|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kaj bi bilo to...
14.11.2010 19:04:20   
ursah
Ojla punce, imam eno vprašanje, ker rabim še kakšno idejo, kaj bi bil vzrok problemčku (če še na kaj nisem pomislila...).

Našo malo, staro 2,75 meseca hranimo po steklenički - dobi AM oziroma moje iztisnjeno mleko (razmerje je cca 60% AM, 40% moje mleko). Stekleničke je navajena že od rojstva, ves čas sva se tudi dojile, tako da smo kombinirali (večinoma najprej podoj, nato steklenička). Do pred nekaj tedni se je hranila zelo lepo, mirno je spila po flaški, kolikor je potrebovala. Da je sita, sem vedela po tem, ko je zaprla ustka, zaprla očke in ni bilo šans da jo še premamim s cucljem. Nato se je nekaj tednov nazaj začela kar naenkrat upirati - se zvijati, obračati se stran, brcati, pojokavati...To je trajalo nekaj minut, nato je v trenutku mirno sprejela cucelj in spila recimo celo stekleničko. Če ni šlo, sem nehala, je nisem silila. Tudi dojenje se je poslabšalo - najprej je malo vlekla, nato pa samo še nekaj cucljala, ali pa zagrabila in spustila dojko, zagrabila in spustila...Ker sva nenehno imeli težave z dojenjem, sem počasi obupala in sedaj tudi dojenje zmanjšala, tako da kot rečeno, si večinoma stiskam in ji dajem po flaški, pri  meni se samo še pocrklja (pa jaz tudi user posted image ). Hranjenje je tako postalo kar težavno.

Včeraj in danes pa je k tem težavicam "dodala" še novo obliko, in sicer krčevit jok, samo da je začutila cucelj na ustnici. Včeraj popoldne, ko se je to zgodilo, bi po vsej logiki morala biti lačna, saj je jedla pred 4 urami. Ponudila sem ji dojko, polno mleka, malo je pocuzala, potem pa je ni več zanimala. Po večkratnih poskusih sva obupala, in sva jo pustila, češ bo že dala znak, ko bo lačna. Res je bilo tako, in sicer čez kake 3 ure - tako da 7 ur ni jedla. To se še ni zgodilo, razen ponoči, ko zadnje tedne prespi toliko ur skupaj. Danes ponoči in sedaj popoldne se je zgodilo isto (obakrat je pred tem jedla več kot 4 ure nazaj), zato sem se odločila, da še vas povprašam za kakšno idejo, kaj bi bilo. Recimo dopoldne je pa zelo lepo jedla (flaška), tudi včeraj.

Obakrat je bilo v flaški moje iztisnjeno mleko. Ponoči sva ji potem namešala še AM, in ga je nekaj spila. Pomislila sem, da bi nenadoma odklanjala moje mleko, vendar ga je dopoldne spet pila brez težav, zelo lepo. Krčev nima že nekaj časa. Znakov prebavnih težav ne kaže, kaka normalno 1x ali večkrart dnevno. Sicer je zelo dobrovoljen otroček, veliko se smeje, pogovarja, se zabava s sabo.

Kaj bi še bilo lahko razlog takega obnašanja pri hranjenju? Jaz si razlagam edino tako, da pač v tistem trenutku ni lačna, čeprav mi ni jasno, kako to če pa vedno je na 2-3 ure (4 je že rekord, več kot 4 pa do včeraj ni bilo šans, razen ponoči zadnje čase, ko je dlje spala - podnevi pa nikakor).

Saj vem da vsaka mati najbolje pozna svojega otroka, ampak kako bi si ve to razlagale?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kaj bi bilo to...
14.11.2010 19:10:34   
m_o_i
poglej v usta, ce ima bele obloge (soor); pri nas je identicno obnasanje v tem primeru

ce ja-bo to to user posted image  
k pediatrinji, ki ti bo predpisala daktarin (sicer se ga dobi v prosti prodaji menda, ampak se le pojdita pokazat)

_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu ursah)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kaj bi bilo to...
14.11.2010 19:29:10   
žabica13
ursah moj fantek ki je podobne starosti je pred cca. 3 tedni imel 10 dni take podobne vzorce. Sicer ni jokal, je pa na obrok pojedel med 40-max. 70 ml, ponavadi pa 50-60 ml (pa je že od dopolnjenega 1. meseca jedel med 100-120 ml). In ko mu je bilo dovolj je začel glavico obračat stran. Nikakor ga nisem mogla v več prepričat, pa sem probala flaško zamenjat, krivila bodisi moje, bodisi AM, celo z žličko sem ga probala hranit. Ker so bili ravno prvonovembrski prazniki nisem klicala k pediatru, sem pa imela namen v torek, takoj po praznikih (takrat se je vleklo že več kot teden dni tako hranjenje in tudi na teži je dobival praktično nič - imam tehtnico doma). Potem je en večer z užitkom pojedel 140 ml! In se je obrnilo samo od sebe. Zdaj je spet na svoji stari količini cca. 120 ml, kdaj pa tudi več. Ne vem kaj mu je bilo, a k sreči je minilo. Če se bo vleklo dalj časa pokliči pediatra, kakšen dan verjetno še ni kritičen. A jo opazuj

(odgovor članu ursah)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kaj bi bilo to...
15.11.2010 9:25:56   
ursah
Žabica13, midve imava res podobne zadeve, sem že večkrat opazila user posted image . Bom videla kaj bo, če ne bo bolje bom pa povprašala pediatra, itak imamo čez 1 teden pregled.

Ko se zbudi, bom pogledala v ustka še za soor.

Upam, da bo bolje...

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kaj bi bilo to...
16.11.2010 18:14:57   
ursah
Sem preverila, ni soor. Zadeva se še vedno nadaljuje, in od sobote zvečer dalje mala je na 5-8 ur, prej je pa vedno na 2-3. Ali je možno, da se ji pri 3 mesecih toliko in tako na hitro povečajo razmiki med obroki?

Ker je sicer zadovoljna, pleničke so polulane, pokakane tudi dovolj, ne joka, ampak se smeje in gruli. Drug ponedeljek bo stara 3 mesece. Ponoči spi v kosu 5-8 ur. 

(odgovor članu ursah)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kaj bi bilo to...
16.11.2010 21:45:05   
naja78
ojla.
prvega fantka sem dojila le 2 meseca,potem prešli na novalac.in ko je bil na adaptiranem mleku je pri 3 mesecih jedel na 4 ure.ampak striktno nič prej,nič kasnej,razen če je ok spal.ponoč je jedel 1x.
dnevno je od 3 meseca imel  5 obrokov.in to kar lep čas,le količina se je malo povečevala.cca pri 10 mesecih je spil 150-180ml.zvečer od 5 meseca gosto po flaški.

drugi otrok popolnoma drugače.sem ga polno dojila do 5-6 meseca.sedaj dodajamo.imamo  6 obrokov na dan.s tem da dojenje ne štejem ker dojim le tako-tako da se odžeja.ponoči le 1x je ,na jošku ali flaška.nikoli po flaški ne popije več kot 120 ml,pa je star 7,5 mesecev.ne vem zakaj????pač in se ne sekiram,mogoče ima želodček tako "natreniran".
flaško up le 2x na dan ostalo je po žlici.

zakaj ti to opisujem: po adsptiranem mleku je otrok kasneje lačen in prav je da je razmit na 3-5 ur.Ne jedo kot dojeni otrociu na 2-3 ure,tudi na 1 uro jedo.je bolj nasitno.vsaj za to obdobje.kot samo dojenje.

moj nasvet: imejte fiksne obroke ob cca določenih urah,ne 1x tako,drugič tako.recimo če spi kako uro preskočiš pa še to biš kaj kmalu ug.da se vse narobe obrne,tudi mali.

če popije tvoje mleko bo verjetno hitreje lačna.naredi tako da boš npr.tvoje mleko dajala vsak drugi obrok.malo pogruntaj kako ji paše in kako najbolj funkcionira.ne ponujaj  na 1x jošek,flaško,....ali TO lai ONO.

mogoče zamenjaj mleko???ali poliva??imate kaj alergij???

vse to so lahko vzroki,ki pa so še za raziskat.

upam da sem bila v pomoč in lahko si pomirjena da če je na 4 ure je čist ok.

(odgovor članu ursah)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kaj bi bilo to...
17.11.2010 8:35:28   
Anonimen
meni je isto mala tko delala...mleka ni hotla ko je pa čaj pila je blo pa vse vredu še gosto hrano mi je lepo pojedla...no pol me je pa začelo že mal skrbet, ker mi je flaško odklanjala skor cel tedn in sm jo k pelala k P in smo ugotovili da ma mal ušeska vneta in odkar ji dajm kaplce mi vse lepo je.....tko da ne vem no pelji jo k P al ji pa povej kaj se s tvojo malo dogaja pa ti bo že neki svetovala itd.

(odgovor članu naja78)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kaj bi bilo to...
17.11.2010 9:13:34   
ursah
Naja78, ne vem če je to to. Vem, da otročki na AM jejo redkeje, da so po iztisnjenem mleku hitreje lačni in podobno... Obroke imamo bolj ali manj ob istih urah, vendar pa je pogosto ura gor ali dol - če je lačna danes ob 15h, včeraj pa je bila ob 16h, ne bom 1 uro čakala in jo pustila jokat.

Problem imam v tem, da so kar naenkrat razmiki postali ogromni - pa že od rojstva dodajamo AM, oziroma je 60-70% na AM, in 30-40% moje iztisnjeno mleko, kot rečeno se je zadnje čase ob dojenju samo še crkljala in nič kaj dosti jedla. Nad dojenjem ni preveč navdušena, pogosto je kljub vsemu dojenju potem spila še 120-150 ml mleka, ali pa se sploh ni hotela priklopit, je spala na joški dokler ni bila lakota prehuda in podobno - flaško je pa mirno spila in je bila potem vsa zadovoljna.

Včeraj je naprimer jedla tako: ponoči ob 5h malo dojenja, flaške ni hotela. Ob 10h zjutraj je s trudom in matranjem spila 120 ml, preden sva šli ven. Ob 14h se je samo dojila, nato še ob 18h in 19h. Ob 21h smo spet z matranjem uspeli pojesti 120 ml. Nato je brez prekinitev spala danes do 7h. Danes sva se ob 7h spet podojili. Ves ta vmesni čas ji ob času obrokov ponudim flaško, pa je enostavno noče - jok in odrivanje. Vmes ne joka za jesti. Pomislila sem že, da se je kar naenkrat odločila, da ji je dojenje bolj všeč in da zato zavrača flaško (bi bila zelo vesela, če bi se to zgodilo in bi se lahko normalno dojili).

Lea_Tia, imaš prav, res bom poklicala pediatra...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kaj bi bilo to...
18.11.2010 21:36:55   
naja78
lej,vse je možno.pelji jo k P,da bo vse bolezni izkljlučila,ki bi lahko bile.
ja če jih ušeska bolijo tud ne jejo.
mogoče pa je samo fejst zmedena...1x flaška drugič joška,...ampak moj je to čist lepo sprejel recimo.
jaz se ne bi sekirala če bi lepo napredovala.imam kolegico,katere dojenček od 3,4 meseca se doji samo ko spi.torej ga uspava in priklopi,drugač faše živčni zlom.user posted image pa je vse ok.

(odgovor članu ursah)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Šola za starše
Michonne RR

Ali ste v nosečnosti obiskovale šolo za starše?

Da (96%)

Ne (4%)


Število vseh glasov: 123

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!