|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   splošna olajšava
30.10.2010 15:42:40   
uršalj
Živjo!mene pa zanima kako je z splošno olajšavo.kdo naj jo uveljavlja,tisti z nižjo ali višjo plačo,kdo dobi potem več nazaj?Hvala za vse odgovore....
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: splošna olajšava
30.10.2010 22:29:20   
benika
Načeloma otroke uveljavlja tisti z višjo plačo. Drugače pa vsako leto lahko izračunaš sama, komu se bolj splača uveljavljat otroke.

(odgovor članu uršalj)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.10.2010 22:35:42   
zmajaz
Vsekakor tisti z višjo plačo, ker plača več dohodnine in običajno tudi zapade v višjo stopnjo obdavčitve, formula je pa potem povsem preprosta - več vplačane dohodnine = več vračila. Ker je logično, da če se olajšava uveljavlja za del dohodka, ki je bil obdavčen 26 ali celo 40 %, da je vračilo potem višje, kot če se uveljavlja za del dohodka, ki je bil obdavčen 17 %.  user posted image

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu uršalj)
Neposredna povezava do sporočila: 3
31.10.2010 7:58:52   
CatJa
Kot pravi zmajaz, čeprav ne vem, kje je dobila te stopnje user posted image

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 4
31.10.2010 8:38:04   
uršalj
hvala za vse odgovore!me pa še zanima kako lahko sama izračunam vrnjen znesek?

(odgovor članu uršalj)
Neposredna povezava do sporočila: 5
31.10.2010 9:54:58   
liliana
Če med letom ne uveljavljah olajšave za vzdrževane družinske člane to izračunaš takrat, ko dobiš iz podjetja, kjer si zaposlena obvestilo o plačani dohodnini v preteklem letu.....to se mora poslati iz podjetja do 31. januarja......če pa med letom ti ali tvoj partner uveljavljata olajšavo, pa si vseeno tudi lahko izračunata kateremu se pri dohodnini to bolj splača prijaviti in to potem prijavita takrat (vendar le, če je sprememba)....vsako leto pa je na strani DURSa program, kjer si lahko to izračunaš.......

(odgovor članu uršalj)
Neposredna povezava do sporočila: 6
31.10.2010 11:32:39   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: CatJa

Ups - 16 in 27 sem pomešala in dala namesto tega 17 in 26. user posted image Se vidi, da se mi je mudilo in sem hitela. user posted image

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 31.10.2010 11:36:59 >

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
31.10.2010 11:39:56   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: uršalj
hvala za vse odgovore!me pa še zanima kako lahko sama izračunam vrnjen znesek?

TULE klikneš povezavo "napoved za odmero dohodnine" - zdaj so še na voljo samo za pretekla leta, ampak zaenkrat si lahko vseeno pomagaš z 2009, ker neke grozno velike razlike ne bo. Za 2010 bo testni izračun verjetno na voljo šele januarja 2011.

(odgovor članu uršalj)
Neposredna povezava do sporočila: 8
31.10.2010 12:06:07   
CatJa
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz

IZVIRNO SPOROČILO: CatJa

Ups - 16 in 27 sem pomešala in dala namesto tega 17 in 26. user posted image Se vidi, da se mi je mudilo in sem hitela. user posted image

No, tudi 40 ne obstaja, pač pa 41% user posted image

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 9
31.10.2010 14:11:46   
zmajaz
Ah - ja, seveda - ampak to so že podrobnosti. user posted image
Saj v tabeli, ki sem si jo naredila v excelu, da mi avtomatsko preračunava dohodnino imam to vse prav, samo ko pa takole po doooolgem času nekaj iz glave govorim oz. pišem, pa vedno pozabim, koliko so že čisto natančne stopnje, čeprav so že nekaj let enake. Tale dohodnina je zanimiva reč - sploh če imaš spremenljive dohodke. Pri nama recimo se je pred 2 letoma precej bolj splačalo olajšavo za otroke uveljavljati meni, kot možu, lani se je veliiiiiko bolj splačalo, da je oba otroka uveljavljal on, za 2010 pa sem že izračunala, da se nama bo najbolj splačalo, če bova uveljavljala vsak enega. Tele zadeve je res treba vsako leto preračunati, ker razlike niso majhne (tudi po 500 eur razlike je bilo pri nama). Razen če imata oba konstantno iste dohodke - potem pa ni tako važno.

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 31.10.2010 14:15:45 >

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
31.10.2010 14:53:09   
sazi
, za 2010 pa sem že izračunala, da se nama bo najbolj splačalo, če bova uveljavljala vsak enega. Tele zadeve je res treba vsako leto preračunati, ker razlike niso majhne

Najbrž misliš vsak pol leta oba otroka - je gotovo bolje, kot vsak enega otroka celo leto.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 11
31.10.2010 20:50:31   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: sazi
Najbrž misliš vsak pol leta oba otroka - je gotovo bolje, kot vsak enega otroka celo leto.

Ne - v najini konkretni situaciji ni popolnoma NOBENE razlike - preračunala sem vse opcije: eden prvega otroka, drugi drugega, prvi drugega in drugi prvega, vsak oba pol leta - ampak končni rezultat, ko potegnem vse skupaj, je v vseh treh situacijah do evra isti, tako da bova dala kar vsak enega. user posted image  Ok - je razlika v tem, koliko dobi nazaj en in koliko drugi, samo mene ne zanima toliko, če dobi eden od naju več in drugi manj, ampak samo končni SEŠTEVEK obeh cifer in ta je, kot rečeno v vseh treh primerih tokrat enak.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
31.10.2010 23:44:31   
Tasika
ZZ, seveda je razlika, ker je olajšava za prvega otroka nižja kot pa za drugega.

Lep pozdrav
tasika

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 13
1.11.2010 10:34:42   
zmajaz
Seveda je olajšava za drugega višja kot za prvega, ampak vseeno je pri najinih letošnjih dohodkih seštevek tega, kar dobiva oba skupaj vrnjene dohodnine povsem isti, če uveljavljava vsak enega otroka ali pa vsak oba po pol leta - niti evra (pravzaprav niti centa) razlike ni.
Seveda pa je tako, da tisti, ki uveljavlja prvega otroka dobi nazaj manj, kot bi dobil, če bi uveljavljal drugega otroka ali kot če bi uveljavljal oba za pol leta, zato pa dobi tisti, ki uveljavlja drugega otroka več in - kot rečeno - zame je pomemben končni seštevek tega, kar dobiva oba skupaj nazaj, ta je pa v vseh treh primerih ISTI. Na izgubi sva midva letos samo v primeru, če bi eden od naju (kateri koli) uveljavljal oba - za razliko od lani, ko se nama je pa ravno ta varianta bistveno bolj splačala.

Pa še to moram dodati - napisano velja za najino KONKRETNO letošnjo situacijo - za nekoga drugega z drugačnimi dohodki pa bo seveda veljalo povsem obratno, zato si pa mora vsak vsako leto to preračunati in se ne zanašati na neko splošno pravilo, kaj se bolj splača.

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 1.11.2010 10:36:09 >

(odgovor članu Tasika)
Neposredna povezava do sporočila: 14
1.11.2010 13:17:09   
Tasika
ZZ, vse mi je jasno, razen tega, kako tisti, ki uveljavlja drugega  otroka 'pove' da je to drugi otrok?
Jaz vedno razporejam oba, npr. enemu oba 3 mesece, drugemu oba 9 mesecev ipd. Iščem max za družino. Ampak če vpišem vsakemu 1 otroka mi upošteva obema prvega otroka, torej 2x olajšavo za prvega otroka in ne enkrat nižjo in pri drugemu povečano.

Lep pozdrav
tasika

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 15
1.11.2010 20:36:51   
zmajaz
Ja - ta program za inf. izračun na dursovi strani pač ne zna upoštevati 2. otroka, če vneseš samo enega, kar ti dejansko takole, ko si preračunavaš, kaj se bolj splača, lahko malenkost oteži tole preračunavanje - jaz sem si zato kar sama v excelu naredila formule za izračun (to pač ni nobena umetnost) in tam mi seveda prav upošteva. user posted image  
DURS pa mora tudi potem pri dejanski izdaji odločbe pravilno upoštevati, ker oni pa imajo tam podatke o številu otrok in kateri po vrsti je kateri - če ne pa lahko tudi na vlogo, ki jo oddaš, za vsak slučaj dopišeš, da je to 2. otrok, da ne bi spregledali, pa je. Če se slučajno še kljub temu zgodi, da ne upoštevajo prave olajšave, pa lahko še vedno vložiš ugovor.

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 1.11.2010 20:37:22 >

(odgovor članu Tasika)
Neposredna povezava do sporočila: 16
2.11.2010 12:29:03   
Tasika
TNX ZZ.
Vsak dan se naučim nekaj novega. Matr sm že pametnauser posted image

Lep pozdrav
tasika

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zanimivosti o novembrskih otrocih
Pričakujete oziroma imate novembrčka doma? Ste morda vi rojeni novembra ali kdo drug od bližnjih oziroma prijateljev? Po...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?