biga
|
Bom povedala našo izkušnjo. Moja hči, ki bo zdaj stara 8 mesecev, ima že od rojstva težave s kožo. Najprej naj bi šlo za čiščenje, potem ko je že bil mimo 2. mesec, pa so nas dali na testiranje, ker je imel že bratec alergijo oz. sum nanjo. Krvni in kožni testi negativni, koža pa vse slabša. Sem šla na dieto brez jajc in mleka in vseh izdelkov, koža se je po telesu čisto izboljšala, ostale so pikice po obrazu. Te je imela tudi še naprej, čeprav sem se strogo držala diete. Potem sem doma probala provokacijo z mlekom in jajci, pa ni bilo nič drugače. Tako da sem začela jesti vse, razen hudih alergenov. Pikice po obrazu pa so ostale in jih ima še danes občasno. Ko sem začela uvajati gosto hrano (poleg tega se dojiva in dodajama Aptamil ADC), je dobila pa okoli ust (v spodnjih kotičkih), na bradici in malo po vratnih gubah takšne fleke, kot jih ti opisuješ. Pordečijo, ko se ob kaj drgne, tudi zaradi vode, potem pa so rjavkasti in hrapavi, niso tako opazni (predvsem zjutraj). Dermatologinja mi je rekla, da ne gre za alergijo na hrano, ker bi bili sicer fleki tudi drugod po telesu in drugačni, da gre za iritativni konkaktni dermatitis. Rekla je, naj jo mažem s kremo Cu-zn znamke Uriage. naj bi šlo za kombinacijo drgnjenja, sline in ostankov hrane. No, nikakor ne morem ugotoviti, zakaj suha in hrapava koža, sem probala že vse mogoče, ampak hvala bogu, nam kremica pomaga. Zdaj so fleki skorajda neopazni, namažem dvakrat dnevno, vmes pa vlažim še s kremo, ki jo dobim na recept (Eucerol) namešano v lekarni. Mi je pa jasno, da so testi na alergije lahko lažni, zato je najbolje videti v praksi, kaj otroku ne paše. Upam, da boste prišli zadevi do dna.
|