|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Šola lulanja/kakanja
29.11.2010 11:15:47   
teja28
katera pozna? baje moraš imeti napotnico od pediatra,ne? jaz enostavno res ne vem več, kaj narest s temi plenicami. Sin, ki bo februarja star 3 leta sploh noče slišat za wc. Sicer pove, da je lulal/kakal, ali pa celo pove, ko se to ravno dogaja, ampak, da bi pa šel na wc, to pa nikakor. Počasi se mi že zdi, da me malo zafrkava.user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Šola lulanja/kakanja
29.11.2010 11:27:54   
eva1
Jaz bi počakala še na naslednje poletje..če nebi bilo bolje do jeseni, bi prosila P za napotnico..od moje sestre mali je bil suh šele pri 3.5 letih in prej tut slišati ni hotel za kahlico ali WC! Pomoje še komot počakaš!

(odgovor članu teja28)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.11.2010 11:33:02   
petea
teja28,
mislim, da dobiš napotnico, če ima otrok težave pri 5 letih.

Tudi naš prvorojenec pri skoraj dopolnjenih treh letih ni hotel niti pogledati kahlice ali stranišča od blizu. Je imel nek strah pred njima.

Potem pa je enkrat slučajno pravi čas povedal, da mora kakat. Ko si je ogledal svoj kupček v kahlici je bil ful ponosen. Jaz pa tudi nisem skoparila s pohvalami. Od takrat je bila pa druga pesem. Kmalu je skoraj vedno pravočasno povedal, da mora lulat in kakat. Seveda je bil to kar nekaj tednov vedno velik dogodek, ki je vključeval kar nekaj pohval, ploskanja in pozitivne pozornosti.

Sedaj je od tega pol leta, težav s hojo na kahlico in stranišče pa ni več.

(odgovor članu teja28)
Neposredna povezava do sporočila: 3
29.11.2010 11:47:40   
ledenaa
zaradi tega ne boš dobila napotnice.

(odgovor članu teja28)
Neposredna povezava do sporočila: 4
29.11.2010 12:23:44   
Najaa
Ojoj, ženska, pa pri treh letih ima še čas! Ne prehitevaj in ne zganjaj panike. Malo pozabi na vse skupaj, saj je verjetno tudi mali skoz pod pritiskom, če ga siliš v nekaj, za kar ni pripravljen. Pusti, počakaj par mesecev, do pomladi ali poleti in poskusite takrat. Naj bo čim več nag, kahlica skoz v bližini, če se polula na tla ne zganjaj panike, sam pobriši... Ko bo pripravljen, bo šel sam na kahlo ali celo direkt na wc. Bolj ko boš silila, slabše bo.

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
29.11.2010 12:45:12   
teja28
ja, ok, mogoče res paničarim....samo v vrtcu so vsi enako stari že brez plenic, pa tudi vzgojiteljicam se je čudno zdelo, da jih naš še ima...kaj pa vem, kdo ima sedaj prav. sin, najbrž user posted image

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
29.11.2010 12:48:09   
petea
teja28,
v vrtcu se pogovori z vzgojiteljicami, kako lahko one pomagajo.

Zgledi pri sovrstnikih namreč vlečejo.

(odgovor članu teja28)
Neposredna povezava do sporočila: 7
29.11.2010 15:56:10   
3jesončki
ukini plenice in bo povedal, da ga lulat.
danes so plenice ena sama potuha otrokom... ko se polulajo v plenico jih nič ne moti, ker ne čutijo mokrote.

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 8
29.11.2010 18:36:32   
teja28
smo že poskusili biti brez plenice...se je pač podelal v hlače user posted image

(odgovor članu 3jesončki)
Neposredna povezava do sporočila: 9
29.11.2010 19:26:40   
hubi
Do 5, tudi 6 leta se tolerira nočno lulanje. Če potem otrok ni sposoben zadržati urina čez noč, se gre k pediatru. Pregleda urin, naredi se uz mehurja in ledvičk. Motnja je hormonska (IN PLENICE V TAKEM PRIMERU NISO NOBENA POTUHA), nato predpiše zdravilo Minirin. Tega se jemlje 1 do 2 tableti. To traja nekaj mesecev. Če se tako situacija ne reši, se gre v šolo lulanja. Z napotnico od pediatra. Je pa nočno lulanje predvsem pogost pojav pri fantih, med 10 in 20 % starih 5 let jih lula ponoči. Naš je bil podnevi suh v 14 dneh pri 3 letih, ostalo pa pač ni šlo.

(odgovor članu teja28)
Neposredna povezava do sporočila: 10
29.11.2010 19:38:21   
ledenaa
daj se umiri in mu pusti plenico.ja bi se tud poscala ,če bi imela mamo ,ki bi me non stop forsirala  v nekaj

(odgovor članu hubi)
Neposredna povezava do sporočila: 11
29.11.2010 19:49:35   
Anonimen
ki bo februarja star 3 leta sploh noče slišat za wc.

Počasi se mi že zdi, da me malo zafrkava.user posted image

Meni se pa zdi, da tebi manjka malo potrpljenja. Pravzaprav veliko potrpljenja, še najbolj pa zdravega razuma.

(odgovor članu teja28)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
29.11.2010 20:25:33   
mateyka
manj boš cirkusa okol tega delala, boljš bo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
29.11.2010 21:01:49   
teja28
ledena ... še dobro, da nimaš take mame, in še dobro, da je tudi moj sin nima user posted image
milijonarka...mislim, da je težko ocenjevati količino človekovega razuma na podlagi enega stavka, oziroma vprašanja. Če ti to uspeva, boš Danyju huda konkurenca.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
1.12.2010 15:34:05   
maktub
ja pri nas je isto teja28.... nas bo aprila 3 leta in v skupini je med starejsimi in se edini v plenicah... te vzg. me kr malo postrani gledajo sam kaj čem... nas opa gre na kahlo ko rečem gremo lulat pred spanjem ali pa ko vstane.. ampak da bi pa sam reku pa ni sans.. to me a moti ker če ga vpr,. a gremo vedno reče ne.. čez 1 sek. pa je polulan.. enostavno ne steka očitno

(odgovor članu teja28)
Neposredna povezava do sporočila: 15
2.12.2010 9:08:19   
nananaja
IZVIRNO SPOROČILO: maktub

nas bo aprila 3 leta in v skupini je med starejsimi in se edini v plenicah... te vzg. me kr malo postrani gledajo sam kaj čem...

pa bi ga raje še one dale lulat, npr. po zajtrku, pred in po spanju? namesto da se zgražajo.

sicer pa poznam toliko starega fantka, ki doma kljub trudu mamice ni bil suh, je hotel na wc lulat, ni šlo, potem pa v 10min dvakrat mokre hlače. pa je enkrat vzgojiteljici rekel, da je doma v gatkah, pa je začel lulat na wc.

(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 16
2.12.2010 10:53:56   
Taddy78
IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa

daj se umiri in mu pusti plenico.ja bi se tud poscala ,če bi imela mamo ,ki bi me non stop forsirala  v nekaj

Bi se kar podpisala...naš je v vrtcu bil brez že pri 2.letih, ampak so očitno imele nek poseben prijem za to, da jim je uspelo. Doma je čez dan imel plenico do 3.leta, do 4.smo jo imeli ponoči (sedaj do 5.leta mislim da mu je vsaj 10x ponoči všlo).
Da ne omenjam, koliko spodnjih hlač smo zmetali vstran, ko se je pokakal v njih. Za lulanje je povedal, za kakanje se je samo postavil v kot in naredil svoje. Potem sem mu nekajkrat dala plenico popoldan gor (vedno kaka po 17.uri, kmalu pa je tudi sam povedal kdaj ga tiši. In ja, do 5.leta ima čas, da se osvobodi plenic, zato nič ne forsiraj, ne zgleduj se po drugih in mu pusti, da sam ugotovi kako in kaj.
Jaz sem mu pri 3.letih kupila kahlo, kak jo je videl je rekel ne, lulal samo veni, pa tudi kakal je najraje veni (imamo kmetijo). Včasih sem si, kot da bi imela kužeka, vzela vrečke za kakeca zraven, tako rad je to delal na prostem user posted image

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 17
3.12.2010 11:45:03   
lulu19
Nič ne obupuj, le potrpljenje, potrpljenje, potrpljenje.

Naš je bil star 3 leta in 1 mesec, ko smo slekli pleničko.
Pred tem pa meseci in meseci polulanih in pokakanih hlač, tepihov, parketa, ...
Jaz sem mu vsaj dva meseca vsak dan, ko smo prišli iz vrtca, slekla plenico, dala kahlo sredi dnevne in smo vadili. Pa ni šlo, vse je bilo polulano in pokakano, sanjalo se mu ni čemu je namenjena kahla ali stranišče. Ampak sem vztrajala. Opazila sem, da mu gre na živče, če ga non stop sprašujem, če gre lulat/kakat. Itak je zmeraj rekel ne in se čez minuto podelal v hlače.
Moja taktika je bila, da sem ga vsako uro posedla na kahlo, če je lulal ok, če ne pa pač ne. Vmes je seveda bilo veliko nesreč.
En dan, kar na lepem, se je slekel, vsedel na kahlo in se polulal - allleluuujauser posted image . Od takrat dalje je suh (z občasnimi nesrečami).

Torej, navajaj ga na kahlo, potrpljenje in vztrajnost - ne obupat!

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 18
3.12.2010 13:10:55   
polma
IZVIRNO SPOROČILO: teja28

katera pozna? baje moraš imeti napotnico od pediatra,ne? jaz enostavno res ne vem več, kaj narest s temi plenicami. Sin, ki bo februarja star 3 leta sploh noče slišat za wc. Sicer pove, da je lulal/kakal, ali pa celo pove, ko se to ravno dogaja, ampak, da bi pa šel na wc, to pa nikakor. Počasi se mi že zdi, da me malo zafrkava.user posted image
Pa saj je to že velik napredek, da se zaveda kakanja in lulanja. A res misliš, da ti ne bi zneslo ga čez dan slečt v gatke in prat za njim? Pa če mu uide, da mu samo mirno zamenjaš hlače, pa ga potolažiš, če joka, tko na izi, brez kakih besed?
Daj mu kahlo tja kjer se največ igra. Mogoče bo pa sam sedel nanjo, pa se zraven igral, ali pa gledal knjigice. Naš poba si gre kahlo iskat sam in si jo nese k igračam, pa kliče ko že opravi. Vem, da se  marsikomu to zdi ogabno, ampak mene ne moti, ker je še majhen. Pri babicah hodi na nastavek na wC in bere knjige.

Še never nisem bla tko bed k hojte!!!

(odgovor članu teja28)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Okrasitev za noč čarovnic: 9 idej
Približuje se noč čarovnic, zato smo za vas pripravili devet idej, kako lahko izdelate strašljive okraske z vašimi najml...
Počnite to, da se bo vsak vaš otrok počuti...
S temi preprostimi, a učinkovitimi načini boste zagotovili, da se bo vaš otrok (oziroma vsi vaši otroci) počutil nekaj p...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.