|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   obstaja možnost?
30.10.2010 11:57:30   
hani bani
zdaj pa tkole...sicer so vsi govorili da če imaš ciklus na 28 dni imaš o nekje na 14 dni! gin. pa mi je razložila da za to ne obstaja zakon da je od vsake posameznice odvisno kdaj ga ima in kako ga doživlja! omenila mi je celo da pozna primer ko je ženska zanosila 8 dan ciklusa alora 3 dni po menstri!
prosim za odgovore glede na spodaj navedene informacije:
-1.dan user posted image je bil 16.10. zadnji dan 20.10.
-ljubila sva se 23.10 ,24.10 ,26.10 in danes 30.10.
-naj povem da me je levi jajčnik bolel za pop... od 25.10 do 27.10
- učeraj 29.10. pa so se začele pojavljati vrtoglavice...napetost v spodnjem delu trebuha( kot da mam za dobituser posted image ampak ona naj bi bla šele 12.11)...špikanje v l.jajčniku
-danes je še huje ...bradavic se tud dotaknt ne smem k me bolijo!
- na wc-ju pa tud visim usake pol ure!!!!

ali obstaja možnost da nama je uspelo?

pa ne mi spet rečt da imam namišljeno nosečnost ker si preveč želim! kajti že 2 mesca si pravim da dokler bom mislna sam na user posted image nama ne bo ratal zato sem ga prav odmislna in mi res ne grejo v račun te bolečine v trebuhu ker tako se še nisem počutila!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: obstaja možnost?
30.10.2010 14:43:21   
lily32
user posted image prav gotovo ne more biti vzrok za vse tvoje "znake". Tudi če bi zanosila 23., kar je malo verjetno, ker je bil šele 8 dan ciklusa, je od takrat minilo šele 7 dni. Oplojejo jajčece potrebuje 6 do 10 dni, da se sploh vgnezdi v maternici in šele takrat se lahko začnejo procesi, ki sprožijo določene znake. Ko se začne maternica večati, začne pritiskati na mehur, kar povzroči, da moramo pogosteje na WC. To tega lahko pride šele 14 dni po oploditvi ali celo kasneje. Vzroki morajo biti drugje ali pa vse dela tvoja psiha.

Si si kdaj poskusila meriti bazalno temperaturo, da bi ugotovila, kdaj imaš O?

(odgovor članu hani bani)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.10.2010 15:10:51   
~Biba~
hani bani...žal mi je, ampak to da si odmislila bebija,....le poglej kako natančno imaš dokumentirano celotno dogajanje zadnji mesec.
želim ti, da vama tokrat uspe, kar boš izvedela šele po izostanku user posted image

glede znakov pa ti je zelo dobro pojasnila lily32

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.10.2010 15:25:43   
lily32
Se strinjam z Bibinim  komentarjem.

In še nekaj tvojih izjav bi tu komentirala, da ti ne pišem na različnih temah. Nasvet, da naj raje seksamo na 3 do 4 dni, ker bodo sicer semenčice prešibke za oploditev je za lase privlečen. Če ima moški normalen spremiogram, lahko seksa vsak dan in bo vseeno imel odlične možnosti za oploditev jajčeca. Če je spremiogram nekoliko slabši, pa k boljšemu uspehu pripomore dan počitka, zato je splošno priporočilo ginekologov seksanje na 2 dni.  

Kar se tiče ovulacijskih testov, pa bi ti komentirala naslednje. Številnim se je določanje O z njimi izplačalo in s(m)o z njihovo pomočjo prej zanosile. Če ti je mullerjev test pokazal O, a v prvem krogu ni uspelo, ni test kriv. Če so zadeve idealne ima par vsak mesec 25% možnosti za zanositev. Torej bi lahko dajala sodbe šele po par mesecih. Če ti je omenjeni test pokazal O, bi jaz na tvojem mestu prakticirala njegovo uporabo še par mesecev. Nama je z njegovo pomočjo uspelo.

Srečno, a po mojem mnenju preveč kompliciraš.

< Sporočilo je popravil lily32 -- 30.10.2010 15:27:08 >

(odgovor članu ~Biba~)
Neposredna povezava do sporočila: 4
31.10.2010 10:47:01   
hani bani
...ok kot izgleda bi bilo po vaših besedah dobro zamenjati ginekologa...kajti kar se sexanja na 3 dni tiče in možnosti zanositve v 8 dnevu ciklusa ...to mi je pač ona razložila...kaj čmo če zaupamo ginekologom :( no pa da se vrnem še k o testom....uni testi iz lekarne sm jih uporablala 4 mesce in nikoli ni blo 2h črtic....te iz millerja pa 3 mesce in kljub črticam ni blo nič....zato sm se odločila odmislt use teste in delat kadar nama pač paše in ne kadar test pove da morava.....

aja in hani bani....kar se tiče mojega dokumentiranja stvari oz. datumov a ni to normalno da si beležiš menstrualni koledarček in ko pač z dragim sexaš si potem tudi to narišeš nanga...za vsak slučaj če bi se u prihodnosti kaj zgodilo??

drugač pa so me danes tud dojke začele neverjetno bolet tko da mi čist ne paša modrca oblečt k mi jih bo razneslo??? mate tud na to kšn komentar al me bolijo z psihe??

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 5
31.10.2010 13:27:07   
lily32
Zaradi mojega mnenja, ti ni treba menjavat ginekologa. Jaz nisem strokovnjak, sem pa v prvi nosečnosti in trenutno prebrala ogromno strokovne literature, raznih člankov, forumov … in pišem, to kar sem se naučila, če temu lahko to rečem, ter iz lastnih izkušenj.

Nisem rekla, da ni možno, da si imela O 8 dan, vse je možno, saj nihče ne ve točno, kdaj nastopi. Če so ti testi tri mesece pokazali O, veš kdaj približno pri tebi nastopi. Hotela sem samo poudariti, da je prezgodaj za znake. Prsi te lahko zares bolijo, a to je lahko značilno tudi za čas pred M. Znaki pred user posted image in na začetku user posted image so si zelo podobni.   Da si user posted image odmislila, pa sama sebi lažeš. user posted image Če bi odmislila, bi se za nekaj dni odklopila s tega foruma, bi se zamotila z drugimi stvarmi in če bi po šele kakšnem tednu ali dveh opazila, da ti user posted image zamuja. To je zelo težko in jaz takega odklopa  nisem bila nikoli sposobna, a si nisem lagala. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 6
31.10.2010 13:37:07   
lily32
Da boš videla, kaj vse lahko dela psiha, pa si preberi še tole: http://www.bambino.si/psevdocieza__namisljena_nosecnost

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 7
2.11.2010 15:45:16   
Taddy78
Bi se kar strinjala z zgorjaj napisanim.
Sama sem nazadnje merila O s testerji in mi je pokazalo pozitivno 9 in 10 dan. Če takrat ne zanosiš
žal res ni kriv test, konec koncev je malo takih ki zanosijo v prvo.
In ja...sama sebi lažeš da se ne obremenjuješ s tem. Ne vem če katera, ki se prepusti toku, kupuje teste za O in hodi k ginekologu po nasvete kdaj je najpreimernejši dan in ne zapisuje kdaj je sexala.

Pa še nekaj bi dodala. To, ko ene pišejo, da so vedele da so noseče...malo razmisli...ena načrtuje, dobi znake ji je slabo, se ji vrti, hodi nonstop lulat, naredi test in je nosečka. Jah, kaj če pa ne bi zanosila takrat ko se je  s partnerjem odločila za to. Bi pač rekla eh, neki brezvezni znaki in tako bi se nadaljevalo vsak mesec. Sama sem nenačrtovano in nisem imela nobenih znakov, oz. tako bom napisala. Ker nisem bila pripravljena in ker ni bil načrtovan, se sploh nisem zavzela, da se kaj dogaja. Potem ko je izostala M in bil test pozitiven, sem ugotovila, zakaj mi je zasmrdela najljubša jed. Sedaj ko se trudimo za drugega ti povem, da sem zaradi prevelike želje skoraj vsak mesec kupovala teste, ker mi je 1x zamujala, 1x mi je blo ful slabo...kar nekaj. Sedaj ko vem zakaj ne zanosiva, pa so ti znaki čudežno izginili.

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 8
9.11.2010 8:59:27   
srečica17
V začetku nosečnosti pogosto uriniranje ni zaradi pritiska na mehur, ampak zaradi rasti nosečniških hormonov, šele v zadnjem tromesečju pa je pogosto uriniranje lahko posledica pritiska na mehur.
Drugače pa......znaki pred M in nosečniški znaki so si po mojem mnenju tako zelo podobni, da ženska težko ugotovi kaj se bliža.....
Lep dan vsem pa velik sreče, pa velik znakov pa +++++user posted image

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 9
10.11.2010 9:24:59   
sonc7nica
Punce, vas lahko malo zmotim ;) Moje vprašanje in "čečkanje" bo malo izven konteksta, vendar res potrebujem kakšno besedo od vas, ki ste že v nosečnosti... ;)
Ta mesec sva namreč prvi mesec delala na tem in do danes sem bila že prepričana, da se je prijelo, zjutraj sem naredila test, sicer je šele 24.dan, vendar je (še) negativen... :(

Naj povem zgodbo... :) Med krompirjevimi počitnicami sva jo ucvrla na toplo in morje mi včasih "zmeša" menstrualni cikus. Vendar sem 19. dan imela rahlo krvavitev oz. ravno kakšne 3 kapljice krvi na papirju. Bila sem prepričana, da gre za vgnezditveno krvavitev. Imam tudi napete dojke in popoldne me nekako "boli" trebuh. Isti dan, kot bi naj bila vgnezditvena krvavitev sem tudi zbolela s 37,3 vročine in sem še danes prehlajena...

Vsi "znaki" mi kažejo na nosečnost, dva dni me tudi že zbada v jajčnikih kot pred menstruacijo, ki je zelo redna in sicer na 28-30 dni, torej je do le-te še vsaj 4 dni... Čakanje pa ubija! user posted image

Zanima me, kdaj ste ve delale test in če ste imele kakšne znake nosečnosti že pred predvideno menstruacijo? :)

(odgovor članu srečica17)
Neposredna povezava do sporočila: 10
11.11.2010 17:13:39   
Amy_Lee
Hani Bani... jst se s tvojo ginekologinjo strinjam. Tud če maš redne cikle to sploh ne pomeni, da boš na sredini plodna (14dan). Npr. jst nikol nisem mela "redne" user posted image Pri meni se je vse skupaj odvijalo na 35 do 40 dni. Pa sem tudi parkrat pogledala na netu izračun ovulacije in ti povem, da kadarkol sem se tega držala je bil -. Lahko, da sem bila plodna takrat, pa da se le ni prijelo, ampak dejstvo je, da ko sem nehala z računanjem sem isti mesec zanosila. In sem sedaj user posted image 9 tednov. Je pa tako, da mi je testek pozitivno pokazal šele nekaj čez 50 dan od zadnje user posted image . In ti povem, da sem mela poj hmau gin. k je rekla, da je bla še tak zgodnja nosečnost, da se takrat še nč ni videlo. Hočem ti povedat, da nehaj računat in se s partnerjem prepustita pa bo. Meni je kljub cistam, ki so mi ovirale ovulacijo uspelo v dobre pou leta user posted image
Držim pesti za vaju!
LP user posted image

Ne delaj drugemu tistega, kar sam nočeš, da bi drugi naredili tebi!

Neposredna povezava do sporočila: 11
11.11.2010 17:20:40   
Amy_Lee
sonc7nica... si ali nisi. To bo samo testek povedal. Mučno je čakanje vem... ravno zgoraj sem napisala kako dolge cikle sem imela in sm delala test 35 dan -, 40 dan -, 50 dan + user posted image tako, da lahko da je še premalo nosečniškega hormona in še počakaj kakšen dan. Se je pa tudi pri meni tam eno 5 dni pred pozitivnim testom povišala telesna temperatura. Sm jo mela okoli 37,2 do 37,5. So me že doma strašil, da mam pljučnico user posted image v glavnem, izkazalo se je da sm user posted image in mam povišano telesno temperaturo še danes.
priporočam, da testek ponoviš čez kak dan!
držim pesti!
LPuser posted image

Ne delaj drugemu tistega, kar sam nočeš, da bi drugi naredili tebi!

(odgovor članu Amy_Lee)
Neposredna povezava do sporočila: 12
14.11.2010 16:18:07   
sonc7nica
Amy_Lee, hvala za odgovor :)

Ker sem neučakana, sem delala test spet včeraj (27.dan), "še" vedno je negativen... Sedaj sem se fiksno odločila, da počakam na user posted image  še kakšen teden in test, če je ne bo, ponovim, sicer ga "šparam" za naslednji mesec... :)

Čudno je to, da so vsi "znaki" čudežno izginili, tudi zbadanja v jajčnikih ni, imam pa svetel izcedek in napete, VELIKE dojke user posted image

Vglavnem, sem še na čakanju... Poizkušam ne mislit na to, čeprav mi ne da miru, če je 19.dan res bila vgnezditvena krvavitev, bi včeraj moglo bit dost hormona, da bi ga First sign zaznal :(

Poročam, ko bo znanega kaj več... 

Lp vsem

(odgovor članu Amy_Lee)
Neposredna povezava do sporočila: 13
14.11.2010 16:36:30   
twiggi
Lepo pozdravljene vse skupaj!

sem nova na tem forumu, ampak že kar nekaj časa prebiram vaše teme. kot prvo naj vsem čestitam, katerim se je pokazal +. :D

Zdaj da ne bom odpirala nove teme, sem se odločila da bom kr sem pisala.
Z fantom sma začela delati na otročičku septembra, vendar pa se do zdaj še ni nič prijelo ( vem da je še prehitro ). Zadnjo menstruacijo sem imela 20.10.2010. Ciklus pa imam nekje 28 - 30 dni. To pomeni da bi menstruacijo morala dobiti 1x naslednji teden. Zdaj me pa nekaj zanima. V petek sem na higienskem vložku opazila, da je ta bil ves rjav ( rahlo umazan ). Ko sem šla na vodo in sem se obrisala pa je bil papir čist. Prav tako sem isti dan opazila na papirju ( po opravljeni potrebi ), da je ta rahlo krvav ( bolj rjav ) in da so prisotni majhni krvni strdki. Povečano imam tudi izločanje sluzi ( občutek da sem mokra ). Včeraj pa se mi je zgodilo, da ko sem se obrisala po potrebi da je bilo prisotno gromno sluzi in prav tako velik krvni strdek ( dolg približno 2 cm ). Ima mogoče katera podobne izkušnje? Naj še povem, da sem bila letos januarja na UZ ker sem imela sum na polip v maternici. Vendar pa UZ ni ničesar odkril.

Hvala vsem za odgovore !

(odgovor članu sonc7nica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.