|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Miklavž, Božiček in Dedek Mraz
3.12.2010 13:09:36   
eva1
Ko sem bila jaz majhna je nosil miklavž(rokavice, nogavičke, suho sadje, sladkarije-včasih kako igračko) in božiček(igračko ali pa kaj za oblečt) in jaz delam isto pri svojih otrocih! Dedka mraza nismo nikoli imeli , tudi moji otroci ne dobijo nič od dedka mraza(tudi v službi od moža nosi Božiček)! Nosita pa  vedno ponoči iz 5-6. 12 in iz 24-25.12...

(odgovor članu polma)
Neposredna povezava do sporočila: 26
3.12.2010 20:50:14   
DeHa
IZVIRNO SPOROČILO: polma

Saj je veseli december in Dedek mraz ima pravico nosit cel mesec. user posted image
Pa reči, da ga drugi ljudje drugače poimenujejo, tako kot imajo eni očije, drugi tatije, tretji pa atije.

p.s.tudi Dedek mraz je izmišljotina matjuške Rusije iz 20.stoletja. Dokler je bila Juga v dobrih odnosih z Rusi, se je prisankal izza Urala al pa Karpatov, kasneje pa s Triglava. user posted image

Polma, hvala za nasvet, bo tudi pripraven, če bo treba user posted image
Sicer pa vem, da je socializem tisti, ki je Dedka Mraza inauguriral (morda je prej obstajal kakšen tovrsten možicelj, a sigurno je pod rdečo zvezdo dobil dodaten sijaj user posted image ).

A kaj morem: sem odraščala v ateistični oz. agnostični družini, ki je bila zavezana socializmu in mi je pač Dedek Mraz ljubši kot Božiček. Saj... enim je bolj všeč George Clooney, drugim pa Brad Pitt; tako pač je z našimi različnostmi user posted image user posted image user posted image .
In, ja, tudi Dedek Mraz se razume v različnosti: sem odraščala ob morju in k nam je - namesto da bi prisankal s Triglava - priplul na ladji, z mornarsko majico pod rdečim plaščemuser posted image .

(odgovor članu polma)
Neposredna povezava do sporočila: 27
4.12.2010 1:07:10   
polma
IZVIRNO SPOROČILO: DeHa
Polma, hvala za nasvet, bo tudi pripraven, če bo treba user posted image
Sicer pa vem, da je socializem tisti, ki je Dedka Mraza inauguriral (morda je prej obstajal kakšen tovrsten možicelj, a sigurno je pod rdečo zvezdo dobil dodaten sijaj user posted image ).

A kaj morem: sem odraščala v ateistični oz. agnostični družini, ki je bila zavezana socializmu in mi je pač Dedek Mraz ljubši kot Božiček. Saj... enim je bolj všeč George Clooney, drugim pa Brad Pitt; tako pač je z našimi različnostmi user posted image user posted image user posted image .
In, ja, tudi Dedek Mraz se razume v različnosti: sem odraščala ob morju in k nam je - namesto da bi prisankal s Triglava - priplul na ladji, z mornarsko majico pod rdečim plaščemuser posted image .
Ne razumem-kaj je bil sploh tvoj problem...zakaj si postavila vprašanje user posted image .

Še never nisem bla tko bed k hojte!!!

(odgovor članu DeHa)
Neposredna povezava do sporočila: 28
4.12.2010 4:31:37   
Colt
Zanimivo pa je to da je še najbolj resničen lik ravno Miklavž, ki je dejansko živel in deloval kot škof. Nekje v 3. stoletju v Miri. Čeprav bi ga marsikdo rad zradiral user posted image  

< Sporočilo je popravil Colt -- 4.12.2010 4:34:30 >

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!

(odgovor članu polma)
Neposredna povezava do sporočila: 29
4.12.2010 8:27:48   
Dashenka

IZVIRNO SPOROČILO: DeHa

Prihaja veseli december in ves praznični direndaj.
Mi nismo religiozna družina in tudi sama sem odraščala v nereligiozni družini, a je to pred 30 leti verjetno bilo malo drugače. Vedela sem da obstaja Dedek Mraz user posted image  in o Miklavžu in Božičku pravzaprav nisem niti slišala.
Tudi svojemu otroku bi rada "predstavila" le Dedka Mraza, a sprašujem se, kako naj mu razložim in kako naj odreagiram, ko bo dobil kakšno darilce od tet in pd. za Miklavža pa tudi ko bo kdo omenjal Božička.
Ali imate kakšne uporabne izkušnje na to temo?

Pri nas nosi darila le Dedek Mraz.
Za Miklavža pa dobi nekaj malega sladkarij, orehov, lešnikov. par madarin.

Prav tako jih v vrtcu obišče le Dedek Mraz, v najinih službah imajo organizirano žurko z obiskom Dedka Mraza itd.
Šele lani, pri 5 letih je ugotovila, da obstaja še en gospod v rdeči opremi, pa smo ji enostavno razložili, da sta si ta dva gospoda razdelila delo z obiskovanjem otrok in razdeljevanjem daril. Tako pol otrok obišče Dedek Mraz, drugo polovico pa Božiček. Konec zgodbe.

Itak pa je po mojem letos zadnjič, ko še verjame v obstoj Dedka Mrazauser posted image .

(odgovor članu DeHa)
Neposredna povezava do sporočila: 30
4.12.2010 9:14:53   
josephine27
pri nas je ta glaven miklavž. že v mojem otroštvu je bil in tako je tud ostalo.
za božič  se pri nas vsi obdarujemo med sabo ( ne v smislu to je božiček prinesu).
dedka mraza nikol nismo doma praznovali se pa spomnim ko sem bila majhna smo ga vedno hodili gledat.

ma po moje otrok sprejme vse, enga, dva , tri, samo da je kaj tako da je v vsakem primeru ok.

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 31
4.12.2010 9:34:23   
Andromeda

IZVIRNO SPOROČILO: nananaja

Mi se držimo družinske navade, da doma nosi Miklavž, v podjetjih Dedek Mraz, Božiček pa ne nosi, ker je to isto kot Miklavž.

Božiček pa že ni isto kot Miklavž! Poglej si malo etimologijo Miklavža, ki je svetnik. Božiček pa je produkt Coca-cole in sploh nima veze s cerkvijo.

Sicer pa smo mi verni, ko sem bila otrok, me je obdaroval Miklavž (sadje, fige, sladkarije) in Dedek Mraz, za Božička takrat niti nismo vedeli. Po razpadu SFRJ se je pa naenkrat pojavil še Božiček in takrat smo se pri nas doma začeli obdarovati za Božič. user posted image Tudi sedaj mojemu otroku prinese darilo Miklavž in Božiček, v službi pa imamo prireditev z Dedkom mrazom.

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 32
5.12.2010 14:51:59   
valči
Moji trije so stari 7,5,3 leta in letos sva starejšemu povedala,da je Miklavž ati in mami,prav tako Božiček.

Vsako leto za miklavža damo sladkarije,nekaj malega.Našim trem je že babica včeraj zvečer dala,je tavečji videl v eni njeni sobiuser posted image in pol sta včeraj šla k njej zvečer in spraševala,za koga je pa touser posted image ?Pol pa valda jim je dala.

Pa jaz sem jim včeraj že pekla parkeljne in miklavže iz malo bojšega kvašenega testa.
To jim tako od vsega največ pomeni.Da pomagajo in da skupaj naredimo.To je tradicija pri nas.Zvečer pa pred vrata nekaj malega,pa bo.

Božiček nosi igrače,pač ne pretiravamo pri nas v razkošnosti.Lepše jim je to,da skupaj smreko krasimo in okraske sami delamo.
Pomaranče suhe,pa medenjake,kekse iz slanega testa,okraske iz voska,ki jih babica dela,pa kaka mašna.Kjut in domače.

Dedek mraz pa da darila na občini vsako leto.

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 33
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

BLOG: Koga povabiti na otrokov rojstni dan?
Kar vse sošolce, da ne bo kdo slučajno užaljen? Pa vse sosede in prijatelje, ki so kdaj otroka povabili na svoj rojstni ...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?