa do danes še ni nič urejeno. Kljub podpisu in priznanju obeh, bivšega in sedanjega, kdo je oče, ti uradno ne smejo vpuisati novega, pravega očeta, ker je zakon napisan tako kot je. Torej moraš tožiti, si prisiljen v to, dva od "osebkov" ali bivšega ali sedanjega ali otroka ali oni tebe. Sodna prraksa je, da tožiš otroka in bivšega, torej sem ju. Tožba je bila vložena začetek junija 2004 v Lj. s prošnjo za prioritetno obravnavo, ker se ti sicer utegne zgoditi, da ti CSD ne prizna realnega otroškega dodatka, ker štejejo dohodki bivšega moža potem in ostalo. Tvoj ne more dobiti očetovskega dopusta, niti bolniške za otroka. Skratka, svinjarija na kubik. Moj otrok se sicer piše po očetu, ker to nič ne komplicirajo, lahko daš tak priimek, kot ti paše, to so pa tudi vse tvoje pravice sploh. Torej - čakam na sodbo leto in pol, pa so mi pred enim mesecem komaj določili skrbnika za otroka za poseben primer, vsaj to sem lahko sama izbirala, vendar smo se morali vsi strinjat s tem, da je ok, tudi bivši!!!!, ki nima nič s tem, razen da je kriv, ker se je to zgodilo. V glavnem - tudi jaz upam, da se ne bo več to ljudem dogajalo, ker je res krivično in nima veze z zaščito otrok, ampak samo z njihovim poniževanjem in s stroški za njihove matere. Dobro zrihtaj. Najboljše, da se poročiš, to je edini izhod pred tem sranjem.LP
|