|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vloga za znižano plačilo-navedem partnerja?
8.11.2010 9:49:13   
anitaz
Iz prejšnje veze imam otroka, za katerega oddajam vlogo za znižano plačilo vrtca.
Zakaj moram navesti zdajšnjega partnerja, poleg tega pa še vpisati, če otrok prejema preživnino? Tako ali tako se znesek za plačilo vrtca popolnoma nič ne spremeni in smo obravnavani v zelo visok plačilni razred.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vloga za znižano plačilo-navedem partnerja?
8.11.2010 10:09:47   
Kerensa*
Če je on dejansko tvoj partner na način, kakor ga opisuje ZZZDR (torej ali živita slupaj, ali imata skupnega otroka, ali skupne finance, ali pač karkoli od tistega, kar obstaja tudi v zakonski zvezi - tudi to, da npr. skrbi za tvojega otroka iz prejšnje zveze), potem ga moraš načeloma vpisati, drugače goljufaš.
Če je pa samo tvoj "fant" (npr. zveza še na začetku) ali ljubimec, potem pa ni treba.

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 2
8.11.2010 10:22:25   
anitaz
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Če je on dejansko tvoj partner na način, kakor ga opisuje ZZZDR (torej ali živita slupaj, ali imata skupnega otroka, ali skupne finance, ali pač karkoli od tistega, kar obstaja tudi v zakonski zvezi - tudi to, da npr. skrbi za tvojega otroka iz prejšnje zveze), potem ga moraš načeloma vpisati, drugače goljufaš.
Če je pa samo tvoj "fant" (npr. zveza še na začetku) ali ljubimec, potem pa ni treba.

VSe to , kar si prvo napisala. Samo zanima me - zakaj že? Čisto vseeno je potem, da sploh ne vpisujem preživnine, ker to ničesar ne spremeni.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
8.11.2010 10:27:44   
Kerensa*
Zato, da država lahko reče BIG BROTHER IS WATCHING YOU. user posted image

Drugače pa... saj veš, da vsi zakoni v RS niso logični. Napisati moraš dejstva (torej to, da imaš partnerja in to, da prejemaš preživnino), potem bodo pa že oni skalkulirali (najbrž res enako, kakor si že ti sama).

Najverjetneje jih bolj skrbi statistika - koliko je enostarševskih družin. In pa to, da primerjajo podatke od ostalih transferjev (pri tebi tako ali tako pride v poštev otroški dodatek). Upam, da se ti podatki na obeh vlogah ujemajo. Drugače pa kar ugotovi datum, od kdaj dalje sta izvenzakonska partnerja.

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 4
8.11.2010 11:01:49   
anitaz

Zato, da država lahko reče BIG BROTHER IS WATCHING YOU. user posted image

Drugače pa... saj veš, da vsi zakoni v RS niso logični. Napisati moraš dejstva (torej to, da imaš partnerja in to, da prejemaš preživnino), potem bodo pa že oni skalkulirali (najbrž res enako, kakor si že ti sama).

Najverjetneje jih bolj skrbi statistika - koliko je enostarševskih družin. In pa to, da primerjajo podatke od ostalih transferjev (pri tebi tako ali tako pride v poštev otroški dodatek). Upam, da se ti podatki na obeh vlogah ujemajo. Drugače pa kar ugotovi datum, od kdaj dalje sta izvenzakonska partnerja.

Sej itak povsod dajem resnične podatke. Z razliko od mnogih goljufov, ...ne bomo tukaj, a neuser posted image

Samo zanimalo me je, zakaj...In vidim, da je rubrika o preživnini, če že z nekom živiš, brezpredmetna. Potem bi morali spremeni navodila za izpolnjevanje obrazca. user posted image  

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
8.11.2010 11:09:41   
čmrgelj
od bivšega s katerim imaš otroka vpišeš preživnino,
če s sedajšnim partnerjem živita pravzaprav sta v skupnem gospodinstvu in je to zabeleženo vpišeš še njegove dohodke in delodajalca,
če pa je ta sedajšni partner še vedno vpisan drugje ima stalno prebivališče drugje in vas smatrajo da niste v skupnem gospodinjstvu ga ni potrebno vpisati, si ti smatrana kot samohranilka, pa četudi živi pri tebi samo da tega na papirju ni dokazanga.
Prav zaradi tega da se ne vpisujejo podatki obeh partnejev je vse več družin kjer sta partnerja registrirana na različnih naslovih.

Nasmeh in prijazna beseda sta nevidno orožje dobrega,
ki razoroži še tako nedostopno osebo. Lepota je v drobnih
stvareh in majhnih pozornostih. In ko boš drugim polepšala
dan, bo tudi tvoj dan postal povsem nekaj drugega,

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
8.11.2010 11:11:07   
zmajaz
lZakaj oboje? Odgovor je preprost - ker tudi v resnici imaš novega partnerja IN dobivaš preživnino. Preživnina in partner se izključujeta samo, če bi bila izplačevalec preživnine in trenutni partner ista oseba, kar v tvojem primeru nista, a ne.

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 8.11.2010 11:13:41 >

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 7
8.11.2010 11:32:53   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: čmrgelj
če pa je ta sedajšni partner še vedno vpisan drugje ima stalno prebivališče drugje in vas smatrajo da niste v skupnem gospodinjstvu ga ni potrebno vpisati, si ti smatrana kot samohranilka, pa četudi živi pri tebi samo da tega na papirju ni dokazanga.

Skupni naslov še zdaleč ni edino merilo zunajzakonskega partnerstva in to, da nista prijavljena skupaj, nikakor ne pomeni, da ji ni treba pisati partnerjevih dohodkov, če sta v resnici partnerja.

(odgovor članu čmrgelj)
Neposredna povezava do sporočila: 8
8.11.2010 11:49:08   
pikica*
IZVIRNO SPOROČILO: anitaz

VSe to , kar si prvo napisala. Samo zanima me - zakaj že? Čisto vseeno je potem, da sploh ne vpisujem preživnine, ker to ničesar ne spremeni.

Point je v tem, da jih zanimajo kompletni dohodki. Lahko bi npr. ravno zaradi preživnine padla v višji razred - torej podatek o preživnini ni ravno pbrezpredmeten.

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 9
8.11.2010 13:25:17   
anitaz
IZVIRNO SPOROČILO: pikica*

Point je v tem, da jih zanimajo kompletni dohodki. Lahko bi npr. ravno zaradi preživnine padla v višji razred - torej podatek o preživnini ni ravno pbrezpredmeten.

Kot da je preživnina moja plača, al kaj? Pa po možnosti ker bivši partner plačuje preživnino, še ful nazaj dobi pri dohodnini user posted image . Mah, tale naša država je u ....

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
8.11.2010 14:04:20   
zmajaz
Kot da je preživnina moja plača, al kaj? Pa po možnosti ker bivši partner plačuje preživnino, še ful nazaj dobi pri dohodnini user posted image . Mah, tale naša država je u ....

Ni tvoja plača - je pa vsekakor dohodek tovje družine.
Kar se dohodnine tiče, je pa tako, da lahko s partnerjem koristita vsak polovico olajšave za otroka (ne vsak celo) - oziroma po dogovoru. Če slučajno plača bivši partner letno manj preživnine, kot znaša polovica olajšave za otroka, pa je lahko koristi samo do tega zneska, kolikor dejansko plača, preostali del pa pripada tebi.

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 11
8.11.2010 14:15:57   
pikica*

Pa ne vem - meni je dokaj logično, da preživnino štejejo kot dohodek vaše družine. V končni fazi zaradi tega razpolagate z večjim zneskom, kot nekdo, ki preživnine ne dobiva.

Meni je bolj nelogična druga zadeva. Zakaj je pomemben podatek o mojih vrednostnih papirjih? Ja, vem - sodi v moje premoženje. Ampak po tej logiki bi jih moralo zanimat tudi to, koliko denarja imam na računu. Logičen bi mi bil podatek o ustvarjenem kapitalskem dobičku (ki ga itak dobijo iz dohodninske odločbe), ne pa o vrednostnih papirjih.

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 12
8.11.2010 14:36:32   
liliana

Pa ne vem - meni je dokaj logično, da preživnino štejejo kot dohodek vaše družine. V končni fazi zaradi tega razpolagate z večjim zneskom, kot nekdo, ki preživnine ne dobiva.

Meni je bolj nelogična druga zadeva. Zakaj je pomemben podatek o mojih vrednostnih papirjih? Ja, vem - sodi v moje premoženje. Ampak po tej logiki bi jih moralo zanimat tudi to, koliko denarja imam na računu. Logičen bi mi bil podatek o ustvarjenem kapitalskem dobičku (ki ga itak dobijo iz dohodninske odločbe), ne pa o vrednostnih papirjih.

Ta podatek pa indirektno itak dobijo po uradni dolžnosti od DURSA.....saj na tvojem bančnem računu itak ne more biti kar nekaj....

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
8.11.2010 14:43:04   
pikica*
IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Ta podatek pa indirektno itak dobijo po uradni dolžnosti od DURSA.....saj na tvojem bančnem računu itak ne more biti kar nekaj....

Kako ne more biti? Lahko mi kakšna dobra babica ali pa teta nakaže nek velik znesek ali pa me dobrodušno financira vsak mesec. In tega podatka od DURSa ne morejo dobiti. Pravzaprav bi ga lahko dobili samo od banke, česar pa seveda ne morejo. Point je bil v bistvu v tem, da so tile obrazci včasih malce hecno zastavljeni. V končni fazi je bilo vse kupljeno z denarjem, ki sem ga zaslužila in je bil lepo evidentiran v dohodninski odločbi. Torej gre samo za prelivanje denarja iz ene oblike v drugo. Če sem zaslužila 1000 enot denarja in sem 500 enot tega zneska namenila za nakup vrednostnih papirjev, znaša moje premoženje še vedno samo 1000 enot.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 14
8.11.2010 14:46:55   
liliana
Bodo brez skrbi, da če bi ti teta nakazala nek velik znesek ali pa bi te dobrodušna babica finincirala vsak mesec.....da bi te hitro poklicali na "zagovor".....za kakšne manjše zneske si lahko nakazujemo med računi.....za kaj večjega pa bi hitro izvedeli.....ker tudi banke morajo poročati o vrstah nakazil na račune......

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
8.11.2010 15:11:07   
pikica*
IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Bodo brez skrbi, da če bi ti teta nakazala nek velik znesek ali pa bi te dobrodušna babica finincirala vsak mesec.....da bi te hitro poklicali na "zagovor".....za kakšne manjše zneske si lahko nakazujemo med računi.....za kaj večjega pa bi hitro izvedeli.....ker tudi banke morajo poročati o vrstah nakazil na račune......

Pa ne o manjših zneskih. Če mi recimo nekdo vsak mesec nakaže 1000€, banka o tem ne bo poročala nikomur. Jaz pa bom letno na boljšem za 12000€. Na obrazec za znižano plačilo vrtca pa tega ne bom rabila vpisat. Seveda je lahko ta znesek še precej večji, brez da bi banka rabila o tem komu poročat. Če se ne motim, je to znesek okoli 12.000€ (v enem pologu).

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 16
9.11.2010 9:29:02   
liliana
Imaš prav.....pa še o zneskih večjih od 12.000 EUR poročajo banke le Uradu za preprečevanja pranja denarja in financiranja terorizma.....

Drugače pa, babica ti lahk da 1000 EUR vsak mesec na roko.....ali pa ti narediš neko delo in dobiš plačilo na roko.....pa tega tudi ne vpisuješ v obrazec......

Vpišeš pa vrednost avta in vrednostne papirje......

Sicer pa pri tem obrazcu jaz najbolj pogrešam neka konkretna navodila, še posebno pri teh vrednostih premoženja, ki jih moraš vpisovati......ker praktično navodil ni.....

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?