|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Selitev v LJ - varstvo
29.10.2010 0:29:42   
mistique
Mene pa zanima kako je z vpisom v ljubljanski vrtec za priseljenci... Trenutno živimo na štajerskem, naslednji let načrtujemo se preseliti v LJ (zaradi službe). Mala je strara 9 mesecev, do selitve bo tukaj pri babici v varstvo. A je katera (bila) v isti situaciji? Kako ste rešili problem? Obstaja sploh možnost da nas sprejmejo? Drugač je mož ljubljančan. A se to kej šteje pri točkah? Privat varstvo žal ne pride v poštev.. Kako je z vrtcem v okolici? Prosim, če imate kakšen nasvet zame.. Do sedaj se še nisem velik s tem ukvarjala, ker je bilo na začetku določeno da bo mala pri babici.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Selitev v LJ - varstvo
29.10.2010 0:47:50   
*miska.mcc*
aha

....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

(odgovor članu mistique)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.10.2010 7:11:44   
miapia
Sem čistokrvna ljubljančanka, ki je z možem zaradi mnogo cenejših stanovanj kupila stanovanje v kraju izven Lj. Tam sva živela 4,5 leta, takrat je bila hčera stara 5 mesev. Ponudila se je priložnost za selitev nazaj v Lj. Ko sem oddala vlogo, smo bili še na starem naslovu, otrok je bil v vseh vrtcih od 200-300. mesta. Letos ob ponovni vlogi je bila na čakalnem seznamu 78. Po ponovni opredelitvi nedavnoo nazaj v vseh petih vrtcih na Rudniku, Viču, Trnovem in Prulah mesta ni dobila, dobili pa smo ga v Šiški.

Pravilnik točno določa točkovanje in jaz si na tvojem mestu ne bi delala prevelikih upov, ampak šla v aktivno iskanje čim bolj ugodne varuške oz. varstva. Jaz sem si delala upe in bila zelo razočarana. K sreči smo imeli varstvo-babico, ki pa je 25 km stran, kakor smo vozili hčero vsak dan, petek in svetek in včasih bili tudi po 2 uri na poti domov. Sistem pač v velikih pogledih ni pravičen, sploh za tiste starše, ki  DELAMO zato, da dajemo denar tistim, ki imajo prednost pred nami.

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu mistique)
Neposredna povezava do sporočila: 3
29.10.2010 8:26:17   
Taula
Do tretjega leta starosti jo realno gledano ne boš mogla spravit v vrtec, ker boš imela premalo točk. Po tretjem letu pa je šansa večja. Ti pa priporočam da si iščeš drugo vastvo. No, razen če spet spremenijo točkovnik.user posted image

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu mistique)
Neposredna povezava do sporočila: 4
29.10.2010 8:39:05   
zaspancek1
No, doslej je se vsaka sprememba tockovnika poslabsala moznosti za neprave Ljubljancane user posted image
Tu si poglej odlok o sprejemu otrok in izracunaj tocke:
http://www.ljubljana.si/si/zivljenje-v-ljubljani/v-srediscu/69602/detail.html

Glede na dosedanje izkusnje, priseljeni na nov nimajo sans za vrtec (prvo starostno skupino), prav tako je, ce je pravi Ljubljancan samo eden izmed starsev.
Skratka, svetujem ti isto, kot ostale - najdi si privat varstvo.

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 5
29.10.2010 8:42:11   
Najaa
S 1.3. je začel veljati tisti novi zakon, po katerem morata oba starša imeti stalno preb. najmanj 2 leti, da lahko gre otrok v ljubljanski vrtec. Tako da slabo kaže.

(odgovor članu zaspancek1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
29.10.2010 9:12:13   
mistique
o joj.. user posted image  ja sej sem pričakovala.. kaj pa vem, po eni strani tudi razumem. da bi imeli prednost tisti, ki živijo izven, tudi ne bi bilo fer. sam če tako razmišljaš, je tale cela zadeva z vrtcom ena taka luknja da adijo!! država bi lahk vsaj delno pomagala tistim, ki si polj morajo iskati privat varstvo, dokler niso sprejeti v vrtec. no jaz sem drugače sem iz nemčije, zato je to vse novo zame! življene v LJ je že tako ekstremno drago, od kod pa naj vzame družina z "povprečnim" dohodkom tistih ekstra 400-500 evrov za varuško? user posted image  ja nimaš kej.. bo treba razmišljati..

(odgovor članu mistique)
Neposredna povezava do sporočila: 7
29.10.2010 9:24:06   
zaspancek1

IZVIRNO SPOROČILO: Najaa

S 1.3. je začel veljati tisti novi zakon, po katerem morata oba starša imeti stalno preb. najmanj 2 leti, da lahko gre otrok v ljubljanski vrtec. Tako da slabo kaže.

No tako hudo pa se ni user posted image . S 1.10.2010 je zacel veljati nov odlok (ne zakon), po katerem imajo se vec prednosti tisti, ki imajo stalno bivalisce v LJ najmanj od 1.1. predhodnega leta pred javnim vpisom (dobijo dodatnih 50 tock), ce ima pa to samo en od starsev, pa dobijo 15 tock. Glede na trenutno stanje pa je v praksi res tako, da brez tega nimas sans.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
29.10.2010 13:04:48   
mini86
ne obupat prehitro..js v lj nisem prijavljena še dve leti moj pa je že od skos..pa smo, sicer v drugem krogu dobili vrtec..tako da ne obupaj

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu zaspancek1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
29.10.2010 13:34:10   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: mistique

o joj.. user posted image  ja sej sem pričakovala.. kaj pa vem, po eni strani tudi razumem. da bi imeli prednost tisti, ki živijo izven, tudi ne bi bilo fer. sam če tako razmišljaš, je tale cela zadeva z vrtcom ena taka luknja da adijo!! država bi lahk vsaj delno pomagala tistim, ki si polj morajo iskati privat varstvo, dokler niso sprejeti v vrtec. no jaz sem drugače sem iz nemčije, zato je to vse novo zame! življene v LJ je že tako ekstremno drago, od kod pa naj vzame družina z "povprečnim" dohodkom tistih ekstra 400-500 evrov za varuško? user posted image  ja nimaš kej.. bo treba razmišljati..

Prijavita se že zdaj na stalno bivališče v Ljubljani (mogoče k njegovim staršem, starim staršem).

Drugače pa ne vem zakaj rineta v ljubljano? Ajd, služb je res več, ampak drugih večjih plusov pane vidim, razen obupnega vremena in zraka. NO, to je seveda moje osebno mnenje, ljubljano pač tako doživljam. Če vama je pa tako zelo všeč ljubljanski life stile, potem pa res ne vidim druge, kot prijavit se že zdaj tja in dat že zdaj vlogo.

(odgovor članu mistique)
Neposredna povezava do sporočila: 10
29.10.2010 17:52:38   
Dashenka

IZVIRNO SPOROČILO: mistique

Mene pa zanima kako je z vpisom v ljubljanski vrtec za priseljenci... Trenutno živimo na štajerskem, naslednji let načrtujemo se preseliti v LJ (zaradi službe). Mala je strara 9 mesecev, do selitve bo tukaj pri babici v varstvo. A je katera (bila) v isti situaciji? Kako ste rešili problem? Obstaja sploh možnost da nas sprejmejo? Drugač je mož ljubljančan. A se to kej šteje pri točkah? Privat varstvo žal ne pride v poštev.. Kako je z vrtcem v okolici? Prosim, če imate kakšen nasvet zame.. Do sedaj se še nisem velik s tem ukvarjala, ker je bilo na začetku določeno da bo mala pri babici.

Po mojem nimata šans, da dobita prosto mesto v jaslih.
Ampak po drugi strani pa je itak boljš imet otroka do 2-3 leta v privat varstvu.

Zato ti svetujem, da raje začnete z iskanjem varuške. V LJ je jih je en kup fajn žensk, ki pazijo manjše skupinice otrok starosti do 2 let.

(odgovor članu mistique)
Neposredna povezava do sporočila: 11
29.10.2010 18:30:24   
mini86

na podlagi česa..sj je napisala da je njen partner prjavlen že v lj..potem dobita 15 pik in ne 20 ane..

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
31.10.2010 11:54:42   
zaspancek1

IZVIRNO SPOROČILO: mini86

na podlagi česa..sj je napisala da je njen partner prjavlen že v lj..potem dobita 15 pik in ne 20 ane..

Ja, potem bosta dobila 15 tock in ne 50 (prej je bilo 20, sedaj pa je razlika precej vecja).

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?