|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   katera hrana pri zdravem hujšanju
5.11.2010 18:58:29   
pikapolonice
Prosim za vaše ideje kaj za zajtrk, malici in večerjo pri zdravem hujšanju? Kaj zraven polnozrnatega kruha za zajtrk? Za malico kakšno sadje? Kakšen zdrav recept z zelenjavo za kosilo?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: katera hrana pri zdravem hujšanju
5.11.2010 19:10:19   
kaya2007
lažje bi bilo, če bi povedala kaj si jedla do sedaj, koliko bi rada shujšala pa kakšno dieto imaš v mislih. 
si noseča ali že po porodu?

(odgovor članu pikapolonice)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.11.2010 20:34:11   
pikapolonice
Sem dva meseca po porodu. Do sedaj sem jedla za zajtrk kosmiče z mlekom sedaj pojem še kakšno sadje zraven. Ali pa polnozrnat kruh doma narejen in kakšen namaz. Vendar sem po tej hrani zelo hitro lačna in se mi zgodi, da pojem kaj prepovedanega in nezdravega kar je največja napaka mojega prehranjevanja. Za kosilo imam največkrat zelenjavne juhe ali govejo juho kakšen krompir vendar ne pomfri in meso vendar ne maram svinjine. Pojem pa premalo zelenjave, ker nimam idej kaj bi pripravila za glavni obrok od zelenjave. Rabim kakšen dober zdrav recept. In kaj vmes med obroki nekaj zdravega. Ne mislim neke stroge diete, ker dojim ampak bolj zdravo prehranjevanje, ker mislim, da bom tudi s tem zgubila kakšen kilogram in boljše počutje.

Neposredna povezava do sporočila: 3
5.11.2010 21:26:08   
Najaa
Izogibaj se OH in sladkarij. To je vsa umetnost.
Za zajtrk lahko še vedno ješ kosmiče z mlekom, jaz zi zraven narežem kakšno sadje in je super. Lahko tudi ločuješ in ješ za kosilo samo meso in solato. Ali samo krompir in solato. Sej se da, sam če se odločiš. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4
5.11.2010 22:56:45   
josephine27
jaz naprimer za zajtrk ne jem sadja in ga potem pojem za dopoldansko malico, da lažje zdržim do kosila. sicer pa poskusim malo menjavat da ne jem napr. skoz sam jabolk, ker bi se potem verjetno naveličala.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.11.2010 7:11:10   
miapia
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa

Izogibaj se OH in sladkarij. To je vsa umetnost.

Točno tako. Čim manj OH, jej "zdrave OH" (npr. pirin kruh, polnozrnat je zgolj larifari, na koncu pa še vedno iz bele pšenične moke), nič nezdravih sladkorjev, če že moraš, jej naravna sladila (med, agava, sadje...). Uživanje mleka odsvetujem, ker je težko prebavljivo in boš napihnjena. In pa, čim manj konzervirane, predelane in pripravljene hrane. Če se boš poglobila v deklaracije, boš videla, kaj vse je v nekem živilu. Kisle kumarice niso zgolj kisle, ampak je npr. dodan sladkor kot konzervans.

Tako da posledično nič hrane, ki izvirajo iz teh belih stvari. Jaz sem nadomestila kruh z riževimi ali koruznimi vaflji, če jem testenine, so koruzne, riža jem bolj malo, še to jem integralnega, nikoli pa ne jem skupaj OH (in škroba) z mesom. Ali krompir in zelenjava ali pa meso in zelenjava.

Sama sem s takim načinom prehranjevanja, ki se je začel iz zdravstvenih razlogov (hud dermatitis in ugotovljena kandida po porodu) v enem letu izgubila 12 kg, in se spet spravila v stare kavbojke. Tako prehranjevanje mi ustreza, ker se dobro počutim, in bom na tem ostala verjetno celo življenje. Je pa hudo se odrekat vsemu, ampak na koncu ti neka torta ni več pomembna.

Aja, pa voda, voda, voda. Nič sokov in podobnega.

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.11.2010 7:53:27   
kaya2007
za zajtrk bi lahko jedla npr. sojin jogurt/mleko s kosmiči (pa ne misim tiste v lepih škatlah user posted image ), zraven si narežeš še kaj sadja, oreščke/peške, laneno seme...ali pa si zmiksaš kakšno sadje in zeleno zelenjavo pa si narediš smoothie. če ti paše, lahko poješ tudi kakšno omleto ali kaj podobnega, od tega se boš verjetno bolj najedla.
za malico kakšen kos sadja ali stisnjen juice (ne pretiravaj s sadjem, je samo cuker user posted image )
za kosilo riba ali belo meso (piščanec, puran), za zelenjavo imaš pa itak več varjant..lahko si kaj skuhaš (špinačo, blitvo, brokoli, ohrovt..) ali pa popečeš na žaru (papriko, melancane, bučke, gobe, paradižnik, por...), lahko bi tudi gratinirala ampak tisto ni najbolj dietno. bolj kot v pripravi, je fora v začimbah. eksperimentiraj, dodaj malo ingverja, curryja, tamari omake (sojina omaka brez pšenice)..dodaj pelate, parmezan, rožmarin...
pa pojej veliko skledo solate, to te bo nasitilo.
za malico kakšen lahek jogurt, skuto..tuno..
za večerjo pa podobno kot kosilo ali pa kakšno zelenjavno juhico, solato s tuno (tako v lastnem soku), tofu..fora je v tem, da manjšaš vnos OH čez dan, torej zvečer skoraj brez OH in več beljakovin, zjutraj lahko več OH.
pa krompir ni ok, koruza ima visok GI, pesa veliko sladkorja..take stvari jej bolj občasno. če ti zapašejo kakšni makaroni, rižotka, si tudi privošči, ampak ne prepogosto.

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.11.2010 8:05:00   
kaya2007
pa čim več pij, vodo, nesladkan čaj, limonado..

in če si navajena na hidratev obliki kruha, testenin in takih zadev, raje počasi omejuj njihov vnos, ker se je te hrane kar težko odvadit.

pa pojdi v knjižnico in malo preglej knjige o zdravi prehrani, recepti...

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.11.2010 8:41:44   
pikapolonice
Hvala vsem za nasvete. Kruh si pečem sama doma z polnozrnate moke kupljene direktno iz mlina. Ta je verjetno boljši ker je zelo težek. Vem kupljen je kot sapa in ne more biti iz polnozrnate moke. Se moram tudi temu kruhu odreči? Težko pa bi bila brez mleka kupujem takega z manj maščob. Kosmiče uporabljam samo ovsene brez raznih dodatkov. Zanima me vaše mnenje o napisanem.

Neposredna povezava do sporočila: 9
6.11.2010 9:43:57   
kaya2007
kruh je pač kruh...seveda je domač boljši od kupljenega, redita pa oba enako user posted image  če že, je boljši pumpernikel (ržen kruh, prodajajo ga zapakiranega v prozornih embalažah) ali pa esenski kruh..pa še to le kakšna rezina zjutraj.
mleko je pa težko prebavljivo, sploh pa so homogenizirana mleka katastrofa, nehomogenizirana pa so večinoma polnomastna. poskusi kakšno sojino mleko, sigurno boš našla takega, ki ti bo všeč. lahko tudi riževo ali ovseno, ampak ta dva vsebujeta več OH.
ovseni kosmiči so ok za zjutraj, pazi le pri količini.

Neposredna povezava do sporočila: 10
6.11.2010 9:49:02   
kaya2007
pa dokler dojiš, pomoje itak ni čas za neke drastične spremembe. za začetek se izogibaj sladkorju, beli moki, full mastnim stvarem..jej 5 manjših obrokov na dan, čim več solate in zelenjave. črtaj razne smetane, maslo in margarino, mastne sire pa take zadeve. potem boš pa videla kako naprej.

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 11
4.12.2010 13:30:46   
marušar
Po moje je najbolje, da si umislite ekakšen vrt. Pri urejanju se boste mal zamotle pa še zdravo boste se zraven prehranjevale. Polek vse te kemije, ki nam jo trgovci zavijejo v celofan..... Ni čudno, da je toliko ljudi s prekomerno težo, raznimi boleznimi....trgovci pa si manejo roke z državo vred, ki pobira davke  pri hrani. Jaz imam svoj vrt, sadno drevje, grozdje kiwi, fige...............in figo dobi tudi od mene trgovec in seveda tudi država.
lp

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 12
9.12.2010 21:21:36   
pikapolonice
Tudi sama imam vrt na katerem sadim okrog 10 vrst zelenjave. Se strinjam domače je najbolj eko.

Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?