|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   CPP - do kje velja omejitev 50, če ni prekilica
5.8.2005 7:47:01   
puncica
Ker se midva z mojim vedno spičiva glede teh cestnih predpisov in tako je bilo tudi ko smo šli na morje. Jst se derem pa dej že pel bol hiter on pa sej ni bilo nobenga znaka in križišča :)- In smo spet debatiral :)-

Zanima me kako si ve razlagate tole:
Omejitev 50 izven naselja, kako dolgo velja:
- do naslednjega križišča z znakom (znak za prednostno cesto, stop znak, )
ALI
- do naslednjega križišče, če je vmes med 50 in križiščem znak "pozor križišče" (un trikotnik z rdečim robom in rumen, pa noter narisano križišče tak T po strani :)- )

Upam da kdo razume :)-:)-:)-, če ne bom narisala :)-:)-:)-
Neposredna povezava do sporočila: 1
5.8.2005 7:49:37   
Anonimen
Evo strokovne razlage mojega :love:, ki je šofer:

omejitev 50 km/h velja od prometnega znaka s to omejitvijo do prvega naslednjega križišča, v kolikor vmes ni drugega znaka za omejitev hitrsoti.

(odgovor članu puncica)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
5.8.2005 8:02:28   
puncica
No tako si jst to razlagam moj pa kr naprej goni tisto, da mora bit vmes trikot znak s križiščem:zmeden2::zmeden2:

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.8.2005 8:02:57   
puncica
A ja pa baje da jst pojma nimam, on bi se verjetno pol 50 vozo ne vem kolk kilometrov, do drugega znaka s 50 :)-:)-:)-:)-

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.8.2005 8:05:04   
Anonimen
Moj :love: pravi, da to ni res. Znak, ki napoveduje križišče, ga samo napoveduje, kar pomeni, da te vnaprej opozori na to, da boš moral zmanjšati hitrost s 50 km/h na 40 km/h, kolikor je "omejitev" čez samo križišče. Teoretično lahko torej do prehoda za pešče oz. do samega križišča mirno pelješ 50 km /h, čez križišče pa 40 km/h. Kako boš pa v praksi zmanjšal brzino za 10 km/h na enem metru, je pa seveda drugo.

(odgovor članu puncica)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
5.8.2005 9:50:21   
Anonimen
Če je križišče, je križišče, pa če je znak ali ga pa ni. Če se voziš po Dunajski v Lj. (na primer), je vedno na koncu križišča znak z omejitvijo hitrosti, ki velja do naslednjega križišča. In da bi mi vozili po pravi omejitvi (ker je tam omejitev 60 in ne 50, kot drugače velja za naselje), je v naslednjem križišču spet znak.

(odgovor članu puncica)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
5.8.2005 10:04:51   
puncica
JA itak mi smo se tud tako v avtošoli učil, on pa pravi da to ni res, bom res šla po knjigo CPP pa mu pokazala:)-:)-

Hvala punce

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.8.2005 10:41:42   
kofetek2010
puncica daj tole tvojmu, da se mal "izkaže" http://www.testcpp.com/ 8)

http://www.tecajcpp.com/cpp/ 8)

ne pozabi poročat! :)-

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
5.8.2005 13:56:14   
Joe
Kolikor se spominjam starih lekcij, predpisano omejitev (npr. 60 km/h) razveljavi samo tisto križišče (oz. stičišče z drugo cesto), v katerem je na eni od cest postavljen znak STOP, stranska cesta ali prednostna cesta. Za takšnim križiščem mora biti omejitev ponovljena (razen tistih stalnih - 50 km/h znotraj naselja, 90 zunaj).

Ali je res, da se mora čez križišče znotraj naselja peljati 40 namesto 50 km/h? Tako sem razbral zgoraj.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......