|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Mirena, nevzdržno packanje, glavoboli,...zdra...
31.10.2010 10:36:14   
christiana21
Pozdravljene vse forum faniceuser posted image .

Na vas se obračam po nasvet, morda tolažbo, da se bo stvar uredila, po besede kaj naj še rečem ginekologu, da mi odstrani to reč, če se situacija ne bo umirila.
Stvar je sledeča. Rodila sem maja 2009, dva meseca po porodu sem ginekologa vprašala kako je z Mireno, o njej mi je povedal vse najlepše in najboljše, ampak je rekel, da mi je ne bo vstavil, ker sem rodila s CR, predpisal mi je tabletke Cerazette, ki mi niso odgovarjale, packala sem, imela sem glavobole, libido je upadel na nula,...ampak sem rekla, da bom že zdržala do vstavitve Mirene.
Končno je prišel 15.4.2010 čas, ko sem dobila Mireno, takrat se mi je zdelo vse super, fino, krasno. Menstruacije so sicer bile daljše, ampak sem se tolažila, da bo minilo, tudi za glavobole, ki trajajo tudi po dva tedna skupaj, sem upala, da bodo minili, da bolečin v medenici med ovulacijo in bolečine v jajčnikih med ovulacijo in menstruacijo ne omenjam, ajd, tudi tisto mala packanja sem še prenesla z mislijo, da bo boljše.
Ampak ni minilo nič, samo stopnjuje se, zraven tega sem pa začela pred kakšnima 2. mesecema še prav ogabno packat. Mislim zakaj sploh imet zaščito, če niti sexat ne moreš, ker ti tam ven skozi nekaj curi, kaplja, maže,...? Na vložku med mazanjem ni nič, ga dam dol, spodnje hlače krvave, zamazane, bljakuser posted image .
Tele krvavitve izgledajo takole:
1.-12. MAJ
30. MAJ-9. JUNIJ
11. IN 12. JUNIJ
26. JUNIJ - 6. JULIJ
27. JULIJ - 5. AVGUST
7. AVGUST
9. AVGUST
24. AVGUST - 29. AVGUST
31. AVGUST
4. - 5. SEPTEMBER
23. SEPTEMBER- 3. OKTOBER
5. OKTOBER
17. - 18. OKTOBER
21. - 28. OKTOBER
30. OKTOBER, 31. OKTOBER (ja, spet packamuser posted image  in ne vem kako dolgo še bom.)

Ginekologu sem pred skoraj mesecem dni še enkrat povedala za vse bolečine v trebuhu in medenici, daljše menstruacije, mazanje, glavobol, izcedek iz nožnice, napihovanje v trebuhu, večje izpadanje las,... pa je rekel samo: "veš, malo je pa treba potrpet".
Kakšna ideja?user posted image  Bo minilo, ima katera izkušnje s tem srauser posted image ? Kako naj ga prepričam to vzame ven?
Otrok si pa res zaenkrat ne želim, tudi kondomom ne zaupam 100% (zdaj sva imela Mirena+kondom), tabletke mi tudi povzročajo packanje in glavobole...očitno kemija ni zame.

Čez petdeset let ne bo več pomembno, kakšen avto ste vozili, v kakšni hiši ste živeli, koliko ste imeli na bančnem računu in kako ste se oblačili. A svet bo morda za odtenek boljši, ker ste bili pomembni v življenju nekega otroka.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Mirena, nevzdržno packanje, glavoboli,......
31.10.2010 10:37:55   
ledenaa
Poglej, če ti nočeš imeti več mireno ti zdravnik MORA dati ven. Jaz ti priporočam da greš lepo v torek in se kar naroči za datum kdaj ti naj jo da ven. IN brez pregovarjanja.

(odgovor članu christiana21)
Neposredna povezava do sporočila: 2
31.10.2010 10:42:16   
benika
Ginekologu sem pred skoraj mesecem dni še enkrat povedala za vse bolečine v trebuhu in medenici, daljše menstruacije, mazanje, glavobol, izcedek iz nožnice, napihovanje v trebuhu, večje izpadanje las,... pa je rekel samo: "veš, malo je pa treba potrpet".

Če si se sprijaznila s tem odgovorom, potem pa trpi še naprejuser posted image Mislim, da se ene nimate tudi toliko rade, da bi zahtevale tisto, kar je za vas najboljše....kr nekaj. In dvomim, močno dvomim, da ti je G noče odstraniti. Če bi sama to zahtevala, bi bila že brez mirene.

Nasveta pa nimam in močno upam, da sama takih težav ne bom imela. Si grem namreč v torek vstavit mireno.

Neposredna povezava do sporočila: 3
31.10.2010 11:05:35   
blaža
meni tudi ni jasno kaj še čakaš. Očitno ti ne Mirena ne odgovarja in jaz bi jo takoj dala ven.

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
31.10.2010 11:12:37   
christiana21
jaz ne čakam nič...ginek čaka, da se bo uredilo, kar se po njegovih besedah bo. In to je razlog, da pravi, da je zaenkrat nima smisla dajat ven. Tudi jaz bi jo dala ven, stvar je pač takšna, da ginekologi neradi odstranjujejo Mireno, ker je draga in ne vem kaj še vse. Zato sem pa pisala na forum, kaj še naj naredim? A se ni dalo razbrat iz mojega posta, da želim dat Mireno ven?

Čez petdeset let ne bo več pomembno, kakšen avto ste vozili, v kakšni hiši ste živeli, koliko ste imeli na bančnem računu in kako ste se oblačili. A svet bo morda za odtenek boljši, ker ste bili pomembni v življenju nekega otroka.

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 5
31.10.2010 11:25:54   
blaža

IZVIRNO SPOROČILO: christiana21

jaz ne čakam nič...ginek čaka, da se bo uredilo, kar se po njegovih besedah bo. In to je razlog, da pravi, da je zaenkrat nima smisla dajat ven. Tudi jaz bi jo dala ven, stvar je pač takšna, da ginekologi neradi odstranjujejo Mireno, ker je draga in ne vem kaj še vse. Zato sem pa pisala na forum, kaj še naj naredim? A se ni dalo razbrat iz mojega posta, da želim dat Mireno ven?

lej to je tvoje telo, in če ti rečeš, da naj da Mireno ven, jo mora dat ven in pika. Povedat mu moraš jasno, da je ne želiš več imeti in da naj ti jo takoj odstrani oz naj te naroči, da ti jo bojo odstranli.

Če se z tvojim ginekologom tega ne moreš dogovoriti imaš res slabega oz nerazumevajočega ginekologa. Naj on malo potrpi, sej mu ne packa njemu, on nima glavobolov.

Sory če sem tako grobo napisala, tole ni napad nate, ampak moraš bit bolj ostra pri svojih zahtevah, to je tvoje telo, tvoje zdravje in če ti Mirena ne odgovarja, mora ven.

Upam, da poštimaš in jasno postaviš pred njim svoje zahteve. user posted image

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!

Steve Jobs

Neposredna povezava do sporočila: 6
31.10.2010 23:56:54   
Tasika
Pri meni je podobno sr...e trajalo 10 mesecev. Po 6 mesecih me je moja g. uspela prepričati naj še malo počakam, vsaj 12 mesecev. Da po 1 letu mi jo pa odstrani če še ne bo ok (meni je teklo 3 tedne skup, 1 teden pavze, pa ponovi vajo). Ravno prejšnji mesec pa čudež: 4 dnevi rahle krvavitve, samo ovulacijo sem še malo čutila. Na začetku pa me zvijalo bolj kot med M.
Tko da, če maš voljo, še malo počakaj. Če ne pa ven hudiča.
Mene je mučilo samo vprašanje kaj namesto mirene. Ker ne bi bila do konca plodnih dni na kondomih. Bomo bankrotiral user posted image user posted image user posted image  

Lep pozdrav
tasika

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 7
1.11.2010 7:43:10   
christiana21
Mene je malo strah, ves čas je v meni dvom, kaj pa če ni vse ok, na mestu, kaj pa če imam ciste, ipd.
Bojim se tud, da bom brez las ostala, če še pustim Mireno notri, lasje mi res vedno bolj odpadajo.
Če jo pa dam ven...pa ne vem kaj bom...tabletke mi ne pašejo, kondom je ok, ampak mu ne zaupam popolnoma, da se pa kaj zgodi, pa ne moreš delat splavov rafalnouser posted image

(odgovor članu Tasika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
1.11.2010 8:00:10   
blaža
ja to je res sran**. meni tudi tablete ne odgovarjajo, sem mela po 48 ur glavobola in bruhanje. Na srečo se je Mirena nekako vnesla. Še vedno znam met glavobol dva dneva, ampak vsaj ne bruham. Ni pa to neka trajna rešitev, ker sem še mlada.

Moj pravi, da bi šel na posega, ampak nisem niti za to sigurna, da bi blo ok.user posted image
No za zdej bom mela še par let Mireno, pol pa,..ne vem.

Steve Jobs

Neposredna povezava do sporočila: 9
1.11.2010 8:55:39   
špelin@
pa je rekel samo: "veš, malo je pa treba potrpet".
Da ne bom kar bruhnila... user posted image

Kako naj ga prepričam to vzame ven?
Ja, zahtevaj to!

Tudi jaz bi jo dala ven, stvar je pač takšna, da ginekologi neradi odstranjujejo Mireno, ker je draga in ne vem kaj še vse.

Totalno glup izgovor!

IZVIRNO SPOROČILO: blaža
Če se z tvojim ginekologom tega ne moreš dogovoriti imaš res slabega oz nerazumevajočega ginekologa. Naj on malo potrpi, sej mu ne packa njemu, on nima glavobolov.

Sory če sem tako grobo napisala, tole ni napad nate, ampak moraš bit bolj ostra pri svojih zahtevah, to je tvoje telo, tvoje zdravje in če ti Mirena ne odgovarja, mora ven.
Upam, da poštimaš in jasno postaviš pred njim svoje zahteve.

PODPIS!

IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa
Poglej, če ti nočeš imeti več mireno ti zdravnik MORA dati ven. Jaz ti priporočam da greš lepo v torek in se kar naroči za datum kdaj ti naj jo da ven. IN brez pregovarjanja.

JA!

Neposredna povezava do sporočila: 10
1.11.2010 10:24:01   
sazi
Če želiš, ti jo G mora odstranit.

Pri meni je podobno sr...e trajalo 10 mesecev. Po 6 mesecih me je moja g. uspela prepričati naj še malo počakam, vsaj 12 mesecev. Da po 1 letu mi jo pa odstrani če še ne bo ok (meni je teklo 3 tedne skup, 1 teden pavze, pa ponovi vajo). Ravno prejšnji mesec pa čudež:

Ni žive sile, da me prepriča, da nejkaj trpim, če nočem. Veliko preveč je G, ki pacienktkam dobesedno vsiljujejo KT ali Mireno ali karkoli drugega.

(odgovor članu Tasika)
Neposredna povezava do sporočila: 11
1.11.2010 17:38:59   
pelin
Kot bi napisala jaz...s tem da sem sama res trmaste sorte in sem vztrajala eno leto. Po enem letu sem šla nazaj k svoji ginekologinji in je rekla, da mi ne bi bilo treba tako dolgo čakat, ker očitno te vrste zaščita ni zame......če si tip človeka,ki mu mirena odgovarja, naj bi se stvar stabilizirala najkasneje  v roku 6. mesecev....Sama sicer nisem imela težav z izpadanjem las, vendar pa so bile prisotne vse ostale, ki si jih napisala...ko sem se je znebila, se mi je zdelo, da se 100% bolje počutim...kaj češ... Mirena? Not for me user posted image
Blaža...tudi moj nekaj razmišlja o tem in je vedno bolj prepričan...jaz pa neuser posted image nekako se mi zdi tisto preveč dokončno...

< Sporočilo je popravil pelin -- 1.11.2010 17:40:16 >

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
3.11.2010 14:29:46   
kalbo
Ne vem, kaj tu sploh debatiraš z ginekologom. On ti mora to vzet ven na tvojo zahtebo brez pregovarjanja. Moja žena nima z mireno nikakršnih težav, če bi jih imela, bi šla Mirena ven brez pardona.

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 13
4.11.2010 14:31:07   
FLASK_A
Meni je tudi G ni hotla dat ven user posted image

Zdaj je ta G že bivša ker sem itak šla k drugi. Takrat pa sem za odstranitev pod nujno klicala dežurno G (ki me je dolžna sprejet kadar moje G ni) in sem ji razložila situacijo. Malo je bila nejevoljna ampak mi jo je dala ven. Miliiinaaaaa user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 14
8.11.2010 12:13:18   
DragonLady

Sem bila v zelo zelo podobni situaciji, na koncu se mi je že zdelo, da je vse skupaj samo v moji psihi, ker mi je ginekolog rekel, da ne smem bit tko mevžasta itd. A bolečino sem vedno zelo dobro prenašala...vse skupaj se mi je packalo dobri dve leti, dokler ni moj partner ponorel, ker ni več minil dan brez, da bi obležala v postelji v solzah, zvita v klobčič. Ja, tako me je bolelo.

Ker nisem imela zaupanja v svojega ginekologa, sem poiskala privat gin. ambulanto v MB (Dr. Miglar), da me je še dobro pregledal z ultrazvokom in mi povedal, kako je stanje. Realno.
Mireno mi je takoj odstranil, bila je že rahlo vraščena v tkivo, povzročila mi je pa par večjih cist, ki so mi povzročale neznosne bolečine. V roku treh dni sem dobila prvo pravo menstruacijo po dobrih dveh letih (nisem namreč imela menstruacije, ampak le smrdeč izcedek), takrat so mi ciste tudi same od sebe popokale, jaz pa sem se počutila 100000000000000X boljše kot prej.

Zakaj? Ker je Mirena v mojem organizmu povzročila hormonsko neravnovesje. Simptomi so bili izjemno slabo počutje, tako fizično kot psihično, bolečine v medenici, jajčnikih in celotnem predelu trebuha, ciste,...da ne omenjam bolečin med spolnim odnosom. To ni nikakršno življenje. Ni vredno, da trpiš zaradi nečesa tako banalnega, kot je kontracepcija...

Moje mnenje pač...

Aja, da se malo pohvalim...po odstranitvi Mirene sem na novo zaživela, sprememba je bila predvsem na psihi, zdelo se mi je, da se končno zares zadihala....hehe, moj dragi je bil seveda tega zelo vesel, saj sva postala kot dva najstnika in kmalu sva načrtovano zanosila...že odštevam dneve do rojstva najinega drugega sončka...

Naj vam sonce sije ves dan! user posted image

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 15
8.11.2010 12:22:28   
Oceania
Mene pa zanima za katero kontracepcijo ste se odločile tiste, ki ste odstranile mireno?

(odgovor članu DragonLady)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

spol, nuhalna svetlina
utripek

Kaksne so izkusnje pri dolocitvi spola otroka pri nualni svetlini? Pri dr. Kudrovi.

pravilna (86%)

zmotna (14%)

Število vseh glasov: 71

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!