|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Rojstni dan v vrtcu
18.11.2010 8:49:06   
mamamajča
Zdaj sem pa res razočarana.

V našem vrtcu namreč velja dogovor, da otroci ne prinašajo ničesar- ne sladkarij, čipsov, piškotovo, sokov,..... In vse to mi je več kot jasno.
Ampak kljub temu sem pa mislila, da bi pa sine jutri nesel vsaj balončke, ali morda pisane praznične krožničke, na katere naj jim potem razdelijo sadje, ali pa klobučke.... ne vem, vsaj nekaj, da bi imelo malo prazničnega pridiha. Kot prejšnja leta.
In zdaj, po novem, se niti to ne sme več.

Še lani, ko sem še sama delala tam, so otroci vseeno prinesli kake gumi bonbončke, pa ajd.... smo jih razdlile. Ampak da se pa ne sme vsaj ena malenkost, da bi otrok vedel, da je pa danes njegov dan, mi je pa smešno.

Kako praznujejo v vaših vrtcih?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Rojstni dan v vrtcu
18.11.2010 9:00:55   
bučkabb
v našem vrcu prinesemo starši sadje, balončke in eno tablico čokolade( da si jo razdelijo in se s tem učiju delitve) in se malo posladkajo ter naredijo fešto z rajanjem z baloni

men je to prav všeč, da je tisti dan otrok v središču pozornosti in s tem pridobi neko potrditev da ga imajo radi, aja vzgojiteljice so letos vsakemu zašile takšne majhne pojšterčke in so jih potem otroci dali za darilo in seveda vsak čestita in poljubčka slavljencauser posted image user posted image

men je to prav prisrčno in se mi zdi zelo vredo da na takšen način praznujejo in mislim da bi to morali prakticirati v vseh vrcih

ker pa se enim vzgojiteljicam ne da ( je kr nekaj dodatnega dela) pač tega nimajo

en velik hura za naše vzgojiteljiceuser posted image user posted image

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.11.2010 9:01:41   
mateyka
majo mal okrasitve afaik (ampak res malo), vem pa da sladkarij nobenih. čeprav - tamala mi je zadnjič govorila (ko sem vprašala kako je blo na rojstnem dnevu v vrtcu), da ona ne mara bonbonov, iz česa sklepam, da so nekaj malega že mogli met. ona namreč ne mara nobenih bonbonov razen smarties in čokolade..

< Sporočilo je popravil mateyka -- 18.11.2010 9:02:39 >

Neposredna povezava do sporočila: 3
18.11.2010 9:04:25   
Onasiss
V našem vrtcu smo se dogovorili, da ne nesimo ničesar kar bi sami doma naredili oz. spekli, nobenih tort in sladkih bonbonov... Smo se pa na prvem sestanku vsi starši, ki so bili prisotni strinjali, da naj bi praznovali sadno oz s sadjem, morda kake palčke ali pa bio piškote. Da pa ne bi stvar izpadla preveč vsakdanje imajo lahko klobučke, krožničke in tiste pišuke. Res ne razumem kaj je narobe s tem, da otrok popestri svoj RD na takšen način.

So what....

Neposredna povezava do sporočila: 4
18.11.2010 9:07:36   
Onasiss

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

majo mal okrasitve afaik (ampak res malo), vem pa da sladkarij nobenih. čeprav - tamala mi je zadnjič govorila (ko sem vprašala kako je blo na rojstnem dnevu v vrtcu), da ona ne mara bonbonov, iz česa sklepam, da so nekaj malega že mogli met. ona namreč ne mara nobenih bonbonov razen smarties in čokolade..

Očitno se eni starši ne držijo dogovora, zato da bi njihov otrok izpadel "boljši". Je pri nas tud ena mama, ki ni nikoli prisotna na nobenemu sestanku in posledično ne ve, kaj LAHKO prinese in je tako enkrat prinesla torto. Vzgojiteljice pa nič.user posted image Sem pa čez čas dobila občutek, da so v neki blagovni navezi.user posted image

So what....

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
18.11.2010 9:08:24   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Onasiss)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
18.11.2010 9:12:08   
lananai
Pri nas se ne prinaša nič. Baje. Je skupina štartala šele v septembru, tako da ne vem, kako bo to potekalo v praksi. user posted image Je pa rekla vzgojiteljica, da one same poskrbijo, da otrok ve, da ima rojstni dan. Da je vse malo bolj okrog njega in da mu ostali otroci narišejo kako sliko in tako... Bomo videli.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.11.2010 9:21:57   
kristinaj
v našem vrtecu praznujejo. ne smeš prinesti doma narejenih reči in tort, kupljeno pa. velika je imela roj dan lih na veliko noč pa sem vsakemu enga kinder jajca kupila pa rozine je nesla, mali pa je nesel kinder čokoladice in od liebniz piškote na živali.

v vrtecu je tisti dan posvečen samo njim, počnejo kar slavljenec želi, zapojejo jim vse najboljše, pri taveliki imajo umetno torto in pihajo svečke in vsak, ki ima roj dan dobi darilo, ki ga naredijo vzgojiteljice.  ta velika je prejšnje šol leto dobila gosenico, mali pa letos račko. sta pa v skupinah 2-3 in 3-4. za večje pa ne vem ali praznujejo ali ne. letos je pri taveliki darilo neka ročno narejena lutka, tista ko potegneš za špagice in se premika..

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

Neposredna povezava do sporočila: 8
18.11.2010 9:23:22   
kristinaj
še to... dogovorjeno je, da vsak prinese tisto, kar je otroku všeč... nekateri naredijo tudi paketke npr. sok in čokoladica za druge otroke...

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 9
18.11.2010 10:02:47   
mamamajča
Saj tukaj se vzgojitelji potrudijo in je otrok v središču pozornosti, da ne bo pomote. Tudi nekaj malega mu pripravijo, da si potem odnese za spomin.

Ampak spomnim se za nazaj, ko je pa lahko nesel kozarčke in klobučke, kakšno veselje je bilo, da je že šel v vrtec z zavestjo, da je pa danes njegov, čisto poseben dan.

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 10
18.11.2010 12:00:25   
kristinaj
ma potem če se dogaja je ok... sem mislila, da čisto nič

Neposredna povezava do sporočila: 11
18.11.2010 12:04:02   
Nika v službi
Ja, tudi pri nas praznujejo, letos smo se zmenili, da namesto sladkarij raje prinašamo sadje. Krožnički, kapice, piščalke, servetki in vsa ostala okrasitev pa je stvar posameznika. Mi smo naši pripravili set, ki si ga je sama izbrala - za punce Helo Ktty motiv, za fante Ben 10.user posted image Mora biti pa itak vse kupljeno in zapakirano zaradi HACCP.

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

Neposredna povezava do sporočila: 12
18.11.2010 12:20:48   
mamamajča
IZVIRNO SPOROČILO: Nika v službi

Mi smo naši pripravili set, ki si ga je sama izbrala - za punce Helo Ktty motiv, za fante Ben 10.user posted image Mora biti pa itak vse kupljeno in zapakirano zaradi HACCP.

No, točno tako sem mela jaz v mislih. Krožničke in kozarčke. Čisto nič drugega.

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 13
18.11.2010 17:18:16   
pelin
O tem je bilo če malo morje napisano, pa saj je vseeno, ko pa je tema vedno aktualna in vsakič kaj novega izvemouser posted image ...To, da se v vrtec ne sme ničesar prinesti, je tudi zame malo prehuda skrajnost...mogoče pa je tu še kaj drugega zadaj...mogoče imata vzgojiteljici slabe izkušnje (lahko da so nekateri vztrajno nosili prepovedane reči...) in sta se zato odločili za takšen ukrep...Kdo ve...Pri nas tudi ne nosimo nobenih sladkarij ( pa je ena mamica lansko leto prav izsilila da nam je uturila domačo torto, kao da jo je deklica (stara tri leta) sama okrasila in da bo fuuul užaljena...user posted image Vso to sceno je izvajala pred otrokom in sva nazadnje popustili, vendar sva si bili s pomočnico edini, da je tokrat zadnjič !Ravno zaradi takih sem letos že na prvem rod. sestanku poudarila, da naj se z otrokom doma pomenijo, kaj bi tisti dan v vrtcu najraje počel...v ta namen lahko prinese kakšne domače igrače, priljubljeno cd zgoščenko z glasbo, risanko,poljuben  likovni materjal, slano testo, najljubšo  knjigo, hišnega ljubljenčka, posebnega gosta...Skratka poudarek naj bo na dejavnosti, ki je otroku najbolj pri srcu in ne le na basanju s sladkarijami. Od hrane lahko prinesejo sveže ali suho sadje, sokove, slano pecivo (palčke,prestice) ali kakšne žitne rezine...
Do sedaj smo po tem sistemu praznovali že štirikrat...enkrat smo bili povabljeni na slavljenčev dom na kmetijo, kjer smo praznovali ob pujskih in drugih živalihuser posted image , enkrat je slavljenčeva mama naredila slano testo za modeliranje, tretja slavljenka je prinesla najljubšo risanko Sneguljčico in košaro jabolk, s katerimi smo potem priredili jabolčni ples in se nazadnje posladkali z njimi, četrti je prinesel modelček in šablono za posrečene klobučke, ter papir in smo za vsakega izdelali takšno hecno klafeto in se naučili pesmico Moj klobuk ima tri luknje...Eh...možnosti je ogromno...le izkoristiti jih je treba...Je pa res, da se marsikdo res ne zaveda, da je v otroštvu rojstni dan res poseben dan in da otroci, posebej predšolci , res v večini primerov uživajo v tem dnevu. Čez leta pa je potem vse drugače....starejši si, bolj te mika, da bi ta dan zlezel v mišjo luknjo...vsaj jazuser posted image ....

Aja, pa še to...Mamamajča čestitke ob rojstvu malega princa...sem šele sedaj opazila, da je  nosečnost mimo user posted image ...se vidi, da nisem pogost gost na temah pri dojenčkih in porodu, ker smo že bolj domači pri "šolarjih" in "najstnikih"...user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 14
18.11.2010 17:31:25   
Najaa
Pri nas prinesejo knjigo, ki jo potem berejo in imajo v skupini. Mislim, da vsak nareiše slavljencu risbico. Mogoče se tudi nese kakšna malenkost, ne ve še, moram vprašt drug teden, ko naša praznuje. So pa eko vrtec tak da razne sladkarije odpadejo.

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 15
18.11.2010 18:27:41   
mamamajča
Pelin, tukaj ni stvar v vzgojiteljicah, ampak je splošen dogovor v vrtcu pač tak. Da v nobeno skupino ne prinašajo hane in pijače, no, letos torej tudi rekvizitov ne.
Ampak, dobro. presenetilo me je, ampak je pa tale vzgojitejica super krasna, zato sploh ne dvomim, da bojo imeli tudi brez vsega tega en super praznični dan.

pelin, hvala za čestitke. Smo pa stari že 1 cel mesec :))

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 16
18.11.2010 21:28:23   
bskrle
V jaslih jim vzg. naredijo posladek iz albertovih piškotov in smetance, pijejo pa iz plastičnih kozarcev za vino in ful uživajo - sem videla slike.

Mama štirih deklic in 5ra

Neposredna povezava do sporočila: 17
19.11.2010 20:02:24   
PC Baby
mi smo se pa na prvem sestanku staršev kar grupno zmenili, da bomo vsi enako nosili in je en problem manj za starše pa otrokom je tudi fajn. So še mali (jasli 1-2) in tako vsaj razumejo, da ima nekdo praznik, ker se vzorec ponavlja, le da je vsakič nekdo drug v centru pozornosti. Zmenli pa smo se, da prinesemo Monte pudingce, tiste pisane papirnate klobučke in to je to.

Otroci so pa na A4 list papirja odtisnili rokice slavljencu, vzgojiteljice pa uokvirile v pisan kartonček.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?