|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Moja porodna izkušnja
5.8.2005 10:13:03   
Amoss
Še enkrat za tiste ki je niste zasledile, sem skopirala iz sosednjega foruma
Pridružen/-a: Čet Mar 2005 8:43
Kraj: Maribor
Objavljeno: 12:52; Četrtek, 04. Avg, Naslov sporočila:

--------------------------------------------------------------------------------

Pozdravljena gostja.Hvala za lepe misli glede moje mame.
Rodila sem že 14.Junija na svoj rojstni dan.Vem da ni v temi ampak bom vseeno še enkrat napisala svojo porodno izkušnjo, za tiste ki je niste zasledile.
Torej 13 Junija sem šla ob 8 zjutraj v porodnišnico da mi sprožijo porod saj ni šlo po naravni poti.V porodnišnico sem prišla brez enega popadka, niti milimeter odprta in maternično ustje še celo in trdo.In to že 14 dni čez rok.Pa me sprejmejo nastavijo ctg in mi onb 8.30 vstavijo gel ( full boli)za odpiranje in sprožanje popadkov.In ob 9.15 dobim prve popadke, blage ampak na 2 minuti.O.k pa se še pogovarjam z mojim sončkom in babicami, sicer mi ni bilo prijetno saj me je vseeno bolelo, čeprav je bilo za preživet, pa me ob 14 uri pregleda babica pa nič, maternično ustje se ni niti zmehčalo!
No in se zamenje smena pride drugi zdravnik in me ponovno ob 17 uri pregle, pa spet nič.No in se brihte odločijo da mi naredijo amnioskopijo.Pa me je čudilo, ker so fanta poslali ven???Zakaj le če pa je drugače bil alhko skozi zraven, tudi ko so mi vstavljali gel.No in gre on ven, pa pride zdravnik na dan z besedo, da ker nisem odprta in imam še maternično ustje celo in tdo, da bo bolelo.Bolelo me je tako da sem jokala tako da sploh nisem mogla ustaviti solz, babici ki pa me je držala za roko pa sem jo tako stisnila da je imela plavo (še dobro da je nisem zlomila).In ko je prišel do konca sem tako zakričala da me je fant slišan ven iz porodnišnice in se je tako vstrašil, ker je mislil da rojevam.
No potem mi je še vstavil gel (kar od prejšnjih bolečin sploh nisem čutila).Ponovno popadki na 2 minuti, pa se grem šetat, in ko sem se vstala iz postelje je bila mlaka krvi pod mano.Pa se vstrašim in pokličem babico, ki je rekla da je to zato ker so amnioskopijo delali na silo in me ranili.Lulat sploh nisem mogla it ker me je tako peklo., pa je tu večer jaz pa vedno bolj močne popadke še vedno na 2 minuti, me ob 10 zvečer pregleda zdravnik in še vedno nič, ista zgodba kod prej, maternično ustje zaprto,celo in trdo.Pa me pustijo čez noč.Hvala bogu da je bil moj sonček zraven mene saj celo noč nisem spala, ter predihovala te popadke ki so bili vedno bolj .
Proti jutru so popadki prenehali in sem zaspala za pol ure.Potem pride šef porodnišnice, me pregleda in vstavi neko tabletko, pa reče da zdaj imajo vsi zdravniki sestanek glede mene in da mi sporoči kaj so se odločili.
Sem bila že ziher da bodo rekli cr, saj se v 24 urah ni zgodilo čisto nič.
In pride čez kakšne dve uri nazaj, pred tem me je pregledala babica in je rekla_Žal nič novega-ČISTO NIČ.Me pregleda še šef in ful navdušeno deja, ja, da se je maternično ustje malooooo zmehčalo.Mislim da je to rekel bol za tolažbo, kod kaj druga.Je rekel nič, ob petih popoldan se vidimo.;emi se pša ob 11.30 ponovno začnejo popadki ful , da med enim in drugim popadkom nisem vedela za sebe in se nič ne spominjam.Ob 4 popoldan me pregleda babica in reče samo nič novega.Potem pa mi je bilo dovolj.Kmalu za tem so tudi popadki ponehali.Ob petih me pregleda šef in reče, ja grem na sestanek in pridem povedat kaj bo.Midva z sončkom sva bila oba že zmučena jaz pa čisto brez moči, saj že več kod 48 ur nisem spala, nič jedla in nič pila.Medtem pa se spomnijo in pride babica z glukozo, ker sem že skoraj skupaj padla.Bila sem sigurna da zdaj pa nebodo več vztrajali in da bo CR.
Pa se vrne zdravnik in reče:"Gospa vam bomo dali še umetne popadke", pa če do jutra nebo nič vam bomo naredili Cr.To je bilo za mene kot da bi me nekdo udaril po glavi, živci so mi spustili, vse kar sem si želela v tistem trenutku je bil cigaret,samo malo da bi se pomirila.Mimo je šla glavna babica in sem slišala ko je zdravniku rekla da jaz več nisem zmožna roditi po naravni poti in da je velika verjetnost da padem v poporodno depresijo.Predno so mi nastavili umetne popadke sem babico prosila če se še lahko stuširam.Fantu sem ukradla cigaret (še danes ne ve) in sem v kopalnici naredila enih 5 dimov ko so se mi začela šibiti kolena.Telo se je že odvadilo in to po 48 urah brez cigareta?Cigaret ugasnem (danes me je sram priznat da sem v porodni sobi kadila) se stuširam in gremo na umetne popadke.Jokala sem cel čas, tako da sem porabila cel toaletni papir.Me kliče moja mami in sem še vedno tulila niti pogovarjati se nisem mogla, da je končno tudi njej spustil ventilček in je klicala šefa porodnišnice.Ta ji je pa rekel:"Gospa zakaj ste nervozni saj ona se ne mantr, saj se porod še ni začel (po njihovo se začne ko si odprt 2 cm)"Pol pa se je mama začela dret in je rekla da naj pripravijo rešilca in spakirajo dokumentacijo ker me bo na njihovo odgovornost odpeljala v drugo porodnišnico.Pol pa se je zgleda ustrašil in rekel naj pokliče čez pol ure da me pelje na uz.In kaj je ugotovil:da pikica nima niti glavice vstavljene v medenični vhod in da z njo še veselo miga in da niti podrazno jaz še vsaj 2 dni nebi rodila.Pol pa on meni:Kaj bomo naredili???Haloo???Pol pa je rekel češ naj vam bo pa gremo na Cr.In tako je 14.Junija ob 22.17 minut na svet prišla moja pikica 49 velika in 3250 težka.
No saj po Cr rez je prišel do mene in rekel, Veste gospa smo se prav odločili saj je bila plodovnica že zelooo umazana.Hvala moji mamici da sem še tu in da imam še svojo pikico.
Kadila pa nisem 14 dni potem pa so se mi vneli šivi in sem dobila močne antibiotike nisem mogla več dojit in tako sem si spet prižgala cigareto(nisem ponosna)!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Moja porodna izkušnja
5.8.2005 10:26:44   
lev76
Ojoj!

Imam vse dlake pokonci in me čist mrazi. Hudo!!!
Kaj jim je pa blo????? A ženska pa vse prenese,če mora rodit????

Skratka,pa veseeno čestitke:bravo::bravo: za pikico in lepo se crkljajte!

(odgovor članu Amoss)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Moja porodna izkušnja
5.8.2005 10:28:18   
Teya
uf, to me je pa konkretno streslo.... :(

svaka ti čast! :rozica:

(odgovor članu Amoss)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Moja porodna izkušnja
5.8.2005 10:41:08   
Kety
Amoss, ze drugic berem tvojo zgodbo, in mi je vsakic ful hudo zate. Se res vprasas o strokovni usposobljenosti zdravnikov. Cudno, da tvoj lubi ni popizdil, moj bi ze zdavnaj popokal mene in me odpeljal drugam! Ampak, sej ne mores vedet kako bos reagiral v taki situaciji! V takem primeru je pa dobro imet veze, ane!?

Srecno Amoss!

Lp Kety

(odgovor članu Amoss)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Moja porodna izkušnja
5.8.2005 10:56:54   
Talči
No, zdaj pa naj še kdo reče, da to ni bilo mesarsko!
Amoss, vsaka ti čast. Tebi, tvoji :duda:, fantu in tvoji MAMI.
LP
Talči

(odgovor članu Amoss)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Moja porodna izkušnja
5.8.2005 11:15:59   
Anonimen
Amoss, vsaka ti čast.:rozica::rozica::rozica::rozica: Sicer nisem pristaš CR, ker lahko pusti veliko hujše posledice kot naravni porod, ampak če vidijo, da se niti maternični vrat ne zmehča po dveh dnevih, kaj šele, da bi se začela odpirat, potem mi pa res ni jasno, kaj so morali toliko čakat!

Lahko bi na med. faksu malo več poudarka dali na psihologijo, ker koliko vem, sploh nimajo predavanj o odnosu zdravnik-pacient ter o prenašanju bolečine. Marsikdaj je vpliv na psiho veliko hujši kot sama fizična bolečina. Še dobro, da je sestra urgirala.

(odgovor članu Amoss)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   Moja porodna izkušnja
5.8.2005 11:18:14   
Amoss
Imeli smo dobro poznane 3 zdravnike in cel kup babic, pa na žalost nihče ni mogel nič.Šef porodnišnice je imel svoje mnenje in na žalost mu mnenje kolegov ni pomenilo nič.Sicer pa se res lahko zahvalim mami ker če bi čakali še 12 ur mene in moje punče mogoče nibi bilo več.
Zato sem hvaležna bogu za vsak dan ki mi ga da z mojo princesko.

(odgovor članu Amoss)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Moja porodna izkušnja
5.8.2005 11:25:07   
mojca*
amoss, v kateri porodnišnici je to bilo?

(odgovor članu Amoss)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Moja porodna izkušnja
5.8.2005 11:25:20   
bebika
Amoss čestitke za tovojo :duda: in upam, da boš to mučenje lahko kdaj pozabila. Daj lupčka svoji :duda: ,:love: in pa seveda tvoji MAMICI!
Pozabite na vse hudo in uživajte eden z drugim!

lp

(odgovor članu Amoss)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Moja porodna izkušnja
5.8.2005 11:27:41   
Vrtnica1
Bravo za pogum in čestitke:sloncek::metulj::miska:
V:rozica:

(odgovor članu Amoss)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Moja porodna izkušnja
5.8.2005 11:38:13   
tea01
Amoss! Sem brez besed!!!!!!!

TEA01

(odgovor članu Amoss)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Moja porodna izkušnja
5.8.2005 11:38:35   
Anonimen
Strašnoooo.kaj si pretpela in potrpela...to se ti bo za vse življenje utisnilo v spomin.
Ampak sreča je bila na vajini strani:angel:
Mislim da boš trikrat premislila,da bi se odločila še za enega:duda:po taki negativni izkušnji.
Sedaj pa po vseh mukah uživajte novo življenje:bravo:9nebesa

(odgovor članu Amoss)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   Moja porodna izkušnja
5.8.2005 11:46:29   
Gina
Še enkrat bravo, Amoss. Spomnim se tega dne, trpeli smo s tabo. Sem rekla že takrat, da to ni podobno normalnemu in da bo tako do takrat, dokler nihče nič ne ukrepa. Jaz te razumem. ko prideš iz porodnišnice, si tako vesel, ker si ušel, da si nočeš niti v mislih več predstavljati tistega pekla, kaj šele, da bi jih prijavil in to podoživljal. Meni so se sicer manjše, pa vendarle tudi življenje ogrožujoče reči dogajale v Lj., tako kot tebi v Mb. Velike porodnišnice te imejo vse za številko, poleg tega tam veliko lažje odgovornost prenašajo zdravniki en na drugega, kot v manjših porodnišnicah.
V glavnem - ogorčena sem. drži se, pa crkljaj svojo pikico.:)

(odgovor članu Amoss)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
5.8.2005 12:00:55   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Amoss)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   Moja porodna izkušnja
5.8.2005 12:10:13   
Mirna*
To je pa za znoret, ali bolje reci, za ****. Ne morem se izrazit lepse, oprostite mi. Sem mislila, kaj sem dala skozi, ko sem rojevala 12 ur, pa ¨se nic odprla...koncala tudi s CR...vidim, da si ti resnicno nasrkala.

Tudi mene zanima, v kateri porodnisnici se je to dogajalo. Pa ja ne rect, da v Kranju, sem se ravno odlocila, da grem tja...

Cestitke za :duda:!!!

(odgovor članu Amoss)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Moja porodna izkušnja
5.8.2005 12:18:36   
Tiamo
Amoss svaka ti čast, pa sem jaz mislila kok hud porod sem imela...pa je trajal 5 ur.

Ne sekiraj se zaradi cigaret, tudi jaz sem 12 ur po porodu, zbežala ven in enega pricinila, drugače bi znorela. Tudi jaz nisem ponosna, ampak sprosti pa!!!
:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo:

(odgovor članu Amoss)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Moja porodna izkušnja
5.8.2005 12:34:04   
anajmad
Katastrofa,kaj se dogaja v današnjih časih.Uboga revčka,kako si mogla trpeti.Ne vem,kaj naj ti rečem se mi ful smiliš in tudi tisti dan sem trepetala zate,ko sem spremljala novice o tvojem porodu.Da so lahko ti zdravniki tako bukovi:zmeden:,ne razumem.Samo,da je punčica v redu in ti se mi pocajtaj.
en lp:morje:D

(odgovor članu Amoss)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Moja porodna izkušnja
5.8.2005 13:13:12   
fionaP
Joj, Amoss, tole je bilo pa zelo hudo. Najhujše pa se mi zdi, da je porodnica takole prepuščena na milost in nemilost zdravnikom, ki se igračkajo z njenim in otrokovim življenjem.
Pa da so se oni prav odločili? Če ne bi tvoja mama urgirala, se sploh nobenemu ne bi bilo treba več odločat o ničemer. Saj odgovarjal pa itak ne bi noben. Za znoret, no!

(odgovor članu Amoss)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Moja porodna izkušnja
5.8.2005 13:35:07   
P.M.
Amoss, sem brez besed...Kar srh me je spreletel, ko sem to prebrala. Lahko ti le čestitam za pogum in moč, da si zdržala. To je hvale vredno... :bravo:
Pa kaj če si enga pokadila, če ti je v tistem trenutku pasal da si se malček pomirila...

:rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu Amoss)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Moja porodna izkušnja
5.8.2005 13:43:56   
muki1
O moj Bog. Pa to ne morešverjeti. Jaz bi to tvojo porodno izkušnjo malo počasopisih objavila, z imenom porodnišnice in imenom šefa. Pa saj smo ljudje, še živali tako ne mučijo. Ne morem verjeti, res,jaz sem komaj preživela 7 ur popadkov, vem kakšne bolečine so to. Da jih imašdva dne, ne morem verjeti........

(odgovor članu Amoss)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   Moja porodna izkušnja
5.8.2005 14:33:35   
Anonimen
Amoss, sem že včeraj zasledila tvojo izkušnjo na sosednjem forumu in sem čisto pretresena! Fenomenalna si, da si to preživela in res vse čestitke in svaka ti čast! Hvala bogu, da se je tako dobro končalo. In ideja od muki1 ni slaba - to bi bila zgodbica za v časopise. V Mb porodnišnici si rodila, ne?
No, zaradi cigareta se nič ne sekiraj. Upam, da si boš čimprej zacelila vse rane in pustila to grozo za sabo. Lepo se cartajta s pikico!:angel:

(odgovor članu Amoss)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   Moja porodna izkušnja
5.8.2005 18:17:53   
Anonimen
:sloncek: Č :sloncek: E :sloncek: S :sloncek: T :sloncek: I :sloncek: T :sloncek: K :sloncek: E :sloncek: !!! :sloncek:

Ti si ena tistih, ki dokazujejo žensko moč...

(odgovor članu Amoss)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   Moja porodna izkušnja
5.8.2005 20:22:56   
cmokec
Spomnim se, da smo kar trepetale, ker so kar pacali in ni bilo konca poroda. A da si toliko pretrpela, to si pa nisem mislila.

Sedaj je vse za vami. Še enkrat iskrene čestitke :rozica::rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu Amoss)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   Moja porodna izkušnja
5.8.2005 21:00:53   
Amoss
Hvla vsem še enkrat za čestitke, vem da sem porodno izkušnjo že napisala, ampak takrat ni bilo veliko moči za daljšo in izčrpnejšo.Zdaj pa sem menila da je prava priložnost ko se vse to dogaja s cipreso da napišem še enkrat da te ženske ki tega niso doživele razumejo kaj se v resnici dogaja.Rodila sem v Mb porodnišnici in kot vidite se še danes spominjam vsega čisto natančno kot bi se dogajalo pred eno uro.Sploh pa mi gre kr na jok ko vidim kako se ene namučijo ko jim sprožajo porod.Res pa je da se ne spomnim niti enga popadka kako je bolel, živo pa se še spomnim vsega ostalega,...
Res še enkrat vsem hvala ki ste tudi tiste dni trepetale za mene, sem kr planila v jok ko sem prišla domov in sem prebirala forum in vse vaše želje.Kot sem rekla nisem si predstavljala da je toliko ljudi v strahu za mene, in da toliko žensk misli na mene in upa na najboljše, moja teta pa je bila cel večer v cerkvi in molila ter prižigala svečke.Tudi to je pomagalo in predvsem to da vas je toliko mislilo name.

Hvala
Lep pozdrav:Mojca

(odgovor članu Amoss)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?