|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Strah pred tujci pri 18 mesecih
26.10.2010 19:48:01   
mojmalek
Sin je star 18 mesecev. Do sedaj nisem opazila, da bi se pretirano bal tujcev (je sicer na začetku malo zadržan in opazuje iz varnostne razdalje, potem pa se sprosti). Včeraj pa sta prišla na obisk gospod in gospa, katera je sin sicer že videl, ampak bolj površno. Ko sta prišla sta seveda takoj planila v njega (joj kako si že velik, kako si lep, kako si,...)in tamali v jok ter k meni v naročje. Večkrat sem pa opazila, da ga je sram in se skriva v moja ramena ali pa za mojo nogo. Je to značilno za to obdobje ali je to stvar karakterja? Vem, da so neka obdobja, ko so otroci bolj sramežljivi, ko se bolj bojijo tujcev ampak sem brala, da je to bolj značilno za dojenčke. Ste imeli takšne izkušnje pri 18 mesecih?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Strah pred tujci pri 18 mesecih
26.10.2010 20:32:34   
marjetica8
Naš je isti. Se je začelo nekje pri 15 mesecih, prej je pa celo miklavžu sedel v naročju pa se ni nič baluser posted image  Sem že od večih slišala da je to eno obdobje in se začne okrog leta in pol, tko da pomoje ni za skrbetuser posted image

(odgovor članu mojmalek)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.10.2010 20:52:40   
lola_J
Naš je tut tak. Ko je bil čist mali (še dojenček) ni bilo problema h komer koli, okoli enega leta pa se je začelo. Vse katerih ne pozna oziroma jih pozna bolj bežno, najprej le od daleč opazuje in se drži mami, potem čez čas pa, ko ugotovi, da mu nihče nič noče, se pa sprosti in se veselo igra. Ampak v naročje pa k tujim ljudem ne gre oz. zelo zelo težko. Gre za neko obodje, vem pa tudi, da so si otroci karaterno zelo različni. Naš je nasplošno zelo zelo previden pri vseh stvareh oziroma drugače povedano dokler ne ugotovi, da je nekaj ali nekdo varn/o se ne bo pustil.

Pa se zaradi tega prav nič ne sekiram, še celo sem vesela, da ne rine z glavo skozi zid, ampak najprej premisli, šele na to gre v akcijo. user posted image

(odgovor članu marjetica8)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.10.2010 22:25:25   
mateyka
to je po eni strani fajn. ga vsaj ukradli ne bodo user posted image user posted image

(odgovor članu lola_J)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.10.2010 21:48:34   
annie
Naš je še pri 3 letih bolj sramežljive sorte in tudi kar takoj ne vzpostavi stika s komerkoli, ki ga ogovori...mene tole ne moti, saj smo še mi odrasli včasih do osebe katere večkrat ne vidimo bolj nezaupljivi user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.10.2010 10:53:05   
Katy78
Tudi naš je tak, pa je star skoraj 2 leti. Skriva se za mojimi nogami in poveša pogled, ker mu je nerodno, čez nekaj časa se pa potem sprosti. Sem pa opazila, da je to največkrat v primeru, ko ljudje rinejo vanj, ga ogovarjajo in podobno. Če ga pustijo pri miru par minut, da se aklimatizira, je čisto drugače. Je pa res, da eni ljudje so res nadležni in rinejo v otroka kljub temu da vidijo, da mu ni prijetno. user posted image

< Sporočilo je popravil Katy78 -- 28.10.2010 10:54:31 >

(odgovor članu annie)
Neposredna povezava do sporočila: 6
28.10.2010 12:21:50   
Jullija
Tudi naša je ista (2 leti). Tudi še posebej, če kdo rine v njo. Če gremo kam na obisk, jaz takoj povem, da ji je nerodno in da bo že...  Jaz potem ta čas izkoristim za cartanje, ker potem se vsaj stisne k meni oz. mi mirno sedi v naročju, kar pa je tudi prednost. Seveda to za nekaj časa mine in že je v akciji po celi sobi. Imela pa je celo obdobje, da ni hotela iti nikamor na obisk in ko smo vstopali v kakšno "tujo" hišo, je tulila, ko zmaj in jamrala, da hoče domov. Mislim, da pa je to bila posledica uvajanja v vrtec in je očitno mislila, da jo bomo tam pustili samo. Gre na boljše...

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 7
28.10.2010 14:26:11   
PapuaNG
Še ena s takim mulcem. Sicer se dosti hitro 'aklimatizira' - rabi kakih 5, 10 minut (odvisno od števila ljudi itd), pol gre pa k vsem, se igra itd. Zdej je v fazi, ko noče v lift, če je že kdo notri in ga moram dobesedno ali zvlečt al pa vzet v naročje (ful dobr, k mam že itak svojo torbico pa njegovo torbo za v vrtec user posted image ). No, v trgovinah ta strah izpuhti in je največji hit bežat mamici pa očiju med policami user posted image No,ubistvu niti ni tok smešno več, ga moram met skos na očeh.

(odgovor članu Jullija)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Pomagajmo ustvariti čarobni december za vse
December je čas topline in obdarovanja, a tudi priložnost za pomoč. Spoznajte čudovite humanitarne projekte, kot so Boži...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?