|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kdaj sami jejo
29.10.2010 11:48:35   
smej
Kdaj so vaši malčki samostojno jedli (z žlico). Moj je star 18 mesecev pa mu ne gre nič kaj dobro od rok. Ga še vedno večinoma jaz hranim. Če mu dam žlico v roko zajame enkrat, mogoče dvakrat potem pa žlico izpusti iz rok in začne jest z roko. Je pa z žlico še precej neroden. Kdaj torej jejo sami?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kdaj sami jejo
29.10.2010 11:51:50   
Onasiss
Moj ta prvi je bil bolj len pri hranjenju, sam je jedu ampak bolj počas. Ta druga pa popolnoma samostojno je že od 11 meseca, dejansko, ko je šla v vrtec. Ker sem ji včasih želela sama pomagati je glasno protestirala.user posted image

So what....

(odgovor članu smej)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.10.2010 11:55:35   
Čebel@
pri nas od prvega dneva v vrtcu in odtakrat je vse SAMA user posted image

(odgovor članu Onasiss)
Neposredna povezava do sporočila: 3
29.10.2010 12:10:27   
vesna_b
takoj, ko je šla v vrtec, in videla druge otroke, kako jejo, je hotela tudi sama in se v enem tednu tudi naučila, torej pri dobrih 11 mesecih.
bog ne daj, da bi ji kdo pomagal, kar pa sedaj, pri skoraj 2,5 letih rada vidi user posted image

(odgovor članu Čebel@)
Neposredna povezava do sporočila: 4
29.10.2010 12:18:22   
flik
Naš je že kmalu začel jesti sam, pol od vstopa v vrtec pri 11 mes pa sploh. Sedaj (pri 2-h letih) bi itak vse počel sam, edin včasih, npr. pri večerji, se pusti mal popedenat, da mu mal pomagam pojest, pol ko je že na 3/4 sit. Pa še to le, če je pri volji user posted image .

(odgovor članu smej)
Neposredna povezava do sporočila: 5
29.10.2010 12:59:47   
marjetica8
IZVIRNO SPOROČILO: smej

Kdaj so vaši malčki samostojno jedli (z žlico). Moj je star 18 mesecev pa mu ne gre nič kaj dobro od rok. Ga še vedno večinoma jaz hranim. Če mu dam žlico v roko zajame enkrat, mogoče dvakrat potem pa žlico izpusti iz rok in začne jest z roko. Je pa z žlico še precej neroden. Kdaj torej jejo sami?

Naš je isti, s to razliko da on sploh noče žlice nest v usta. Ko mu dam žlico se z njo igra in meša po krožniku, v usta je pa do zdej nesu ene 2krat. Jst sem se odločla da ne bom nč silla - bo že ko bo pripravljen. Je pa res da ni v vrtcu.

(odgovor članu smej)
Neposredna povezava do sporočila: 6
29.10.2010 13:01:53   
Katy78
Nekje pri 14. mesecih sem imela dovolj, da ga pitam, on pa žlice niti prijeti noče. Predenj sem postavila puding in žlico, malo je bilo histerije, potem pa je prijel žlico in začel sam jesti in od takrat dalje ni bilo več problema, da ne bi hotel prijeti žlice. Zdaj je star 23. mesecev in večinoma je sam, mu pa še vedno pomagam zajemati, sploh kakšno juho. Ima pa kdaj dan, ko se mu ne da, ker je preutrujen ali nerazpoložen, takrat mu pa pomagam. V vrtec pa ne hodi.

< Sporočilo je popravil Katy78 -- 29.10.2010 13:02:16 >

(odgovor članu flik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
29.10.2010 20:31:35   
aprilčica07
Ta velik je problematičen še zdaj pri 3,5 letih.. Vsak obrok je eno samo kreganje in pregovarjanje.user posted image Tamala, 14 mesecev, pa hoče na vsak način sama. Ji še ne gre najboljše, ampak sem zihr, da bo kmalu obvladala tudi to.user posted image

Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 8
29.10.2010 21:15:35   
liliana
Pri treh letih......

(odgovor članu smej)
Neposredna povezava do sporočila: 9
29.10.2010 21:47:09   
K_a_t_i
Če ne bi šel v vrtec, nimam pojma kdaj bi... (pomojem nekje v srednji šoli user posted image ) Tako pa kak mesec po tem, ko je šel v vrtec - okrog 1. leta, torej.

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 10
29.10.2010 22:38:43   
tasa_m
IZVIRNO SPOROČILO: Čebel@

pri nas od prvega dneva v vrtcu in odtakrat je vse SAMA user posted image
tudi ri nam je bilo tako. Odkar je v vrtcu je sama. Stara pa je bila slabo leto dni user posted image

(odgovor članu Čebel@)
Neposredna povezava do sporočila: 11
30.10.2010 7:12:39   
Hope2
Kose hrane z roko in goste kašice z žlico-zelo zgodaj, že pred vrtcem oz pred 1 letom. Redko juho z žlico pa je sam lepo nesel v usta pri 15 mesecih, tak da ni polil. No kak kiks in polivanje je še bilo občasno, saj je še zdaj pri 2 letih. Vilico tudi rabi od nekje 15 meseca

Ima pa zdaj foro, če mu je obljubljena kaka nagrada po kosilu, da da žlico meni ali varuški, da čim prej pojeuser posted image

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 12
30.10.2010 14:42:06   
nananaja
tamala - malo pred prvim rojstnim dnevom se je odločila, da bo sama jedla krompir, meso, zelenjavo... kruh že prej, kaka dva meseca kasneje pa ni več dovolila, da ji pomagamo pri juhi. v vrtec je šla kasneje in bila edina, ki je jedla sama in pila iz skodelice.
taveliki se je preobrat zgodil med 14 in 16 meseci.

sem pa vedno komaj čakala te trenutke, da sva z možem lahko normalno jedla kosilo in večerjo.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 13
30.10.2010 14:44:42   
nananaja
Če mu dam žlico v roko zajame enkrat, mogoče dvakrat potem pa žlico izpusti iz rok in začne jest z roko.

In kaj je s tem narobej? Pred jedjo se umije roke, pa po obroku spet. Naša tavelika še vedno včasih je z rokami pa juho popije s skodelice, pa je ob vstopu v vrtec rekla vzgojiteljica, da je še več takih.

(odgovor članu smej)
Neposredna povezava do sporočila: 14
30.10.2010 22:55:20   
Urska09

IZVIRNO SPOROČILO: smej

Naša je stara že dobrih 20.mes pa jo še vedno hranimo. Sicer v roki drži tudi svojo žličko in sem ter tja uspe celo kaj v usta odnesti ampak bolj redko. Hrano lepo zajame, nato pa žlico na poti v usta obrne, da vse dol steče user posted image user posted image
Bo že. Pri nas se glede tega ne sekiramo.

(odgovor članu smej)
Neposredna povezava do sporočila: 15
31.10.2010 18:38:51   
livia
Verjetno tvoj še ni v vrtcu.
Naša je začela samostojno jest tretji dan uvajanja v vrtec, stara 15 mesec.

(odgovor članu Urska09)
Neposredna povezava do sporočila: 16
31.10.2010 21:46:23   
valči
Vsi trije zelo kmalu,pb vstopu v vrtec,punci ob 1. letu in vedno pohvaljeni,da lepo jesta in vse,sin pa kasneje,pri kakih 18. mesecih,seveda tudi zato.,ker je bil prvi otrok.Sestrici sta pač tudi zato bili bolj samostojni,kot bratec.

Fajn je,da otrok ne pitaš predolgo,čimprej,pa nič zato,če je popackano okrog,z vsakim mesecem je manj.user posted image

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...
Zdrava črevesna mikrobiota
Črevesje in pljuča medsebojno delujeta dvosmerno prek črevesne mikrobiote, njenih presnovnih produktov in imunskega sist...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?