carbene
|
IZVIRNO SPOROČILO: zvezdica_1 carbene si že poskusila pri kaki šivilji? ti naredi srajco po meri, sicer bo ovratnik resda klasičen, a zato brezčasen. in če si zamisliš kako rdečo, sivo,črno,belo ali modro barvo, ne moreš zgrešit.... ker verjamem, da ožanje ne pride v poštev drugače pa lahko za zgrnji del oblečeš tudi kak lep pulover, bolj finega pletenja... pa dobiš športno eleganten stil z nizkimi čevlji zraven-kjer se moja nočna mora šele začenja mene pri srajcah v trgovini moti njihov orientalski slog. vse je dokaj prosojno, kar je še pri belih srajcah toliko bolj zoprno. povsod neki nabori, volančki. imam velike prsi, in ni nobene potrebe, da jih še poudarjam. in da ne bo pomote, tudi jaz nisem idealnih mer. široke rame za velikost 46, trup za 42, hlače pa še večji problem, ker sme zelo visoka. je pa res, da če hočem kaj narejenega kupiti( da ne grem k šiivilji), stane kar dosti. ampak ker so te stvari tudi dosti bolj kvalitetne (ja, žal je pač tako), jih imam več let, tako da konec koncev ni slaba investicija, pač začeti vložek je večji. Pri šivilji v take namene še nisem bila. Sem pač malo skeptika in raje preizkusim že narejeno oblačilo. Za dobro krojenje za osebo "izven standardov" mora biti šivilja že zelo dobra, jaz pa rabim nekaj več preizkušanja, da potem res zaupam v kvaliteto narejenega. Zdaj sem dejansko kar na puloverjih (kupljenih v prejšnjih sezonah). Je pa ustrezni pulover mogoče res za odtenek lažje najti kot srajco. Drugače pa v trgovinah tudi mene (poleg predimenzionirane dolžine) izjemno moti tista prosojnost, pa tudi hudi dekolteji srajc. V bistvu se moraš v teh primerih iti "plastenje," kar mi niti pod razno ne ustreza, ker spodnje plasti oblačil neprestano lezejo gor, pa še vroče ti zna biti. Vsake toliko časa, ko mi uspe najti kaj, kar je v redu, lahko dam tudi nekaj več denarja za tisti kos oblačila. Samo kakšne hlače pa zato vseeno ne zdržijo veliko dlje.
|