alexjera
|
Kako znano mi je tole tvoje pisanje. Meni se je zelo podobno godilo pred 3 tedni, ko so mi še en teden pred vrnitvijo zagotavljali, da se vračam na staro delovno mesto (javna uprava), z dnevom vrnitve, pa so me od 9 do 14 pustili čakati, da so mi povedali, ups pred 1 letom je minister ukinil vaše delo, če ne bomo našli primernega nadomestila, bodo pa nastopili razlogi za odpoved iz poslovnih razlogov. Poslali so me na moj dopust še za en teden, da se zmenijo, kaj bodo z mano. Potem so me poslali na razgovor, ki se je na mojo srečo obrnil v mojo korist. Novo delo, nov šef . . . vse lepo in prav, komaj se pomirim, nov šok, ponudijo mi še eno drugo delo. Do danes se moram odločiti, ali bom delala svoje sanjsko delo, totalna akcija, zanimivo, ali pa malo manj stresno, a ne ravno dolgočasno. Še sedaj ne vem, kaj bom izbrala. Na tvojem mestu, bi se šla še enkrat pogovorit s šefom in mu predstavila svoje stališče. Še prej bi se pozanimala glede zakonodaje in kolektivne pogodbe za tvoj sektor. Načeloma je tako, da ti lahko spremenijo delovno mesto in tudi naloge, vendar se moraš s tem strinjati. Lahko ti ponudijo tudi po rangu nižje delovno mesto, za isto plačo, vendar se moraš s tem strinjati. Če se ne strinjaš pa. . . Razmisli, kaj ti je bolj pomembno. Sama zase vem, da ne morem ostati brez zaposlitve, niti si ne morem privoščiti dela za krajši delovni čas.
|