Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: odsotnost ponoči zaradi službe 3.11.2010 21:01:35
|
|
|
|
Kerensa*
|
A je kraj, kjer bo seminar, toliko oddaljen, da se ne bi mogla dnevno voziti? Kajti če se lahko, potem imaš od delodajalca pravico to zahtevati - da ti on uredi prevoz na svoje stroške ali pa, da si prevoz urediš sama in ti stroške povrne on. Za to vem, da lahko zahtevaš, o odsotnosti pa nimam pojma.
|
|
|
|
RE: odsotnost ponoči zaradi službe 3.11.2010 21:08:14
|
|
|
|
cofka
|
Ja, na žalost vožnja domov ne pride v poštev , če bi se dalo bi prišla pa četudi samo za par uric.
|
|
|
|
RE: odsotnost ponoči zaradi službe 4.11.2010 8:11:26
|
|
|
|
petea
|
Morda ti koristi tole: ZAKON O DELOVNIH RAZMERJIH pravi v 190. členu (varstvo v času nosečnosti in starševstva v zvezi z nočnim in nadurnim delom): (1) Delavcu, ki neguje otroka, starega do treh let, se lahko naloži opravljanje nadurnega dela ali dela ponoči samo po njegovem predhodnem pisnem soglasju.
|
|
|
|
RE: odsotnost ponoči zaradi službe 4.11.2010 8:27:07
|
|
|
|
Kerensa*
|
Obisk seminarja, ki traja 8 ur in to podnevi, ni ne nadurno, ne nočno delo.
|
|
|
|
RE: odsotnost ponoči zaradi službe 4.11.2010 8:44:20
|
|
|
|
petea
|
Četudi si zaradi njega odsoten 3 dni?
|
|
|
|
RE: odsotnost ponoči zaradi službe 4.11.2010 8:50:47
|
|
|
|
petea
|
Cofka, Stvari so vedno rešljive. Zdi se mi dobro, da razmisliš, ali si na seminar želiš ali ne ter predvsem - zakaj. Ali si ful navezana na otroka in ga ne bi mogla pustiti doma pri partnerju za tri dni? Ali obstaja možnost, da si vzame tvoj partner dopust in gre cela družina za nekaj dni na izlet v kraj seminarja? Tako lahko združite prijetno s koristnim.
|
|
|
|
RE: odsotnost ponoči zaradi službe 4.11.2010 8:56:48
|
|
|
|
Pia*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* Obisk seminarja, ki traja 8 ur in to podnevi, ni ne nadurno, ne nočno delo. Točno tako, kraj izvedbe pa v tem primeru nima nobene veze z zakonom,ki ga je ena prej prilepila. Na seminarju boš,če prav sklepam sigurno v dopoldanskem času,ker je kraj oddaljen od tvojega doma toliko, da boš prenočila, te prav noben zakon ne ščiti pa čeprav imaš otroka doma starega do 3 let. Imaš samo tri možnosti. 1. odpoved 2. bolniška ali zase ali za nego otroka. 3. Dokaj razumnega šefa,ki bo razumel, da imaš doma otroka. Ko imamo pri nas seminarje, jaz razpošljem meile vsem osebam,ki bi bili primerni za ta seminar in se po večini osebe same javijo. Nisem še nikoli nikogar določila.
|
|
|
|
RE: odsotnost ponoči zaradi službe 4.11.2010 9:15:00
|
|
|
|
petea
|
A se vožnja na seminar ne šteje v delovnik? Potni nalog za potovanje namreč dobiš od službenega naslova do mesta seminarja in nazaj, prav tako za tak dan dobiš dnevnice za celodnevno odsotnost. Torej npr. 2 uri vožnje tja + 8 ur seminarja + 2 uri vožnje nazaj = 12 ur -> 4 nadure.
|
|
|
|
RE: odsotnost ponoči zaradi službe 4.11.2010 9:23:16
|
|
|
|
K_a_t_i
|
No, dejmo konkretizirat... Kje je sedež firme in kje je seminar? (da lahko ocenimo, če vožnja res ni mogoča) In točno tako je, kot pravi petea - ure za vožnjo so tukaj tudi "službene". Uradno lahko tak seminar odkloniš, je pa vprašanje, če ti to koristi. Običajno namreč delodajalci ne pošiljajo zaposlene na seminar, da bi jim nagajali (cene seminarjev so namreč vrtoglave!), ampak v obojestransko korist - da se tam česa naučijo in s tem koristijo sebi in podjetju. Tukaj gre zdaj za tvojo odločitev ali želiš vlagati vase in reskirat 1 dan, ko otroka ne boš videla (preden greš in dan, ko prideš nazaj ga itak vidiš) ali pa ne. Seveda je dilema tudi ali samo kompliciraš ali pa dejansko nimaš nikogar, ki bi tačas skrbel za otroka in res ne moreš it.
|
|
RE: odsotnost ponoči zaradi službe 4.11.2010 9:29:44
|
|
|
|
Arwenko
|
Noben 2 leti star otrok ne bo umrl ali imel psihičnih posledic, ker tebe 3 dni (to je 2 noči če prav razumem) ne bo. Kaj pa če se ti nekaj zgodi, pa moraš za par dni v bolnišnico, bo otrok ravno tako moral počakat doma s svojim očetom. To, da pač do sedaj nikoli ni bil, je pač sreča po eni strani ali pa tudi smola, ampak verjamem, da njemu sploh ne bo hudega, če ne boš ti iz tega delala panike, pa se malo skulirala. Kakšne so pa realne možnosti, ti je pa v treh toščak Pia* že zelo lepo napisala.
|
|
|
|
RE: odsotnost ponoči zaradi službe 4.11.2010 11:40:59
|
|
|
|
Naja31
|
Zakaj pa 2-letnika ne moreš pustiti z očetom ali kakšno babico? A sama živita pa nimaš čisto nobene varijante? Ker meni se edino to zdi upravičen razlog in to bi delodajalec verjetno tudi upošteval. Če gre pa izljučno za tvoje prepričanje, da otrok brez mamice ne bo preživel 3 dni , pa mislim, da delaš narobe. Ne rečem, če bi spraševala o 3 mesece polno dojenem otroku. Ne pa o 2-.letniku. Jaz sem šla na službeno pot za 5 dni, ko je bil mlajši otrok star 9 mesecev.Pa so vsi skupaj preživeli. Kje pa sploh je ta seminar?
< Sporočilo je popravil Naja31 -- 4.11.2010 11:42:46 >
|
|
|
|
RE: odsotnost ponoči zaradi službe 4.11.2010 13:07:58
|
|
|
|
Nika v službi
|
Kot so že napisale predhodnice - ni posebnega razloga, da bi udeležbo zavrnila. Tudi jaz sem po službenih poteh po celi Evropi (poti izven EU sem zaenkrat dala na "hold"), odkar sem nazaj se porodniške, torej od 1. leta starosti moje madam. Res ne vidim težave, saj se otrok mora navadit, da ni mamice vedno zraven. Kje je dejansko ta seminar? Ker vse, kar je v SLO, je dosegljivo z avtom v nekaj urah. Vprašanje pa je, seveda, če si ti da vozit. Jaz sem npr. spala na Bledu, čeprav sem iz LJU in bi bila v pol ure doma, ampak mi je tako ustrezalo in tudi delodajalec se je strinjal, da mi krije nočitev v hotelu. Zakonske podlage za odklonitev ni, če imaš razumevajočega delodajalca in če bo ta seminar še kdaj, se mogoče lahko kako drugače dogovoriš.
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?