|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   povečana ledvička pri plodu v 16. tednu noseč...
29.11.2010 12:31:17   
alenkapia
Pozdravljeni,
v 16. tednu nosečnosti mi je ginekologinja naredila ultrazvok, ker sem v prvem tromesečju krvavela zaradi hematomov. Ugotovila je da je ledvička pri plodu povečana in me napotila v porodnišnico na pregled. Zdravnik mi je naredil še en ultrazvok in ugotovil, da je nastala cista na ledvički, ker ima naš pikec zamašeno cevkico iz ledvičke (urin nima pretoka skozi cevkico). Zdravnik me je naročil na ponovno kontrolo čez 4 tedne. V primeru, da bo cista zrastla mi bo naredil amniosintezo in preveril ali cista preveč pritiska na ostale organe in ali je kromosomsko z otrokom vse vredu. v primeru da je karkoli narobe mi je reko da bodo prekinli nosečnost (pregled nuhalne svetline je bil ok). Ali ima mogoče katera od vas takšno izkušnjo in kako se je vse skupaj izteklo?
hvala in lp
Alenka
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: povečana ledvička pri plodu v 16. tednu n...
29.11.2010 13:00:28   
eva1
Podravljena!
No pri meni je bilo podobno le da so ugotovili to pri 29 tednu, na NS in morfologiji je bilo ok! Kot tebe, so tudi mene vodili v porodnišnici (pa seveda tudi pri mojem G sem imela preglede-mi je o vsem skupaj povedal veliko več kot v P ginekologi)...
Koliko pa je velika ledvička? Ja oni z UZ ne vidijo vzroka zakaj je ledvička povečana lahko samo ugibajo...tega je ogromno in meni so rekli, da če drugače UZ štima, ponavadi ni nič kaj hudega, itak pa so napake sečil najpogostejše prirojene napake! Če imaš plodovnico potem otroček lula in 1 ledvička sigurno dela...
Jaz ti lahko razložim kaj vse smo mi dali čez, če te zanima, ampak potem bi raje na ZS! Itak pa le pozitivno naprej, in vrjami da bo vse ok!

(odgovor članu alenkapia)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: povečana ledvička pri plodu v 16. tednu n...
29.11.2010 13:15:08   
alenkapia
Pozdravljena,
hvala za odgovor.
Na slikici piše 15 x 17 mm, med pregledom je govoril o velikosti ciste, vendar mislim da je to velikost ledvice. takrat sva bila s partnerjem tako zmedena da sva samo poslušala in potem pozabila marsikaj vprašat. Povedal nama je tri možne načine kaj se lahko zgodi. in je bil kar pozitive, vendar mene vseeno zelo skrbi. Še enkrat je izmero plod in je reko da so vse mere ok. O plodovnici in drugi ledvički mi ni nič povedal. Verjetno bi če bi bilo kaj narobe. Sem pa sama nekako razmišljala da sedaj delo te ledvičke prevzame druga.
Poskušam bit pozitivna in resnično upam da bo vse ok.
Lepa hvala za odgovor.

Bi pa res rada slišala vašo izkušnjo.

Alenka

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Kako počastiti spomin na angelčka v nebesih?
Ste tudi vi izgubili dojenčka v trebuščku ali ste ga v naročju držali le malo časa, pa je prehitro odšel med angelčke? V...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?